Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוז מים ב205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם שני צינורות(עבים) שיוצאים מהרדיאטור , תפרק את התחתון מבינהם זה שנמצא

בצד של הנהג, תן לרכב לעבוד כמה שניות כדי לאפשר ניקוז של כל המים במערכת.

פורסם

המילוי לוקח זמן , קצת סבלנות ותעשה את זה כמו שצריך,

אחרי שאתה מחבר , תניע את הרכב ותתחיל לשפוך לרדיאטור מים עד שיגיעו לקצה

תמתין עד שחלק קטן מהמים ישפך החוצה (האוויר כמובן) , שפוך עוד קצת רצוי מתחת

לקצה כדי שלא תבזבז יותר מדי מים כך שברגע שיצא האוויר המים ישארו בפנים ולא ישפכו

מחוץ לרדיאטור , חזור על הפעולה עד שהשעון חום יגיע לסביבות האמצע והמאוור יתחיל לעבוד.

פורסם
המילוי לוקח זמן , קצת סבלנות ותעשה את זה כמו שצריך,
למה להגיד את זה ואז לתת הנחיות חובבניות שעלולות לגרום לנזק? :|

במילוי נוזל קירור יש לבצע ניקוז אוויר מהמערכת. הדבר נעשה ב-205 בדרך כלל על ידי פתיחת שני פתחי הניקוז שעל צנרת הקירור - אחד על הצינור למעלה, קרוב לקיר האש, ואחד לפני הכניסה למנוע.

אם לא מבוצע ניקוז כראוי ונשאר אוויר במערכת יש סיכוי טוב לירידה ביעילות הקירור, ועקב כך להתחממות המנוע.

אני ממליץ שלפחות בפעם הראשונה תיגש למוסך ותראה איך עושים את זה. פעם הבאה תוכל לעשות לבד.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

הי אורי, ברשותך אני ארחיב טיפה!

יש בורג לניקוז אוויר ליד כניסת צינור המים הראשי למנוע, בחלקו העליון ליד הפלאג'

והבורג הניקוז השני נמצא ילד הקיר אש בכניסה לרדיאטור החימום!

בהצלחה!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

עשו לי את זה כבר לפני יומיים במוסך,רק ששמו לי מים רגילים מהברז.....גם כן מקצוענים......

ראיתי את 2 הברגים האלה שהוא תחת....צריך לצאת מהם מי בשלב מסויים נכון?!בשלב הזה כבר יש לסגור את הפתחים האלו?

sani

פורסם

אכפת להם במוסך ממך?

מצידם שתבוא עוד פעם בגלל שנסתם מעבר או הלך ראש מנוע

ברכב שלהם הם לא ישימו מים מהברז

חבל-גלון עולה 30-40 שח

פעם שעבדתי עם מישהו חאפר יחסית הוא עשה לי טיימינג ורצה למלא לי מים מהברז ורבתי איתו בסוף הוא שם ירוקים ודפקתי לו עוד גלון - ככה התנחמתי

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

חחחחחחחח.....

תאמין לי חארות.....הבעלים הקודמים של הרכב אמר לי שהחליף מנוע רק בגלל שלא השתמש במים ירוקים,ואז נהיה סדק כתוצע מקורוזיה במנוע.

sani

פורסם

אני עשיתי החלפת נוזל קירור לפני שבועיים ב205 שלי.

פותחים את כל הפקקים שיש במערכת(מיכל עיבוי, רדיאטור עליון, רדיאטור תחתון, פקק ליד טרמוסטט ופקק פלסטיק ליד קיר אש שיושב על T).

מחכים עד שהנוזל הישן יוצא.

מפרקים ושוטפים היטב את המיכל (כל הלכלוך מהמערכת בד"כ מצטבר בתחתית).

מצמידים צינור מים בלחץ אל פתח עליון של רדיאטור. בגלל שפתח תחתון ברדיאטור יחסית קטן , המים מתחילים לצאת גם מפתחים לניקוז אויר וצינור של מיכל עיבוי וכך מנקים היטב את מערכת כולה.

אני אישית לא פתחתי צנרת של מערכת קירור כי לגומי שעבד בתנאי חום קשים במשך 10 שנים יש נטיה להקרע ולהסדק בקלות. אם אתה רוצה לפרק את הצינור התחתון תדאג מראש לקנות אחד חדש ולהחליף גם אותו.

אחרי שטיפה של המערכת סוגרים את הפתחים התחתונים ומתחילים למלא נוזל ברדיאטור. כשרדיאטור מלא ממלאים את מיכל עד הסוף, מבריגים לחצי פקק של טרמוסטט (יש לו חור קטן בצד...צריך להישאר פתוח).

מתניעים...בודקים שנוזל ברדיאטור נמצא בגובה מקסימלי וסוגרים את הפקק העליון. אחר כך בודקים שנוזל זורם בצורה חלקה מפתחי ניקוז וסוגרים גם אותם. נותנים למנוע לרוץ כ-5 דקות (תוך בדיקה שנורת חום לא נדלקה) עד שהטרמוסטט יפתח (הרדיאטור פתאום מתחמם) ושוב פעם פותחים טיפה 2 פקקי ניקוז אויר (בזהירות...המים רותחים!)...בודקים שלא נשאר אויר במערכת...משלימים נוזל במיכל אם חסר ויוצאים לדרך:)

פורסם

קראתי איזה שהיא תגובה בת'רד אחר שאמרו להוסיף נוזל לניקוי כלים למדיח או משהו כזה?! זה נכון?! זה לא יכול לפגוע?

sani

• תוכן חדש...