Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היכונו היכונו - פיאט בראבו 2016!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באולימפוס כבר מתכוננים להחלפת רכבו האישי של יופיטר (המריבות על רכבו הנוכחי כבר התחילו), בותיקן כבר מנקים את הקפלה, באו"ם כינסו את מועצת הביטחון, נאט"ו נערכים לאבטחת אירוע ההשקה, אונסק"ו הודיעו כי מתכננים להכריז על הבראבו הנוכחית כ"רכב מורשת עולמי", בבית הלבן כבר בודקים בכמה אפשר למכור את ה-Beast של אובמה, דאע"ש הודיעו כי לא יערפו ראשים באותו יום ובנאסד"ק הודיעו כי לא יתקיים מסחר ביום הזה. ובישראל? נפתח שרשור בקארספורום!

בקרוב מאוד נוכל לצפות בפלא העולם התשיעי בהתגלמותו (השמיני זה הבראבו הנוכחית, כמובן).

התחילו לצוץ ברשת תמונות ריגול של פיאט בראבו החדשה, שתוצג לראשונה בתערוכת פרנקפורט הקרובה שתיערך בספטמבר.

עדיין לא ידועים יותר מידי פרטים, אבל כרגע השמועות אומרות שהשם "בראבו" ייעלם ובמקומו יוצג שם חדש (ברור, הבראבו בלתי ניתנת להחלפה והפכה לאגדה עוד בחייה, לכן שם חדש הוא נדרש).

נכון לכרגע, מדובר למעשה בבראבו החדשה אשר מוסווית היטב בגוף של גרנדה פונטו, כפי שניתן לראות כאן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כל הכבוד לפיאט - ממשיכים פעם אחר ופעם ולא מוותרים. למרות שברור שגם המכונית הזאת תמכור אולי חמישית מהגולף ובישראל (אם בכל תיובא) תהיה איזה איזוטריה צדדית שתמכר ליודעי ח"ן ולכמה קשישים שהתכוונו לקנות גולף ושבטעות פספסו את הפניה לצ'מפיון ונכנסו לאולם של סמל"ת.

בנוסף - לאור הניסיון עם הבראבו הקודמת, גם אם המכונית הבאה תצויד במנוע היתוך, תהיה בטוחה כמו נושאת מטוסים ועם איבזור שיביש את ארמונו של הסולטן מבורונאי, עדיין עיתונאי הרכב הבריטים יצקצקו בלשונם, יתנו 3 כוכבים מתוך 5 (זה הדרוג הקבוע השמור לפיאט) ויכריזו "שגולף נותנת חבילה כוללת טובה יותר"...

פות"ש, כבוד הבראבו במקומו מונח, אבל יש מכוניות שמימיות ממנה. הדרוג הנכון הוא -- >

שפ"ש > הונדה סיויק עם ספויילר > אאודי A3 עם חצאיות > גולף עם חצאיות > בראבו > קוניגסג.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

למרות שהיא מוסווה קשות אפשר לראות שהיא עיבדה חלק מהקווים העיצוביים שהיו אופיניים לבראבו ושמרו אותה פרופורציונאלית גם לאורך השנים.

לדעתי עדיף היה לשמור על הקו הנוכחי של הבראבו ופשוט לעשות אותה מוקצנת וקרבית יותר (כנהוג ברכבים בני ימינו) במקום זה היא נראית כמו שילוב של הלינאה והפונטו. עושה לי דה זה וו מהצגתה של הסטילו הכול כך לא איטלקיה.

"שוב הכול בגדר דיעה ושיאורים בלבד על פי מה שאפשר לזהות מהתמונות"

ועדיין מנוע מולטי אייר וגיר tct מציע חבילה דומה בתמורה לtsi dsg אך מצד שני גם אמינה ואם פיאט יצליחו לשמור על מחיר קרוב לבראבו הישנה (130K למאובזרת) היא תהיה חבילה מאוד מאוד משתלמת.

