Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חששות לאחר קניית רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שזה הפורום המתאים ולא הפורום המשפטי.

רכשתי רכב לאשתי ביום שישי מסוחר שכשרק הגעתי לראות את הרכב הוא הזדהה כסוחר ולא הסתיר את זה,הרכב נראה במצב מעולה חיצונית אך עקב חששות הלכתי גם למכון בדיקה ושילמתי כסף על בדיקה.

מדובר על פונטו ספייס 2006 שעבר טסט לפני שבועיים (זה נתון שיוכל להועיל למי שיכול לעזור).

עשיתי כמה טעויות של טירונים וזה עוד לא רכב ראשון שלי.

יש לי מספר חששות שאשמח לדעת אם יש טעם לחשוש בכלל:

1.טעות ראשונה היא שקניתי את הרכב מסוחר,אני חושב שהסוחר מכיר את המכון בדיקה ולכן הבדיקה יצאה יחסית ללא כל בעיה..אין בעית נזילות (למרות שהמנוע נראה שטוף) התגלו רעשים ובלאי רגילים אבל לא משהו דרסטי או בעייתי בכלל.אין בעיות גיר שלדה או מנוע וללא תאונות)

2.הקילומטרז' נמוך 119000 לשנת 2006 וזה קצת מחשיד לכן אני חושב שאיפסו את הקילומטז' ואין לי דרך לבדוק את זה כי הרכב טופל במוסך לא מורשה ולא ע"י הסוחר.

האם יש דרך לבדוק את הנושא הזה?

3.הרכב הוא יד שניה וברשיון רכב רשום בעלים שונה מהסוחר ואני לא יודע אם הרכב היה ליסינג או השכרה (הסוחר אמר חד משמעית שלא)

4.הסוחר לא הציג בפני תעודה מזהה אך ביצענו העברת בעלות בדואר והרכב עבר על שם אשתי ,אני לא יודע למה אבל אני חושש שאולי הרכב מעוקל או גנוב או כל מצב אחר שיהיה לי בעיה איתו ,האם ניתן להעביר בעלות בדואר לרכב כזה?

תודה לעוזרים..!

פורסם

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא מדובר על בחור מחולון..

אחד החששות שציינתי זה שהמכון משתף איתו פעולה למרות שהרכב ללא כל בעיה ששווה תיקון מיידי או דחוף אם בכלל.

פורסם (נערך)

הסוחר הציג את עצמו כסוחר, הרכב עבר בדיקה ולא נמצאו ליקויים רציניים.

הרכב עבר בעלות, פירוש הדבר שהוא לא מעוקל, משועבד או גנוב.

לרכב יש טסט לשנה נוספת.

החששות כי מדובר בסוחר מקומבן עם המכון, מקוריות הרכב, קילומטראז' ובעיות שלא עלו בבדיקה.

אפשר לגשת למשרד הרישוי ולהוציא רשימת הבעלים הקודמים כדי לבדוק שהרכב לא היה בליסינג.

אפשר להכניס את הרכב למוסך שמתמחה בפיאט לצורך הבדיקה, כולל התאמה בין מספר המנוע למה שרשום ברישיון הרכב. במקרה קיצוני אפשר לקחת את הרכב למכון אחר, ואם יש תאונות או תקלות חמורות לתבוע את המכון הראשון.

אפשר לנסות למצוא את המוסך בו טופל הרכב דרך הבעלים הקודמיים לצורך אימות מד אוץ ( לבקש יפה כי הבעלים הקודם לא חייב לך כלום ).

אבל קודם כל, לשתות כוס מים ולהירגע, כי יכול להיות שאין כל בעיה מעבר לרווח של הסוחר במכירה.

ובנתיים בעלות של 11 שקלים אפשר לבדוק באינטרנט שהרכב לא ממושכן.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לסוחר היו כמה חורים ואי התאמות בסיפורים שסיפר כמו למשל חלק מהם:

1.רכב שהוא בקושי נסע בו אבל ממש לפני שעשינו העברת בעלות בדואר אמר שנסע לירושליים לטפל בבעיות שפשופים של הרכב כי מכיר מקום מעולה שם שישמח להפנות אותי אם אצטרך בעתיד).

2.שהרכב הוא של מישהי שנפטרה אבל אחרי שאשתי ביררה בעבודה דרך האינטרנט איתרה את הבעלים השותף של הרכב (2 בעלים לרכב) שאמר שהרכב אכן נמכר והיה בבעלות בן דוד שלו ושלו אך מי שנהגה בו זו אמא של בן דודו אך היא לא נפתרה בכלל. (למה הסוחר אמר שהיא נפתרה?).

