Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובוקר טוב אנשים.

כרגע יש ברשותי פורד פוקוס 2004. ואני מחפש להשתדרג. אני חושב ללכת לכיוון ה-B4

וקראתי המון ביקורות טובות עליו. מעניין אותי מה עלויות האחזקה שלו, טיפולים, ביטוחים, שוק וכמובן דלק.

מצאתי המון מידע סותר באינטרנט לגבי הטיפולים והדלק ואשמח אם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר

ומה כדאי לבדוק.

המחיר הוא 40 אלף ש"ח עם טסט לשנה, בעלות פרטית (יד 2) ועשה 120 אלף והוא ממש שמור.

על המחיר אפשר לדבר אני מאמין שבעל הרכב יוריד כמה אלפים.

אבל האם זה שווה בכלל את הקנייה?

הפורד שלי לא כזאת יקרה באופן השוטף אבל היא יחסית 'אוכלת' עושה 1 ל-9.5/10 משולב.

תודה לעוזרים, ואם יש לכם בכלל המלצות לרכבים אחרים שאתם חושבים עליהם בסדר גודל המחיר הזה

זה גם ייתקבל בברכב. (מעוניין ברכב מידיים פרטיות בלבד עם קילומטרז' נמוך משפחתית כי אני לא סובל

את הקטנות יותר, ושיהיה רכב מפנק ולא רק קופסאת פלסטיק)

פורד פוקוס 2004 | מיצובישי לנסר ספורט 2009 | סוזוקי אלטו 2010

פורסם

עלויות של תיקונים ו"שוק" זה הדרך היחידה שתוכל לדעת בוודאות:

2.jpg3.jpg4.jpg

וברצינות- בנוגע לשוק- שוק המשומשות מאוד קשה. סובארו ומאזדה שהיו פעם מאוד מבוקשות היום כמעט ולא מבוקשות.

קשה למכור כל רכב בשוק הפרטי כי השוק הפרטי לא יכול להתחרות עם התנאים של חברות הליסינג.

תיקונים- גם קשה לנבא לרכב שכבר 8 שנים על הכביש.

השאלה העיקרית היא מה אתה צריך מהרכב וכמה ק"מ אתה נוסע בשנה?.

פורסם

לא יודע לגבי עלות טיפולים. לגבי שמירת ערך - עזוב, כבר כל הפרות הקדושות נשחטו. השוק חלש ואל תצפה שרכב כלשהו ישמור על ערכו. אבל הרכב בהחלט אמין ולא ידוע על מחלות כרוניות.

לגבי הרכב עצמו:

משפחתית גדולה וטובה מאוד. האמת שנסעתי בה נסיעה קצרה בלבד, אבל הרכב חזק ועם כוח זמין, נוח ובעיניי גם בעיצוב יש יופי סולידי. הישיבה בכסא הנהג מעט נמוכה ודורשת הסתגלות. הבעייה העיקרית מבחינת הצרכים שציינת היא שהרכב הוא בעל הנעה קבועה 4X4, מה שגורם לכך שצריכת הדלק כנראה לא תהיה טובה יותר מאשר בפוקוס שלך. מצד שני זה נותן למכונית אחיזה טובה.

בהתחשב בק"מ הנמוך ואם אכן הרכב מטופל היטב, הייתי ממליץ בחום.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

רכב מומלץ.

נוח ומרווח יותר מהפוקוס שלך.

אמינה מאוד כאשר מטופלת כראוי.

עלויות אחזקה די ממוצעות. הטיפולים לא יהיו יקרים יותר מהפוקוס שלך. (לפחות הטיפולים הסדירים השוטפים)

מבחינת דלק, היא תהיה זללנית יותר.

בגלל הגיר בעל 4 יחסי העברה, מנוע 2 ליטר יחסית מיושן והנעה כפולה קבועה, היא צורכת די הרבה דלק. בעיקר בתוך העיר.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם (נערך)

לפי דעתי ומה שאני שומע מאנשים : קח בחשבון ש b4 זה רכב מפנק ולא חסכוני בעליל הן מבחינת תחזוקה והן מבחינת תצרוכת דלק. כמו כן ה 4 ×4 מסבך מבחינה מכאנית. ויש גם טיימינג יקר.

מנוע מיושן וגיר כנ"ל.

לא עדיף לך להוסיף וללכת על טויוטה אונסיס. פה אתה מנטרל את כל החסרונות האלה...עדיף להשקיע יותר בקניה מאשר להוציא את כל הכסף הזה על תיקונים.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אגב, אם אתה רוצה רכב גדול וחסכוני בדלק (יחסית למאזדה 3, פוקוס וכו') הונדה סיויק זו הבחירה. היתה לי כזו 2006 דור 8 (הצורה שבין 2006-2012 ) מבחינת חסכון בדלק הרכב מדהים. 1:10-1:11 בעיר, בערך 1:16 מחוץ לעיר.

עלויות אחזקה לא בשמיים (אני מטפל רק במוסך מורשה) והרכב גדול מרווח והמנוע חזק.

החסרון הוא שיש לו רק 4 כוכבי בטיחות והמחירון יקר (את שלי מכרתי בצער רב עקב אילוצים, מאוד אהבתי את הרכב).

פורסם

איזה קטע ראיתי את השרשור מקודם ממכשיר שלא יכלתי להגיב ממנו, חזרתי בשביל להמליץ לפות"ש לבדוק הונדה סיויק אבל הקדימו אותי....

