Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההמלצה שלי - לא לקבל החלטה רגשית, אלא רציונלית.

שאל את עצמך אם לא היתה התקלה הזו, האם היית מחליף את הרכב. אם כן - לך על זה, אם לא, שקול צעדיך.

כי הגיר *כנראה* יחזיק עכשיו לא מעט זמן, בוא נגיד מינימום שנה כי יש אחריות, ולכן להחליף את הרכב סתם כי היה נאחס... וואלה, לא יודע.

תוודא שאתה מבצע שדרוג, ולא מחליף סתם מתוך עצבים.

כמובן שאם כל יום שאתה נכנס לרכב אתה מתעצבן על השיט הזה שקרה לך וכו', תפטר ממנו.

ממה שאתה מתאר נשמע שפשוט ממש ממש התבאסת, בצדק(!!!!!), על התקלה הזו. אבל לא זכור לי מדברים שרשמת שאתה לא מרוצה מהרכב כמכלול, ולכן ההחלטה להפטר ממנו קצת תמוהה בעיני.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת מהרכב אני לא מבואס אלא מהתקלות המוזרות שבאו יחד אבל דיי לקחתי בחשבון תיקונים (לא בסכום המטורף של הרובוט).

לא התכוונתי למכור עד עוד שנה בערך. המנוע בדגם הזה חזק יחסית והרכב כיף לנהיגה, אם למכור זה נטו להתקדמות אבל לא כרגע מבחינה כלכלית (גם לפני התיקון).

אלא אם כן תיפול בחיכי הזדמנות טובה להתקדמות כמובן את זה אני לא שולל..

מעבר לזה מה שבטוח שהייתי שוקל שבעתיים אם להכנס להרפתקאה נוספת שמכילה את השם פיאט בתוכה

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

הזדמנות טובה להתקדמות זו תמיד סיבה אפשרית, השאלה היא האם להיות פרואקטיב ולהפטר מהרכב כי אתה חושש מתקלות / נמאס לך / אחר.

לגבי העתיד שלך עם פיאט - לגמרי זכותך. יש לי בן דוד שנכווה קשות עם פנדה רובוטית, וכשהוא שמע שאני שוקל לרכוש פיאט רובוטית בעצמי הוא התפחלץ לגמרי... לא מאשים אותו.

אני נוטה לשפוט לפי דגם ספציפי ולא לפי מותג, היות ויש חברות שהמוצרים שלהם לעיתים טובים ולעיתים כושלים (קח את מייקרוסופט, עם חלונות - דוגמא הכי טובה שאני מכיר ל"יום אסל יום בסל").

לכן פיאט גרנדה פונטו רובוטית לא הייתי רוכש בחיים, אבל פיאט פונטו איבו רובוטית (או לצורך העניין, בראבו) כן הייתי מסוגל לרכוש.

בתור דוגמא נוספת: היתה לי פיג'ו במשך 12 שנים שהפגינה אמינות של קורולה, ובמקביל היתה לאבי תקופה עם פג'ו 307 שפשוט התעללה בו. כיום כשאני מסתכל על 208 לדוגמא אני לא משתמש ברכב שלי כרפרנס לאמינות, וגם לא ברכב של אבי, אני חוקר ספציפית את הנתונים של הדגם הזה בפורומים בינ"ל ומקבל תמונה עדכנית. תזכור שסטיגמות הן לא תמיד נגזרת של סטטיסטיקה.

(!)אני אומר את כל זה לא לזכות פיאט, אלא סתם בתור הלך רוח כללי לחשיבה ומחקר. ספציפית במקרה של פיאט העובדה שיש להם כשל ידוע בהרבה דגמים רובוטים, בשילוב עם העובדה שהם פשוט לא לוקחים אחריות ומגלגלים את כל העלות על הלקוח, מאוד מאוד מקוממת. מצד שני זה כבר נהיה קטע כזה בתעשיה (הגיר של ניסאן ג'וק, הרובוטי הבעייתי של הפוקוס, DSG7 וכו') ולכן אם הייתי רוכש רכב חדש 'אוטומט', הייתי מבצע מחקר מעמיק ומדיר רגליי מיצרנים שמספקים אחריות מצומצמת. אני בכל אופן משתדל לחפש מראש דגמים ידניים, למרות שזה נהיה מאוד מאתגר עם השנים.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בא נגיד שהיו לרכב תיקונים שלא ציפיתי להם,

