Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שנאמרו פה לא מעט דברים נכונים אבל כמו שאמר פה מישהו, לאנשים שונים יש העדפות שונות. גם שופוני זה העדפה ואני מכבד אותה.

בכל מקרה, רציתי להגיב על שתי אימרות:

1) הגיר - בתור בעלים של ה A45, אני יכול לומר בוודאות שהגיר זה לא DSG. בהחלט יש השהייה מסויימת בתגובה.

אני דווקא חושב שבמצב ספורט או ידני, זה מאוד משתפר אבל ביומיום אני לרוב משתמש במצב נוחות.

2) 400K במרצדס - מסכים לגמרי שמרגישים רכבי "זנב" בסכומים האלה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יכול להבין את התחושות המעורבות פה בשרשור וזה לדעתי מאוד הולם את המכוניות של מרצדס- מי שעבורו הרכבים הנ"ל הם סוג של "פנטזיה" באופן טבעי קצת מגמד את החסרונות הברורים.

מי שכבר טעם רכבים מהסגמנט הזה מרגיש בנוח למנות את אותם חסרונות.

אני חושב שגירסאות הכניסה של הסגמנט הזה אינן מצדיקות את המחיר שהלקוח נדרש לשלם, זה תקף לגרסאות הכניסה של מרצדס בדיוק כפי שזה תקף לגרסאות הכניסה של ב.מ.וו.

המצב משתפר ככל שמתקדמים לגרסאות הביניים ולגרסאות הבכירות שמחירן אומנם יקר יותר אבל כחבילה הן מרגישות שלמות יותר ותואמות את מה שמצפים מרכב בסגמנט הזה.

יחד עם זאת, אני אוהב יותר את דגמי ב.מ.וו מאשר את הדגמים המקבילים של מרצדס, הבוואריות עדיין משדרות משהו יותר ספורטיבי ואני חושב שהדור הנוכחי של ב.מ.וו מאוד מוצלח.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הסתכלתי לאחרונה על סדרה 3 ועל ה c class שנת 2008-2009. הופתעתי לרעה מאיך שהמרצדס הרגישה זולה בפנים לעומת הבמוו (למרות ששניהן לא היו מאובזרות בצורה מיוחדת). בכל מקרה לי מספיק בנתיים 318d כל אופציה אחרת של מנוע גדול תיהיה יקרה מאוד לאחזקה וקשה למכירה אחר כך.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני חושב שיותר מהכל הבעיה של סגימנט הסלון/יוקרה היא צמצום הפערים, גם מבחינת אבזור וגם מבחינת איכות הנסיעה.

אם פעם שמת, בו נגיד... Audi 100 אל מול סובארו DL, היה מדובר בעולמות רחוקים. רמות הרעש, נוחות הנסיעה, האבזור (חלונות חשמל, הגה כוח... בקרת שיוט וכו'), מרווח הפנים. בהמשך היה גם ABS, בקרת אחיזה, כריות אוויר ושאר אביזרי בטיחות חשובים.

זה לפני שהתייחסנו למבחני ריסוק.

משפחתיות היו פעם מגיעות עם "הכנה לרדיו" (תיאור יפה לחור בדשבורד), כל אבזור היה עולה (אם היה בכלל) והן היו עשויות מקרטון, יחסית לסיגמנט הסלון.

היום הפער הרבה הרבה פחות משמעותי, מכל בחינה. פתאום מכוניות הסלון נראות כמו תמורה ממש גרועה לכסף. בטח ובטח אם משווים למכונית מסגמנט "מנהלים" (משפחתית גדולה), מהגירסאות המאובזרות.

מרצדס זה עוד סמל סטטוס, אבל זה לא שווה 2.5 מאזדה 6, איך שלא תסתכל על זה.

אם בכל זאת רוצים סטטוס, המאובזרות שבמכוניות המנהלים פרימיום (A4 ושות') נותנות יותר מנוע ופינוקים, וחוסכות בגודל (שהרבה פעמים הוא מיותר).

כלומר, אם תיתן לי לבחור, אני לוקח סדרה 3 ומוותר על תוספת הפח של סדרה 5, גם אם מציעים לי אותן באותו כסף. אין לי שימוש למרווח רגליים מאחור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אולי זה רק אני (ואולי לא) אבל ב 410 אלף ש"ח (!!!) הייתי קונה משהו אחר. אפילו שוקל ייבוא אישי.

של מה? לא נראה לי שהיית חוסך הרבה אם היית מביא מכונית מאותו סגמנט אבל אולי אני טועה.

פורסם

אם בכל זאת רוצים סטטוס, המאובזרות שבמכוניות המנהלים פרימיום (A4 ושות') נותנות יותר מנוע ופינוקים, וחוסכות בגודל (שהרבה פעמים הוא מיותר).