פורסם
ועדיין מנוע מולטי אייר וגיר tct מציע חבילה דומה בתמורה לtsi dsg אך מצד שני גם אמינה ואם פיאט יצליחו לשמור על מחיר קרוב לבראבו הישנה (130K למאובזרת) היא תהיה חבילה מאוד מאוד משתלמת.

זה לא מספיק.

הבראבו II הייתה למעשה שקולה לחלוטין לגולף. יתרון קל במרחב פנימי ובתא מטען, מנוע כמעט זהים לחלוטין. גיר שהיה אמנם חד-מצמדי אבל מהטובים בקטגוריה שלו. צריכת דלק זהה. ביצועים זהים. יתרון לגולף בראות החוצה, יתרון לבראבו בניראות (עיצוב).

לבראבו היה יתרון במחיר הקניה ויתכן במחיר האחזקה. במבחן הזמן אין יתרון אמינות לגולף.

אבל זה לא הספיק.

בשביל שהאגאה האצ'בק / בראבו III תצליח (בישראל), היא חייבת לשלוף שפן מטורף מהכובע ואני לא מתכוון לתמחור - צריך רמת אבזור וסאלון חריגים לקטגוריה, מנוע דיזל חזק במחיר סביר (משהו של-VAG למעשה לרוב החברות אין בארץ), אחריות ל-5 שנים וכיוצ"ב.

פורסם

תגידו, אני חייב לשאול משהו שפשוט לא מתיישב לי ואולי זה שורש הויכוח בראבו שיש כאן בפורום מדי פעם.

שקלתם אולי פעם, לאור זאת שהרכב לא הצליח מסחרית ושהביקורות היו מאוד פושרות - אולי שבאמת מדובר ברכב שהוא לא משהו? שהוא נחות מהמתחרות? שהעיתונאים או רוכשי הרכבים בעולם לא מצקצקים בלשונם סתם או לא שייכים לאיזה מועדון אוהדי מותג כזה או אחר. אלא פשוט שרכב מציע חבילה טובה יותר - הם מצביעים ברגליים?!

הרי לפיאט היו ויש הצלחות רבות ובמקביל כשלונות. זה לא אפשרי מצב כזה?

פורסם

מצטער, אבל הגולף הייתה מוצלחת בהרבה מהבראבו ( וזה נאמר מפי מתעב גרמניות ). איכות החומרים הייתה טובה יותר, תיבות ההילוכים טובות יותר, בידוד רעשים עדיף, איכות הרכבה עדיפה והרשימה עוד ארוכה.

הבראבו אכן רכב נחמד - אבל בהשוואה לגולף מאותם שנים - אין לה באמת סיכוי.

פורסם (נערך)

אין וויכוח שהרכב כישלון מסחרי. גם אף אחד לא מנסה ברצינות לצייר את הרכב בתור משהו עילאי.

לגבי צקצוק הלשון של עיתונאים בריטים (כי בישראל דווקא הוא זכה לאהדה של העיתונאים) - מדובר בתופעה מגמתית וארוכת שנים.

אישית - בדקתי את הבראבו במקביל לגולף - איכות חומרים טובה יותר? ליטפתי וליטפתי ולא התרשמתי שהפלסטיק ב-VAG לטיף יותר. איכות הרכבה בסדר גמור, אין רשרושים אצלי אחרי 110KKM וגם לא אצל אחרים. אין קילופים. בידוד רעשים מצוין (רעש מעצבן נפתר עם החלפת תושבת מנוע). הגיר נחות טכנולוגית אבל מצוין לסוגו וזול יותר לתחזוקה. אשתי עברה מקורולה פלנטרית (חלקה כמשי) ונוסעת קבוע על מצב אוטומטי עם אפס תלונות - להלן מבחן התוצאה.

אפילו ידיות האחיזה בצדדים משוככות. אשכרה משוככות.

יש בעיות מעצבנות פה ושם, יש כמה חלקי גימור שנשברו (פתח מזגן, חלק בקונסולה המרכזית - אבל אני חושד שזה מבעיטה של הילד). אני בטוח שהרכב פחות עמיד מקורולה. אבל אני לא בטוח שפחות מגולף!

