Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי את אותו רכב ו80 אחוז מהנסיעות שלי בעיר , בהתחשב שהרכב עבר רק 5000 קמ צריכת הדלק עומדת על 1 ל13

וכמה היית עושה איתה בהתחלה?

אתה משחק עם התיבה?

יש המון כבישים במרכז הארץ שהם בינעירוניים (לא כביש 6 אן 5, אלא למשל 40, 44, 461), אבל רוויים ברמזורים, וברגע שאתה מגיע למהירות שיוט אתה כבר צריך לבלום לקראת הרמזור הבא, כלומר הנסיעה היא כמעט נטו האצות. אם זוהי הנסועה ה"בינעירונית" שלך, זה יכול להסביר.

אני מתכוון לכביש 4 או לאיילון (כשלא פקוק )

פורסם

לנסוע במהירות גבוהה מחוץ לעיר עם חלון פתוח זה יותר גרוע מנסיעה עם מזגן בגלל התנגדות הרוח. קח בחשבון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לי איביזה 1.2 tsi dsg שנת 2013

ע"פ המחשב דרך הצריכת דלק שלי היא בין 5.7 ל-7 ליטר ל-100 קילומטר (17.5-14.3 קילומטר לליטר)

ואני נוסע עם הבקרת אקלים קבוע, לוחץ כשצריך, מנצל את הרכב.

אם הצריכה שלך היא 1 ל9 זה באמת מוזר.

והסיבה שהתיבה מגיעה להילוכים גבוהים במהירויות נמוכות זה כדי לחסוך בדלק, אז זאת לא הבעיה.

Seat Ibiza FR

פורסם

לא נראה לי הגיוני שצריכת דלק של מנוע 1.2 TSI תהייה 1:9, גולף GTI עושה 1:10

אולי יכטל להיות שמשהו בתוכנת המנוע פגום?

הסברה הרווחת היא שהמשאבה שתדלקת בה (בהנחה וזו אותה משאבה) תקולה. פעם נסעתי ברכב של אבי (במקרה הזה GOLF GTI דור 7) והגעתי עם הדלק עד לבערך שמינית מיכל (וזה באמת נדיר, אצלנו ממלאי דלק בחצי טנק). עצרתי בתחנת הדלק (משהו בכניסה להרצליה) ומילאתי דלק, להפתעתי בסוף המשאבה הודיעה לי כי מילאתי 57 ליטרים.

בהתחשב בזה שקיבולת המיכל היא 50 ליטר, ושהיה לי שמינית מיכל (משהו באיזור, ידוע שמדי דלק הם לא חברים אמינים), אז הייתי צריך למלא משהו בסביבות 42-43 ליטר, לא 57

המסקנה אם כך היא שמשאבות יכולות להיות חבר לא אמין. הדרך הכי טובה לבדוק את זה: לשים משהו כמו 3 ליטר דלק במיכל ריק, לאפס את מד המרחק, ואז לעשות נסיעה שמשלבת עירוני ובין עירוני, ולבדוק מה המרחק שעברת. תחלק בכמות הליטרים ששמת ותגיע לתשובה

פורסם

אם אכן הבדיקות שלך מדויקות (תדלוק "פול" - נסיעה עד מכל ריק - שוב תדלוק פול באותה משאבה ויותר מפעם אחת) אני מניח שצריכת הדלק תלך ותשתפר עוד כמה אלפי קילומטרים. אפשר בקלות לעשות במנועים אלה על סופר-מיני 16 וגם 17 ק"מ לליטר. 13 קמ"ל זה אם תתעקש לנהוג חזק כמו במבחני רכב. מציע לך להמשיך לעקוב ולבדוק תוך הקפדה על אופן המדידה והנהיגה ואז לראות אם יש שפור.

פורסם

אוקיי,

אני אעבור למשאבת תדלוק אחרת ואעדכן.

ומה לגבי השמן מנוע,להחליף?

שוב תודה על העזרה חברים

פורסם

אם יש על השעון של הרכב 3,000 ק"מ אין צורך להחליף שמן.

נסיעות עירוניות צורכות הרבה דלק, במיוחד נסיעות עירוניות קצרות. כתבת שאתה נוסע 60% מהנסיעות עירוני אבל לא פירטת את אופיין.

בנוסף יש לנסוע על המיכל טווח מקסימלי בין תדלוק לתדלוק (עד אחרי הדלקות הנורה), מדידה כל 100-200 קילומטר לא שווה שום דבר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי גם AM5 , עלתה ב 4/2 השנה.. אותה צריכה דלק כמו שאתה מתאר ללא שום תנאים שיקשו על המנוע ויגרמו לצריכת דלק רעה.

רק לאחר ה 5 אלף ק''מ הצריכה השתפרה, והיום כשאני ב 7 אני מצליח להוציא בסביבות ה 1/14 עם מזגן וכו' עירוני (הכי רגוע).

• תוכן חדש...