Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רגע לפני השלמת רכישת הרכב

שובר שורות
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי,

בסוף רכשתי דרך מוטודיל (אוויס) מאזדה 2 עם 0 קילומטר, כאשר אני אהיה היד2. המידע בפורום עזר לי לא מעט בהחלטה, אז תודה לכם.

כנראה שמחר הרכב יגיע לסניף הקרוב ואוכל להגיע לשלם ולקחת. כמה שאלות..

1. תכננתי מחר לקפוץ לבנק להוציא צ'ק בנקאי. מסתבר שהסניף שבו נמצא החשבון שלי סגור מחר, אבל יש סניפים אחרים של אותו בנק (אוצר החייל) שכן פתוחים. האם אוכל להוציא דרכם צ'ק בנקאי?

2. ביטוח - מה קורה אם אקבל את הרכב רק אחה"צ ומשום מה לא יענו לי כבר בשעה הזו? האם עצם העובדה שאני קונה מחברת ליסינג והם כבר יד ראשונה מכסה אותי בצורה כלשהי ליום אחד?

3. אני אמור לשלם, בנוסף למחיר הרכב כפי שמופיע באתר, גם אגרת רישוי. איך זה עובד, האם ינפקו לי אגרה חדשה שרשומה על שמי החל ממחר שנה קדימה, או שאקבל את הטסט שעליו כבר רשום הרכב עם חברת הליסינג? (ואן זה המקרה השני - נאמר לי שהרכב מבחינת הרישיון עלה לכביש בספטמבר. האם אני אמור לשלם רק את החלק היחסי?)

4. האם יש דברים שחשוב לשים לב אליהם בהשלמת הרכישה (עד עכשיו שילמתי רק מקדמה, 2000 שח)?

תודה רבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. כן, הם צריכים לבקש רק אישור מהסניף שלך.

2. פשוט תפעיל את הביטוח מהבוקר.

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / הונדה סיוויק האצ'בק 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. כן, הם צריכים לבקש רק אישור מהסניף שלך.

אבל הסיבה שאני פונה לסניף אחר היא שהסניף שלי סגור, כלומר הם לא יוכלו לבקש ממנו אישור. זה אומר שמחר אין באפשרותי להוציא צ'ק?

לגבי הביטוח, עד כמה כדאי להפעיל אותו לפני שהושלמה העסקה? מדובר ברכב שלא ראיתי (חדש), אז אומנם יהיה לסוכן בחברת הליסינג את מספר הרישוי מראש, אבל אם מסיבה כלשהי העסקה לא תושלם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אם יש לך את כסף בחשבון - לא צריך שום אישור, ויוכלו לנפק לך שיק בנקאי במקום.

2. תתקשר לאוויס קבל מהם מס' רישוי ומס' שלדה ותדאג לביטוח לפני שאתה מגיע לשם, הביטוח שלהם לא תופס עבורך.

אני לא רואה סיבה שהעסקה לא תושלם, מקסימום תבטל.

3. אתה מקבל את הרשיון המשולם שלהם - לגבי החלק היחסי תלוי במדיניות שלהם.

4. בדוק שמס' השלדה והרישוי זהים לאלה שנתנו לך טלפונית (ראה סעיף 2)

בדוק את הרכב סביב לראות שאין שריטות או פגיעות כלשהן.

תתחדש :)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חייבים פיזית שתהיה תעודת ביטוח מקורית כדי להראות לשוטרים את הם יעצרו לבדיקה ?

פעם קיבלתי דו"ח על זה שהייתי עם צילום של תעודת הביטוח ולא עם התעודה המקורית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשקניתי את הרכב האחרון, לא הונפק הצ'ק בסניף אחר עד שהם קיבלו את האישור מהסניף שלי. למרות שהכסף ישב בחשבון.

אני מניח ש99% שאתה סוגר, אז על הסיכוי הקטן שלא תקנה תמיד יש אפשרות להקפיא ולהעביר לרכב אחר.

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / הונדה סיוויק האצ'בק 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חייבים פיזית שתהיה תעודת ביטוח מקורית כדי להראות לשוטרים את הם יעצרו לבדיקה ?

פעם קיבלתי דו"ח על זה שהייתי עם צילום של תעודת הביטוח ולא עם התעודה המקורית.

באסה.

בבדיקות רישיונות שאני עברתי בכלל לא ביקשו לראות תעודת ביטוח. בכל מקרה, אם אין ברירה אפילו סוכנויות ביטוח אומרות שאפשר לנוע עם צילום עד שהתעודה מגיעה בדואר. שוטר נתן לך קנס על זה בלבד? לא נאה ולא יאה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי עסקה בדיוק כמו שלך לפני שבועיים.

