Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Kia Sportage 2.0 Urban Vs Qashqai

rlevari
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

הגיע הזמן להחליף רכב ליסינג. בשלוש שנים האחרונות נהנו מאד מחברתה של סקודה אוקטביה 1.8T אלגנס.

לרשותנו עומדים הפעם גם ג'יפונים במחיר של עד 157K ש"ח (בערך) ואשתי רוצה לגוון וללכת על אחד כזה (למרות שאישית הייתי מעדיף להמשיך עם סקודה חדשה וחזקה).

על הפרק שני ג'יפונים במחיר הזה:

קיה ספורטג' אורבן 2.0 או ניסן קשקאי 1.2T Acenta.

כרגע חזרתי משתי הסוכנויות אחרי התרשמות ראשונית (ללא נסיעת מבחן - לצערי אין לנו זמן לבצע כאלו).

מהתרשמות ראשונית הניסן הרבה יותר מעוצבת, מאובזרת וחדשנית אבל מטרידה אותי העובדה שלחרטומה משודך מנוע שמתאים יותר לסופר מיני מאשר לגי'פון ואכן דף הנתונים היבש אכן מאשש זאת. גם הגיר הרציף לא עושה ממש חשק.

לעומתה הקיה נראית קצת יותר גדולה וגבוהה אך נותנת תחושה קצת פחות יוקרתית וחדשנית מבפנים ולבטח פחות מצוידת. היא כן מתגמלת על פניו עם מנוע גדול וחזק יותר באופן משמעותי, לפחות על הנייר.

אין לי הרבה זמן להתלבטויות מכיוון שההזמנה צריכה לצאת ממש בהקדם.

מכיוון שאני ממש מעריך את הדעות פה בפורום הייתי שמח לשמוע מה אתם הייתם לוקחים אם היתה לכם אחת מהאפשרויות הללו.

תודה מראש

פורסם

הספורטאז' יותר מרווחת ומעט יותר חזקה.

הקשקאי יותר מעודנת, נוחה ומאובזרת.

השאלה מהם הצרכים שלך.

אני אישית הייתי בוחר בספורטאז', כי התחושה בקשקאי קצת קלסטרופובית - אפילו במושבים הקדמיים.

• אחראי פורום
פורסם

בלי קשר לרכבים, נראה לך חכם לא להכיר לפני את הרכב שאתם הולכים לנהוג בו 3 שנים?

חצי שעה לנסיעת מבחן יכולה להעיר עניינים קריטיים שלא תמצא באולם תצוגה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אל תשכח שעם המנוע הגדול של הקיה מגיע גם חשבון הדלק הגדול.

יש לי חבר לעבודה שלקח אחת כזאת בליסינג ולמרות 1,500 ש"ח תקציב דלק חודשי עדיין הצליח לחרוג ב-5,000 ש"ח בממוצע כל רבעון עד שהוא פשוט החליט לוותר על הרכב ולשלם עליו קנס לחברת הליסינג של בערך 10,000 ש"ח ועבר ליונדאי ולוסטר שאיתה לא חרג בשקל.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

היי

לשמחתי הרבה, אין בעיה של דלק.

מצד שני, מנוע חסכוני בתאוריה כמו של הניסן יכול לצרוך גם הרבה דלק באם יאומץ כדי לסחוב רכב לא קטן בעליל.

האם 115 כ״ס מספיקים לרכב בגודל כזה?

לא מצאתי שום מבחן דרכים. לצערי לא יכול להמתין מספר ימים לנסיעת מבחן כי חייב להזמין את הרכב ממש בהקדם.

פורסם

השאלה מה אתה מגדיר "מספיקים".

כרגע משווקים את הספורטאז' גם בגרסת 1.6. אנשים אומרים שזה מספיק להם.

הקשקאי 1.2 יהיה בוודאות חזק וזריז יותר מהספורטאז' 1.6.

כלומר, הכוח הוא "מספיק" - לא ייפול מכוח של משפחתית 1.6 רגילה, ואפילו יהיה קצת יותר גדול.

אבל - הוא עדיין לא יכול להתחרות ב-2.0 של הספורטאז'.

פורסם

mogo, למה החלטת ש"הקשקאי 1.2 יהיה בוודאות חזק וזריז יותר מהספורטאז' 1.6"?