ברישיון רכב רשום שהתבצע טסט ב08.14 והתבצע שוב טסט לפני שבוע וחצי ..בטסט הקודם היו 109,000 קילומטר ובחצי שנה הגיוני לנסוע כמות כזו של מרחק) אבל למה עשו שוב טסט כשיש עוד 3 חודשים עד לתאריך ביצוע של הטסט הבא ? (במיוחד שרוצים למכור את הרכב ולא להשקיע בו עוד 1000 שקל על טסט)

האם כשעושים טסט יכולים לדעת שם אם הקילומטרז' לא הופחת? כלומר הוא יכול ללכת לטסט אחרי ש"טיפל" בקילומטרז'

בכל מקרה קניתי את הרכב ולא משנה כל כך מה שאעשה אבל ההרגשה היא לא נעימה ולכן אני רוצה לבדוק ולדעת כמה שיותר כדי לא להרגיש שנפלתי בפח

יש לציין שהרכב נוסע נהדר והכל תקין בו נכון לעכשיו אבל מי יודע מה יהיה עוד חודש..

פורסם

לאיזה מכון הלכת? משהו שהוא המליץ או שאתה בחרת?

הוא נכנס לדבר עם מישהו לפני שהרכב נכנס לבדיקה?

כמה זמן לקחה הבדיקה?

תעלה צילום של הבדיקה של הרכב

פורסם

אין לי את הצילום שלה לידי אבל אעלה יותר מאוחר..

מדובר על מכון ברישוי משרד התחבורה זה מכון באזור יפו שגם אני מכיר כי חבר פעם עשה שם בדיקה אבל זה יותר יוזמה שלו.

הוא לא הכריח אותי ללכת איתו ואני לא יודע למה זרמתי איתו דווקא לשם.

הוא לא דיבר שם קודם עם אף אחד אלא אני ניגשתי לבודק ישר ושאלתי אם הוא מכיר אותו והוא אמר שאולי יש לו פרצוף מוכר אבל הוא לא מכיר אותו.

עלינו ביחד למעלה מילאתי טופס והמתנו משהו כמו חצי שעה אולי קצת יותר.

פורסם

בקיצור, עשית הרבה מאוד טעויות. עכשיו, מה שעמד לזכותך זו החובה המוטלת המוכר לבצע גילוי מלא של מצב הרכב. מכאן, אתה צריך ללכת ולאסוף ראיות. אם תשיג ראיות שהקילומטראז' לא תואם את מה שמתועד במוסך בו טופל הרכב, אם תוכיח שהבדיקה מקומבנת עם המוכר וכו', כל זה יאפשר לך להגיש כנגדו תביעה לביטול המכר ולפיצוי בגין הנזק שנגרם לך.

בהצלחה

פורסם

אם כבר אשתך דיברה עם מישהו שהיה קשור לרכב בעבר, למה לא שאלתם את הבן איך הרכב? אם נמכר בעקבות תאונה קשה או תקלה? אולי גם לבקש את שם המוסך שבו הרכב טופל (אין לו כבר שום אינטרס לשקר כי אתם לא רכשתם ממנו והגילוי הנאות חל על הסוחר).

במקום להיות על קוצים, גש למוסך ותבצע בדיקה לרכב כדי שיגיד לך מה המצב של הרכב ואם הק"מ תואם את הבלאי בפועל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם כ"כ רע לך עם הרכישה הזו, לך למכון בדיקה אחר, שלם על בדיקה 400 ש"ח ותבדוק אם הממצאים חופפים, פלוס מינוס.

אם הכל דומה, סע לשלום וזהו.

הדבר היחיד שיכול לבוא לרעתך זה אם הרכב היה בליסינג או השכרה בעברו, ואת זה אפשר לראות ברישיון הרכב עצמו. אם קנית רכב השכרה במחיר מלא למרות שכתוב ברישיון שהוא השכרה לשעבר, אתה יכול לבוא בטענות רק לעצמך.

פורסם

האישה שנהגה ברכב והבן שלה בחו'ל לכן אישתי לא שאלה את זה..

הם חוזרים עוד שבוע ואשתי השאירה טלפון למי שדיברה איתו.

אנחנו נתקשר גם שבוע הבא שוב.

אני לא רוצה להשקיע עוד כמה מאות שקלים בבדיקה זה כבר יצא הרבה כסף.

אני יכול להמשיך ולנסוע ברכב ולקוות לטוב

השאלה האחרונה שכתבתי היא אם אין מצב שהרכב מעוקל גנוב וכו...?

פורסם

אם היה משועבד, לא היה עובר לבעלותך.

אם לא תשקיע בבדיקה, כנראה תצטרך פסיכולוג במקום. תחליט כמה שווה לך התחושה שדפקו אותך, כן או לא.

אני גם קניתי מסוחר, אבל לפני זה העברתי את הרכב ואת הסוחר מסע ייסורים מפרך, עד שכל מה שהייתי צריך לדעת היה ידוע לי, והרכב התאים לצרכיי.

פורסם

קרו גם דברים כאלה של רכבים משוכפלים למיניהם, ואז נדמה לי שהמשטרה מחרימה את הרכב המשוכפל. תקווה שלא זה המצב. לי נראה שכאן שיחקו עם הקילומטראז והסתירו תאונה ככל שקרתה.

אם זה אכן המצב, תוכל גם לתבוע את מכון הבדיקה.

• תוכן חדש...