בכל מקרה- נשמע לי שהיא הרבה יותר מתאימה לצרכים שתיארת. רכב חזק, חסכוני, מרווח, אמין. אחלה רכב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הייתה ברשותי בליסינג כזו 3 שנים:

1 צריכת דלק גבוהה בשל גיר 4 הילוכים והנעה קבועה

2 עלות החלפת צמיגים גבוהה

3 ההונדה אינה ברת השוואה כלל

איזה קטע ראיתי את השרשור מקודם ממכשיר שלא יכלתי להגיב ממנו, חזרתי בשביל להמליץ לפות"ש לבדוק הונדה סיויק אבל הקדימו אותי....

בכל מקרה- נשמע לי שהיא הרבה יותר מתאימה לצרכים שתיארת. רכב חזק, חסכוני, מרווח, אמין. אחלה רכב.

פורסם

מכיר גם את ה-B4 וגם את ההונדה מקרוב

הסובארו 2006 (165 כ"ס) וההונדה 2008.

הסובארו הרבה יותר מהנה לנהיגה, מעט יותר מרווחת.

הסיוויק משמעותית יותר חסכונית בדלק אבל יקרה יותר לרכישה.

שני הרכבים אמינים מאד ועליות האחזקה רגילות.

בקשר לשוק יד שניה.

הסיוויק, יד ראשונה 78,000 ק"מ מטופלת בחברה, נמכרה תוך יומיים במחיר המבוקש - 60,000 (מחירון לא משוקלל 62,000).

בין שני הרכבים הייתי בוחר בסובארו.

פורסם (נערך)

ואו תודה רבה לכל המגיבים!

אז ככה, נכון שיש לה רק ארבעה הילוכים- כנ"ל הפוקוס וזה קצת מעצבן אבל אני די בטוח שהסובארו לא תתאמץ בנסיעה

כמו הפוקוס ולכן זה לא ייתבטא ברעשי נסיעה ונסיעה בטורים לא הגיוניים. באמת חבל שלא חשבו על עוד הילוך.

בנוגע לטיימינג, חשבתי שיש לה שרשרת?

לפי מה שאתם אומרים היא בסדר מבחינת עלויות שוטפות רק לא חשבתי באמת על הצמיגים, למה שיהיה שחיקה יותר גדולה

לעומת רכב אחר בקטגוריה?

הונדה סיוויק לא נכנסת לי בתקציב, ואם כן אז זה רכבים שכבר גמרו להם את הצורה. מאוד התלבטתי ביניהם אגב, אך המחיר

הרחיק אותי לטובת הB4.

הטויוטה אוונסיס יכול להיות מעניינת (לא אוהב את הקורולה בשנים האלה) ולכן אבצע בדיקה יותר מעמיקה לכיוונה.

לגבי תצרוכת דלק, האם היא אפילו תהיה יותר 'זללנית' מאשר הפוקוס שברשותי? כמובן שזה כרוך בהרבה משתנים אבל

אניי מדבר על נהיגה רגועה ממוצעת. אם תגידו לי שהיא עדיין תעשה 1 ל-8 אני כנראה אוותר עליה.

אני נוסע קצת פחות מהממוצע השנתי אולי 15 אלף בשנה.

תודה לכל העוזרים

עריכה: עוד רכב שאני מסתכל עליו זה הלאנסר מנוע 1800 אם אני לא טועה שנת 2008/9

מה דעתכם עליו?

עריכה אחרונה על ידי DannyFocus

פורסם

35-37אלף. הB4 שאני מדבר עליה בתחילת העמוד נמכרת תמורת 40 אלף עם ציפייה להורדת מחיר ב3-4 אלף.

ואני איש של משפחתיות, לא אוהב את הקטנות.

פורסם (נערך)

הבנתי אותך. אתה מחפש רכב גדול ומפנק אז לדעתי מצאתי עבורך את הרכב המושלם: שברולט מאליבו. רגע, לפני שאתה פוסל תמשיך לקרוא: לאחותי היתה כזו שנת 2005 ששרתה אותה בצורה יוצאת דופן ונמכרה כמעט עם 200000 ק"מ עקב צורך ברכב 7 מקומות ויש לציין שהמאליבו הציגה אמינות למופת! (הרכב טופל רק במוסך מורשה שברולט. היום אגב יש לה שברולט אפלנדר שהיא הסבה לגז וגם משרתת אותה נאמנה, אגב גם אתה יכול לרכוש מאליבו ולהסב אותה לגז/לרכוש אחת שעברה הסבה אם אתה ממש חושש מהדלק).

לגבי דלק- ממש לא כמו כל הסטיגמות, היא דווקא לא צורכת המון דלק (בעיר בערך 1:8, מדוד). הרכב מאובזר מאוד,המנוע מ-א-ו-ד חזק וזריז, נוח, מפנק, הטיפולים לא כ"כ יקרים ודווקא בגלל חוסר הביקוש אתה יכול למצוא רכבים שמורים משנתון גבוהה יחסית ולהוריד במחיר לאלו שאתה פונה אליהם. דווקא מצאתי מודעה ממש מעניינת, אם הייתי מחפש רכב עם דרישות כמו שלך, לא הייתי חושב פעמיים:

malibu.png

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...