Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התכנית שודרה הערב.

טכנאי גרמני בודק הארקה של מכונת כביסה באמצעות "מגר".

המומחה של התכנית (ציטוט לא מדוייק): בארץ לא צריך לעשות את הבדיקה הזו כי שיטת ההארקה פה שונה.

יש למישהו מושג למה הוא מתכוון?!?

:turn-l:
פורסם

מובן. האדמה כאן קדושה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שנאמר: נתפס לו הארדונג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אגב,יש לומר "ארקה" ולא "הארקה". ה- ה' היא ה' הידיעה ואין צורך להגיד אותה פעמיים...

תוסיף סמיילי או משהו שנדע שאתה מסתלבט.

פורסם (נערך)
המומחה של התכנית (ציטוט לא מדוייק): בארץ לא צריך לעשות את הבדיקה הזו כי שיטת ההארקה פה שונה.

כנראה שזה קשור לזה שבארץ בונים בניינים עם שלדת בטון מזויין, ואת ההארקה מחברים לברזל שבתוך השלד (איך שאני חושב על זה עכשיו, יצא לי לבקר במספר אתרי בניה, ולראות שם את הלוח הזה).

בגרמניה שיטת הבניה כנראה שונה ולכן שיטת ההארקה שונה (כנראה יש פס הארקה ייעודי שהולך מלוח החשמל של הבניין ישירות לאדמה).

אולי זאת כוונת המשורר

http://www.israelelectric.net/article/%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A7%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%94

למה יש חוסר תאימות בין בדיקה אחת לבדיקה אחרת - זה אני כבר לא יודע, אני לא חשמלאי

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אגב,יש לומר "ארקה" ולא "הארקה". ה- ה' היא ה' הידיעה ואין צורך להגיד אותה פעמיים...

שתי הצורות נכונות

ScreenHunter_04 Jul. 14 09.27.jpg

http://www.morfix.co.il/%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A7%D7%94

כנראה שזה קשור לזה שבארץ בונים בניינים עם שלדת בטון מזויין, ואת ההארקה מחברים לברזל שבתוך השלד (איך שאני חושב על זה עכשיו, יצא לי לבקר במספר אתרי בניה, ולראות שם את הלוח הזה).

בגרמניה שיטת הבניה כנראה שונה ולכן שיטת ההארקה שונה (כנראה יש פס הארקה ייעודי שהולך מלוח החשמל של הבניין ישירות לאדמה).

אולי זאת כוונת המשורר

כל זה לא רלוונטי לבדיקת ההארקה (האריק, הארקתי, יאריק, הארקה) של המכונה.

ואני חושב שהוא סתם חירטט:roll:

:turn-l:
פורסם

חידוד טכני קטן- "מגר" (כינוי למד התנגדות בידוד על שם החברה הפופולרית) בודק התנגדות בידוד. הוא לא בודק איכות הארקה או אפילו קיומה, כך שהתיאור של ה"מומחה" לא הכי מדויק. אין תקריב של המכשיר המדויק שהוא השתמש בו אבל לפי באופן השימוש עושה רושם שמדובר במכשיר שבודק קיומה של הארקה (לא בטוח שאת איכותה), זליגה לאדמה או שניהם.

מכל מקום לדעתי העניין הוא כזה- הגרמנים כהיותם גרמנים עובדים באופן מסודר ולכן ככל הנראה כל טכנאי של מכשירי חשמל מחויב בביקורו לבצע בדיקה שכזו, מתוך מטרה למנוע נזקים או סכנות עוד בטרם יתרחשו.

אין לזה שום קשר לשיטת ההארקה. מדובר בפרקטיקה טובה.

בארץ בבתים החדשים בהם יש הארקת יסוד נהוגה שיטת הארקה שמסומנת

TN-C-S

אך אין זה המצב בבתים ישנים בהם אין איפוס של מוליך האפס בתחום המבנה.

(לדעתי גם בגרמניה זו השיטה השלטת).

מכל מקום וכדי לא לגרור את זה ליום לימודים ארוך בנושא שיטות הארקה- טוב היו אם עושים זאת בארץ כיוון שמצב ההארקה, במיוחד במבנים ישנים הוא בגדר סכנת חיים בבתים רבים. הערת ה"מומחה" שבישראל אין צורך בזה לדעתי מוטעית.

• תוכן חדש...