אם אני קורא נכון באתרים של קשקאי וקיה, לספורטאז' 1.6 יש בערך 20 כוח סוס יותר מהקשקאי

* מתעניין בשם חבר שמתלבט

"הצלחה פירושה לעבוד בחריצות שמונה שעות ביום, עד שתקבל קידום ותוכל לעבוד שתיים-עשרה שעות ביום." (רוברט פרוסט)

פורסם

כי 20 כוח-הסוס האלה הם תאורטיים בלבד.

זה כמו שאוקטביה וגולף ואחיותיהן עם מנועי ה-1.2 TSI הן הרבה יותר חזקות מכל המשפחתיות 1.6, למרות שבדר״כ לאחרונות יש יתרון כ״ס עליהן.

מדובר כאן על כוח מלא זמין באופן כמעט מיידי - ואילו במשפחתיות 1.6 מדובר על כוח מלא שלא זמין כמעט בשום מצב נהיגה יומיומי.

פורסם

אם אתה מתכוון למומנט אז לפי האתרים שלהם לקשקאי יש 16.8 ולקיה יש 16.5. נראה לי זניח

ב-0 ל-100 הקשקאי עושה 12.9 שנית והקיה 11.1 (לפי YNET, לא מצאתי במפרט שלהם)

בקיצור, נראה לי שיש לך טעות

"הצלחה פירושה לעבוד בחריצות שמונה שעות ביום, עד שתקבל קידום ותוכל לעבוד שתיים-עשרה שעות ביום." (רוברט פרוסט)

פורסם

הרכב הקודם שלך היה חזק יחסית, לדעתי התרגלת לזה לכן ממליץ לך לרכוש את הקיה עם מנוע 2 ליטר.

אני לא מזלזל באיבזור אבל איבזור אפשר להוסיף, מנוע לא.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

היי

מנסיוני במנועי טורבו הכוח זמין בטורים נמוכים ובעיקר המומנט שמגיע בסלד נמוך מאד. במנוע הקיה למרות ההספק ואולי המומנט העדיף הנ״ל מגיעים בסלד גבוה כך שבהתנהלות יומיומית הפערים אמורים להצטמצם.

האם למישהו בפורום יש קשקאי חדש ויכול לשתף מנסיונו?

תודה

פורסם
אם אתה מתכוון למומנט אז לפי האתרים שלהם לקשקאי יש 16.8 ולקיה יש 16.5. נראה לי זניח

לא - אין לי טעות.

לא אמרתי שההבדל בתחושה נעוץ ביתרון המומנט הזניח של הקשקאי אל מול הקיה, אלא שהוא נעוץ ביתרון זמינות הכוח של הקשקאי.

כאשר מלוא המומנט של הקיה מגיע בערך בסל"ד 5000 ומלוא ההספק בסל"ד 6500 בערך, ואילו מלוא המומנט של הקשקאי מגיע בפחות מ-2000, ומלוא ההספק ב-5000 בערך - יש כאן יתרון אדיר לקשקאי.

אם היה מדובר במנוע גדול, ניחא, כי גם בסל"ד נמוך ובמומנט לא מקסימלי הוא היה מספק ביצועים סבירים, אבל כיוון שמדובר כאן על מנוע די קטן, עם משקל קצת גבוה - נתון התאוצה הוא תאורטי בלבד. אף אחד לא באמת ילחץ ברמזור בקיה עד מנתק ההצתה ותוך כדי יכלה את הדלק במיכל. לעומת זאת, בקשקאי מספיקה לחיצה עדינה על הגז כדי להיות ראשון ברמזור.

פורסם

זה אכן הבדל לא משמעותי במיוחד, אבל אם הדילמה הייתה שלי אז נראה לי שהייתי הולך על הספורטאז' לאו דווקא בגלל הזריזות (היחסית כמובן לקשקאי), אלא בגלל המרווח

פורסם

עדכון

לאחר שגם אישתי והבנות ראו את שני הרכבים הוחלט לשנות את ההזמנה מקיה לטובת הניסן. ההחלטה באה מכך שהמכונית נראית ומרגישה יותר מודרנית ומעודנת.

נקווה שהיתרון למנוע טורבו שאינו חזק אך מקבל את המומנט וההספק בטורים נמוכים אכן יצדיק את עצמו ויספיק ברוב המצבים. רוב הנסיעות שלנו הן באזור המרכז.

אמשיך לעדכן לאחר קבלת הרכב (לא קיבלנו זמן אספקה מחברת הליסינג).

• תוכן חדש...