Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי המשקל קטן ב-400 קילו. ה-4C תופסת נישה שונה מעט מהקאיימן, גם אם הביצועים זהים. ה-4C לא מיועדת להיות יומיומית, אלא יותר כמו אליז/אקזיג', רכב סופ"שים/ימי מסלול.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
David32,

אני מפנה אותך ל-4C אשר מפוצצת בחומרים אקזוטיים ויקרים ועולה רק 60,000$. במקרה של הג'וליה, דרייבשאפט מקרבון לא הולך להקפיץ את מחיר הרכב אל על, אתה יכול להיות רגוע ולהמשיך לחסוך. אל תוותר.

אי אפשר לגזור ממכונית שמיוצרת בכמויות מוגבלות של לא יותר מ-4 אלף בשנה למכונית שהיא לחם וחמאה ואמורה להמכר במאות אלפים (בסופו של דבר). ה-4C לא אמורה להרוויח הרבה כסף (אם בכלל), אלא לשמש מכונית לשם תדמית. וגם ב-4C ידעו איפה לחסוך (מנוע סטנדרטי, מנגנון היגוי וכו').

אני לא יודע כמה יותר עולה דרייבשאפט מקרבון, אבל כשמכפילים הכל בעשרות אלפים בשנה, הכל נספר אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה-4C לא מיועדת להיות יומיומית, אלא יותר כמו אליז/אקזיג', רכב סופ"שים/ימי מסלול.

נו...???

וכמה עולות בארה"ב הלוטוסים? 40-50K$?

חבל סתם על הדיון הבאמת מיותר, אני לא באמת חושב שיש פה מישהוא (אולי חוץ מקורה) שחושב שדריישפט קרבון לא מייקר את הרכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
"רק"? :roflmao:

מה זה 60K$? המחיר בחול?

כי אתה יכול להוסיף עוד אפס, להפוך את זה לשקלים ואז פתאום כן יש פחד שכל החומרים המרוכבים האלא יעלו דרסטית את המחיר.

מה C4 אנחנו הרי כבר יודעים שכל החומרים האקזוטיים והיקרים האלה הם נהדרים למגזינים ולברושורים, אבל בסופו של יום , הביצועים דומים מאוד לקאיימן ה"הו, כ"כ משעממת ובנאלית ולא אקזוטית".

אני מבין שעוד פעם ראית את המילה "אלפא" ואיבדת את עשתונותיך. אנסה להסביר שנית, תנסה לקרוא ולהבין.

4C נמכרת במחיר שהוא בגדר מציאה ביחס לחומרים מהם עשויה וזו הנקודה כאן: אפשר למכור רכבים עם חלקי קרבון במחירים טובים - עובדה.

הקאיימן הוא ככל הנראה All-Rounder מוצלח יותר, אבל זאת לא הנקודה. אני מקווה שאתה מבין שלא באמת יש מה להשוות בין 4C לקאיימן. תתקין ב-4C מנוע יותר רציני (וזה בדרך), תוסיף לה קצת צמיגים והקאיימן תהפוך לנקודה קטנה במראה האחורית. אבל כאמור, לא על כך הדיון.

אז מה אתה מנסה להגיד, שחומרים מתקדמים לא מקפיצים את מחיר הרכב?

או שאלפא הולכת לספוג הפסדים על כול יחידה שהם ימחרו?

או שאולי (כמו שכבר רשמתי) התמחור של המתחרות הזוי ומוגזם ואלפא החליטו להראות לנו מה באמת אפשר לעשות במחיר זהה?

ראה למעלה. בסופו של דבר, עצם זה שיש בג'וליה חלק מסוים שעשוי מקרבון זה ייחודי בסגמנט, אך לא אמור להפוך את הרכב ליקר יותר או לחלופין לגרום לך להבין שב.מ.וו רימו אותך עד היום.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בקיצור - החלפת דרייבשאפט מקרבון כנראה תעלה לך הון קטן. ליד הראשונה זה יעלה פחות, או ייספג במידה זו או אחרת, בשל bulk rate.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
"רק"? :roflmao:

מה זה 60K$? המחיר בחול?

כי אתה יכול להוסיף עוד אפס, להפוך את זה לשקלים ואז פתאום כן יש פחד שכל החומרים המרוכבים האלא יעלו דרסטית את המחיר.

מה C4 אנחנו הרי כבר יודעים שכל החומרים האקזוטיים והיקרים האלה הם נהדרים למגזינים ולברושורים, אבל בסופו של יום , הביצועים דומים מאוד לקאיימן ה"הו, כ"כ משעממת ובנאלית ולא אקזוטית".

ה-4C היא דוגמא מצויינת איך לייצר מכונית ליצירת תדמית נכונה למחיר נכון ותוך השקעה היכן שצריך.

