Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

לאחר החלפת צמיגים הרכב רועד במהירות 120.

הרכב שלי הוא טויוטה קורולה,

ראיתי איזה מאמר של טויוטה בנושא: http://www.technotire.co.il/Article.aspx?Item=834

אבל לא הצלחתי למצוא בצמיגים שלי את הנקודה האדומה.

מה לדעתכם כדי לעשות?

אני מתלבט אם לחזור לפנצריה ולבקש שיאזנו מחדש.

או שפשוט לעשות איזון דינמי וזהו, ואז נדע האם הבעיה הייתה באיזון או במשהו אחר.

לא אכפת לי כמה יעלה, אני רוצה שייפתר.

עריכה אחרונה על ידי vardump
פורסם (נערך)

הייתי במוסך יבואן של טויוטה היום - החלפתי רפידות בלמים מקדימה.

על הדרך אמרתי להם שיש לי את הרעידות, והזמנתי מהם איזון על הרכב, אמרו לי שזה יקר יותר אבל אמרתי להם שאני מעדיף איזון על הרכב כדי לגמור עם הסיפור אחת ולתמיד. שילמתי על התענוג 300 ש"ח + מעמ. (75 שח + מעמ לצמיג)

הם מוציאים את זה החוצה, כשקיבלתי את הרכב שמתי לב שהצמיג האחורי נמצא עכשיו מקדימה בצד שמאל,

1. שאלתי אותם איך יכול להיות? באיזון על הרכב לא מפרקים את הגלגלים.

2. שאלתי אותם האם צריך לעשות איזון פרונט מחדש כי העבירו את האחורי לקדימה וכדומה, אמרו בתוקף שלא כי מדובר בצמיגים חדשים שלא נסעו הרבה.

3. שאלתי מדוע יש צורך להחליף את מיקומי הצמיגים בצמיגים חדשים.

הפנצריה שאליה המוסך יבואן שלח את הרכב אמרה:

1. אין להם את המכשיר ווספה של האיזון שעושים כאשר הצמיגים על הרכב, אבל הם עשו איזון מיוחד , ואכן היה צמיג אחד שהיו צריכים לשנות את המיקום שלו על הגאנט מבחינת משקל(הצמיג החדש המפורסם שלי מהשירשור הקודם).

2. לא מומלץ לעשות איזון דינמי עם ווספה לרכב כמו שלי (קורולה) כי זה יכול לפגוע בכל מני דברים.

3. המכשיר שלו אומר לו האם יש צורך להחליף את מיקומי הצמיגים (אחורה קדימה וכדומה).

בדרך הביתה, הרכב מושך ימינה, לא בצורה חדה אבל לא מחזיק ישר.

אני לא יודע עדיין עם בעיית הרעידות נפתרה כי לא הייתי בכביש 6 כדי לבדוק אותו במהירות 110.

מה דעתכם? יש מצב שמסבנים אותי?

המשיכה ימינה אחרי הזזת הצמיג החדש לקדימה רק מחזקת את ההרגשה שלי שהצמיג דפוק.

אגב, על החשבונית מס שקיבלתי מהמוסך יבואן רשום "4 איזונים מיוחדים על הרכב"

עריכה אחרונה על ידי vardump
פורסם

רציתי להוסיף גם שאמרתי למוסך.

1. אם הזמנתי איזון מסוג מסויים, זה מה שאני מצפה שיעשו, ואם עשו משהו אחר אני מצפה שייתיעצו איתי לפני או שלכל הפחות יגידו לי לפחות בדיעבד שעשו משהו אחר.

2. אם החליפו את המיקומים של הצמיגים - גם זה אני מצפה שיגידו לי ולא לגלות לבד.

3. אם חייבתם אותי על איזון מסוג מסויים ורשמתם גם את זה בחשבונית, מרגיז אותי לגלות בעצמי שבוצע סוג איזון אחר.

פורסם (נערך)

למה אתה חושב שאתה צריך איזון עם ווספה? ניסית לחזור לפנצ'ריה שהחלפת בה צמיגים לביצוע איזון חוזר לגלגלים?

מנסיוני הקט עם איזון עם ווספה, גם זה לא בהכרח יפתור לך את הבעיה. עקב ג'אנט מיוחד, ללא חור איזון, ניסיתי איזון בווספה והשיפור היה חלקי בלבד.

לבסוף מצאתי מקום עם מתאם למכונת איזון רגילה עבור הג'אנט, בוצע איזון (הרבה יותר זול מהמחיר שאתה רשמת) לכל ארבעת הגלגלים ומאז לא היו שום רעידות או בעיות כלל.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
  • תוכן חדש...