Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוחלפו מצמדים לDSG7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר קרוב החליף ליטי מודל 2013 שאחרי ה"תקלות" גם מצמדים ב30 אלף קילומטר,

למזלו לקראת סוף האחריות הרכב ונסעתי אצלו ברכב במקרה ואמרתי לו שהמצמדים מחליקים ושיבדוק לפני שנגמרת האחריות, ומסתבר שאכן יש תקלה והם הוחלפו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
היום הכנסתי את הרכב (איביזה 14) להחלפת קלאצים. מה זה אומר עכשיו? שנפלתי פה?

וכאשר עושים את ההחלפה, האם מחוייבים לכוון פרונט?

זה ריקול או הייתה בעיה?

כמה הרכב עבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה ריקול או הייתה בעיה?

כמה הרכב עבר?

בערך 17 אלף ק"מ. זו הייתה בעיה ואחד הנציגים במוסך אמר לי שמחליפים את המצמדים (קלאצים)

פורסם
חבר קרוב החליף ליטי מודל 2013 שאחרי ה"תקלות" גם מצמדים ב30 אלף קילומטר,

למזלו לקראת סוף האחריות הרכב ונסעתי אצלו ברכב במקרה ואמרתי לו שהמצמדים מחליקים ושיבדוק לפני שנגמרת האחריות, ומסתבר שאכן יש תקלה והם הוחלפו.

איך אפשר להרגיש שהמצמד מחליק? הבעיה היחידה ששמתי לב אליה היא שאני במהירות נמוכה אז גיר מס 2 ממש מאיץ אותי קדימה ללא שום גז.

פורסם

הרכב רעד ממש והשתהה בשילוב הילוכים(כאילו הקלאצ' חצי לחוץ) משהו שלא אופייני בטח שלא לDSG שמשלב הילוכים דיי חלק בדרך כלל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
היום הכנסתי את הרכב (איביזה 14) להחלפת קלאצים. מה זה אומר עכשיו? שנפלתי פה?

גם אני הכנסתי את הרכב (איביזה 11) לאותו הטיפול בדיוק. יכול להיות רגוע - לא נפלת ולא שום דבר.החלפת המצמדים נעשית במסגרת אחריות החברה. אכן עושים כיוון פרונט לאחר החלפת מצמדים.

מאז שהרכב יצא מהמוסך הנסיעה חלקה יותר וסוף סוף הגיר לא מתקתק בין 2-3.

אכן הבעיה נפתרה והכל בסדר. השאר רגוע.

“If one day the speed kills me, don't cry. Because I was smiling.”

בעבר: ibiza CUPRA 2007

LEON fr 2007

בהווה: 2011 ibiza tsi

פורסם

כן, צריך כיוון פרונט. תוודא שעשו ואם לא תלך ותעשה בעצמך.

בשביל לפרק גיר לצורך החלפת מצמדים צריך לפרק גשר קידמי ולכן כיוון פרונט משתנה. לפחות בפולו זה ככה, מניח שבאיביזה אותו דבר.

פורסם
גם אני הכנסתי את הרכב (איביזה 11) לאותו הטיפול בדיוק. יכול להיות רגוע - לא נפלת ולא שום דבר.החלפת המצמדים נעשית במסגרת אחריות החברה. אכן עושים כיוון פרונט לאחר החלפת מצמדים.

מאז שהרכב יצא מהמוסך הנסיעה חלקה יותר וסוף סוף הגיר לא מתקתק בין 2-3.

אכן הבעיה נפתרה והכל בסדר. השאר רגוע.

לי הייתה ממש הרגשה כאילו הרכב נותן לאנרגיה שנותרה מהגז לעבור בפתאומיות לגיר 2 ואז הוא זורק אותי קדימה, ככה זה היה אצלך? ותודה על העזרה.

כן, צריך כיוון פרונט. תוודא שעשו ואם לא תלך ותעשה בעצמך.

בשביל לפרק גיר לצורך החלפת מצמדים צריך לפרק גשר קידמי ולכן כיוון פרונט משתנה. לפחות בפולו זה ככה, מניח שבאיביזה אותו דבר.

תודה רבה.

עוד משהו - הייתה לי בעיה מוזרה - כאשר הייתי נותן "קיק" מהמקום, היה רעש ממש מוזר של חיכוך מתכתי, היום ניסיתי לשחזר את זה כמה פעמים עם הטכנאי ולא הצלחתי. מה יכולה להיות הבעיה? אולי קשור למשהו ליד המשאבת דלק?

פורסם

תוודא באמת שההגה חוזר ישר למרות שיספרו לך שאין קשר להחלפה לבין הפרונט. מניסיון ב 2 יטי ובפולו ... אחרי שקיבלתי הרכב ההגה לא היה ישר.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

לא כתבתי מקודם: לגשר הזה שמפרקים מעוגנים משולשים קידמיים ומסרק הגה. לאחר ההרכבה מחדש הם לא יחזרו בדיוק לאותו מקום ולכן נדרש כיוון פרונט.

פורסם

זה לא מדוייק, אכן נדרש לפרק גשר אבל יצרן לא כולל בתוך מפרט תיקון של אחריות את עלות העבודה של פרונט (בשמו הגינרי) בשל עובדה אחת - לפי מפרט הטיפול היצרן מספק ברגי כיוון מיוחדים שצריכים להחליף את הברגים המקוריים של הגשר גם בהליך פירוק וגם בהליך הרכבה בסדר שהוגדר מראש, יש הוראה מאוד מפורשת. כך שאם עושים את זה נכון אין כל צורך בכיוון פרונט כי הכל חוזר אחר הטיפול בדיוק למקמו. השאלה גדולה היא כמה באמת מקיפידים על חלק זה מהטיפול במוסכים.

• תוכן חדש...