Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני ראיתי שיש פה נושאים עם בעיה דומה לשלי אבל אצלי הבעיה היא קצת שונה אז אם יש מישהו שיוכל לעזור אני אשמח

יש לי פןנטו 2001 וההגה קשה רק בבוקר שאני מניע אותו.

ואני מכבה אותו ומדליק ולאחר כמה שניות שוב פעם קשה..

אבל לאחר נסיעה של 10 ד' אז ההגה לא חוזר להיות קשה כל היום

דוגמא :נוסע לעבודה ב8 בבוקר ההגה קשה ...יוצא מהעבודה ב12 נוסע נסיעה ארוכה ההגה עובד טוב. חוזר מהעבודה ב4 ההגה עובד מצויין נוסע עליו בשאר היום אין שום בעיה. רק בבוקר שאני מניע אותו זה קורה..

מה הבעיה אני אשמח אם מישהו יעזור לי...

דרך אגב זה התחיל לקרות לי לאחר שהחלפתי את שתי הכוהל שיש לי ברכב אולי זה קשור

פורסם

יתכן שצריך להחליף את מנוע החשמלי של ההגה. ניתן לבצע זא בעלות זולה יחסית. ראה בקישור הנ"ל.

יש גם דיווחים על מקרים שתופעה כזו נגרמת כתוצאה ממצבר חלש.

פורסם

ביררתי את העלות ואמרו לי שניתן רק לשפץ את המנוע במחיר של 900 שח..

השאלה שלי אם האם זה יכול להיות בעיה אחרת חוץ מהמנוע הגה ואם כן איך אני יכול לבדוק זאת

פורסם

לא הייתי ממהר לשפץ מנוע.

למנועים חשמליים לקראת סוף חייהם יש נטייה לזייף דווקא כשהם חמים (בידוד עייף של מוליכים מתחיל לזייף כשהוא חם).

במקרה שלך לדעתי הבעיה במקום אחר וההמלצה לשפץ מנוע נובעת משיטת אלימינציה ישראלית טיפוסית

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

כפי שידוע לי ומקרים דומים שראיתי.

בעיה במצבר ואלטרנטור.

ברגע שאין וולט ומתח תקין מהמצבר/אלטרנטור זה גורם לבעיות במערכת החשמל.

בפונטו ידוע שברגע שהמצבר חלש ואין טעינה טובה מהאלטרנטור מערכת ההיגוי החשמלי מתנתקת על מנת לצרוך פחות חשמל בשביל שאר צרכנים ברכב.

אתה צריך לבדוק מספר דברים:

מצבר: רכב מדומם בעזרת רב מודד מה המתח במצבר צריך להיות ב12-12.8 תקין.

אלטרנטור: רכב מונע (בודק במצבר) מתח תקין 13.5-14.5.

קורוזיה בקטבים של המצבר.

אבל כפי שזה נשמע המצבר שלך הוא הבעיה

תבדוק ותעדכן.

שי.

עריכה אחרונה על ידי shai0705

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

פורסם

ניראה שלבחור פה הייתה בעיה דומה והוא פתר אותה על ידי החלפת שני הממסרים שמפעילים את המנוע.

שווה לעבור על השירשור

יום טוב גם לך

פורסם

הבחור לא החליף אף ממסר אלא פשוט עבר על ההלחמות. החלפת הממסרים וקליברציה מחדש זו עבודה לבעלי מקצוע ולא לחובבים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אבל כפי שהוא מתאר זה לא נשמע דןוקא הלחמות אלא מצבר חלש.

בהנעת הרכב (כשהוא קר) יש מתח נמוך מהמצבר שמצליח להניע בלחץ לדעתי.

ואחרי שהאלטרנטור עובד קצת המצבר ניטען מעט ואז יש מתח יציב ומערכת ההיגוי החשמלי חוזרת לפעולה.

כשהוא עושה הפסקות קצרות בין נסיעה לנסיעה זה לא קורה כי המצבר עדיין יציב...

בוא נשלול את המצבר קודם ואז נמשיך... (מהקל אל המסובך)...

פורסם

במקסימום, תקנה מנוע הגה חשמלי מפירוק. זה קרה לי כשהייתה לי ספייס 2001 ופשוט קניתי מנוע מפירוק ב300 שקל.

תעשה מה שהמליצו לך פה החברים, ואם זה לא עובד, תשקול להחליף את המנוע החשמלי של ההגה. כמו שאמרתי, זה עלה לי באזור ה300 שקל מפירוק, ועבודת ההחלפה פשוטה כל כך שזה מצחיק.

תחזור לעדכן מה נסגר.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה רבה חברים..

אז ככה בדקתי את המצבר בזמן שהרכב כבוי והוא נתן לי 12-12.5

ובזמן שהוא היה מונע הוא התחיל לשחק מ10-13 כל פעם עלה וירד

אבל לאחר מכן ניתקתי את המצבר מהפלוס ומינוס וחיברתי חזרה ואז הוא הראה לי 13-13.5 קבוע בזמן שהאוטו דולק...

מה נראה לכם שהבעיה יכולה להיות, תודה ...

פורסם

בתור התחלה נקה היטב את קטבי המצבר וגם את נעלי הכבל ולאחר מכן הדק אותם היטב ובדוק שוב פעם את מתח המוצא של האלטרנטור תחת עומס.

איזה כייף לי :)

פורסם

שניקיתי את הקטבים וסגרתי את הנעלי הכבל זה יראה לי על 13.5

עכשיו ישנה עוד אופציה שהבחור שעשעה לי את הבדיקה אמר לי ...

שיכול להיות שיש לי איזה שהוא חוט חשמלי גלוי וכאשר יש מזג אויר קריר אז הטל מרטיב אותו ויכול להיות שהוא נותן לי את הקצר האם זה הגיוני?

פורסם

לאחר ניקוי נעלי הכבל הראה לך 13.5V קבוע? לא ירד מ13.5V?(בזמן שהמנוע מונע עם צרכנים? אורות, מזג וכו?)

בתור התחלה בוא ניראה שהתקלה במערכת ההיגוי נפתרה?

במידה וכבל + חשוף מעט ויהיה לח/רטוב ולא נוגע במרכב הרכב לא יהיה שום קצר,

במידה והכבל + חשוף והוא נוגע במרכב הרכב זה חיבור של + חיובי ו- שלילי, ואז נהיה קצר במערכת שעלולה לשרוף פיוזים ממסרים ובמקרה הגרוע מכל מחשב מנוע, מחשב גיר.

לכן אין קשר לדעתי בלחוץ, טל וכו.

כמו כן וולט מצבר תקין נע בין 12-12.5.

ברגע שהרכב מונע מתח יציב נע בין 13.5-14.5 תקין, ברגע שהרכב מונע ואין יציבות מתח כלומר תקלה בחיבור האלטרנטור או חיווט אלטרנטור או באלטרנטור עצמו.

תעדכן אם התקלה נפרה לאחר ניקוי נעלי הכבל.

שי.

• תוכן חדש...