Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לעצור!

בד"כ בשרשורים כאלה ההמשך הוא "...להרים ידיים".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממליץ מאוד על גלוק 19c- נוח, אמין, ורתע לא יחסית חזק הודות לקומפיסטורים.

קטן (יחסית, אל מול ה-17).

הוא גם safe action, זאת אומרת שאדם שרוצה לירות חייב לדרוך וללחוץ על משבת ההדק ולא רק על ההדק עצמו.

יש יכולת הגדלת מחסניות עם עקבים (2 כדורים בעקב - מחסנית של 15 תהיה של 17).

אם אני לא טועה, ישנם סוגי גלוק שמיוצרים באוסטריה וישנם שמיוצרים במקום אחר. לא יודע עד כמה משפיע, אך החברה היא אוסטרית.

אם אתה מחפש יותר קטן ממנו, ממליץ על הגלוק 26.

פורסם

גלוק באופן כללי הוא אקדח טוב, אבל יקר.

פורסם
נשיאה יום-יומית.

למטרת הגנה עצמית ואבטחה.

אני מנהל מסעדה ובלילות אני יוצא מהמסעדה עם הרבה כסף מזומן.

אתה מנהל שכיר או שהמסעדה בבעלותך?

האם השכר שווה את הסיכון של להסתובב עם סכומי כסף גדולים בחושך?

לא עדיף להתקין כספת במקום, ולשכור שירות בלדרות מאובטחת?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עשה ביטוח לכסף מזומן בהעברה מחוץ למסעדה כפי שאנו עשינו, ותן לשודד את הכסף עם חיוך.

ביטוח כספים בהעברה ובקופה עם אפשרות להרחבה גם אם יגנבו/ישדדו בבית של אחד מהרשאים.

פוליסה לביטוח כספים בהעברה ובקופה, מכסה אבדן או נזק מאירוע בלתי צפוי שייגרם לכספים המבוטחים בעת הימצאותם בחזקת המבוטח

ובעת העברתם ממקום למקום.

הכיסוי הביטוחי מתחלק לביטוח כספים בקופה כספים בהעברה מחוץ לעסק, כספים בכספת וביטוח לכספת עצמה.

היום בממוצע יותר מחצי מהפידיון הוא כרטיסי אשראי , נייר והפקדה אוטומטית לחשבון , לא כדאי לשדוד את הפידיון, ולא כדאי להגן עליו.

בשביל הפידיון הנ"ל לא שווה לקחת סיכון של פגיעה בך או באחרים.

גם אם תציל את פידיון הכסף של המסעדה, המחיר שתשלם אם פגעתה / הרגתה אחר , לא יהיה שווה.

העלות והאחריות על האקדח + הביטוח של האקדח, כל הנלווה מסביב התחמושת הנרתיק , הכספת בבית, האימונים במטווח.

המחשבות היכן להפקיד בנסיעה לחו"ל , אולי יש ילדים בבית, תאונות ירי וכו'.

בדוק את ביטוח העסק, בד"כ זה נכלל כבר בביטוח על פגיעות בצד ג' , אורחים במסעדה ובעובדים חדשים בהתלמדות.

אם אין , אפשר לבצע הרחבה ולהוסיף זאת.

אנחנו משלמים את הביטוח הנ"ל יותר מ 20 שנה, עד היום שילמנו יותר מהפידיון שהיינו מפסידים .

לכן - אפשר לוותר על פידיון היום ללא כל בעיה, גם אין ביטוח - ( זה אומר כי כן צריך ביטוח, אבל גם אם אין, זה לא שווה את הסיכון )

אקדח הייתי ממליץ לקחת רק במצב שאתה צריך להגן על חיי אחרים בלבד.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עם הוולטר אין לי נסיון, אבל שמעתי עליו הרבה דברים טובים ואני ממליץ לנסות אותו בירי לפני קניה.

הגלוק הוא פשוט ונוח, קל לנשיאה יום יומית ויש חלקי חילוף ושיפור בשפע.

אין נצרה חיצונית (חוץ מההדק) ולדעתי גם לא צריך.

סה"כ אחלה אקדח, שים לב שאם אינך מתורגל בהדק (בשונה מאקדחים עם פטיש) אתה תצטרך ללמוד להרגיש את החידוש קשר והשלב קשה הרבה יותר על מנת לייצר פגיעות טובות.

ה p-09 הוא נחמד, לדעתי כדאי לנסות גם את ה p-07, שהוא יותר קטן ובגודל של הגלוק 19 בערך.

אקדח נחמד, ההדק והחידוש קשר הרגישו לי מאוד ארוכים לעומת הגלוק ולכן נפסלו מיד.

אם תלך על הסי.זד. אני ממליץ לבקר אצל "מאיר רוט" בראשון מכיוון שהם היבואן של אקדחים אלה לארץ.

אני בכלל קניתי SP-01 Shadow שהולך לקבל כמה שיפורים בקרוב (גלוק כבר יש לי).

פורסם

תשובות לשאלותכם:

כן,המסעדה היא עסק משפחתי שאני ואחי מנהלים אותה.