לפיאט אין שום יכולת להתחרות ביכולת של פורשה לייצר מכוניות עילית בכמויות גדולות, במיליון גרסאות, במחיר נמוך (יחסית, כן...). אין לה את התשתית, לא מבחינת ייצור ולא מבחינת מנועים ולא מבחינת כלום. לא סתם פורשה מרוויחה על המכוניות שלה יותר מכל יצרן אחר...

אז לקחו את הכישורים של מזראטי, ייצרו שלדה קלה ופיוריסטית ושמו לה מנוע רגיל.

ככה מייצרים ביצועים של קאיימן במחיר נמוך (כל זמן שלא צריך לייצר יותר מדי מכוניות, כי שיטת ייצור השלדה מייגעת) ועם כל ההילה של שיטות ייצור אקזוטיות.

עצם זה שפיאט הצליחו להוציא משהו שמזכירים אותו בנשימה אחת עם הקאיימן, זה כבר הישג כביר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ראה למעלה. בסופו של דבר, עצם זה שיש בג'וליה חלק מסוים שעשוי מקרבון זה ייחודי בסגמנט, אך לא אמור להפוך את הרכב ליקר יותר או לחלופין לגרום לך להבין שב.מ.וו רימו אותך עד היום.

(אני שומר קצת קללות בפנים).

איך לעשות את זה פשוט?

מתחרה לג'וליה: מגיעה בלי חומרים אקזוטיים יקרים, עם איבזור A ועולה X$ , החברה המתחרה עושה עליו Y$ רווח.

ג'וליה (שאמורה לנגוס במתחרה): מגיעה עם חומרים אקזוטיים יקרים, עם איבזור לא ידוע ומחיר לא ידוע ומן הסתם המחיר לא ידוע.

עכשיו נחשוב בהגיון (ונוציא את זה שזאת אלפא, נגיד שזאת המתחרה החדשה של סאאב שגם לה יש משהו מקרבון):

כדי באמת להתחרות היא צריכה להיות בעלת לפחות איבזור A, או משהו באיזור והמחיר צריך להיות קטן או שווה ל $X.

מה שאומר ש:

א. Y$ של הסאאב (ששששש אל תגלה שזאת ג'וליה במסווה ) נמוך יותר מY$ של מתחרה.

ב. איבזור A של הסאאב נמוך מהA של המתחרה.

ג. סאאב יחליטו שהמחיר של הרכב החדש יותר יהיה יותר מX$ (כדי להשאיר איבזור A ורווח Y$)

ד. עובדים עלינו בעיניים והמחיר של החומרים האקזוטיים היקרים לא באמת יקר וזה יותר עיניין של גימיק.

הגיוני לא?

(אני לא רוצה לכתוב סתם מה אני מבין מהתגובה שלך כי אני מבין שכנראה לא לזה אתה מתכוון)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

תימחור זה תימחור, בלי קשר לעולם הרכב או לעולם המסעדות.

סך עלות החלקים והעבודה צריכה להיות פחות מהמחיר שבוא המוצר נמכר כדי להרוויח. או שגם עם זה אתה לא מסכים?

- By lifting money bags

פורסם

זה באמת כל כך פשוט.

מישהו יספוג את עלות הייצור של הרכיבים האלה.

או שזה יהיה היצרן, או שזה יהיה הלקוח.

בניגוד ל4C שם המטרה המוצהרת לא הייתה רווח, והיצרן ספג את עלות הייצור הגבוהה, פה לא סביר שהוא יספוג אותה.

אלה אם פיאט המציאו שיטה חדשה לייצור חלקים מחומרים מרוכבים מה שממש לא סביר שקרה.

עכשיו אני לא יודע מה ההבדל בעלויות בין חלק שמיוצר מחומר מרוכב, לבין חלק שמיוצר מחומרים סטנדרטיים בייצור המוני, לכן קשה לכמת מי יספוג כמה.

צריך גם לזכור שעלויות הפיתוח והייצור של הג'וליה יהיו בהתחלה גבוהות משל המתחרות מגרמניה, מה ששוב מעמיס על היצרן/לקוח.

קשה לי לראות את הרכב הזה נמכר במחיר נמוך מהמתחרות.

סביר שהוא יתומחר בחו"ל ראש בראש איתן.

אם יתומחר גבוה יותר(על פניו אפשרי), הג'וליה תצטרך להביא איכויות באמת גבוהות שלא ניתן למצוא בשום מתחרה אחרת, במיוחד שהעיצוב הוא כמעט ג'נרי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
תימחור זה תימחור, בלי קשר לעולם הרכב או לעולם המסעדות.

סך עלות החלקים והעבודה צריכה להיות פחות מהמחיר שבוא המוצר נמכר כדי להרוויח. או שגם עם זה אתה לא מסכים?

