Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ - ירידת ערך ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לקנות רכב יד 2,

הרכב נראה טוב,

המוכר היה הגון איתי ואמר שכתוצאה ממכה שעשו לו ניתן ירידת ערך, לא משמעותית לטענתו,

מצ"ב דו"ח תיקונים.

האם זה נכון שאין כאן מקום להוזלה משמעותית במחירון?

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

פורסם

מה זה תקנה 309?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רכב שעובר תאונה בה נפגעים חלקי מתלים והיגוי צריך לעבור בדיקה לאחר התיקון בכדי לאשר את תקינותו לנוע בכביש.

פורסם (נערך)

קודם כל תבקש לראות את דו"ח השמאי המלא. מה שנתנו לך זה בסך הכל את פירוט התיקון.

מאוד יתכן שכאשר תיקח את הרכב לבדיקה במכון בדיקה, יאמרו לך שיש נזק לקצות שלדה. מדוע זה חשוב? כי אתה בבוא העת תרצה למכור את הרכב, הקונה יקח את הרכב לבדיקה ויאמרו לך שיש נזק שלדה או קצות שלדה וירצו להוריד לך כמה שיותר מהמחיר.

לכן, אני במקומך הייתי מוותר על הרכב הזה. תראה כמה חלקים החליפו שם, הרכב היה מעורב בתאונה די רצינית, החליפו בולמים וחלקים ממערכת ההיגוי, זה כמו שאומרים וואחד תאונה. שהמוכר ימשיך לספר סיפורים, השאלה מדוע אתה צריך לקנות רכב כזה.

באיזה רכב מדובר? המלצה אישית שלי: תמשיך הלאה, לא חסרות מכוניות שלא עברו תאונות והן שמורות ובעלות חלקים מקוריים.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי j22bulfas
פורסם

לא צריך להגזים.

עדיף כמובן רכב נקי לגמרי מכל פיפס, אבל לא בטוח שיש.

למרות רשימת החלקים הארוכה זה בסה"כ נזק באזור כנף שמאלית. (אם זו כל רשימת התיקונים /חלפים).

עובדה שלא החליפו רידאטור ולא דלת/ מראה שמאלית/ מכסה מנוע.

כמו שאמרו צריך דוח שמאי כדי להבין בדיוק מה הנזק והאם יש נזק לקצה שילדה.

אם זה נראה מפחיד מדי תוותר- אפילו שאולי זה כלום, כי גם הרוכש הבא עלול להיבהל.

אבל אם זה בדיוק כפי שרשום ולא מעבר, וכל השאר טוב/ במחיר הנכון, אז לא צריך לפסול אוטומטית.

פורסם

לא בטוח שבדו"ח השמאי יהיה כתוב "קצות שלדה". יחד עם זאת, מכיוון שבמכוני הבדיקה נוהגים בשיטת הכסת"ח, מאוד יתכן שבמכון בדיקה יכתבו "קצות שלדה".

לדעתי, כדי למנוע מצב זה, כדאי להחתים מראש את המוכר על התחייבות שלו שבמידה ודו"ח הבדיקה יכלול נזק לקצות שלדה, הוא נושא בעלות הבדיקה.

כמובן, לדעתי, כדאי להימנע מרכישה של רכב כזה. לא חסרות מכוניות טובות שלא עברו תאונה כזו שבה הוחלפו בולמים ועוד מכלולים כפי שמצוין בפירוט החלפים שהוחלפו.

אגב, דברים אלו אני כותב לאחר שבשנת 98 מכרתי רנו קליאו שהוחלף בה בסך הכל כנף קדמי. במכון בדיקה כתבו קצות שלדה, שאלתי מדוע, והם הסבירו לי שהכנף מחובר לקצה השלדה. אינני בטוח שזה נכון, אבל אני למדתי מזה לקח.

פורסם

דו"ח השמאי מכיל תיאור של הנזק, בצורה מפורטת, כולל תמונות וכו'. אתה צירפת חלק מאוד קטן מהדו"ח שכולל את פירוט החלקים.

לאחר התיאור של הנזק, מסקנת השמאי היא לגבי ירידת הערך. צריך לקרוא את כל מה שהוא כתב.

פורסם

מדובר ברכב שקיבל מכה רצינית מאוד. אני קיבלתי פעם מכה מאחור, ברכב פולקסווגן פסאט ולא הוחלפו כל כך הרבה חלקים כפי שמתואר כאן.

כתבו לך נכון, שככל שתקנה את זה, יכול להיות שתתקשה מאוד למכור את הרכב לאחר מכן במחיר סביר. האם זה שווה לך?

ככל הנראה כל מכון בדיקה שיבדוק את הרכב יכתוב דברים שיפחידו קונים פוטנציאלים, ועוד יאשימו אותך שאתה מנסה למכור רכב עם נזקי שלדה.

קח בחשבון, שהמכונים מאוד מחמירים בענין זה, ובצדק, הם חוששים שיתבעו אותם, לכן הם כותבים "קצות שלדה" גם במקרים שלא עונים להגדרה, רק על מנת שיהיה להם כסת"ח ככל שתהיה תביעה עתידית.

מציע לך להמשיך הלאה, הוחלפו כאן הרבה חלקים, זו לא סתם מכה בכנף או בפגוש.

פורסם

אם לא מדובר בדגם נדיר - הייתי עובר הלאה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה שזויט אמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא הייתי קונה רכב כזה, וכך גם כל מי שאני מכיר ומתיעץ עימי. למה להכניס ראש בריא למיטה שעלולה להיות חולה?

יהיה לך מאוד קשה למכור את הרכב. אנשים רואים תאונה, בטח גדולה כזאת, וישר מתרחקים.

מה שהכי מצחיק זה שהמוכר חושב שלרכב אין ירידת ערך. לדעתי הרכב שלו צריך להמכר לפחות 20% מתחת למחיר השוק.

תמשיך לחפש, בסוף תמצא רכב שמור ללא תאונות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה חברים,

מכיוון שהוא מוכר במחיר טוב משמעותית מהמחירון, אמרתי נעשה בדיקה במכון ונראה אם יש סיכוי להתקדם.

להלן התוצאות

וו.jpg

פורסם

באיזה רכב מדובר? דגם, שנה וקילומטראז'?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...