למה אין לה סיכוי מול הגולף?

'צטער, אולי זאת הגולף שבדקתי, אבל ה-VAG לא הביאה אותי לידי אורגזמה סוערת.

גם לא הבראבו ד"א.

היחיד שאולי קיבל אורגזמה זה הבעלים הקודם של הרכב ועל זאת תעיד חבילת קונדומים ריקה שמצאתי מתחת לכיסוי תא המטען.

אבל 20-25K יתרון לטובת הפיאט שנראתה לי שקולה היה הדבר אשר הכריע את הכף.

פורסם

מחיר - זו הסיבה היחידה להעדיף את הבראבו, ובתור חדשה היא לא הייתה מספיק זולה כדי שלקוחות יפזלו לכיוונה.

לגבי איכות ההרכבה, מצטער אבל הרמה בבראבו לא טובה. החלק הצף שבאזור תיבת ההילוכים רופף, הגה העור באיכות לא טובה ונוטה להתפורר מהר, אין חומרים רכים, חיפויי הדלתות מרגישים זולים יותר, אפילו הכפתורים של מערכת השמע ובקרת האקלים מרגישים " סינים " וזולים לעומת הגולף מאותם השנים. לא סתם היא לא הצליחה... היום בהשוואה לרכבים אחרים שניתן לקנות באותו התקציב היא מציעה חבילה טובה. אך בתור חדשה - אין שום סיבה להעדיף אותה.

פורסם (נערך)

אני לא יודע על מה אתה מדבר. החלק הצף קצת נייד אבל לא רופף. כפתורים "סיניים"? אולי, אבל הציפוי עמיד והם עובדים טוב גם אחרי 5 שנים. בדגם הספציפי שלי רוב הדשבורד מכוסה דמוי קרבון רך, נעים שעדיין מחזיק מעמד היטב. ההגה טרם התפורר.

אני באמת לא יודע על מה אתה מדבר. הרכב לא מרגיש "זול". שוב פעם, אם איכות ההרכבה הייתה לא טובה (הייתה לי קליאו דור ראשון, אני יודע לזהות פלסטיק זול והרכבה לקויה) אז אחרי יותר מ100KKM כבר היו אמורים להיות קרקושים ולהופיע כל מיני פערים בין הפלסטיקים.

אולי כחדשה הבראבו נראתה קצת פחות "איכותית" מהגולף. אבל אני חושב שמבחן הזמן מוכיח שלא מדובר בגרוטאה שהורכבה על ידי איטלקי הלום קיאנטי.

שוב פעם - אני לא חושב שמדובר במכונית חלומות. אבל הבראבו II בהחלט הרבה יותר טובה מהתדמית שלה ולפי דעתי לא נופלת מהגולף וזאת מהטיעונים שפרטתי.

פורסם
תגידו, אני חייב לשאול משהו שפשוט לא מתיישב לי ואולי זה שורש הויכוח בראבו שיש כאן בפורום מדי פעם.

שקלתם אולי פעם, לאור זאת שהרכב לא הצליח מסחרית ושהביקורות היו מאוד פושרות - אולי שבאמת מדובר ברכב שהוא לא משהו? שהוא נחות מהמתחרות? שהעיתונאים או רוכשי הרכבים בעולם לא מצקצקים בלשונם סתם או לא שייכים לאיזה מועדון אוהדי מותג כזה או אחר. אלא פשוט שרכב מציע חבילה טובה יותר - הם מצביעים ברגליים?!

הרי לפיאט היו ויש הצלחות רבות ובמקביל כשלונות. זה לא אפשרי מצב כזה?

כן, שקלתי. ואז קיבלתי מהעבודה פורד פיאסטה - רכב שסחט מחמאות מקיר לקיר מעיתונות הרכב, אלא שאז גיליתי שמדובר בגוש טינופת מהגרועים שיצא לי לפגוש. זאת בערך היתה הנקודה שבה נשבעתי לא לקנות בעיניים עצומות את הבולשיט שעיתונות הרכב מפמפמת לנו.

