Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני כבר זמן רב מתלבט בין קניה של חדש בתשלומים ללא מקדמה לקניה של יד שניה.

ההתלבטות היא בין איביזה חדשה מהניילונים כשהתשלומים הם 900 שקלים בחודש על הרכב..

יד שניה יהיה רכב ישן כנראה כי מה שחשוב לי כרגע זה ההוצאות החודשיות.. אין לי כסף לקנות רכב יקר במכה ומה שחשוב לי בעיקר זה לשרוד את החודש ושהעניין לא יחנוק אותי יותר מדי. גם אני לא מתכוון לנסוע יותר מדי גג 12000 בשנה לא יותר מזה. מה אתם ממליצים שאני אעשה?

פורסם

פיתרון הביניים הטוב ביותר לדעתי הוא לקחת הלוואה מהבנק (החזר חודשי קבוע שנוח לך) ולקנות רכב משומש באזור ה50000. זה לדעתי אזור המחירים שגם יחסית זול, וגם נותן רכבים טובים ואמינים חדשים יחסית (בני 3 בערך).

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לפני שמתחילים לדון בבחירת רכב ובדרכי המימון - לא ציינת מה צרכיך, מה החלופות (כלומר אךאתה מסתדר ללא רכב משלך), מה כושר ההחזר שלך ומה הצפי לעתיד.

כיון שאתה מציין שמה שמעננין אותך זה "לשרוד את החודש" אני מבין שאתה עלול להתקשות בתחזוקת הרכב וכן בהחזר הלואות, במצב כזה לא קונים רכב. הרי התחזוקה השוטפת עצמה תעלה לך סביב 1500-2000 ש"ח לחודש, ולזה עליך להוסיף הוצאות מימון ואבדן ערך.

בקצרה - אם הבנתי נכון עדיף לך להמנע מרכישת רכב (אלא אם זה מגביל אותך בתפקוד היום יומי). אם לא הבנתי נכון - בבקשה פרט מה שציינתי במשפט הראשון, אולי יהיה יותר קל להשיא לך עצות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני יכול להחזיק רכב אך אני לא רוצה שההוצאה החודשית תעלה על 3000 בחודש אחרת יהיה לי כבד מדי. מן הסתם עדיף כמה שפחות אבל זה בערך הרף שאני יכול להרשות לעצמי. אני אהיה נהג יחיד בעיקר לעבודה שנמצאת 10 קילומטרים מהבית ולסידורים וכיוצא ואלה, לא יותר מדי נסיעות..

השאלה איזה אופציה תתן לי הוצאות נוחות יותר בחודש לתווך השנים הקרובות

אגב כן זה לא מצב אופטימלי אבל אני צריך את זה ליום יום אחרת אני נתקע.

עריכה אחרונה על ידי AlonDrilich
פורסם

קודם כל, אין דבר כזה רכב ב-100% מימון. אני יודע שראית פרסומות בפייסבוק של חברה שעושה את זה אבל תבדוק שוב - זה לא 100% מימון. החברה הזאת דורשת ״עמלת הקמה״ של כ-8000₪ שהם כ-10% מעלות האיביזה שאתה רוצה לרכוש.

שנית, גם התשלום החודשי שאתה מתאר לא מתאים ל-100% מימון. 900₪ כפול 36 חודשים זה 32,400₪ לפני ריבית ועמלית, שזה פחות מירידת הערך הצפויה. מה שאומר שבמתווה כזה בעוד 3 שנים אתה נשאר בלי רכב ועם חוב של כמה אלפי שקלים.

שווה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איציק ברור לי שאין מימון ב100 אחוז, עם זאת ראיתי שיש חברות שמוכרות רכב חדש בתשלומים חודשיים קבועים ותשלום בסוף התקופה לקניית הרכב או לוותר עליו מן הסתם ולהפסיד המון כסף. אני חושב שזו אופציה טובה כי התשלומים קבועים וחוץ מהפתעות שהרכב עצמו יכול לעשות לי, מה שפחות סביר כי זה רכב חדש, אין לי הוצאות מפתיעות במיוחד ואני פחות או יותר יודע כמה אני אשלם שזה משהו שחשוב לי.

SLS הפחד שלי בלקנות רכב כזה הוא שההוצאות על יישור קו וכניסות למוסך יהיו גבוהות ויכבידו עלי יותר אפילו מרכב חדש.. יכול להיות מצב כזה או שבעיקרון רכב כזה אמור לצאת זול מחדש נקודה?

פורסם

יש סיבה לכך שכל תפרני ארצנו עדיין נוסעים על רכבים ישנים ולא משדרגים לאיביזות ב-80 אלף ₪.

הסיבה: בסוף זה זול יותר. נכון, יהיו מידי פעם בלת״מים. אבל גם אם תסכם את כל הבלת״מים הם לא יגרדו את העלות של ירידת הערך או הביטוח המקיף שיהיו לך ברכב החדש.

פורסם

כן יש משהו במה שאתה אומר כלכלית אז עדיף להחזיק אוטו ישן? כמה ישן? אני תכלס יכול להרשות הוצאה על רכב של סביבות ה40 אלף ומה שחשוב לי זה ההוצאות החודשיות עליו בתכלס, אז מה עדיף לי להביא משהו ממש ישן ב10 או איזה איביזה ספארק מיקרה 107 של שנתונים 2010 בערך?

פורסם

הכי כלכלי לדעתי זה להחזיק רכב יפני או קוריאני ישן מתחילת שנות ה-2000. רובם אמינים למדי ועולים היום אלפי שקלים בודדים. ב-4000-5000₪ אתה קונה סוס עבודה, נוסע איתו עד התקלה המשמעותית הראשונה וזורק. אבל זאת סוג של התכלבות, לא בטוח שמתאימה לכולם.

אתמול במקרה עברתי על יד2. יש שם כל מיני סובארו אימפרזות וגרנד-לאונה ישנות עם קילומטראז׳ נמוך ובמחיר של אלפים בודדים. בתחושה שלי יש להם עוד שנים ארוכות לתת על הכביש, בהינתן בעלים שבא להם להמשיך.

נ.ב - בעודי מסיים נתקלתי בשרשור הזה שממחיש היטב את טענתי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?528526

ויש עוד הרבה כאלו בפורום.

אבל גם אם תרצה להוריד את רף התפרנות, ב-40 אלף ₪ תוכל למצוא יופי של רכבים שיעשו יופי של עבודה. הם יהיו מודרניים יחסית, עם ESP ו ABS ובלי הכאב ראש של שני טסטים בשנה. איביזה או ספארק הן לא דוגמאות טובות לכך (לדעתי), אבל פיג׳ו 107 דווקא כן. גם מאזדה 3 או מיצובישי לנסר או דייהטסו סיריון.

פורסם

לפי דעתי, אם מספיק לך אוטו קטן, פיקנטו או מקבילותיה ידניות שנת 2011-2012 יהיו בתקציב, תחזוקה זולה, ביטוח זול ומבחינת הוצאות אחרות זה לא רכב ישן שצפויים בו בלת"מים.

• תוכן חדש...