Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2012 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פורד פוקוס ידנית דור ראשון,

חשבתי להשתדרג לפוקוס מודל 2012 ידנית, צורה חדשה.

ככל הנראה אני אלך על גרסת הבסיס, טרנד 1600.

ראיתי מודל 2013 יד ראשונה מפרטי שעברה 70K שהמחירון הרשמי הינו 71K והמוכר מוכן להתגמש לכיוון ה60K.

אני יודע שיש לובי של תלונות בקשר לגומיות, הגיר הרובוטי(שלא רלוונטי לפוסט) ואיכות גימור תא הנוסעים.

רציתי לדעת האם הרכב מומלץ מבחינת אמינות והאם יש לו רצועת תזמון או שרשרת שאין צורך להחליף אותה.

בשורה התחתונה, אני מחפש רכב מהנה לנהיגה, חסכוני יחסית, בטיחותי ואמין.

תודה

פורסם

לגומיות יש תיקון פשוט וזה הדבקה עם דבק מחדש,בחו"ל יש על זה תיקון בארץ אני מניח שזורקים עלינו ז.

על איכות תא הנוסעים אין תלונות,הוא איכותי אך מעט עמוס בכפתורים.

אצלי נתקלתי בדשבורד דביק לאחר ריסוס סקאי וזה גם גרם לכמה קילופים בפאנל של הרדיו,הרכב כנראה רגיש לחומרים מחורבנים.

סך הכול הרכב יעמוד בדרישות שלך ואף יתעלה.

לגבי הרצועה או השרשרת,אני לא זוכר מצטער.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הדור האחרון של הפוקוס עם תיבה ידני זו מכונית מצוינת. הייתי ממליץ לך לחפש את רמות האבזור הגבוהות יותר "ספורט" ו"טיטניום". הקונסולה המרכזית שלהן נראית שונה, יש להם מערכת שמע איכותיות יותר של סוני, בקרת שיוט, מחשב דרך גדול ומפורט יותר, ידית ותא נסגר בין המושבים הקדמיים, חישוקי מגנזיום ועוד קוסמטיקה. אין הרבה כאלה, ותוספת המחיר קטנה ושווה את האבזור.

פורסם

בבית יש לנו פוקוס 1.6 "ספורט" ידנית - בת שנתיים וחצי (30K ק"מ).

בעיות שהופיעו ברכב במשך הזמן הנ"ל וסודרו תחת אחריות:

- לפני כשנה וחצי הוחלפה גומיית הדלת האחורית. הוחלפה בחדשה עם דבק משודרג ומאז הכל תקין והכל מראה סימני שלמות.

- לפני פחות מחצי שנה הוחלפה משאבת המים של מתזי החלונות / מגבים.

- עשו עידכון כללי למערכת השמע (Sony), אז התחילו בעיות עם קליטת הרדיו ושמירת תחנות הרדיו. מחקו את העדכון והכל שב למקומו.

מעבר לכך, אנחנו מאוד מרוצים ממנה. עד לשבועות האחרונים, הפוקוס הייתה אצלי במרבית הזמן ונהנתי מכל דקה עימה - רק מתחרט שלא השקענו והלכנו על גרסת ה-1.6EB "טיטניום" דאז, ולו רק בגלל שיש לה שילדה נהדרת שראויה לתוספת הכוח והכיף.

ה-1.6 לא רעה בכלל והשילוב בין המנוע הנ"ל לתיבה הידנית מוצלח ועדיף מזה עם התיבה כפולת המצמדים, בעיקר בפן האמינות והעמידות לאורך זמן. הביצועים לא רעים, היא בהחלט זריזה - גם עם 125 סוסים. צריכת הדלק בהחלט טובה ועמדה על 1:12+ בעיר / 1:16+ בבינעירוני (בעיקר על שיוט עם בקרת השיוט מופעלת, זה בהחלט יעיל וגם נוח) - מדוד בין תדלוקים כמובן.

