Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיכום : ראה כאן כל התורה...

http://www.rac.co.uk/buying-a-car/car-reviews/bentley/mulsanne/207454

בקיצור - בשנים 1984-1992 בנטלי ייצרה דגם "זול" שנועד לגרד תג מחיר של 50,000 פאונד מלמטה. זהו ה - 8 , EIGHT - פנסים מלבניים וגריל כוורת. מנוע אטמוספירי . אבזור "בסיסי" . יוצרו 1736 יח'.

גבוהה ממנה בהיררכייה ובאיבזור הייתה המולזאן שיוצרה 1980-1992. היו מספר גרסאות - רגילה ,S , טורבו . יוצרו - 533 רגילות, 516 טורבו, 970 דגם S.

לסבך את העניין למולזאן היו גרסאות קצרות וארוכות , לכל תת דגם. חלק עם פנסים מלבניים וחלק עם 4 עגולים.(החל מ - 1988).

בראש ההיררכיה היה דגם "מחוזק" TURBO R -ממנו יוצרו כמה ורסיות בשנים 1985-1998. יוצרו מעל 7,000 . לכולן 4 פנסים עגולים גדולים וגריל פסים אנכי.

הברוקלנדס כאמור יוצר 1992-98 והחליף את המולזאן S . ארבע פנסים עגולים וגריל שונה.

למה שנצפה - זו בנטלי מולזאן . האם מנוע טורבו או לא ? לטורבו גריל צבוע בצבע המרכב, כך שזו הלבנה בתמונות היא מולזאן רגילה בשנים 1980-87.

פורסם

וודאי שמצולם בארץ, אחרת לא היה לי עניין בלהעלות את זה.

ה-600 פולמן הזו לדעתי המכונה הנדירה ביותר בארץ. יחד עם ה-300SL.

פורסם

נבצר מבינתי כיצד יכול אדם לייבא שכיות חמדה כאלו, לוותר על רישוי ישראלי ועל חויית נהיגה בכבישים וגם על חבירה לעמיתים לתחביב ובמקום זאת "לקבור" את המכוניות באיזשהו "מוזיאון" פרטי, שכל תכליתו היא כנראה ניפוח האגו של בעליו ויכולת להשוויץ בפני חבריו.

ישנן מאות מכוניות אספנות שיובאו ומוחבאות בכל מיני מקומות - ולעולם לא תוצגנה לציבור. אבוי לנו שהתפתחה כאן תת תרבות חדשה של אספנות רכב עתיק לאלפיון העליון, אספנות בשושו למתי מעט, כשהמכוניות אינן שונות ביעודן מאיזשהו ציור מקורי ויקר שעל הקיר - ופרקטיות בערך באותה מידה.

אגב, אם יש לך תמונות מענינות נוספות של מכוניות מיוחדות כאלו, זה הזמן והמקום לשתף 8).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הדוזנברג לוקחת בגדול

פורסם

דווקא ההיפך. בכך שמי שמייבא את הרכבים האלה שומר אותם אצלו בגראג' לשימושו האישי ולא יוצא להשוויץ ולנקר עיניים איתם ברחובות זה מעיד על צניעות.

פורסם
דווקא ההיפך. בכך שמי שמייבא את הרכבים האלה שומר אותם אצלו בגראג' לשימושו האישי ולא יוצא להשוויץ ולנקר עיניים איתם ברחובות זה מעיד על צניעות.

שימוש אישי? איזה שימוש יש במכונית ללא רישוי, שלא ניתן לנסוע עמה בכביש? שימוש כפסל? שימוש כספה?

אם נהיגה במכונית אספנות והצגתה לציבור במפגשים הם ניקור עיניים מבחינתך, מה אתה מחפש בפורום פתוח לענייני אספנות? גם כאן אנשים מעלים נושאים, דנים בהם עם אחרים, נעזרים זה בזה ומקיימים איזושהי אוירה קהילתית.

תרבות אספנות ואהבת הרכב בכל העולם בנויה על התאגדות של יחידים למועדונים. מועדונים המוקדשים ליצרן אחד, למכוניות מתקופות שונות, לספורט מוטורי. בכל המועדונים, בכל מקום בעולם, אנשים לוקחים חלק בפעילות המועדון, במפגשים, טיולי נהיגה, ימי מסלול וכיו"ב. חלק מרכזי מפעילות המועדונים היא חשיפת רכבי חבריהם לציבור הרחב, מתוך הרעיון של שיתוף הכלל בהנאה מהתחביב.

מה מעניין אותך? אספנות בסתר? תשלום למישהו שיבוא לעשות פוליש ודיטיילינג לרכבים כל שני וחמישי? מפגשים עם קוניאק וסיגר ליד המכוניות?

פורסם (נערך)

אז לדעתך או שאספן מעמיד את הרכב שלו מדי שבוע במפגש כל שהוא או שהוא שוויצר אוהב קוניאק (מילים שלך)?

מוזר שהראיה שלך כל כך שטחית בנושא.