כלומר, אם תיתן לי לבחור, אני לוקח סדרה 3 ומוותר על תוספת הפח של סדרה 5, גם אם מציעים לי אותן באותו כסף. אין לי שימוש למרווח רגליים מאחור...

האם הנוחות והתחושה הכללית של סדרה 3 זהות לאלה שב-5?

- לא נראה לי

פורסם

נהגתי בסדרה 3 והייתי בסדרה 5 כנוסע. מעבר לגודל לא הרגשתי בהבדל משמעותי. אני גם באותה דעה לגבי הגודל ודרך אגב, פה החמש עולה בערך כמו ה 3 כי יש לה פחות שוק.

פורסם

יש לי יחסי אהבה-שנאה מודגשים עם אאודי, נכון יותר לומר יחסי הערצה-כעס או תשוקה-אכזבה,

אבל כבר בנהיגה לא יכלתי שלא לחשוב על איזה אאודי הייתי קונה ב-300 ונשאר עם 100+ עודף מהמרצדס הזו,

זה גם מחיר שמצוי בסביבת הלקסוס 450 היברידי שלהנחתי עדיף בכל פרמטר [לא נהגתי עדיין ואנהג].

כשכתבתי שזה מעין 'הונדה אקורד מבית מרצדס' התכוונתי בדיוק למה שתיאר פאלו.

לגבי סדרה 5, לדעתי קהל היעד שונה מהבחינה השיווקית. המרצדס היא כמו שתואר כאן נכון

רכב למבוגרים בוגרים ומיושבים, המבחן שלי לא היה רלוונטי כלפיה ולמרות זאת עמדה בו בכבוד.

The first one to get angry loses

פורסם
של מה? לא נראה לי שהיית חוסך הרבה אם היית מביא מכונית מאותו סגמנט אבל אולי אני טועה.

למשל, משהו כזה:

http://www.cadillac.com/cts-v-sport-coupe.html

(שים לב למחיר. רק חבל שבארץ ייקחו על זה 1,000,000 ש"ח מס+בלו+בולים+כל מיני חירטוטים אחרים להעשיר את קופת המדינה והמושחתים)

פורסם
האם הנוחות והתחושה הכללית של סדרה 3 זהות לאלה שב-5?

- לא נראה לי

"תחושה כללית" לא אומר לי כלום.

האם בסדרה 5 תקבל את הביצועים שתקבל במקבילה מסדרה 3?

הבדלי הנוחות זניחים בעיני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הסתכלתי לאחרונה על סדרה 3 ועל ה c class שנת 2008-2009. הופתעתי לרעה מאיך שהמרצדס הרגישה זולה בפנים לעומת הבמוו (למרות ששניהן לא היו מאובזרות בצורה מיוחדת). בכל מקרה לי מספיק בנתיים 318d כל אופציה אחרת של מנוע גדול תיהיה יקרה מאוד לאחזקה וקשה למכירה אחר כך.

בשנתונים אליהם אתה מתייחס אני דווקא חולק עלייך, בשנתונים המדוברים סדרה 3 הציגה תא נוסעים כל כך ריק ופשוט שזה היה די מביך כי לעומתה ה-C המקבילה הציגה תא נוסעים הרבה יותר עדכני וזה עוד לפני שמתייחסים ללוח השעונים של אותה סדרה 3 שהיה פשוט למראה יותר מהשעון זמן הדיגיטלי שבסובארו DL.

הדור הקודם של סדרה 3 היה די נפל למען האמת כשאפילו כיול השילדה היה פחות טוב מזה של הדור שלפניו (e46).

השינוי המהותי התחיל עם הדור הנוכחי של סדרה 3 (וכן סדרה 4) שפשוט טיפל בעל נקודות התורפה הרבות של הדגם שהחליף והתוצאה היתה מכונית טובה משמעותית מהדגם אותו החליפה וכן טובה משמעותית מהמתחרה עם הכוכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן זה עניין של טעם. ישבתי על המושב במרצדס ולא הבנתי למה הוא כל כך קשה ולא נעים. יכול להיות שנפלתי על אחת ספציפית אבל בתכלס הרגשתי ברכב זול לעומת מחירו.

אני מתכנן לעבור מרכב מאובזר מאוד יחסית לגילו (הונדה סיוויק בנזין ידנית ) לרכב שמעל פני השטח פחות מאובזר אבל יותר חדש עם נוחות נסיעה הרבה מעל לרכב הקודם אה וגם אוטומטי (318d אוטומטית m-sport לאחר מתיחת הפנים כלומר שנת 2009).

רציתי את ה 320d אבל לא מצאתי אחת שענתה על הדרישות שלי.

הכל בסוף עניין של טעם והעדפה כי לדוגמה במחיר של הבמוו יכלתי לקנות קליאו חדשה אבל תכלס מה רע לי במשומשת עם שנתיים אחריות.

• תוכן חדש...