Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למחשב מדיה סנטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע, אני מכיר די הרבה בעלי NUCים, אף אחד לא התלונן על תופעה כמו שאתה מתאר.

שים לב שלמשל ב-NUC i5 המעבד הוא i5-4250U. התדר הקבוע שלו הוא סה"כ 1.3 ג'יגה. אם אתה מעמיס את ה-NUC באופן רציף, אין ספק שלאחר זמן מה הוא יורד מתדר הטורבו של 2.6 ג'יגה. אבל תדר טורבו הוא תדר טורבו, המעבד לא מיועד לרוץ שם לאורך זמן, אלא לזמן קצר במקרה הצורך.

אבל משימות HTPC הן משימות לא כבדות במיוחד, אפילו לא בלוריי תלת מימד, לא נתקלתי בדיווחים של אנשים שהסרטים התחילו לקרטע להם. אחוז השימוש ב-CPU די נמוך.

גם במחשב הנייד שלי המכיל i7-4600U כשמריצים תוכנת בדיקת ביצועים/העמסה, המעבד מתחיל לרוץ ב- 3.1-3.3 ג'יגה, ולאט לאט מתייצב על אזור ה- 2-2.1 ג'יגה שזה התדר שלו. טבעי לחלוטין במעבדי ההספק הנמוך.

פורסם

התכוונתי כמובן לתדר הבסיס ולא לתדר הטורבו, שהוא, כמו שאמרת, נועד לרוץ לזמן מוגבל בלבד.

יכול להיות שהיה עדכון רביזיה לנוק (הנוק קיים כמעט שנתיים) ושופרה מערכת הקירור שלו, ויכול להיות שהם עברו באופן גורף להשתמש במעבדים עם TDP של 15 וואט במקום ה-35 וואט שלי היה ניסיון איתם, ויכול להיות שאתם תתקלו בבעיות ההתחממות שלו בהמשך, לא יודע.

הענין הוא שבמערכות קטנות, יש להביא בחשבון שהמערכת לא תתפקד כמו דסקטופ למרות הנתונים הדומים(ו-MINI-ITX זה דסקטופ לצורך העניין) ושהייצרן נאלץ להתפשר על דברים מסויימים, ותכנון טרמי זה הדבר שהייצרנים נוהגים להתפשר בו מכיוון שהוא לא בא ליידי ביטוי בנתונים "על הנייר" של המחשב.

פורסם

אני מדבר כמובן על החדשים. על הישנים לא המלצתי בגלל שכל סדרת Ivy Bridge לא מוציאה 24 הרץ מדוייק למסך.

ב- Haswell נפטרה הבעיה.

אני לא חושב שהמכשיר הזה מתפקד שונה מהותית ממחשב Ultrabook מודרני עם מעבדים דומים.

כמובן שמערכת Mini-ITX תהיה חזקה יותר, אבל יש שם הרבה פשרות אחרות.

לדעתי NUC הרבה יותר מתאים לסביבת HTPC.

פורסם

נמסיס - איפה הפשרה בMINI ITX?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שאפשר להכניס בערך 10 NUCים ביחד בתוך מארז Mini-ITX אחד, פליטת אנרגיה הרבה יותר גדולה, ובד"כ גם הרבה יותר רועש, אלא אם כן אתה משלם הרבה יותר כסף על פתרונות קירור שקטים. מעבר לכך, גם אין לך פתרון אינפרא אדום מובנה שיכול להדליק ולכבות את המחשב.

פורסם

לגביי גודל - נראה לי שאתה מתבלבל עם מארזי Micro ATX.

לגביי רעש - לא בהכרח, יהיה יותר רעש מאשר NUC, אבל עדיין לא אמור להיות רועש מדי אם לוקחים רכיבים איכותיים, ומאוורר LP של AC יעשה עבודה מצוינת בלי להרעיש מניסיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני קניתי את זה: http://shop.lenovo.com/us/en/desktops/lenovo/q-series/q190/ עם הסלרון דואל קור 1017U. יש כל שבועיים-שלושה קופון כך שהמחיר יורד ל 150$ וזה כולל את מערכת ההפעלה. עם משלוח ימי של BUY2USA זה ייצא כ 780 שקל עד הבית כולל הכל. מקריאה בפורומים בחו"ל, אפשר להחליף את ההרדדיסק ב SSD ואפשר לשדרג גם את הזכרון.

