Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לגבי start stop חסכון / בלאי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במילה אחת לא.

בכמה מילים, הצורה שבא המערכות הללו מניעות את הרכב שונה.

אני לא בקיא במאה אחוז בפרטים,

אני כן יודע למשל שיש רכבים שבהם ההנעה מתבצעת דרך הגיר

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

ממה ששמעתי , בעם המנוע מדומם עצמו במצב שכל מה שצריך זה ניצוץ לאחת הבוכנות כדי שהמנוע יניע מחדש. יכול להיות שזה לא בכל הרכבים ככה אבל זה אחת השיטות.

פורסם (נערך)

יש כאן מישהו בעל ניסיון עם המערכת הזו של יותר משנתיים שלוש על אותו הרכב שיכול לשפוך קצת אור?

ראיתי כאן לא מעט דעות של אנשים שמעדיפים להיות בצד הבטוח ומנטרלים את המערכת עם כל הנעה.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם (נערך)

לא רק סטרטר מחוזק, אלא גם מייסבי קרנק מחוזקים. לאחר כיבוי מנוע אין לחץ שמן ולכן קרנק נוגע במייסבים ברזל בברזל. על מנת להוריד שחיקה, פיתחו מייסבים מיוחדים עם ציפוי למניעת שחיקה. יש גם את הנושא של טורבו, גם שם מדברים על מייסבים מחוזקים עם ציפוי טפלון.

ברכבים היברידיים שהם כולם START/STOP המערכת עובדת נפלא ואין דיווח על בעיות. ברכבים הרגילים באופן המוני המערכת הופיעה רק לאחרונה. אני לא יודע האילו רכבים אילו מכלולים שיפרו על מנת לעמוד בזה. המוטיבציה כמובן היסטריה של זיהום אויר, היצרן רוצה לדווח על רמת זיהום נמוכה יותר.

בכל אופן, אישית תמיד מנטרל את המערכת ברכבי. זה מכבה מנוע גם כאשר מנוע קר ולא הגיע לטמפרטורת עבודה. לדיזל גם ככה במזג אויר קר לוקח 20 דקות ויותר להתחמם.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

בסיוויק הייבריד שהיתה לי 7 שנים ,130000 ק"מ ומכרתי לא מזמן נעשתה בדיקה לפני מכירה,המנוע בבדיקה יצא מושלם וזה אחרי אלפי דימומים במשך תקופה הזאת.

במזדה 3 שיש לי עכשיו,מערכת הזאת גם קיימת ולי יש תחושה שלא סטרטר מניע את המנוע אחרי הדימום,כנראה שזה ניצוץ.

לפי החישוב שלי ומחשב שברכב המערכת חוסכת לי כ5% בדלק.

עריכה אחרונה על ידי leo69

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

בסיוויק הייבריד לדעתי מי שמניע את מנוע הבנזין הוא מנוע חשמלי של המערכת ההיברדית ולא סטרטר רגיל.

במאזדה יש מערכת direct start.

כלומר סטרטר רגיל משתתף, הוא רק מביא את אחת הבוכנות לנקודה הנכונה ומפסיק. פועל משמעותית פחות מהרגיל.

לאחר מכן מתבצעת הזרקת דלק והצתה באותו צילינדר והוא מניע את כל המנוע.

פורסם

זה דרך אגב, מאוד מעניין.

כי בהונדה ג'אז היברידית ,המערכת עבדה בצורה שהרגישה בכול אופן, הרבה יותר חלקה מאשר בפיאט גרנדה פונטו.

האם יש הבדל במנגנוני הסטרטר של שני הרכבים?

פורסם
בסיוויק הייבריד לדעתי מי שמניע את מנוע הבנזין הוא מנוע חשמלי של המערכת ההיברדית ולא סטרטר רגיל.

במאזדה יש מערכת direct start.

כלומר סטרטר רגיל משתתף, הוא רק מביא את אחת הבוכנות לנקודה הנכונה ומפסיק. פועל משמעותית פחות מהרגיל.

לאחר מכן מתבצעת הזרקת דלק והצתה באותו צילינדר והוא מניע את כל המנוע.

איך זה שונה מהנעת סטרטר רגילה?

בכל מקרה הסטרטר מסובב את המנוע עד שצלינדר כלשהו "תופס"

יום טוב גם לך

פורסם

זה שונה. סטרטר רגיל במנוע רגיל צריך להאיץ את המנוע לאיזור 300 סל"ד. רק אז תגיע פקודה למזרקים להזריק דלק, זאת על מנת לאפשר התנעה מהירה בלי לשפוך דלק שאולי לא ישרף (מה שלא בריא לממיר הקטליטי ומזהם). זה לוקח איזה שניה וחצי.

ב direct start כל מה שסטרטר עושה זה לתת איזה שמינית או עשירית סיבוב מנוע כדי להביא את אחת הבוכנות לתחילת פעימת עבודה (להשלים את פעימת הדחיסה). משם הסטרטר מתנתק, הזרקה ישירה מזריקה דלק לאותו צילינדר, ניתן ניצוץ, בוכנה יורדת למטה ומנוע מניע. לוקח משמעותית פחות זמן.

פורסם

אני חושב שבעוד כמה שנים, כשיכנס לתוקף תקן יורו 6 או 7 או 8 אחת הדרישות לעמידה בתקן תהיה "לא לעשות כפתור כיבוי ל Stop/Start".

פורסם

טוב לשמוע

ברכב שאני שאלתי לגביו זה מרצדס a180.

אני תמיד עם המערכת דולקת אבל אבא שלי מכבה מהסיבה שרשמתי בכותרת.

אז רציתי לברר את העניין !

ושהוא אמר לי על זה הייתי ב? מי צודק ...

עכשיו אני מבין שזה רק תורם

• תוכן חדש...