Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני קניה של אקדח.

אחרי התלבטויות עלו לגמר לושה מתמודדים.

-וולטר p99

-cz p-09

-גלוק 19mk 4

עדיין לא יצא לי לירות בהם, הבחירה נעשתה על פי תחושה בלבד.

מי שמכיר/מחזיק/טווח אשמח אם תשתפו את חוות דעת שלכם על הכלי.

תודה רבה.

בשיפוצים...

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וולטר, כי מה שמתאים לג׳יימס בונד, מתאים לכולם

:-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מה יעוד הכלי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לפני קניה של אקדח.

אחרי התלבטויות עלו לגמר לושה מתמודדים.

-וולטר p99

-cz p-09

-גלוק 19mk 4

עדיין לא יצא לי לירות בהם, הבחירה נעשתה על פי תחושה בלבד.

מי שמכיר/מחזיק/טווח אשמח אם תשתפו את חוות דעת שלכם על הכלי.

תודה רבה.

מניסיון ממושך עם הגלוק 17, אקדח מעולה.

ה-19 הוא גרסה מוקטנת יותר ומכילה פחות כדורים במחסנית (15 כדורים) - אפשר להשתמש גם במחסנית גדולה יותר, אבל זה פחות נוח.

פורסם

ופה בדיוק נכנס עניין בשימוש, לרוב המוחלט של בעלי רשיונות הנשק בארץ, 15 כדורים זה די והותר ואין צורך לא במחסנית מוגדלת ואפילו לא מחסנית נוספת.

מה אני אומר 15, תופי עם 5 כדורים זה די והותר.

מצד שני, אם עיקר ההגנה העצמית הנדרשת היא בהקשר של תנועה בשטחים ו/ או יהלומן שנע עם יהלומים עליו ותרחיש שוד של שלושה חמושים הוא עימות אפשרי, אז השיקולים הם אחרים לגמרי.

פורסם

נשיאה יום-יומית.

למטרת הגנה עצמית ואבטחה.

אני מנהל מסעדה ובלילות אני יוצא מהמסעדה עם הרבה כסף מזומן.

בשיפוצים...

פורסם

תחשוב שוב אם יש לך צורך באקדח.

אם בטעות, חלילה, תיפצע או תהרוג אדם, לא תצא מהתסבוכת.

פורסם (נערך)

לפותח השרשור:

ראשית, נשיאת נשק היא הפתרון האחרון. לפני זה נסה בכל מאמץ אפשרי לנסות ולמצוא פתרונות במישורים שונים, כגון לא להגיע כלל למצב של נשיאת סכומי כסף עליך בשעות המאוחרות של הלילה, או לנסות ולא להיות לבד בזמן זה ועוד ועוד.

כפי שאמרו מעליי, כאן זה לא טקסס (וטוב שכך) וכל שימוש בכלי יריה - הוגן ככל שיהיה - הוא קודם כל חקירה (לא קלה) עליך ועוד ועוד תסבוכות. כמובן שיכול להיות שתצא זכאי מכל הענין, אבל אף אחד לא ערב לזה. הענין נתון להרבה הרבה פרשנויות והיבטים ויבדקו אותך בציציות, בדיוק כפי שכיום לוחם בצבא ההגנה לישראל ניבדק ונחקר לפרטי פרטים כל אימת שעשה שימוש בנשק שברשותו במצב "אפור" (והכוונה לא במצב ברור והחלטי, כפי שהיה עכשיו במחסום שבו הפצוע התעשת וחיסל את הכלב הנבלה, סליחה על השפה).

אגב, אתה תהיה גם חשוף לתביעה מצד התוקף החוצפן. זה נהיה אופנתי לאחרונה. אל תשכח שקליע יכול בקלות לעבור תוקף ולפגוע מאחור בחפים מפשע. בקיצור - יש לזה המון אחריות והמון השלכות.

אפשרות שניה היא שוקר חשמלי.

אם לאחר כל זאת עדיין אתה נחוש להחזיק נשק, דמיין לעצמך את רגע התקיפה לא עלינו, שבו תהיה נתון. את הסיטואציה במדויק. לדעתי ותקן אותי, רוב הסיכויים שלפחות יד אחת שלך תהיה עסוקה בלסגור, לנעול או השד-יודע-מה. במצב כזה, גם אם תהיה חמוש באקדח הכי חדיש/נוח/ארגונומי/פולימרי, לא תצליח לתת מענה בזמן. מענה - הכוונה לשלוף, לדרוך, לכוון וגם לשחרר כדור ולפגוע.

סיכויי ההצלחה שלך נמוכים, גם אם תתאמן על בסיס שבועי. אל תשכח שיש עוד גורם - אלמנט ההפתעה, שנוטה במיקרים אלו לטובת התוקף.

לכן הנטייה שלי דווקא אומרת אקדח תופי קצר קנה בקוטר של 38 מיוחד לפחות, אם לא 357 מגנום. אקדח שכזה לא צריך לדרוך או לטעון והוא תמיד מוכן. קנה קצר יעניק נוחות בשליפה.

