Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

צודק, לא הבנתי וגם עכשיו אני לא לגמרי סגור על מה שניסית להסביר. קצת קשה להעביר את המסר בהתכתבות ואני לא רוצה לתת לך עצה שתעשה נזק. תמונה או אפילו סכמה פשוטה ב-paint תעזור לי (ולשאר הקוראים) להבין אותך טוב יותר.

פורסם

לא בעיה. החלק המודגש:

nut.jpg

זאת חתיכת פח מכופפת, שעליה לחצתי ניט כזה:

images.jpg

שמתאים להברגת M8, הברגים שמתחברים אליו מלמעלה - הם ברגי M8 נירוסטה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

~

אז אתה בעצם שוקל להשתמש באותו קדח לשתי מטרות - חיבור הפרופיל לתושבת וחיבור הטבעות לפרופיל? או ששוב יש לי קשיים בהבנת הנקרא? :-)

בכל אופן, לא הייתי מפרק את אומי הניט. זה פתרון אלגנטי שחבל לוותר עליו, ולהברגות M8 הרבה יותר קל להתאים דיסקה קפיצית, ריפלוק או כל פתרון אחר.

פורסם (נערך)
~

מרק, אום ניילוק זה סגירה חד-פעמית, "אחת ולתמיד". שים לב שהוא בונה מתקן נשלף שצריך לפרק ולהרכיב אחת לתקופה. ריפלוק נראה כמו רעיון טוב, אבל אינני בטוח עד כמה נגיש בארץ בכמויות קטנות. - את כול סוגי הקשיחים ניתן להשיג בכמויות קטנות אצל 'כל תבריג' בת"א אם אתה יודע מה את מחפש ולא בא לבלבל ת'מוח :-)

לגבי דיסקית קפיצית, עד כה הנסיון שלי חולק על התיאוריה שלך. ע"מ להשלים את התמונה ולא סתם לירות תגובות של "אחד שיודע", אשמח אם תסביר באיזה מצבים דיסקית קפיצית כן יעילה אם לא כדי למנוע פתיחה עצמית עקב רעידות.

בצבא ובספרות של ייצרני הרכבים אכן מתייחסים לאום ניילוק כאום שמתאימה לסגירה חד פעמית. לרוב השימושים הלא קריטיים ניתן להשתמש באום כ-3-4 פעמים מבלי לגרוע מיכולת האבטחה העצמית של האום בפני פתיחה.

במקרה של פותח האשכול היה נדמה לי שהוא מחפש פיתרון הידוק חד פעמי ולא פתיחה וסגירה רב פעמית.

לגבי דיסקיות קפיציות לא מדובר כאן על תיאוריה אלא על פרקטיקה של 20 שנות תכנון חלקי מכונות לפי תקני NAS/MIL ושאר הקללות.

נכון כולם חושבים שדיסקית קפיצית מונעת פתיחה עצמית של האום במקרה של חלקים החשופים לרעידות וגם תמצא שפע של מאמרים 'מקצועיים' אשר מאששים את הטענה הזו אבל זו טעות נפוצה.

תחשוב בהגיון פשוט..תעשה סימולציה בראש.

בזמן הידוק של אום שמתחתיו מניחים דיסקית קפיצית סטנדרטית הדיסקית מקבלת דפורמציה אלסטית עד אשר הדיסקית נהפכת להיות שטוחה

ממש כמו דיסקה שטוחה רגילה ולמעשה אין לדיסקית שום ערך בפני פתיחה עצמית של האום ברעידות.

download.jpg

Galvanized-Mild-Steel-Spring-Washers.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אז מה המטרה של דיסקית קפיצית?

להדק?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

דריש - הצ'ופצ'יק של הקומקום!!! פעם אחרונה מוקד... קדחתי חורים נוספים בשביל הטבעות. יש לנו שני חורים להידוק הפרופיל, ועוד חור בודד בקצה מוכן בשביל הטבעות. סך הכל שלושה קדחים. אני מקווה שהייתי ברור עכשיו ;)

מרק, 'צטער. עדיין לא הבנתי את הקטע עם הקפיצית. יותר מזה, במקרה אני עוסק בייצור לתחום הצבאי. והרבה פעמים דורשים בתוכניות שימוש בדיסקה קפיצית אפילו בלי שימוש בדבק הברגות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

מרק, 'צטער. עדיין לא הבנתי את הקטע עם הקפיצית. יותר מזה, במקרה אני עוסק בייצור לתחום הצבאי. והרבה פעמים דורשים בתוכניות שימוש בדיסקה קפיצית אפילו בלי שימוש בדבק הברגות.

קרא את הכתוב הקישור וצפה בווידיאו. ישנם טאבואים שקשה לשנות.

http://www.boltscience.com/pages/helicalspringwashers.htm

איזה כייף לי :)

פורסם

~

מרק - אני נוטה להאמין לך גם כשכל התעשייה אומרת אחרת, אבל זה עדיין לא מתיישב עם הנסיון שלי. החל ממדפסות תעשייתיות שהגיעו ללקוח עם חיבורים רופפים ואז גילינו שבמפעל שכחו לשים בהן את הדיסקיות הקפיציות, וכלה במתקנים תוצרת בית (מחומרים רכים כמו עץ ופלסטיק) שהתקנתי במכונית והתרופפו תוך שבועות בודדים, עד ששמתי דיסקיות קפיציות ומאז הם מחזיקים מעמד. איך אתה מסביר את זה?

נקודה נוספת - בהנחה והטענה שלך ושל bolt science נכונה, למה שמהנדסים בוגרי טכניון ואפילו חברות הנדסה גדולות כמו זיו-אב ימשיכו לעבוד בצורה עקומה? הרי לכאורה זה סתם מבזבז כסף, מגביר את הסיכון לאבד חלקים קטנים ופוגע בסרביסביליות של המכלול. ועדיין כל תעשיית המוצרים המולטידיסציפלינריים בארץ (סייטקס, קודאק, אפלייד, אורבוטק, לומניס ועוד ועוד) נצמדים לשיטה הזאת. מדוע?

פורסם
אז מה המטרה של דיסקית קפיצית?

להדק?

לגרום לאומים ללא ניילוק לא להפתח מעצמם.

זה עדיין הרבה פחות מניילוק.

בכל אופן ניילוק אינו סגירה חד פעמית, בכלי שטח או בכלים שסופגים הרבה זעזועים (קארטינג למשל) הם נפתחים לא אחרי הרבה זמן.

הפתרון לזה הוא לשים אום נוסף או דבק ברגים שגם את זה יש ברמות שונות שהדרגות קושי בגדול הם פתיחה קשה, פתיחה עם רטט או פתיחה רק ע"י חימום.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

~

התכוונתי שזו סגירה חד-פעמית מצד המשתמש, כלומר מיועד להתקנה קבועה ולא נשלפת. נכון שגם ניילוק זה לא ריתוך, גם הוא מתרופף וניתן להשתמש בו 3-4 פעמים, אבל הוא לא מיועד לזה ולכן לא רלוונטי למתקן הנ"ל.

• תוכן חדש...