Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, השבוע בניתי גגון לרכב מפרופילי אלומיניום. הכנתי תושבות ומעברים לפי הספר.

קדחתי גם חורים בקוטר 8.5 מ"מ לטבעות שרציתי להרכיב אח"כ.

הכל מורכב, יושב יופי יופי. אבל את הטבעת המתקפלת (שמסומנת בתמונה המצורפת) אני לא מוצא.

איך לעזאזל קוראים לדבר הזה? ואם באנגלית אז יותר טוב.

אני מניח שאיביי יש יותר סיכוי מאשר הטמבוריה השכונתית או ש...? לא חשוב, רמז?

תודה,

ring.jpg

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

הנה! זה מה שחיפשתי:

http://www.agoran.co.il/147661/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%92-%D7%A2%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%91%D7%91

ובאנגלית למען הדורות הבאים: swivel eye bolt

והנה חלפה לה עוד התקלה שלא צלחה לקבוצת קארזפורום. תודה חברים :-o

עריכה: עדיין לא נגמרה הסאגה. חשבתי שזה עניין של שקלים בודדים. למה זה כל כך יקר?

http://www.norelem.de/de/en/Products/Product-overview/Flexible-standard-component-system/Connecting-elements-ball-end-thrust-screws-and-baseplates-grub-screws-and-thrust-pads-torque-bolts-and-threaded-inserts-lifting-eye-bolts-hoist-rings-lifting-bolts/Ring-bolts-Hoist-rings-Swivel-bales/07770-Swivel-eye-bolt.html

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

~

הנה אופציה במחיר שנראה לי סביר:

http://www.paddockspares.com/pm048-tie-down-d-rings-set-of-8.html

אם הם לא שולחים לארץ, אשמח לעזור לך עם כתובת מקומית כשאחזור לאנגליה בעוד חודש.

אני מניח שזה יקר כי זה בנוי למשקלים גדולים וכנראה גם לעמידות בתנאים סביבתיים. טבעות קטנות כאלה לשימוש פחות אגרסיבי באמת עולות שקלים בודדים ובאמת ניתן להשיג אותן בטמבוריות (לפחות באלו המצויידות היטב). השתמשתי בהן לפני כמה שנים כשהתקנתי רשת הפרדה בתא המטען:

$_35.JPG

פורסם (נערך)

בוודאי, בתמונה המצורפת אפשר לראות את החשוד.

דריש, תודה על הרצון הטוב. אבל כבר עזרת מעל ומעבר. בזכותך מצאתי את אלו:

http://www.ebay.com/itm/221763201634?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

111.jpg121.jpg

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

~

שמח שמצאת פתרון, מקווה שזה יעשה את העבודה.

לאור המשימה העומדת בפני הברגים האלה (והוויברציות הנלוות), הייתי משדרג את האומים לניילוק. האמת שגם את הברגים עצמם הייתי בוחן לכשיגיעו ושוקל החלפה לנירוסטה איכותית. כל אלו רכיבים נפוצים וזולים שתוכל להשיג בברגיה של חנות אספקה טכנית ויוסיפו שקט נפשי.

פורסם

הברגים שהתקנתי עשויים נירוסטה. לגבי הויברציות - אני לא דואג כל כך. הגגון מותקן כשצריך, ומפורק כשלא. ככה שאין לויברציות יותר מדיי זמן לשחרר הברגות.

פורסם

~

אתה צודק חלקית. אם מדובר בגגון נשלף אז ניילוק מיותר שם, אבל לוויברציות עדיין כדאי להתייחס. במקרה כזה הייתי שוקל לשים אומי פרפר עם דיסקיות קפיציות - זה גם יגן (לטווח קצר) מהתרופפות ההברגות וגם יאפשר פירוק והרכבה מהירים.

אל תיקח את דבריי כביקורת, פשוט בניתי כבר כמה מתקנים דומים וראיתי איפה נקודות החולשה שלהם.

פורסם

שתי שאלות: אם אני מפרק את האומי ניט מהפרופיל, יישארו לי שם חורים בקוטר 11.5 מ"מ. יש טעם להשתמש בברגים כאלו? אם אני מחליף להברגת פרפר זה אומר סגירה בכוח האצבעות. בטוח שזה יספיק? מה שכן, דיסקה קפיצית זה רעיון טוב שאפשר ליישם גם במצב הנוכחי.