לא אפשרי לנו להשתמש בשירות בלדרות בגלל הריחוק של העסק מהעיר.(עלות גבוה מאוד)

העסק ממקום בסביבה של כפרים ערביים(קריית ענבים למי שמכיר)

היה כבר שני גלי פריצות באזור.שבאחד מהם,העסק שלנו נפרץ.

כל הנקודות שהעליתם נשקלו בכובד ראש.בעסק יש כספת שבמהלך המשמרת אני אוכל לאפסן בה את האקדח.

אקדחי תוף נפסלו מיכוון שאני מתכוון לעשות קורס ירי מעשי וירי מבצעי ואולי בהמשך כתחביב.

בנתיים הוולטר ירד מהפרק,לא מצליח למצוא אותו בחנויות.

מצאתי ביד 2 רק אחד כזה והוא מהדור הראשון,שנחשב הרבה פחות טוב מהדור השני.

הP09 הוחלף בP07 שיותר קטן ממנו.

עכשיו הבחירה היא בין הגלוק 19 ל-CZ.

בשיפוצים...

פורסם

תמצא חסידים וממליצים לכל אחד משני האקדחים. הם שונים בסגנון, בתפעול ובאחיזה ולכן אתה צריך לעשות "נסיעת מבחן" (אנחנו בפורום רכב).

פורסם

גיל ומה עם ביטוח? יש אפשרות כזו?

לצורך שלך, אקדח יכול רק לסבך אותך לדעתי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עכשיו הבחירה היא בין הגלוק 19 ל-CZ.

עד היום, בכל מיני מסגרות מסוימות, יריתי עשרות אלפי כדורים.

אהבתי את הנוחות של הגלוק למרות שחלק העדיפו את הזיג זאוור.

כמו שנאמר כמה קומות מעלי, אתה צריך להיות מאוד מיומן לשלוף ולירות.

קורס ירי מעשי לא נותן מענה לזה.

שוב, אני ממליץ לך לא להיכנס להרפתקה הזו.

מעבר לאחריות בנשיאת ואחסון הנשק, טעות אחת יכולה לגרום לך צרות צרורות.

פורסם

אני דווקא חושב שקורס ירי מעשי בהחלט נותן מענה לזה.

פורסם

^^ לא בדיוק נכון.

לא כל אחד חי בסגנון נכון לכלי ירי נוסף .

בשרות, בעבודה ביטחונית יש הקפדה אחד עוזר לשני, מדברים קובעים ירי , מתאמנים ומטפלים ביחד ויש מודעות - מסלול מסויים.

בעל משפחה יש לו מסלול אחר אבל קבוע פחות או יותר, ובית ומיטה קבועים .( בד"כ)

מגיע הבייתה, פורק , אם יש ילדים מוציא מחסנית וגם מוציא נוקר או מנגנון - הגנה מטעות יותר חשובה.

בחור צעיר עם מסלולי בלת"ם , לא יודע היכן יהיה ועם מי, ולאיזה כלי ירי להקדיש יותר צומת-לב.

הולך למועדון היכן להפקיד ת'אקדח, ספונטנית יורדים לים אחרי העבודה, עכשיו איפה לשים את האקדח.

ואז אתה מתבלבל ומחפש, היכן להניח את הכלי הזה והיכן את זה, ומתבלבל גם מה לפרוק קודם - וזו בעיה.

יש ביטוח טוב המכסה את הסיכון הנ"ל, לא צריך להתלחם על זה, עשה אהבה לא הגנה על הפידיון.

( אם האקדח בכספת ויכנסו כאשר אתם סופרים קופה, מה ת'עשה, כמו בסרטים - להוציא ת'אקדח בספירה ולהניח על הדלפק )

אם באמת יש בעיה כל-שהיא.

דבר עם רכז המודיעין של המשטרה באזור, הם יכולים לשלוח ניידות להפגנת כוח, בד"כ בשעות הלילה המאוחרות הם לא עמוסים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

פעם עשיתי קורס רציני שכלל ירי של אלפי כדורים באקדח גלוק.

אני לא זוכר מעצור אחד שהיה אצלי או אצל מישהו מהקורס.

המדריך שם אמר שגלוק זהו האקדח המבצעי הטוב ביותר.

אם תבחן את הפרמטרים של אמינות, נוחות, משקל, מס' כדורים, מחסניות בציפי פלסטיק שנשלפות בקלות וכו' תמצא שגלוק

הוא באמת אקדח מצויין.

פורסם

אני מסכים עם ליין מן לגבי הבעייתיות והקשיים של נשיאה רצופה ויומיומית של נשק להגנה עצמית, אבל בניגוד לדעתו סבור שקורס ירי מעשי הוא שלב בסיסי וחיוני בהכשרה של נושא נשק.

גם מי שלא ימשיך לעסוק בירי מעשי כספורט, יזכה בהתנסות ותרגול בתפעול הנשק הפרטי שלו, ילמד את מגבלותיו האישיות ויקבל הנחיה ממדריך ירי מוסמך.

