Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208

Guy_25
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני לקראת רכישה של הרכב הראשון שלי

קבעתי נסיעות מבחן על ה208 הידנית וגם על האוטומטית לאותו יום. יש משהו מיוחד שאני צריך לשים לב אליו?

עשיתי כבר חיפושים וראיתי שהרכב יחסית מומלץ לקטגוריה, אך באותה נשימה ראיתי גם שלא חסרים אנשים שמוכרים את ה208 הידנית לאחר מספר חודשים מועט. האם זה בגלל שלא הצליחו להתרגל לידני? או שמא יש ברכב בעייה כלשהי? (מחסור בכח/ גיר בעייתי/ כל דבר אחר)

אשמח לתשובות/ המלצות/ טיפים

כמו כן, האם הפער הגדול במחיר בין הידני לאוטומט מוצדק?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי התפתו למחיר והבינו שרגיל זה לא בשבילם,או המנוע לא חזק מספיק לעומת האוטומטית.

נהגתי על הרכב נסיעה קצרה ולדעתי הוא נוח,שקט,אבל מרגיש פחות חזק מאשר הקליאו לדעתי גם בפנים הוא פחות מעניין אבל זה עניין של טעם,גם מאחור היה לי נוח לשבת.

אני חושב שכדאי שתבדוק גם את הקליאו.

לגבי הפאר הוא גדול כי מדובר על מנוע שונה ומראה חיצוני,כמובן הידנית חיסכוניות יותר.

שווה להוסיף או לא? אני מניח שאתה תדע אחרי נסיעת מבחן על שניהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקיי, אצור קשר עם רנו כבר בשביל לתאם נסיעת מבחן.

אני מניח שה1.2T לא רלוונטית בשבילי משיקולי תקציב (ה94K של ה208 האוטומטית מהווים את התקרה)

אז על איזו קליאו לקבוע? 1.2 ידנית ו0.9T רק? תוכל למקד אותי קצת יותר?

רק אציין שנהגתי על ספארק 1.2 במשך 3 שנים ואני מעדיף משהו מעט יותר חזק

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

לגבי הידני. הרכב עצמו נוח ונראה טוב. הבעיה היא הקלאצ' שלו שהוא מאוד קצר ולדעתי לא נוח ולא ידידותי.

היתרון של ה 208 הוא המחיר שלדעתי היא הסופר מיני היחידה שנמכרת מתחת ל 70K.

אם התקציב שלך גמיש, תבדוק גם את הפורד פיאסטה שנמכרת ב 73K ואת הרנו קליאו והיונדאי i20 שנמכרות בכ 77-79K.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
אוקיי, אצור קשר עם רנו כבר בשביל לתאם נסיעת מבחן.

אני מניח שה1.2T לא רלוונטית בשבילי משיקולי תקציב (ה94K של ה208 האוטומטית מהווים את התקרה)

אז על איזו קליאו לקבוע? 1.2 ידנית ו0.9T רק? תוכל למקד אותי קצת יותר?

רק אציין שנהגתי על ספארק 1.2 במשך 3 שנים ואני מעדיף משהו מעט יותר חזק

לקליאו 0.9 אין שום יתרון בכל הקשור ליחידת הנעה לעומת ה-1.2 של ה-208. עכשיו היא במבצע של 69,990 שקל ואם ישנה הנחה דומה גם על רמת הגימור אקטיב אז שווה לבדוק.

פורסם

התכנון המקורי שלי היה להתחיל לעשות נסיעות מבחן על סופר מיני. על האיביזה כבר עשיתי ופסלתי ובשבוע הבא על ה208.

בגלל המבצע הנ"ל חשבתי על התייעצות כאן עכשיו ולא לחכות לסיום נסיעות המבחן על הרכבים הרלוונטיים בשבילי.

אז אעשה מבחן על הקליאו 0.9 ועל 2 הדגם של 208.

למרות שאם אגלה שההנחה על ה208 האוטומטית זהה אז כנראה שאלך עליה ולא על הקליאו בכל מקרה (הרי הם כבר מגיעות לאותו מחיר)

פורסם

אם אתה הולך על הגרסה האוטומטית הייתי ממליץ לך לחכות - בקיץ מגיעה מתיחת הפנים ושם היא תבוא עם מנוע 1.2 מוגדש ותיבה חדשה, התיבה הנוכחית AL4 מיושנת ודי גרועה. אם אתה הולך על הידנית, בתור אחד עם 208 אקטיב - אני מבסוט ממנה מאוד, ואין איזה שינוי משמעותי במתיחת הפנים (למעט כמה פיצ'רים במולטימדיה ותוספות של ניקלים בתא הנוסעים) - הייתי מחפש מצבע טוב עכשיו.