כאשר אני פוגש איכות אני יודע להוקיר אותה, ללא קשר לסמל שמתנוסס עליה. כך גיליתי ברבות השנים שאני יכול לחיות בשלום עם מאזדה 3 1.6 פשוטה בזכות ההיגוי המשובח שלה, כך למדתי שכשקיה רוצים אז הם בהחלט יודעים לייצר דגמים ראויים (סיד ופרו סיד טורבו), והדוגמאות עוד רבות ומגוונות.

אבל, חבילה כוללת שמספקת גם עלויות אחזקה שפויות, גם התנהגות כביש מלוטשת, גם ביצועים חביבים, גם תקשורת ברמה שכבר קשה למצוא היום וגם עיצוב משובב נפש - מצאתי רק בבראבו.

כשאלבר ניאותו לגאול אותי מהפיאסטה המחורבנת ונתנו לי במקומה בראבו, אשכרה הרגשתי שחזר לי הצבע לפנים.

אז עיתונות הרכב קוטלת? שיסעו בפיאסטה. מגיע להם :twisted:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

נ"ב לגבי עיתונאי רכב בריטיים וחוות הדעת שלהם.

אחת הביקורות הארסיות ביותר שלהם.

אז ככה -

עם המכונית הזאת (בגרסת V8 ) ביליתי המון קילומטרים, עם שני ילדים (לעיתים עצבניים) במושב האחורי, בהרבה כבישים מפותלים, כולל שני כבישים שנמצאים ברשימת best roadtrips (כביש 99 בקולומביה הבריטית ודרך הקרחונים באלברטה).

הסאלון היה בנוי היטב, בידוד רעשים מושלם, פשוט מושלם, אחיזת כביש מצוינת ואפילו יותר מקמצוץ של הנאה בכבישים מפותלים. התאורה הכחולה אולי מעט צ'יזית, אבל חוץ מזה הכל "נופל ליד" ומערכת המחשב/בידור/ניווט/אקלים מהטובות שראיתי ובוודאי נוחה יותר לתפעול משל מרצדס ו-BMW. לא אתייחס למנוע (המדהים) כי הוא לא היה ברכב המבחן של "הילוך חמישי".

מדובר במכונית שאתה יכול להכנס למושב הנהג שלה בוונקובר ולנהוג משם רצוף על מונטריאול עם חיוך נינוח על הפנים. הייתי מת לשכור אותו שוב פעם בביקור הבא שלי בצפ' אמריקה, רק (שלשמחתי) יש לנו כעת שלושה ילדים ולכן רק SUV בא בחשבון.

פורסם (נערך)

ג'יקילר, אתה לא יכול להגיד שום דבר על העיצוב כרגע, גם לא מבעד להסוואה מהסיבה הפשוטה שמבחוץ זאת לא בראבו!

זה מה שנקרא "mule". לקחו בראבו חדשה, הרכיבו חלקי פח של גרנדה מבחוץ, ויצרו הסוואה שלא תאפשר לך לדעת כלום, אבל כלום, על עיצוב הרכב. אז גם אם אתה רואה משהו מבעד לחלקים השחורים, אתה בעצם חווית את דעתך על גרנדה פונטו מנופחת משנת 2007 בערך.

דניאל, הפלסטיק מסביב לבסיס ידית ההילוכים לא רופף כי הוא דפוק, זה בכוונה. זה יעני שיק עיצובי איטלקי.

אגב, גם אם זה היה מקרקש או משהו, זה עדיין עשרות מונים יותר טוב מהפלסטיקים המזוויעים בדלת הנהג ועל ההגה שהרעישו וזזו בצורה נוראית בקליאו החדשה.

גם באזור מערכת הסאונד נשמעו רעשים שלא יביישו רכב בן 20.

הקרקוש היחיד שיש לי כרגע זה מהמתקן של כביש 6 שמודבק לשמשה.

רשאים להמשיך.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...