בכל הנוגע לנוחות הנסיעה ובידוד הרעשים, הפוקוס בהחלט מהטובות שבנמצא. נוחות הנסיעה טובה בהחלט בכל מצב, גם על הכבישים השבורים והמגורדים שבנמצא. הבידוד טוב מאוד ועושה עבודתו נאמנה בהשתקת רעשי רוח וכביש (למעט במהירויות גבוהות מהממוצע). המושבים המצויים ב"ספורט" (עם אקסטרה תמיכה / כיוון גב תחתון במושב נהג) עדיפים על אלו המצויים בבסיסית ("טרנד") - וזהים לאלו של ה"טיטניום" המאובזרת (למעט ריפוד שונה כמובן).

בכל הנוגע לדינמיות - גם כאן הפוקוס פורחת (וזו הסיבה שהגרסאות החזקות רק משדרגות את החוויה). יש לה היגוי חד מאוד, מדוייק מאוד, מהיר מאוד והוא אפילו מעביר תחושות - בניגוד לשאר ההגאים (כולל זה של האבארת' החדשה שלי). היגוי שקשה למצוא בימינו, בטח במכוניות עממיות שאינן "ספורטיביות" בהגדרתן. צרף לכך כיול מתלים מוצלח, כיול שילדה מצויין ובלמים נשכניים ועמידים - וקיבלת מתכון ללא מעט חיוכים, בעיקר בדרכים המופתלות.

המגרעות העיקריות של הפוקוס (שרובן אינן מפריעות לי, אך עלולות להפריע לך):

- תא המטען שלה נחות בגודלו מזה של רב המתחרות (לנו הוא בהחלט מספיק. 2 מזוודות גדולות נכנסות בקלילות, יחד עם טרולי או 2).

- תא הנוסעים שלב צפוף יותר משל המתחרות, אך עדיין מאכלס 4 אנשים בקלילות ובנוחות גם לאורך זמן - מניסיון.

- תא הנוסעים שלה עמוס כפתורים בגרסאות עם מערכת השמע של Sony, מה שדורש התרגלות שהיא לתפעול ובכלל (המערכת מצוייינת, ד"א).

אם בדקת, נסעת והיא מתאימה לך למרות המגרעות השונות שלה (שבמציאות אינן כה מטרידות כפי שמרבית האנשים ישמחו להציגן) - לך על זה. עצתי היא שתחפש לך אחת מאובזרת יותר, כמו ה-1.6 "ספורט" - ואפילו תנסה לאתר לך 1.6EB "טיטניום", במידה והתקציב מאפשר כמובן. לא תצטער על תוספת הכוח (והאיבזור הזניחה: חישוקי 17' - במקום 16', ריפודים ודיפונים שונים, תאורה נוספת בתא הנוסעים, תאורת אווירה וכו').

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בבית יש לנו פוקוס 1.6 "ספורט" ידנית - בת שנתיים וחצי (30K ק"מ).

בעיות שהופיעו ברכב במשך הזמן הנ"ל וסודרו תחת אחריות:

- לפני כשנה וחצי הוחלפה גומיית הדלת האחורית. הוחלפה בחדשה עם דבק משודרג ומאז הכל תקין והכל מראה סימני שלמות.

- לפני פחות מחצי שנה הוחלפה משאבת המים של מתזי החלונות / מגבים.

- עשו עידכון כללי למערכת השמע (Sony), אז התחילו בעיות עם קליטת הרדיו ושמירת תחנות הרדיו. מחקו את העדכון והכל שב למקומו.

מעבר לכך, אנחנו מאוד מרוצים ממנה. עד לשבועות האחרונים, הפוקוס הייתה אצלי במרבית הזמן ונהנתי מכל דקה עימה - רק מתחרט שלא השקענו והלכנו על גרסת ה-1.6EB "טיטניום" דאז, ולו רק בגלל שיש לה שילדה נהדרת שראויה לתוספת הכוח והכיף.