פורסם

האם הרכב מרגיש זריז? נוח בנסיעה?

יש דברים מיוחדים שמפריעים לך בנסיעה? (יש לי פשוט נטייה לרכוש את הידני, ורוצה לשמוע מבעלי ניסיון)

תודה!

פורסם
אם אתה הולך על הגרסה האוטומטית הייתי ממליץ לך לחכות - בקיץ מגיעה מתיחת הפנים ושם היא תבוא עם מנוע 1.2 מוגדש ותיבה חדשה, התיבה הנוכחית AL4 מיושנת ודי גרועה.

עשור וחצי, לדעתי מאז שהתיבה הזאת ראתה אור ראשון - ועדיין משודכת לדגמים יחסית חדשים, פשוט מצחיק.

אולי באמת עדיף שתחכה :)

פיג׳ו 307 XSI 2.0 2004 אוטומט

איביזה 2014 1.2 FR ידנית

LEON FR 2017' 150HP 1.4T ידנית

ספורטג׳ דיזל אורבן 2019 מליסינג 🥲

פורסם

האם התיבה הצפויה כבר מוכרת ונמצאת בדגמים מסויימים או שתהיה חדשה לגמרי?

שלא יעשו כמעשה vag עם הdsg7

פורסם

זו תיבה מוכרת של חברת אייסן היפנית. נמצאת בשימוש כבר 4-5 שנים בפיג'ו RCZ, 508, 5008, 3008 ו-308 החדשה, בסיטרואן ב-C6 שכבר לא משווקת בישראל, ב-C4 פיקאסו ו-C4 לאחר מתיחת פנים וב-DS4 ו-DS5. בינתיים לא ידוע על בעיות מיוחדות.

פורסם

יש את ה208 לאשתי. (מנוע 1.6, גיר AL4) בגרסה המאובזרת.

אין ספק שמדובר באליה וקוץ בה. הגיר גורע מהחוויה הכללית.

הרכב, מרגיש זריז מאוד ונמרץ, יציב על הכביש ומשרה ביטחון גם במהירויות גבוהות.

מבחינת אבזור? מערכת המולטימדיה יחסית נוחה לשימוש, גם תומכת בעברית (שירים, אנשי קשר) - אבל אין כונן אופטי, רק חיבור USB.

הרכב יחסית מרווח, גם עם כסא תינוק 2 מבוגרים נכנסים מאחור בצורה סבירה, עם מספיק מקום לראש עבור אנשים גבוהים.

עבור שימוש עירוני, הגיר כמעט ולא יפגום בחוויה, אלא בעיקר בנסיעות בינעירוניות, אז סיבובי המנוע הגבוהים יפריעו לאוזן ולצריכת הדלק.

תא המטען עושה את העבודה, אפשר להכניס בקלות עגלה ועוד 2 תיקים גדולים לנסיעות, מבלי שהכבודה תפריע למגש.

נקודות נוספות לשלילה?

אין מחזיקי כוסות! זה מאוד מעיק עבור מי שרגיל לקחת את הקפה שלו בבוקר בTA.

מגמה שאני לא מצליח להבין מה עומד מאחוריה - קורות A גדולות מאוד, ובקשת ענקית שיוצרים "משולש" קטן נוסף. למה זה גורם? לשטח מת בפניות הדוקות.

דווקא לסידור של ההגה "מעל" ללוח השעונים, התרגלתי. ההגה עצמו קטן קוטר ומצאתי אותו נוח.

מה הייתי שמח לראות? את בקרת האקלים הדיגיטלית. (מהגג הפנורמי פחות התלהבתי).

אם יש לך שאלות נוספות, בשמחה.

M-TECH E46

פורסם
אם אתה הולך על הגרסה האוטומטית הייתי ממליץ לך לחכות - בקיץ מגיעה מתיחת הפנים ושם היא תבוא עם מנוע 1.2 מוגדש ותיבה חדשה, התיבה הנוכחית AL4 מיושנת ודי גרועה. אם אתה הולך על הידנית, בתור אחד עם 208 אקטיב - אני מבסוט ממנה מאוד, ואין איזה שינוי משמעותי במתיחת הפנים (למעט כמה פיצ'רים במולטימדיה ותוספות של ניקלים בתא הנוסעים) - הייתי מחפש מצבע טוב עכשיו.

לא יגיע דגם חדש ידני עם מנוע נורמלי? נמאס כבר מכל היצרנים האלה שמביאים לארץ רק מנועים חלשים בשידוך לגיר ידני, למה אין שידוך בין גיר ידני למנועי 1.6 או מנוע 1.2T אצל רוב היצרנים? למה אני צריך להסתפק במנוע 1.2 שסוחב את האוטו כמו עגלה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...