פורסם

ההשפעה של דיסקה קפיצית בפני פתיחה עצמית של האום/בורג היא מזערית או לא קיימת בכלל ברעידות.

אני מציע לך להרכיב אומי ניילוק או אום רגילה עם דיסקה מסוג Rip-Lock או Ribbed washers.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

~

מרק, אום ניילוק זה סגירה חד-פעמית, "אחת ולתמיד". שים לב שהוא בונה מתקן נשלף שצריך לפרק ולהרכיב אחת לתקופה. ריפלוק נראה כמו רעיון טוב, אבל אינני בטוח עד כמה נגיש בארץ בכמויות קטנות.

לגבי דיסקית קפיצית, עד כה הנסיון שלי חולק על התיאוריה שלך. ע"מ להשלים את התמונה ולא סתם לירות תגובות של "אחד שיודע", אשמח אם תסביר באיזה מצבים דיסקית קפיצית כן יעילה אם לא כדי למנוע פתיחה עצמית עקב רעידות.

מיוזיק - 11.5 מ"מ זה אוברקיל רציני ולכן לדעתי אין טעם להתחכם שם בשלב זה, אפשר להסתפק באומים רגילים. אילו הייתי ניגש לתכנן את המתקן שלך מאפס, הייתי כנראה עושה שימוש בברגי 6 או 8 מ"מ כתלות במספר נקודות העיגון, ואליהם מחבר אומי פרפר. במצב כזה ובשילוב עם דיסקה קפיצית, סגירה ידנית אמורה להספיק בהחלט.

עצה לעתיד: לפני שאתה קונה, חותך ומרתך, תעלה את השרטוטים שלך לפורום הבונים בג'יפולוג ותראה מה יש לחברים שם להגיד. הנסיון המצטבר שלהם יכול להרים כל פרוייקט הנדסי בכמה רמות. אופציה דומה למשימות DIY פשוטות יותר (בבית ובמשרד) היא פורום BuildIt, אם כי רמת הפעילות שם מעט יותר נמוכה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
~

מרק, אום ניילוק זה סגירה חד-פעמית, "אחת ולתמיד". שים לב שהוא בונה מתקן נשלף שצריך לפרק ולהרכיב אחת לתקופה. ריפלוק נראה כמו רעיון טוב, אבל אינני בטוח עד כמה נגיש בארץ בכמויות קטנות.

לגבי דיסקית קפיצית, עד כה הנסיון שלי חולק על התיאוריה שלך. ע"מ להשלים את התמונה ולא סתם לירות תגובות של "אחד שיודע", אשמח אם תסביר באיזה מצבים דיסקית קפיצית כן יעילה אם לא כדי למנוע פתיחה עצמית עקב רעידות.

מצטרף לשאלה. תמיד הייתי בטוח שמתקינים דיסקיות קפציות במוצרים "רועדים". אני יודע שבמוצרים צבאיים משתמשים לפעמים גם בדבק הברגות אדום.

מיוזיק - 11.5 מ"מ זה אוברקיל רציני ולכן לדעתי אין טעם להתחכם שם בשלב זה, אפשר להסתפק באומים רגילים. אילו הייתי ניגש לתכנן את המתקן שלך מאפס, הייתי כנראה עושה שימוש בברגי 6 או 8 מ"מ כתלות במספר נקודות העיגון, ואליהם מחבר אומי פרפר. במצב כזה ובשילוב עם דיסקה קפיצית, סגירה ידנית אמורה להספיק בהחלט.

לא הבנת. 8 הברגים שמחזיקים היום את העסק הם במידת M8. האום-ניט שהרכבתי על התושבות דרש חור בקוטר 11.5 מ"מ על מנת להרכיבו. לכן, אם אני קודח את הניטים - יישארו החורים המדוברים.

עצה לעתיד: לפני שאתה קונה, חותך ומרתך, תעלה את השרטוטים שלך לפורום הבונים בג'יפולוג ותראה מה יש לחברים שם להגיד. הנסיון המצטבר שלהם יכול להרים כל פרוייקט הנדסי בכמה רמות. אופציה דומה למשימות DIY פשוטות יותר (בבית ובמשרד) היא פורום BuildIt, אם כי רמת הפעילות שם מעט יותר נמוכה.

טוב לדעת להבא.

באדום.

• תוכן חדש...