לא אלאה אותך בסכנות ובאחריות שלך האישית, כאשר תרכוש נשק.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

תוספת של "נזכרתי בדבר":

למען הגילוי הנאות, אני נושא אקדח מסוג סיג P228 כבר עשרות שנים, עוד משירותי הצבאי. אני נושא אותו על בסיס יום יומי, וזאת מכיוון שכשהוא שוכב בבית הוא לא יעזור לי. לעולם.

אני יכול לספר לך שפעמיים בחיי הייתי במצב של סכנת חיים (אני נוסע הרבה) ואני גאה מאד מאד שבפעמיים הללו לא הפעלתי אותו אלה הצלחתי למלט עצמי מבלי לירות. לא יצאתי "גבר" במונחי הרחוב, אבל בהחלט יצאתי חכם וגם חי.

פורסם
נשיאה יום-יומית.

למטרת הגנה עצמית ואבטחה.

הכי קטן, הכי קל לתפעול, אני הייתי הולך על תופי דבל אקשן (לא פייתון! :lol: )

ובמסורת העניין שאנחנו בפורום רכב, מאוד ממליץ על קורס ירי מעשי.

נשיאת אקדח כשכל הרקע שלך הוא "יריתי ב M-16 בצבא" משול לקניית פרארי יום לאחר הוצאת רשיון נהיגה.

טוב, לא יצא מזה.

פורסם

אני מסכים עם מי שהציע לך לשקול שימוש בנשק הגנה עצמית "קר" כמו שוקר או תרסיס פלפל.

נשיאת נשק חם מחייבת אותך לאחריות, שיקול דעת וקור רוח מוגברים. שימוש בנשק חם מחייב לימוד יסודי ותרגול.

אני מחזיק בתופי Colt Detective Special .38 למטרת הגנה עצמית.

הטווח האפקטיבי של אקדחים כאלה עם קנה קצר (2 אינץ') הוא קצר מאוד וכמות של 5-6 כדורים היא קטנה אם מדובר באירוע פח"ע.

העדיפויות שלי כאשר רכשתי את האקדח לפני שנים רבות היה יכולת הסתרה גבוהה ושימוש ביד אחת (רכבתי על דו"ג).

למטרות ספורט (ירי מעשי) אני מחזיק באקדח מוסב אחר שאינו מתאים לשימוש יומיומי.

אני דווקא מציע למי שאין לו ניסיון רב בירי להשתמש באקדח חצי אוטומטי קומפקטי בקליבר 9 ממ' (9X19). עלות התחמושת נמוכה יותר וכך תוכל להתאמן ולהגיע למיומנות הבסיסית הנדרשת (ממליץ לקחת קורס ירי). כמות תחמושת של 11-15 כדורים אמורה להספיק במרבית התרחישים, ויש יתרון לאפשרות של נצירה ונשיאה של אקדח ללא כדור בקנה. צריך גם לשקול את סגנון הנשיאה (גלוי/מוסתר) ואת הנוחות והנגישות בהליכה ובנסיעה ברכב.

פורסם

ראשית אקדח והתחושה איתו זה משהו נורא אישי, גודל כף היד, המנח שלה, ומצבי הירי אליהם אתה רגיל ( הכשרה בסיסית, ירי במסגרת קורסי לוט"ר, קורס אחיד) זה שונה אצל כל אחד.

ההחלטה היא שלך, אתה צריך לקחת את שלושתם, לראות איך אתה שולף איתם, איך האקדח יושב לך בכף היד ( כבד- קושי לכוון, היד מתעייפת יותר מהר, יש סיכוי לרעידה, קל- תגרום לך להחזיק את האקדח בצורה פחות חזקה ולכן פגיעות פחות טובות, מאוזן- יושב מושלם בכף היד, תפעול מהיר ופרקטי ), איך אתה דורך, עם איזה כלי אתה מוציא את הכדור הראשון הכי מהר, עם איזה כלי אתה מקבץ הכי טוב, ולפי זה להחליט.

יותר מזה אתה קונה חדש או משומש? לקחת בחשבון שאתה צריך לשמור על כשירות, לפחות אחת לחודש? כל אימון זה 50 כדור במינימום, אני כבר לא זוכר כמה עולה, קח בחשבון תחזוקה שוטפת, ביקורות נשק אחת לחצי שנה, חובה כלי מתוחזק, כדי שיישלף יסתיים האירוע במחבל נפל בשניות בודדות, בלי תפעולי מעצורים.

אם אתה רוצה לחקור יותר, כנס לאתר הסליק ותקרא, זה פשוט ארוך מדי, כל מה שאני חושב ומכיר ויודע על הנושא.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לעצור!

עכשיו - לקרוא שרשור דומה ומועיל שנפתח כאן לפני כמה שנים.

אח"כ - האם המסעדה שלך? האם הפדיון הוא מה שמשלם את לחמם של ילדיך ומהווה את עתידם הכלכלי? האם שווה לך למות בשבילו? האם שווה לך לשבת בכלא שנים בגללו?

אם כן - עזוב את האקדח! שכור מאבטח או חברת שליחויות מאובטחות ותן להם לעשות את ההעברות, כולל ביטוח.

אם לא - שבעל הבית ישבור את הראש.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...