ה-1.6 לא רעה בכלל והשילוב בין המנוע הנ"ל לתיבה הידנית מוצלח ועדיף מזה עם התיבה כפולת המצמדים, בעיקר בפן האמינות והעמידות לאורך זמן. הביצועים לא רעים, היא בהחלט זריזה - גם עם 125 סוסים. צריכת הדלק בהחלט טובה ועמדה על 1:12+ בעיר / 1:16+ בבינעירוני (בעיקר על שיוט עם בקרת השיוט מופעלת, זה בהחלט יעיל וגם נוח) - מדוד בין תדלוקים כמובן.

בכל הנוגע לנוחות הנסיעה ובידוד הרעשים, הפוקוס בהחלט מהטובות שבנמצא. נוחות הנסיעה טובה בהחלט בכל מצב, גם על הכבישים השבורים והמגורדים שבנמצא. הבידוד טוב מאוד ועושה עבודתו נאמנה בהשתקת רעשי רוח וכביש (למעט במהירויות גבוהות מהממוצע). המושבים המצויים ב"ספורט" (עם אקסטרה תמיכה / כיוון גב תחתון במושב נהג) עדיפים על אלו המצויים בבסיסית ("טרנד") - וזהים לאלו של ה"טיטניום" המאובזרת (למעט ריפוד שונה כמובן).

בכל הנוגע לדינמיות - גם כאן הפוקוס פורחת (וזו הסיבה שהגרסאות החזקות רק משדרגות את החוויה). יש לה היגוי חד מאוד, מדוייק מאוד, מהיר מאוד והוא אפילו מעביר תחושות - בניגוד לשאר ההגאים (כולל זה של האבארת' החדשה שלי). היגוי שקשה למצוא בימינו, בטח במכוניות עממיות שאינן "ספורטיביות" בהגדרתן. צרף לכך כיול מתלים מוצלח, כיול שילדה מצויין ובלמים נשכניים ועמידים - וקיבלת מתכון ללא מעט חיוכים, בעיקר בדרכים המופתלות.

המגרעות העיקריות של הפוקוס (שרובן אינן מפריעות לי, אך עלולות להפריע לך):

- תא המטען שלה נחות בגודלו מזה של רב המתחרות (לנו הוא בהחלט מספיק. 2 מזוודות גדולות נכנסות בקלילות, יחד עם טרולי או 2).

- תא הנוסעים שלב צפוף יותר משל המתחרות, אך עדיין מאכלס 4 אנשים בקלילות ובנוחות גם לאורך זמן - מניסיון.

- תא הנוסעים שלה עמוס כפתורים בגרסאות עם מערכת השמע של Sony, מה שדורש התרגלות שהיא לתפעול ובכלל (המערכת מצוייינת, ד"א).

אם בדקת, נסעת והיא מתאימה לך למרות המגרעות השונות שלה (שבמציאות אינן כה מטרידות כפי שמרבית האנשים ישמחו להציגן) - לך על זה. עצתי היא שתחפש לך אחת מאובזרת יותר, כמו ה-1.6 "ספורט" - ואפילו תנסה לאתר לך 1.6EB "טיטניום", במידה והתקציב מאפשר כמובן. לא תצטער על תוספת הכוח (והאיבזור הזניחה: חישוקי 17' - במקום 16', ריפודים ודיפונים שונים, תאורה נוספת בתא הנוסעים, תאורת אווירה וכו').

תודה רבה על התשובה המאוד מפורטת.

התקנתי ברכב שלי את הסלון של הגרסת טיטניום ואני בהחלט מכיר את הנוחות והאחיזה שהם מספקים, ממש כמו מושבי ספורט.

בהחלט חיזקת את ההחלטה שלי.

אשמח לקבל תמונות של הרכב בפרטי או בשרשור, נשמע מעניין.

הייתי שמח למצוא פוקוס ברמה גימור גבוהה מטרנד, אבל קשה מאוד למצוא אחת כזו ידנית.

בנוסף, אני מתכוון להתחזיק את הרכב כמה שנים טובות ולכן חשוב לי שהרכב יהיה בצבע שאני אוהב(לבן).

בקשר להבדלים ברמות גימור, זה אכן משמעותי אבל זה לא יפיל את העסקה.

מכסימום אשלים מגרסת טיטניום מפירוקיה :-o

• תוכן חדש...