בוודאי, אבל מכאן ועד לתמחר את הג'וליה המרחק רב. אתה בא וטוען שהמחיר יהיה גבוה מידי ואם לא אז המתחרים עושים עלינו קופה. כדי לטעון זאת עליך לדעת, לכל הפחות, את עלות הייצור של הג'וליה, עלויות שיווק אשר מועמסות על כמות יח' משוערת (ותיקונים לאחר מכן, ברגע שיש נתונים קונקרטיים) ועוד. יש לך את המידע הזה? לא.

זה באמת כל כך פשוט.

מישהו יספוג את עלות הייצור של הרכיבים האלה.

או שזה יהיה היצרן, או שזה יהיה הלקוח.

ההסתכלות שלך מעט משעשעת. מה זה "יספוג"? אף אחד לא סופג כלום. יש יצרן שמייצר מוצר בעלות C ומשווק אותו במחיר P ויש K צרכנים אשר מעוניינים לרכוש את המוצר באותו מחיר P.

בניגוד ל4C שם המטרה המוצהרת לא הייתה רווח, והיצרן ספג את עלות הייצור הגבוהה, פה לא סביר שהוא יספוג אותה.

אלה אם פיאט המציאו שיטה חדשה לייצור חלקים מחומרים מרוכבים מה שממש לא סביר שקרה.

1. היכן הצהירו אלפא כי אינם מעוניינים להרוויח על כל יח' של 4C? לצורך העניין, קיימת הצהרה שכזו מפי מרקיונה אודות פיאט 500E (החשמלית אשר נמכרת במדינת קליפורניה בלבד).

2. אלפא 4C היא אכן Halo car אשר ככל הנראה מטרתה היא לקדם את תדמית אלפא רומאו בקרב צרכנים ממעמד הביניים (בראייה עולמית) - הרי זהו קהל היעד של אלפא החדשה. מכאן ועד להצהיר שעלות הייצור של כל יחידה עולה על ההכנסה בגין מכירתה יש מרחק מסויים. יש לך מידע לגבי זה?

3. בהחלט ייתכן שעקב כמויות הייצור הגדולות יותר (הצפויות) של הג'וליה גם עלות הייצור של חומרים כמו סיבי פחמן ירדה - בין אם בעזרת שיטות ייצור חדשות ובין אם עקב כמויות נטו (וכנראה שניהם גם יחד).

עכשיו אני לא יודע מה ההבדל בעלויות בין חלק שמיוצר מחומר מרוכב, לבין חלק שמיוצר מחומרים סטנדרטיים בייצור המוני, לכן קשה לכמת מי יספוג כמה.

צריך גם לזכור שעלויות הפיתוח והייצור של הג'וליה יהיו בהתחלה גבוהות משל המתחרות מגרמניה, מה ששוב מעמיס על היצרן/לקוח.

קשה לי לראות את הרכב הזה נמכר במחיר נמוך מהמתחרות.

סביר שהוא יתומחר בחו"ל ראש בראש איתן.

לפחות אתה מודה שאתה לא יודע - גם אני לא יודע כמה עולה להם לייצר דרייבשאפט מסיבי פחמן, משער שסכום הגיוני וכאמור, אף אחד לא "סופג" כלום.

אין לך כלים להשוות את עלויות הפיתוח של הג'וליה למתחרות הגרמניות. דברייך הם בגדר ספקולציה לא מבוססת - באותה מידה אני יכול לטעון שהן זולות יותר וזה יהיה תקף באותה מידה.

מה שכן, קח בחשבון שהפלטפורמה שפיתחו עבור הג'וליה תשמש עוד כמה וכמה רכבים, ופיתוחים על בסיסה ישמשו גם דגמים של מזראטי ואולי מותגים נוספים.

לגבי המחיר, הנהלת FCA הצהירה בעבר כי מזראטי "יתקפו" את הגרמנים מלמעלה ואלפא מלמטה. נחיה ונראה.

אם יתומחר גבוה יותר(על פניו אפשרי), הג'וליה תצטרך להביא איכויות באמת גבוהות שלא ניתן למצוא בשום מתחרה אחרת, במיוחד שהעיצוב הוא כמעט ג'נרי.

העיצוב שלה מעולה, בעיניי. כל אחד ודעתו ואין טעם להתווכח על כך - מה שכן, אני משער שיצליחו למצוא עוד 120,000-150,000 אנשים בעולם אשר ירכשו את הרכב.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מחירה של ה-4C בארה"ב דומה למחיר של הטסלה model S, שברולט קורבט ופורשה קאימן, כולן עתירות טכנולוגיה וחומרים יחודיים.

קשה לי להאמין שאלפא מפסידים כסף על הרכב הזה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קורו,

איך לעזאזל פיספסת את זה שאני נותן 3 ואפילו 4 אופציות בנושא התמחור. במקום זה החלטת שאני מתמחר כבר את הג'וליה ושהחלטתי שהיא תיהיה יקרה ומה לא. נתתי כמה אופציות נורא הגיוניות, אם יש לך עוד אופציה אשמח לשמוע.

- By lifting money bags

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...