Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מטיפול שגרתי, השני של הרכב בסך הכל נציג השירות טוען שיש להחליף רפידות קדמיות ולחרוט צלחות.

אין צרימות או חריקות.

הנשיכה עדיין בשרנית. לא יצא לי להיות במוסך ועל פניו נראה שיש עוד בשר ברפידות והמוסך מקדים את המאוחר היות והרכב כבר נמצא שם בטיפול.

מה הוא דורש, שנשמע לי קצת מופקע:

800 שקלים על רפידות קדמיות, חריטה של הצלחות ועבודה.

דעתכם?

M-TECH E46

פורסם

חריטה (עבודת חוץ שהמוסך דואג לה ) בערך 120 ש"ח לזוג. אפשר אולי לשלם פחות אם הולכים לבד.

רפידות מקוריות (ל107 לפני שנה+, אבל זה בטח דומה) 330 ש"ח .

עבודה (במוסך גבע שהוא מעולה לפג'ו אבל לא מורשה יבואן) 150 ש"ח.

המחירים לא כוללים מע"מ אבל בד"כ אפשר לבקש הנחה תמיד.

בלי קשר נראה לי שרוב המוסכים ינסו תמיד לדחוף את עניין הברקסים. א. זה אף פעם לא מזיק. ב. רוב האנשים מיד יגידו כן אם מדובר על ברקסים. אבל לדעתי בהרבה מקרים הם מקדימים את המאוחר כפי שרשמת. תברר עם המוסכניק מה צריך להיות העובי להחלפה של הדיסקים ותמדדו במקום. רוב הסיכויים שתגלו שאין צורך להחליף.

פורסם (נערך)

לא נשמע הגיוני.

דרוש ממנו שיראה לך מה העובי המדוד, ויראה לך מה העובי המינימלי המותר לפי מפרט היצרן. אל תאשר שום דבר בלי לראות שהמספרים מסתדרים.

עובי מינימלי לרפידה, בטויוטה (אבל אני מניח שאין הבדל גדול גם בפיג'ו) זה מילימטר אחד. כלומר הוא צריך להראות לך שעובי הרפידה משהו כמו 3-4 מילימטרים כדי להצדיק החלפה.

yaris brake inspection.PNG זה המסמך מהמנואל של טויוטה, להמחשת המדידות שיש לבצע.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אתם שוכחים פרט אחד, המוסכניק גם חושב (בלי להיכנס לויכוח אם מוצדק או לא) האם זה יחזיק עד הטיפול הבא או לא.

גם אם הם בסדר עכשיו, מי אמר שעד הטיפול הבא הם ישארו כך?

חלק מהמוסכים רוצים שהלקוח יכנס פעם אחת למוסך בשנה ולתקן את כל הבלאי שיש (חוץ משמנים ופילטרים).

כמו גומיות, תושבות, ברקסים וכו'.

רועי

פורסם

אין צרימות או חריקות.

הנשיכה עדיין בשרנית. לא יצא לי להיות במוסך ועל פניו נראה שיש עוד בשר ברפידות והמוסך מקדים את המאוחר היות והרכב כבר נמצא שם בטיפול.

רפידת בלם עד המילימטר האחרון שלה לא חורקת, לא שורקת ובולמת בדיוק כמו חדשה ולכן על סמך המידע הנ"ל אי אפשר לקבוע שום דבר.

צריך למדוד או לפחות לראות בעין כמה עובי נשאר.

כמה ק"מ עבר האוטו?

פורסם

לאחר שיחת חפירה קלה פתאום יש לרפידות עוד 30 אחוז בשר.

שיטת מצליח.

כנראה צריך למצוא מוסך מורשה אחר.

M-TECH E46

פורסם

אני כבר התעייפתי להסביר, אבל יש הצדקה מוסיימת להחליף רפידות שנשאר להן 30% עובי.

הרכב יכנס לטיפול הבא בעוד 20.000 או 30.000 ק"מ. לא בטוח שרפידה עם 30% תחזיק עד הטיפול הבא.

אם אתה נוסע לדוגמא 5000 ק"מ בשנה ומטפל לפי זמן - אפשר לדחות לטיפול הבא.

אם אתה נוסע 15-20 אלף ק"מ בשנה אז כבר כדאי להחליף.

פורסם

לא ממש אכפת לי להכניס את הרכב למוסך רק בשביל רפידות, אבל לפחות לנצל את הכל. למה לבזבז חומר יקר?

