Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעיון שלך לא בא בחשבון צריך שיהיה מינמום בשר בולט מעל פני השטח על מנת לבצע את הפטנט הזה. גם בסרטון שהבאת רואים שהבורג השבור בולט מעט. פה הוא נשבר בפנים .

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^

גוגלוב אתה טועה. אתה יכול לבנות עם האלקטרודה מהאום ולמטה ואז למלא את "הבור". אפילו אם הבורג נמצא מ"מ או שניים מתחת לפני השטח. הבעיה היחידה היא שאתה צריך אלקטרודה שתתחבר לאום והבורג בלבד ולא לבלוק מנוע עצמו.

פורסם

שמע, יש שם כאלה כוחות אדירים שגזרו גם את הגוזון וגם את המברז, אני לא רואה איך חולצים את זה בדרך מסורתית, גם אם תחבר אום, הריתוך ישבר הרבה לפני שהגוזון התקוע (שנדחס לצדדים עוד יותר ע"י המברז) יזוז מ"מ.

כרסומת עמוד תעשייתית היא ללא ספק הצעד הנכון, השאלה היא כמה נסיונות יעשו על העניין הזה עד שהוא יגיע אליה.

בהצלחה בכל מקרה ובכל דרך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

אם לא מצליח- אזי לקדוח באגרסיביות אבל מדוייק ככל הניתן את הבורג (יחד עם המברז) בעזרת מקדח מעט קטן מקוטר מהבורג.-

במילה אחת קשקוש.

אני מזמין אותך אלי ונותן לך את הכלים הטובים ביותר כגון: מקדחי וידיה, סטנדט קידוח וסט של כלים בכדי לנסות לחלץ את המברז. אם אתה מצליח אני

מוריד את הכובע ומוסיף לחתימה שלי למשך חודש שאני קשקשן

.

רעיונות מצויינים וחבל שלא הוספת לינקים ליוטיוב של עשרות סרטים המסבירים כיצד לחלץ מברז שבור. אבל מה הבעיה ? לבחור אין את הציוד והידע הנדרש לביצוע העבודה.

אני מציע לך, ובכלל, להגיב בצורה רגועה אחרי ששותים כוס מים.

הצעתי דרך שבה אני הייתי חולץ את הבורג. ואני מבטיח לך - הייתי חולץ את הבורג. זה לא מדע טילים.

אם הבן אדם יודע לעשות את זה או אם לאו- זה כבר שיקול שלו.

בשביל זה הוא שאל פה בפורום, יקבל שלל עצות- ואז יבחר בדרך המתאימה לו ביותר.

אגב - כתבת שאתה נותן לי את כל התנאים לנסות לחלוץ את המברז.

כנראה שלא הבנת שצריך לחלוץ את הבורג.

יש טפל ויש עיקר (ויש הבנת הנקרא).

בברכה,

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות והעזרה. למדתי המון... אתם גדולים!

בכל מקרה העדפתי לתת את העבודה לאיש מקצוע, יעלה לי 800 ש"ח (כולל תיכון הנזילה שהובילה לפתיחת הצינור) - אך עדיף לי מאשר לעשות נזק גדול יותר / קומבינה שהציעו לי בכמה מוסכים.

הרכב היום בערב אמור לחזור, נקווה לטוב :)

פורסם

+100

כל הכבוד על ההחלטה הבוגרת.

כשלא יודעים מה עושים, פוטנציאל הנזק הוא גדול ואין כמו בעל מקצוע שמבין עניין.

הקטע המעצבן הוא בד"כ הקלות המעצבנת שבה הם פותרים את העניין.

בד"כ כי במקרה הזה נראה לי שזה לא הולך להיות "קלי קלות" גם לבעל מקצוע.

תעלה אח"כ תמונות אחרי החליצה.

פורסם (נערך)
אני מציע לך, ובכלל, להגיב בצורה רגועה אחרי ששותים כוס מים.

הצעתי דרך שבה אני הייתי חולץ את הבורג. ואני מבטיח לך - הייתי חולץ את הבורג. זה לא מדע טילים.

אם הבן אדם יודע לעשות את זה או אם לאו- זה כבר שיקול שלו.