1. לא שחררו לי את הרכב לפני שהראיתי להם את ההעתק של תעודת ביטוח חובה.

2.למיטב הבנתי יהיה לך לא פשוט להוציא צ'יק בנקאי כאשר הסניף שלך סגור.

או שאקבל את הטסט שעליו כבר רשום הרכב עם חברת הליסינג? (ואן זה המקרה השני - נאמר לי שהרכב מבחינת הרישיון עלה לכביש בספטמבר. האם אני אמור לשלם רק את החלק היחסי?)

4. האם יש דברים שחשוב לשים לב אליהם בהשלמת הרכישה (עד עכשיו שילמתי רק מקדמה, 2000 שח)?

תודה רבה

3. לפי הדברים אני מסיק שלא ראית עדיין את רשיון הרכב. זה דבר הכי חשוב, לא חותמים על ההסכם ולא מעבירים את הכסף לפני שרואים את הרשיון.

צריך להיות רשום בעל הרכב "קרדן רכב בע"מ" ,בעלים קודמים 00 ושום רישום שהרכב מיועד להשכרה/החכר. כמו כן תבדוק שמועד העליה לכביש הוא אכן ספטמבר 2014. לי הם ניסו להשחיל רכב שעלה באוגוסט וסירבתי בתוקף.

4. את האגרה הם יגלמו לך במחיר העסקה, תתעקש על הנחה או התקנת מרימי שמשות חינם.

5. כמו כן תדרוש את האישור של התקנת המיגון. אני שכחתי את זה לגמרי ועכשיו לצורך הביטוח אני צריך לבזבז זמן כדי לקבל אישור כזה מגורם אחר.

עריכה אחרונה על ידי נומד
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי, רציתי לשתף שהיום הגיע לסיומו בהצלחה, ולהגיד לכל אנשי הפורום (ולארכיון הגולם :) ) המון תודה על העזרה בתהליך.

כדי לשמר את הידע למי שיחפש בעתיד:

1. הצלחתי להוציא צ'ק בנקאי בסניף אחר של אוצר החייל למרות שהסניף הרגיל שלי היה סגור היום. הם פשוט ביקשו אישור מתורן שיש בסניף בימים שהוא סגור.

2. אכן, כמו שאמר נומד, התניה למסירת הרכב היא העברת ביטוח על שמך. למזלי דאגתי לאמץ את העצה שניתנה לי כאן ויצרתי קשר עם חברת הביטוח בתחילת היום, עוד לפני שהגעתי לאוויס. אחרי הבירורים וכו' הם פיקססו לי טפסים למלא, ואז כל מה שנשאר לי זה לפקסס להם אותם מלאים בחזרה כשהגעתי לאוויס בצירוף העתק של חוזה הרכישה שחתמנו עליו שם. קיבלתי למייל תוך זמן קצר ביטוח על שמי.

3. קיבלתי אגרת רישוי ע"ש קרדן רכב, סיווג "פרטי" (לא השכרה/ליסינג), יד 00 (ואז יוצא שהם 01, ואני אהיה 02 אחרי העברת הבעלות), עלייה לכביש בספטמבר, ואגרת רישוי שהוצאה בסוף ספטמבר (כך שעלי לשלם שוב בעוד 11 חודשים).

4. נומד, לא קיבלתי מרימי שמשות (האמת שלא חשבתי לבקש בכלל). קיבלתי שובר לקודנית וחיישני רוורס (חלק מהעיסקה דרך מוטודיל). זה לא כזה נורא מבחינתי, לא מחפש "לדפוק", קיבלתי את מה שהבטיחו לי מראש ואני מרוצה.

5. הרכב הגיע במצב חדש לגמרי, "עם הניילונים", 11 ק"מ.

6. נקודות שליליות מינוריות (כי חייב):

א. משום מה, השטיחים לרכב יגיעו בנפרד רק בעוד שלושה ימים. לא ברור, אבל זה אמור להגיע חדש מהיבואן, אז לא משנה לי.

ב. כאמור, הרכב הגיע חדש דנדש, אבל משום מה על הפלסטיקים שמול האזור של מושב הנוסע היו לא מעט לכלוכים לבנים, כמו סימנים של גיר כזה, ואבק. לא ברור ממה זה, אבל זה יורד תוך שנייה בניגוב.

זהו, מקווה שהכל ימשיך להיות טוב.

שוב תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שקצת בלבלת.

הם אמורים להיות יד 00 ואתה יד 01.

קרדן רכב זה השם שאמור להופיע ברישיון של אוויס.

תתחדש, תהנה וסע בדרכים טובות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...