הרכב, של האישה אגב, לא ממש נוסע הרבה. יש סיכוי שזה יספיק עד לטיפול הבא, ואם לא - אקדיש לכך שעתיים בצהריים לאחר העבודה.

אילולא העובי שנשאר היה קריטי, לבטח לא הייתי לוקח שום סיכון.

סה"כ, אם כבר פתחתי את הנושא.

הרכב? מפגין אמינות סבירה, למעט משאבת מים שנזלה והוחלפה במסגרת האחריות.

הוא זריז, נוח וקומפקטי.

צריך רק להתרגל להנדסת האנוש עם לוח השעונים וההגה הפיצפון, והכל בסדר.

מעניין איך הדגמים החדשים עם התיבה המשושת והשבלולון.

M-TECH E46

פורסם

יש סיכוי שגם לא יחזיק ואשתך תגלה יום בהיא אחד שאין ברקסים

לא מחכים שהבלמים יהיו במידה קריטית כדי לטפל בהם ובשביל זה באים לטיפול תקופתי במוסך

פורסם (נערך)

לפי הנסועה עד היום ומשך השנים שעברו ובהתחשב במועד לטיפול הבא, אנחנו נשארים בטווח האפקטיבי.

היה והם יגמרו, נכנס למוסך.

לא סביר בעיני שבכל כניסה למוסך על בלמים שהם לא חדשים אני אחליף אותם. איפה ההגיון הבריא?

מאידך, כמובן שלא אסכן את אשתי או את שאר עוברי הדרך.

נגמר? מחליפים ללא דיחוי.

עריכה אחרונה על ידי eli z

M-TECH E46

פורסם

לא, לא הגיוני להחליף רפידות בכל כניסה למוסך. מקבלים החלטה לפי מצב הרפידות ונסועה צפויה עד לטיפול הבא.

אציין רק שאצלי באוטו אין כל התראה על מצב הרפידות, לא נורה בלוח שעונים ולא פחית רעש.

מכל מיני סיבות כמה פעמים הגעתי למצב של רפידה שנשחקת על הברזל. עדיין יכולת הבלימה נשמרת אבל זה מצב מאוד לא נעים ובכל הפעמים נהרסו גם צלחות - נחרטו על ידי בסיס הרפידה - היה צריך להחליף גם אותן.

פורסם
לפי הנסועה עד היום ומשך השנים שעברו ובהתחשב במועד לטיפול הבא, אנחנו נשארים בטווח האפקטיבי.

לא סביר בעיני שבכל כניסה למוסך על בלמים שהם לא חדשים אני אחליף אותם. איפה ההגיון הבריא?

נגמר? מחליפים ללא דיחוי.

מחזק אותך לחלוטין! בדרך כלל שיטת מצליח על מערכת הבלימה קולעת תמיד בינגו כי הלקוח לא מבין הרבה ואמרו לו שצריך להחליף ברקסים זה כאילו אמרו לו הרכב עומד ללכת קפות!

מה גם שאם המוסך שלך שינה דעתו ממצב שאין ברקסים ל 30 אחוז אני סמוך ובטוח שיש שם יותר.

את מצב הרפידות והצלחות אתה יכול לבדוק בעצמך כאשר אתה מוריד גלגל בלבד. וכמובן אם אישתך לא נוסעת הרבה והברקסים אצלך שורדים תקופה ארוכה תמתין לפעם הבאה תוך שפעם ב פשוט תבדוק מה מצב הרפידות.

פורסם

מה שחסר בשירשור הזה זה מספרים.

למשל הרכב עשה עד היום XXXX ק"מ, בשנה נוסע YYYY ק"מ, עובי רפידות חדשות היה 12 מ"מ, היום נשאר נגיד 5 מ"מ.

לפי זה אפשר יהיה לתת תשובה נורמאלית.

יש מכוניות בהן רפידות קידמיות נגמרות תוך 15-20 אלף ק"מ בנהיגה רגועה ויש מכוניות בהן רפידות מחזיקות 80 אלף ק"מ וגם יותר.

תלוי גם אם הגיר ידני או אוטומטי ואיפה הרכב נוסע.

זה תחום די גדול וקשה לאמור משהו ככה באוויר בלי לראות.

פורסם

נגמר? מחליפים ללא דיחוי.

גישה שגוייה ומסוכנת ביותר שעוד מקבלת חיזוק מחלק מחברי הפורום.

ברקסים זה לא חלב במקרר שלא נורא אם נגמר לפני שקונים חדש אלא מחדשים לפני שנגמר.

• תוכן חדש...