Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסרת הגבלת מהירות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם המתאמים שמתחברים למחשב הרכב וניתן להביט\לשנות דברים דרכם.

אני מדבר על המתאמים שקונים ב-Ebay.

כאן מגיעה סקרנותי...

האם ניתן בעזרת אותו מתאם, להתחבר למחשב ולבטל את הגבלת המהירות?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

ב-eBay מוכרים הרבה דברים.

אני מניח שאתה מתכוון למתאמי OBD2 גנריים, מתאמים אלה לא מאפשרים לעדכן את מחשב הרכב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
ב-eBay מוכרים הרבה דברים.

אני מניח שאתה מתכוון למתאמי OBD2 גנריים, מתאמים אלה לא מאפשרים לעדכן את מחשב הרכב.

דומני שכן.

זה אומר, שאם הרכב מוגבל ל-90, הדרך היחידה לבטלו זה לגשת למוסך כלשהו ולבטל?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

קנית AMG? על איזה הגבלת מהירות מדובר?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
קרעב, אבל איסוזו סומו, 7 טון

אני מניח שהרכב לא שלך אלא של חברה, ואם החברה הגבילה את המהירות אתה לא צריך לגעת בזה

פורסם

כדאי לשקול מאוד את הצעדים במקרה של תאונה ומתגלה שהמשאית נסעה הרבה מעבר למהירות שלה.

הביטוח לא בדיוק ישמח במקרה של אירוע.

פורסם

ובכלל לא הייתי רוצה שיסע מאחורי איזה איסוזו סומו 7 טון מתפרק ב-130 קמ"ש. (האמת גם לא ב-90)

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
ובכלל לא הייתי רוצה שיסע מאחורי איזה איסוזו סומו 7 טון מתפרק ב-130 קמ"ש. (האמת גם לא ב-90)

סתם לאופן כללי...

א. הטנדרים במפלצתיים, האמריקאים, F150 האלה, הגדולים, הם ללא הגבלת מהירות.

ב. ספרינטרים, טראפיקים, ובכלל כל הטנדרים 7 טון, 98% מהם ללא הגבלת מהירות.

וללא קשר...

אני לא מדבר על נושא החוקיות בדבר.

אבל לנסוע 90 קמ"ש עם בקרת שיוט, על כביש 6 או אחד מהכבישים החדשים...הפחד היותר גדול שלי זה שאני ירדם משיעמום כי אפשר להשתגע מזה.

ותוספת של 10-20 קמ"ש למשאיות של 7 טון, יכול להוות הבדל עצום מבחינת זמנים.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני חושב שהטנדרים מוגבלים ל 140 קמש.

אבל בכל מקרה, הם לא צרים וגבוהים כמו סומו שאיתה גם ב 90 בתמרון חירום תוכל לתהפך.

גם ההבדל בצריכת הדלק בין 90 ל 110 יהיה משמעותי.

פורסם
אני חושב שהטנדרים מוגבלים ל 140 קמש.

אבל בכל מקרה, הם לא צרים וגבוהים כמו סומו שאיתה גם ב 90 בתמרון חירום תוכל לתהפך.

גם ההבדל בצריכת הדלק בין 90 ל 110 יהיה משמעותי.

שמע....

על המשאית יד 220K ק"מ...

שאני נוסע 90 קמ"ש ההגה רועד כמו ויברטור שזה פחד איימים.

אם אתה עם 2 ידיים על ההגה, עוד סביר..אתה מוריד יד אחת לחטט באף, זה פחד איימים.

וזה עוד מצב טוב לעומת משאיות אחרות שראיתי :)

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

אבל לנסוע 90 קמ"ש עם בקרת שיוט, על כביש 6 או אחד מהכבישים החדשים...הפחד היותר גדול שלי זה שאני אירדם משיעמום כי אפשר להשתגע מזה.

אני מסכים שאין סיבה להאט את עצמנו לדעת גם במשאיות, אבל יש גבול לטיעון הזה של "לנסוע תשעים זה מרדים."

אם אתה באמת מתכוון לזה, אז יש לך בעיה שלא קשורה למהירות הנסיעה, ואם לא אז אלו סתם תירוצים. עכשיו תחשוב על שני הדברים הבאים:

חשבת פעם על ההבדלים במרחקי העצירה בין המשאית שלך (ובפרט במצבה המכני הנוכחי) לבין רכב פרטי טוב?

עכשיו, מה ההבדלים הללו אומרים לגבי שמירת רווח מרכב כזה? אולי עדיף לנסוע קצת לאט יותר מהתנועה כדי שהרווח בינך לבין רכבים אחרים תמיד יגדל לערך הרצוי?

חשבת פעם על מצב שרכב אחר יכניס אותך למצב שבו מרחק העצירה (הכאמור ארוך מאוד) לא יספיק ותידרש להיגוי?

עם משאית כזו באיזו מהירות אתה מעדיף לעשות את התמרון הזה? בשבעים קילומטרים לשעה (אחרי האטה) או במאה? ועוד בכביש 6 איפה שלא תמיד יש גדר...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא יודע מהו נסיונך בנהיגה על משאיות, לצערי אני לא מכיר אותך.

בשנים האחרונות, חל שיפור (לטוב ולרע) בכבישי ארצנו, בעזרת הכבישיח הרוחביים שבנו ובעיקר בעזרת תנופת בנייה יפה בצפון הארץ.

עקב אותה תנופה, הכבישים הינם יותר פתוחים, יותר זורמים ויותר בטוחים, בנוסף, חלקם בכלי 3 נתיבי תחבורה לכל כיוון.

אני, לדוגמא, צריך להגיע מהמרכז לפקיעין, נסיעה ארוכה שלעשות אותה ב-90 קמש כל הדרך, מצטער, זה מרדים.

אני מציע לך לעשות ניסוי, לעשות נסיעה ארוכה, מתל אביב לבאר שבע או לצפון, על כביש 6, ואסור לך לעבור את ה-90 קמש, גם בפרייבע שלך.

לאחר מכן, אני מאמין כי תשובתך שזו "בעיה שלי", קצת תשתנה.

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...