יש מידה של בעייתיות בסיבה בגללה פות"ש רוצה לשאת נשק - הוא רוצה להגן על רכושו ולא על נפשו. לכן הוא עלול למצוא את עצמו חורג מן ההגנה שניתנת למי שפועל מתוך "הגנה עצמית". לכן אני שב להמלצתי הראשונה להצטייד בציוד הגנה לא קטלני.

פורסם (נערך)

כפי שאמרו מעליי, כאן זה לא טקסס (וטוב שכך)

נכון, כאן זה לא טקסס, הבטחון האישי הרבה יותר גרוע מטקסס.

להזכירך אתה נמצא במזרח התיכון, כשאתה הולך בירושלים יש סיכוי לא קטן שיתפוצץ עליך מחבל\ידרוס אותך טרקטור\ידרוס אותך רכב בתחנת אוטובוס ועוד פינוקים.

יש סיבה מאוד קונקרטית לתפוצת הנשק הקלילה בארה"ב - סיבה חשובה מאין כמוה. סיבה ליברלית ואנושית מהמעלה הראשונה (על אף האוקסימורון המתבקש בין ליברליות לבין נשיאת נשק קונסרבטיבית).

רוב הישראלים לא מכירים אותה ולכן הם פוצחים בשירת התעמולה שהתקשורת הישראלית (מבוססת הסנסציות + דאגה פולנית ופרצוף עגום להחרמת המצב) לימדה אותם: "עדיף שלא יהיה נשק, תראו מה קורה בארה"ב, כולם יתחילו לירות בכולם, יש שם מלא כושים והיספנים, אפשר לקנות שם נשק בסופר" (ועוד פניני תעמולה וגזענות ישראלית נפוצה).

" supporting the natural rights of self-defense, resistance to oppression, and the civic duty to act in concert in defense of the state"

האם יש יום יותר מתאים לדון בו על הזכות להתנגדות לדיכוי? (יום השואה)?

תארו לכם שכל אזרח היה נושא נשק, המערכה הייתה מסתיימת בצורה שונה לח-ל-ו-ט-י-ן. ברור שההתנגדות היא כנגד צבא מקצועי ועדין היו המוני הרוגים - אך המספרים היו משתנים משמעותית ואנשים יכלו לבחור להלחם על חייהם, ולא ללכת שולל למשרפות ולמקלחות הגזים.

למרות מה שאתם חושבים ובטוחים, ממשלה תפקידה דה-פקטו אינו להיטיב עם האזרחים.

בבחירות הדמוקרטיות יבטיחו לכם פנינים וזהב אך בפועל תקבלו שרים שעושים הכל כדי לחסום שיפור בתחבורה הציבורית כי תחבורה ציבורית אמיתית תחסל את ההכנסה מספר 2 של המדינה (מיסוי רכב ומיסוי דלק), ומי כמונו היהודים יודעים שלכל הכנסה ממשלתית יש עמלות שמנות למושחתים פרטיים כאלו או אחרים? הנוסחה פשוטה, תחבורה ציבורית טובה = פחות כסף למושחתים.

אין יום יותר מתאים להפנים את תפקידי הממשלה. גם היהודים ב1935 היו בטוחים, מעל ומעבר, בדיוק כמוכם, שתפקיד הממשלה הוא להוריד מיסים, לשפר תחבורה ציבורית, לספק שירותים ולשמור על בטחון האזרחים. גם היום, דיכוי מוחלט של האזרחים יכול להתרחש, על אף הישנוניות שלכם והקונספירטיביות שנודפת מהתגובה שלי.

הסיבות לנשיאת נשק הן הזכות האישית והאנושית להגנה עצמית, הזכות להשוות בצורה האפשרית ביותר את כח הנשק האישי להגנתך האישית מול הכח והנשק הממשלתי (שוטרים חמושים) על מנת למנוע דיכוי.

בספרד, מדינת דמוקרטית וליברלית, כולם גם חכמים גדולים כמו הישראלים. האזרחים שם הרגישו בדיוק כמוכם, הם היו בטוחים מעל ומעבר שהשליט הנוכחי שלהם הגיע לממשלה כדי להגן עליהם (כמו ביבי אצלנו, נניח) אך הופ הפלא ופלא, הנה יצא חוק האוסר בצורה גורפת הפגנות, אותן הפגנות ששמענו בשיעור אזרחות שהן הכלי העיקרי לשמירה על הדמוקרטיה.

נכון, אתם בטוחים, אחרי צפיה ממושכת וממכרת בחדשות 2 שבארה"ב יורים בעשרות תלמידים בכל יום בהיר עם אקדחים מסניף הוול-מארט הקרוב, אך המצב לא כזה והוא אפילו לא מתקרב לסנסציה שערוצי החדשות מנסים לצייר לכם. מקרים מצערים כמו האירועים בבתי הספר, עדין לא גורמים לסטטיסטיקה האמריקאית אפילו להתקרב למדינות אחרות בהן נשיאת נשק היא אסורה בהחלט, בצורה יחסית לגודל האוכלוסיה, כי הכל יחסי.

עריכה אחרונה על ידי שבלול

• תוכן חדש...