Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עוקפים עם דיזל ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רישיון שנה על אוטומט ובגלל אילוצים (מוזמנים לקרוא את השרשורים האחרונים שלי) אני צריך לעשות רישיון על ידני,

יש לציין שעשיתי מעל 50 שיעורים על ידני ו3 טסטים על ידני, יודע לנהוג על ידני (היתי פיקס בשיעורים) אבל בגלל יאוש פשוט עברתי לאוטומט

בטסט שעברתי על אוטומט נאלצתי לעקוף 3 פעמים (בדרכים בין עירוניות), הרכב היה פוקוס אוטומט בלי יותר מדיי בעיות.

השאלה היא מה עושים בדיזל ידני? לאיפה לכוון, לשיא המומנט , שיא ההספק, שיא סקלת הסל"ד ?..

שלא יהיה הפתעות . תודה לעונים!

פורסם (נערך)

מנוע דיזל גמיש יגיע לשיא ההספק בפחות מארבעת אלפי סיבובים לדקה, אך יש לבדוק בספרות של הרכב הספציפי.

מעבר לניצול מקסימלי של הספק המנוע, יש שני דברים חשובים בהקשר זה:

בעקיפה בדו-מסלולי, אל תנצל את כל ההספק של המנוע. תשאיר קצת רזרבה למקרה שתזדקק לה.

בחד-מסלולי, תכנן עקיפות בלי להזדקק למעבר הילוך באמצע העקיפה ואם כן - אז רק לקראת סוף העקיפה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תתחיל מלהחליט שכדאי לך לבצע עקיפה:

אתה אחרי משאית אחת איטית כדאי לבצע עקיפה

אתה אחרי שיירת משאיות, לא כדאי לבצע עקיפה, כי ממילא לא תצליח לעקוף את כולם.

לא כתבת איזה אוטו אבל בטורבו דיזל מודרני, הצמדת דושת התאוצה לרצפה מספקת מספיק האצה לעקיפה סבירה, בלי צורך להוריד הילוך.

פורסם

אני חושב שאתה עושה קצת אובר-אנלייזינג.

אבל לבקשתך: דבר ראשון, על איזה רכב מדובר?

טורבו דיזל מודרני לרוב לא ידרוש הורדת הילוך, וכל מה שצריך זה ללחוץ על הגז.

אם מדובר על איזה גולף SDI או דיזל אטמוספרי אחר (או בקיצור רכב חלש), לעיתים יש צורך בהורדת הילוך, תוריד הילוך לפני העקיפה, ודא שהדרך פנויה, וצא לעקיפה (עם איתות כמובן), באם יש צורך לעבור להילוך הבא תוך כדי העקיפה - עשה זאת, אתה אמור כבר להיות מספיק מיומן להעביר הילוך מהר.

אם מדובר על דרך עם שני נתיבים (או יותר לכל כיוון), אין צורך להוריד הילוך, רק תעבור נתיב ותאיץ, החכמה הפעם היא לצפות את העקיפה מראש כך שלא תתקע מאחורי הרכב אלא תצא לעקיפה מבלי להאט לפני (חלק גדול (מדי) מהנהגים על הכביש חוטאים בזה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

איזה שאלה מוזרה.

אתה בא לבצע עקיפה, פשוט תוריד הילוך ולחץ על הגז לפי הצורך.

לא צריך להתחיל לחשב, סל"דים , מומנטים וכוח סוס.

חסר גם שתתחיל לחשב את מקדם החיכוך של הצמיגים שלך ביחס לתנאי השטח שבהם אתה נוסע.

פורסם
פשוט תוריד הילוך ולחץ על הגז לפי הצורך

למנוע דיזל יש מומנט גבוה יותר וזמין בסל"ד נמוך יותר ממנוע הבנזין. לפעמים, מספיק לתת עוד טיפה גז ולהישאר באותו הילוך (גם כשזה הילוך שישי ואתה על 120 :twisted:)

פאביה 1.4tdi אם אני לא טועה. התשובות עדיין תקפות?

עקיפה עם פאביה זה משהו אחר לגמרי

אתה פשוט אומר בקול ״פאביה, לעקוף!״ מיד כל המכוניות שלפניך זזות הצידה (גם אם יש רק נתיב אחד) ואתה חולף על פניהן

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...