Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני כרגע נמצא בחווה אורגנית בגרמניה, מתכונן לקראת טיול בין פסטיבלים בכמה מדינות באירופה עם רכב וכמה חברים.

אני מצטער אם מישהו שאל שאלה בנושא הזה, האינטרנט שלי על הפנים ובקושי הצלחתי לכתוב את ההודעה הזאת.

אז העניין הוא כזה:

אני קונה רכב בסגנון רנו קנגו, אולי אפילו קצת יותר גדול ואני צריך למצוא פתרון יעיל וזול לתאורה בקמפינג, תאורה בשביל דוכן קטן בפסטיבלים וגם כמצבר חירום למקרה שהמצבר של האוטו שובק).

כולם פה (בפרברים) מדברים רק גרמנית (אני לא), בגלל זה אני חוזר לשורשים וכותב בפורום ישראלי.

חשוב לציין שיש לי ידע בסיסי מינוס באלקטרוניקה ואין לי כלים להלחמות מורכבות ועניינים אחרים.

חשבתי לקנות שני פנסי לד (20W- 12V X2) ולקנות בנוסף מצבר של 24ah -12v (זה צריך להיות נייד יחסית, ומצבר של רכב זה כאב גב גדול בעיקר).

לפי חישובי צריכת החשמל של הפנסים וכמות האנרגיה במצבר, הוא צריך להספיק ל5-6 שעות אור מלא. תקנו אותי אם אני טועה, קראתי גם שמצבר לא יכול להתרוקן לגמרי כי אז הוא פשוט שובק חיים.

אז אם עברנו את כל זה בשלום, אני מחפש דרך פשוטה להטעין אותו דרך הרכב. (אולי פשוט לחבר שני תנינים למצבר הקיים ולנסוע/ רק להתניע את הרכב?)

תודה !

עריכה אחרונה על ידי liadgez
פורסם

למצבר רגיל - ריקון מעבר ל-50% מפחית מאורך החיים שלו.

במצבר פריקה עמוקה - ניתן להשתמש הרבה יותר מכך, עד הגבול המותר אצלו.

אני אישית הייתי לוקח את מצבר הרכב, בפרט אם האוטו ידני. והייתי מנייד אותו על גלגלים מסוג כלשהוא. בתיק עם גלגלים, אופניים, לא יודע.

אני חושב שאם אתה הולך על מצבר ככה, אז כן - חיבור שלו עם תנינים כזה למצבר הרכב, יטעין אותו. אפילו כאשר הרכב לא מונע, הוא יטען אבל מאוד לאט, ורק עד רמה מסויימת, רחוק מקיבול מלא.

אגב, ניתן למצא מקום בתוך האוטו באיזור הפיוזים, מגע שתוכל לקחת ממנו חשמל כדי לטעון אותו בתוך הרכב, כך שאת החיווט ואת המצבר תוכל לשים בתוך האוטו ולא בתא המנוע. את המינוס תוכל לחבר אל איזה בורג שמחובר לשילדה. אבל תצטרך דרך לדעת שזה מחובר טוב, אני הייתי עושה את זה עם מד-מתח אבל אני חושב שאני מגזים בשבילך...

פורסם
למצבר רגיל - ריקון מעבר ל-50% מפחית מאורך החיים שלו.

במצבר פריקה עמוקה - ניתן להשתמש הרבה יותר מכך, עד הגבול המותר אצלו.- מה הגבול המותר ?

מאיפה הנתון של 50 אחוז ? 50 אחוז מקיבולת המצבר ? איך אנחנו יודעים שרוקנו 50 אחוז מקיבולת המצבר?

איזה כייף לי :)

פורסם

מצבר רכב או בשמו המקצועי מצבר מסוג SLI אינו מיועד לפריקות של אפילו לא קרוב ל-50%. בשימוש התקין שלו (התנעה) הוא לא נפרק יותר מכמה אחוזים (3-4%). לשימוש שאתה מתאר אתה צריך מצבר deep cycle. מאחר והקיבולת האפקטיבית של הסוללה תלויה בקצב הפריקה אתה צריך להגדיר לכמה שעות עבודה אתה צריך את הסוללה ולפי זה מחשבים את הקיבולת הרצויה. הקיבולת הנומינלית לרוב מצויינת לפי 20 שעות ובחלק מן המקרים לפי 10 שעות פריקה.

פורסם (נערך)

תודה רבה על כל התגובות!

יש מצב שאתם עוזרים לי למצוא אחת מתאימה באתר ebay.de (עדיף שתבוא עם קופסא וגם ממיר לשקע 220v.

כמו שרשמתי, אני מתכוון לחבר לה 2 נורות של 20w על 12V ואולי גם מכונת אספרסו..

אני צריך שהנורות יפעלו במשך 6-8 שעות ברצף.

תודה

עריכה אחרונה על ידי liadgez
  • תוכן חדש...