גיר רובוטי ברכב הזה זה מחלה , הרכב טופל רק בחברה, ויצאתי משם עם נזקים לא קטנים, כי מוסך רגיל העיף אותי בבעיטה רק כשראה את הרכב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם (נערך)

כשצצה התקלה היקרה הראשונה, זה הזמן להיפטר מהרכב. בגרנדה שלי היא צצה חודשיים אחרי שרכשתי את הרכב ורק לאחר מו"מ מפרך וטונים גבוהים יצא שלא ספגתי את העלות של התיקון (עשיריה). ההחלטה להשאר עם הרכב לאחר התיקון ולא "לזרוק" אותו הלאה היתה לא פשוטה ולדאבוני בחרתי להשאר איתו עד שהתקלה ברובוט חזרה על עצמה (התקלה חזרה קצת אחרי שנה, תחילה כנזילה מהרובוט וזמן לא רב לאחר מכן, קשיים בשילוב הילוכים) והוא נמסר לסוחר שישבור איתו ת'ראש.

לאחר תיקון הרובוט הראשון, בהמשך צצה תקלה עם סליל מכלול ידית האיתות, שזה סיפור של 1500 ש"ח להחלפה וכרוך בפירוק ההגה, במקביל חוויתי תופעה של נקישות מהמנוע בהתנעות קרות ששני מוסכים של סמל"ת לא ידעו כיצד להתמודד איתה (תופעה שלכשעצמה, מבחינתי, הפכה למחלה של מנוע ה 1.4 ברגע שקלטתי אדם אחר שמתניע את הגרנדה שלו חווה את אותם הרעשים, רק שלא ממש עניין אותו ; היו גם מס' שרשורים בודדים כאן בפורום על העניין הזה, בין השאר גם של Hwgeek אאל"ט) ועוד איזו תקלה ממש מטופשת ומביכה שקשורה לבלם היד שמשום מה היה מחליט להיתפס ולרכב היה מאוד קשה לזוז מהחניה ; רק לאחר מס' נסיונות ברוורס וראשון, היה נשמע "פאק" חזק ואפשר היה להתחיל לנסוע. התופעה היתה מתרחשת רק לאחר שהרכב עמד בגשם. גם עם התופעה הזו המוסך לא ממש ידע מה לעשות, מלבד לפתוח את הדראמים, לנקות קצת את העסק וכמובן שזה לא פתר את הבעיה.

הלקח שלי לעתיד הוא לא משנה באיזה עיתוי צצה התקלה, אם היא יקרה לתיקון והרכב לא באחריות, פשוט לזרוק אותו הלאה. להפחית את עלות התיקון מהמחירון ולהיפטר מהצרה הצרורה הזו.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מצטער שאני מקפיץ את הנושא מלפני כמה שנים אבל יש לי שאלה שקשורה לנושא.

כמה זמן אמור לעבור מהרגע שבו המשאבה סיימה לעבוד ויצרה לחץ בצובר ועד לרגע שבו היא אמורה לעבור שוב בזמן שהרכב מונע ועומד בניוטרל?

אצלי, זה לוקח כ-60 שניות בין כל הפעלה (מה שנראה לי מעט מידי זמן...).

אני ממש אעריך את זה אם מישהו יודע לתת תשובה או אפילו יכול לבדוק באופן אישי ברכב שלו (בעלי גרנדה פונטו רובוטי) :-):-):-)

פשוט להעמיד את את הרכב בניוטרל ולבדוק כמה זמן חולף עד שהמשאבה מתחילה לפעול שוב מהרגע שסיימה לעבוד בפעם האחרונה מבלי להעביר הילוך.

• תוכן חדש...