Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום

יש לי פיג'ו פרטנר 2009 (הדגם הפרטי, שמונע על בנזין, אם זה משנה משהו)

ממש דומה לברלינגו למי שלא מכיר

לא מופיע לי מה הלחץ אוויר שצריך למלא בצמיגים, מישהו יודע להגיד לי מהו?

אם צריך לדעת בשביל זה נתונים נוספים - תגידו מה ואבדוק :)

תודה רבה!

עידו

פורסם

מופיע תמיד בספר רכב (ספר נהג), וגם ברכב: בדרך כלל על המשקוף ליד הציר של דלת הנהג (דלת פתוחה) או ממול (ליד המנעול) או על הדלת (פתוחה) או על הדלת הקטנה של מכל הדלק (מבפנים, כשהיא פתוחה).

מן הסתם תהיינה המלצות עבור רכב עמוס ועבור רכב ריק (עד שני נוסעים, מטען עד 50 ק"ג).

וכמובן - הבדיקה כשהצמיג קר.

פורסם

מדבקת לחצי ניפוח נמצאת מעל ציר דלת נהג.

לחצי ניפוח מופיעים עליה ביחידות BAR, על מנת להמיר ל PSI יש להכפיל ב 14.5.

ברוב דגמי פרטנר/ברלינגו שקיימים בארץ אין הבדל בין לחץ ניפוח ברכב ריק לבין לחץ ניפוח ברכב עמוס.

בגירסת דיזל עם משקל העמסה מורשה של 627-650 קילו לחץ ניפח בקידמיים 39PSI, באחוריים 48PSI, כאמור זהה ברכב עמוס וריק.

בגירסת בנזין משקל מורשה הוא 550 קילו עם אני לא טועה, ולכן הגיוני שלחץ ניפוח יהיה נמוך יותר.

מה מידת הצמיד המלאה?

ראה בתמונה את מיקום המדבקה:

a907f31a5895591cacf7aa9da69a6ecc.jpg

פורסם

תודה רבה על ההשקעה, המדבקה לא מופיעה במקומות שהיא אמורה להופיע, לכן שאלתי כאן..

אנסה למצוא את ספר הרכב..

בכל מקרה - איפה אני מוצא את מידת הצמיג המדויקת? זה רשום על הצמיג עצמו?

אין איזה מקום "רשמי" באינטרנט שבו מופיע לחץ האוויר שצריך?

פורסם

אין את המידע הזה בספר רכב למייטב זכרוני.

בכל מקרה, ספר רכב יש לי סרוק לקובץ PDF, אם תרצה אוכל לשלוח לך במייל.

לגבי "מקום רשמי באינטרנט" - זה בעייתי מעט מכיוון שמכוניות אלו הופיעו במספר רב של גירסאות - החל מרכב משא עם משקל מורשה 800 קילו ועד לרכב נוסעים עם משקל מורשה 450 או משהו כזה.

בחלקם צמיגים מחוזקים ובחלקם רגילים. לכל דגם לחץ אוויר שונה.

תרשום את מידת הצמיג המדוייקת כולל כל האותיות שמופיעה ברישין הרכב, ואת המשקל המורשה שמופיע במדבקת משקולות בכנף ימנית, לפי זה ננסה לראות איזה לחץ אוויר צריך.

פורסם

פותח השירשור שלח לי תמונה של הצמיגים.

מורכבים אצלו צמיגים במידה 175/70R14 84T.

לחץ אוויר בצמיגים אלו אמור להיות 33PSI קדימה, 31PSI אחורה בעומס חלקי (עד 3 נוסעים),

בעומס מלא 33PSI קדימה, 39PSI אחורה.

הנתונים הנ"ל נכונים לגירסה קלה של הרכב עם מנוע בנזין 1.4.

בדגמי הדיזל הנפוצים יותר יש צמיגים מחוזקים במידה שונה ולחצי ניפוח גבוהים יותר משמעותית.

פורסם

למפקד שלי היה רכב כזה, אם אני זוכר טוב זה היה רשום בכלל בצד של הנוסע, אבל הרכב שלו הוחלף לפני שנה כמעט כך שאני לא בדיוק זוכר, בדוק שם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

תודה רבה! ממש!!

אגב בוקי, בהנחה שרוב הזמן אני בלי ציוד ומדי פעם עם - פשוט לנפח לאיזשהו לחץ באמצע, בין לבין.. נכון?

ועוד משהו קטן - מה שכתבת זה הפוך, לא? כי לפי מה שכתבת בצמיגים הקדמיים אמור להיות יותר לחץ מאשר באחוריים

עריכה אחרונה על ידי ido682
פורסם

אם אתה רוב הזמן ללא ציוד, תנפח ללחץ שמתאים לעומס חלקי.

אם יש אפשרות, לפני העמסת ציוד רצוי להכנס לתחנת דלק ולעלות את הלחץ.

ולא, לא טעיתי במספרים. ככה זה מופיע ב AUTODATA. אם הם טעו, אני לא אחראי :-)

אבל זה לא מצב נדיר וקיים בהרבה מכוניות. במצב ללא עומס, החלק הקידמי כבד יותר מכיוון שיש את משקל המנוע מקדימה, ושם צריך להיות לחץ גבוה יותר.

• תוכן חדש...