פורסם
R'n'B, בתיאוריה זה יפה ונחמד,

אבל אתה מקבל מחשב בלי אחריות, עם אופציות שדרוג מאוד מוגבלות, בלי מערכת קירור - מה שאומר שתחת מאמץ כנראה תהיה פגיעה בביצועים, הרדיסק SSD 64GB שלא מספיק לכלום.

מה גם שמניסיון עם מחשבים סיניים כאלו, לרוב האמינות שהם מראים נחותה מהותית ממחשב שמורכב מרכיבים של מותגים, לוח אם של ASUS יציג במרבית המקרים אמינות מאוד טובה.

לפני שרכשתי את המחשב הזה חפרתי ארוכות בפורומים לHTPC. אחד הפורומים הוא פורום HTPC בHT.

קראיתי הרבה תגובות חיובית מגולשים מהארץ שקנו את המחשב ומשתמשים בו.

לגבי אחריות החברה נותנת אחריות שנתיים על החומרה. עם נותני האחריות שיש לנו בארץ אני מעדיף לחסוף את ה1000 ש"ח ולנסות את מזלי עם הסינים.

לגבי אופציות שדרוג והSSD. יש אפשרות לקנות את המחשב "ערום" ולהתקין לו חלקים שאתה רוצה (דיסק קשיח, זכרון, SSD). החלקים זהים לחלקים של מחשבים ניידים.

אני בחרתי ב64GB SSD כי אני צריך סה"כ 50GB למע' הפעלה ולכמה תוכנות לצפייה בתכנים. בנוסף התקנתי HD של 500GB (שהיה לי) אשר ישמש להורדות תכנים והתקנות נוספות שבהן אני לא צריך את מהירות הSSD.

הקירור הפסיבי עושה את העבודה טוב והכי חשוב עבורי הוא שקט. בגלל שהמחשב ישמש לצפייה בתכנים 1080P וגלישה בסיסית באיטרנט אין לי חשש מהתחממות שלו. אם באמת אני אראה שהוא מתחיל להתחמם מעבר למה שצריך אני אוסיף לו מאוורר חיצוני.

ראיתי פתרונות טובים יותר אבל יקרים יותר. לדוגמא שקלתי לקנות את הNUC בארץ או להביא מארה"ב. לדעתי לשלם תוספת של עוד 200-300$ ולאור מה שכתבתי לעיל נראה לי מיותר.

פורסם
אני קניתי את זה: http://shop.lenovo.com/us/en/desktops/lenovo/q-series/q190/ עם הסלרון דואל קור 1017U. יש כל שבועיים-שלושה קופון כך שהמחיר יורד ל 150$ וזה כולל את מערכת ההפעלה. עם משלוח ימי של BUY2USA זה ייצא כ 780 שקל עד הבית כולל הכל. מקריאה בפורומים בחו"ל, אפשר להחליף את ההרדדיסק ב SSD ואפשר לשדרג גם את הזכרון.

^^

נחמד מאוד כל עוד לוקחים בחשבון שהוא לא מסוגל להוציא בלוריי תלת מימד מלא, יש לו בעיה בהוצאת סיגנל 24p מדוייק לטלוויזיה ואין לו IR מובנה.

פורסם

לפותח השרשור,

אם אתה לא צריך 3D אתה יכול ללכת על בטוח ולקחת את ה NUC 2820, אני התקנתי 2 קופסאות כאלה והן עובדות נהדר עם openelec+xbmc ואם הניסיון שלי לא מספיק, אתה מוזמן להכנס לפורום חומרה של XBMC ולקרוא עשרות תגובות של משתמשים מרוצים על שלל NUCים שונים החל מסלרון ועד I5

לחלופין אתה יכול לקחת מחשב סיני מאליאקספרס כמו שהציעו פה, הזמנתי חמישה כאלה של חברת qotom עם מעבד 1037 (כמובן לתאם עם המוכר לרשום את המחיר ה"נכון") בשביל לא לשלם מע"מ, לי יש אחד ועוד 4 לחברים בעבודה, שוב עובדים נהדר עם Openelec

אופציה נוספת ומאוד משתלמת אך דורשת קצת התעסקות היא להזמין מאמאזון chromebox של אסוס או HP, הקופסא יכולה להריץ openelec ב standalone

או שתי מערכות הפעלה ב dual boot

המעבד שם יותר חזק ואנשים הצליחו להפעיל 4K בלי בעיה.

• תוכן חדש...