ישנם אלפי אספנים בעולם שאינן חברים במועדון זה או אחר או שאינם מראים את רכביהם בתדירות גבוהה. הם עדיין נתפשים כמביני עניין וחלקם הינם בקודקוד התחביב בעולם.

בישראל נושא המיסוי תופס מקום מרכזי ולכן אם אפשר לייבא לישראל רכב כפסל אומנותי ולא לשלם מס (לדעתי בלתי אפשרי) אזי עדיף מלא לייבא בכלל.

עריכה אחרונה על ידי elads
פורסם

נגעת בנקודה מעניינת.

עבורי לפחות, מכונית שמיובאת כפסל אומנותי, נשארת פסל אומנותי, לא רואה בה מכונית, בדיוק כמו תמונה של אמן ידוע ששווה מאות אלפי יורו.

הערך היחיד שיש לאספנות מסוג זה הוא כספי בלבד, שום שימושיות אין בו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
אז לדעתך או שאספן מעמיד את הרכב שלו מדי שבוע במפגש כל שהוא או שהוא שוויצר אוהב קוניאק (מילים שלך)?

מוזר שהראיה שלך כל כך שטחית בנושא.

ישנם אלפי אספנים בעולם שאינן חברים במועדון זה או אחר או שאינם מראים את רכביהם בתדירות גבוהה. הם עדיין נתפשים כמביני עניין וחלקם הינם בקודקוד התחביב בעולם.

בישראל נושא המיסוי תופס מקום מרכזי ולכן אם אפשר לייבא לישראל רכב כפסל אומנותי ולא לשלם מס (לדעתי בלתי אפשרי) אזי עדיף מלא לייבא בכלל.

לא רק שהראייה שלי לא שטחית, אתה יצרת מצג של שני מצבי קיצון, בהם או שאספן מגיע מדי שבוע למפגשים עם הרכב או שהוא "שויצר אוהב קוניאק"(את החיבור בין השניים אתה יצרת, מה שנקרא עריכה מגמתית...).

האם אין מצבי ביניים? האם כל אספן חייב להגיע כל שבוע? ולכל פעילות?

אני מכיר אספן אחד, בעל טעם משובח במכוניות ספורטיביות ואיטלקיות, שמגיע לעתים למפגשים, לאירועי מועדון החמש ואפילו ליום מסלול שנערך במסלול נחשונים ז"ל. השמועות מספרות גם על מילה מיליה או שניים. אני חושב שגם אתה מכיר אותו - ואפילו אישית :wink:

לולא פעילות מועדונית, כל תחום הרכב הקלאסי לא היה מתקיים, לא היה לחץ על הרשויות להקלות ולא היה אישור ליבוא רכבי אספנות. חשבת על כך? האם מכריך, עליהם אתה כנראה מגונן נתנו דעתם על כך?

נ.ב - גם אני נהנה מסיגר וקוניאק מפעם לפעם, ללא קשר לתחביב וללא צורך להוכיח כלום לאף אחד...

עריכה אחרונה על ידי 504L

פורסם

בשלב מסויים (נניח כשמדובר בדוזנברג ששווה עשרה מיליון דולר) מכונית, אפילו אספנות, הופכת בהכרח למוצג מוזיאוני בלתי-שימושי בעליל. אתה תשתגע לצאת עם רכב כזה לרחוב, להתחכך בנהג הישראלי המצוי?

אבל היה יפה מצד בעלי הרכב אילו היה מזמין את חברי מועדון החמש, למשל, לחזות פעם ביצירה הנדירה והמהוללת שברשותו.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

התחביב של אספנות בכלל ורכב בפרט הוא "מחלה" ויש כל מיני מחלות עם כל מיני סימפטומים ו"חולים" .

לא כל החולים מבינים אחד את השני.

אני דורש שיוסיפו מכוניות אספנות ל-סל התרופות !

אולי ועד המועדון יפעל בענין ? :idea:

שלמה דן גדרון

פורסם
GTR ניסמו :shock:

לא סיפרו לו שהמסלול בערד נפתח רק בעוד שנתיים?

הרכב נמכר למישהו מכפר כנא, סביר להניח שכנראה יראו אותו עושה דריפטים באיזור.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בשלב מסויים (נניח כשמדובר בדוזנברג ששווה עשרה מיליון דולר) מכונית, אפילו אספנות, הופכת בהכרח למוצג מוזיאוני בלתי-שימושי בעליל. אתה תשתגע לצאת עם רכב כזה לרחוב, להתחכך בנהג הישראלי המצוי?

מבלי להביע דעה משלי, נראה לי שחלק מהאנשים מתייחסים למכוניות כאלה כאל מוצג מוזאוני וחלק גורסים שהן נועדו שיעשו בהן שימוש ושזה חלק מהעניין.

זו לא בהכרח פונקציה של שווי הרכב, יותר של אופי האספן.

יש אספנים שלא יזיזו גם אוסטין מונטגו ששיפצו, ויש אספנים שיתחרו במירוצי וינטאג' עם 250GTO מקורית, או יסעו לטיול על בוגאטי רויאל (ולא רק לפבל ביץ).

• תוכן חדש...