בשביל זה הוא שאל פה בפורום, יקבל שלל עצות- ואז יבחר בדרך המתאימה לו ביותר.

אגב - כתבת שאתה נותן לי את כל התנאים לנסות לחלוץ את המברז.

כנראה שלא הבנת שצריך לחלוץ את הבורג.

יש טפל ויש עיקר (ויש הבנת הנקרא).

בברכה,

אורן

ההבנה הטכנית שלך לוקה בחסר. קרא שוב את כול האשכול ותבין שהבחור ניסה לחלץ את הבורג בעזרת מברז ייעודי והמברז נשבר בתוך הבורג. תחילה יש לחלוץ את המברז ולאחר מכן את הבורג.

בכדי לקדוח קדח בבורג התקוע קודם כול יש לקדוח קדח במברז ! הקשיות של מברז HSS היא בסביבות 60-65 HRC שהיא מאוד קרובה למקדח HSS ככה שהמקדח יישבר או ישחק לפני שתצליח לגרד את פני השטח של המברז.

אפשר לנסות לקדוח בעזרת מקדח מתק"ש שהקשיות שלו גבוהה יותר סביב 70-80 HRC אבל רוב הסיכויים שהמקדח יישבר בניסיון קידוח בעזרת מקדחה ידנית.

במידה והמברז שנשבר אינו עשוי מ-HSS אלא מפלדת כלים משובחת שעברה חיסום והרפיה רוב הסיכויים שהקשיות שלו גם גבוהה ונעה סביב 56-60 HRC לכן גם כאן ניסיונות קידוח ללא אמצעים וכלים מתאימים נועדו לכישלון.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקי, ההבנה הטכנית שלי לקויה.

חבל שלא אמרו לי את זה לפני 10 שנים לפני שהתחלתי לתכנן ולייצר מוצרים .

יש מצב שאם תגיד עוד שלוש פעמים HRC זה ישמע חכם.

טוב עזוב, הבחור כבר הלך מכאן.

פורסם

הוא לא הלך, הוא כאן, הוא פנה לבעל מקצוע וזה המעשה הנכון לעשות כשאין לך נסיון בתחום.

פורסם

לא מבין מה עושים מזה סיפור ומה 1000 שקל? קודחים את זה כמו גדול ורק עם קצת סבלנות.

חרט מבית המלאכה שעובד סמוך אלי לפעמים בא לעזור לי עם דברים שכאלו וזה נגמר ב 150-200 שח שאני משלם לו על הטרחה והמקדחים המיוחדים שלו.

פורסם

בהחלט לא סיפור כאשר מדובר על בעל מקצוע שיש לו ניסיון בחילוץ מברזים אשר נשברו בתוך הבורג והוא בעל 'מקדחים מיוחדים'.

המחיר שאתה משלם הם לא מחירים ללקוח מזדמן במיוחד שהמקרה טיפה שונה מחילוץ בורג בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מהות החשבון כמה לגבות היא פשוטה ביותר ומגלמת בתוכה :

1. כמה זמן עבודה אתה צריך להשקיע בעניין.

2. מה העלות הישירה של החליצה ומה פוטנציאל ועלות הנזק לציוד שלך (בא נגיד שבירת מקדח או שניים ומה עלותם).

3. מה פוטנציאל ועלות הנזק שאתה עלול לגרום בעבודתך לבלוק מנוע.

עכשיו כל בעל מקצוע יעשה את השיקלול שלו אבל לדעתי פחות מ 500 ש"ח זה לא חכם.

100-200 ש"ח זה בכלל מגוחך וטיפשי.

אפילו לעבודה עבור מישהוא שאתה עובד איתו קבוע.

פורסם

שעת עבודה גג אני מחייב ואם יש חילוץ מסוכן לא כמו שיש לנו כאן, אז אומרים ללקוח מראש והוא מחליט אבל המחיר נשאר אותו דבר.

פורסם
שעת עבודה גג אני מחייב ואם יש חילוץ מסוכן לא כמו שיש לנו כאן, אז אומרים ללקוח מראש והוא מחליט אבל המחיר נשאר אותו דבר.

עכשיו באים?

בכל מקרה הרכב היום אמור לחזור מתיקון, אעדכן. שוב - תודה!

• תוכן חדש...