Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז הרבה זמן אני מתעניין במוצר הזה, היצרן אופטימום מדבר על עמידות לכל החיים, עובי 2.0 כמו לכה מהמפעל, נשמע מבטיח, אך מנגד יש את ההפחדות שצריך רק מישהו מקצועי ליסם, לא יורד רק בפוליש, צריך סביבה סטרילית וכו׳.

עד היום בעיקר מה שהרתיע אותי זה המחיר, שהגיע בארץ ל450 ש״ח.

יומיים לפני המבצע העברתי את הרכב טיפול יסודי שכלל שטיפה יסודית, פלסטלינה פוליש דו שלבי עם DA ,נקיון עם ipa ומריחת אוטם, דבר שלקח את כל השבת. ביום ראשון מבצע של הרקולס, 250 ש״ח ומשלוח חינם (פאק זה מה ששילמתי על 109 )אז מה לא נזמין? תוך יומיים זה אצלי, והאמת זה נראה כלום חומר 20 cc אין מצב שזה יספיק, חושב לעצמי,

שוב שוטף, שוב פלסטלינה, שוב ipa והגענו לרגע הגדול. זהו אסור לעשות טעויות, בכל מקרה מכונת הפוליש מוכנה בצד לכל צרה.

שם את החומר על הספוג, מורח מנגב עם מטלית וזהו, בודק עם פנס הכל נראה תקין, מה לא יכול להיות שזה כל כך פשוט חושב לעצמי, ממשיך לפנל אחר קלי קלות, איפה כל ההפחדות ברשת ,חייבים מישהו מקצועי, מה אתם מבלבלים ב%#%# זה יותר קל מלמרוח אוטם. ככה ממשיך פנל פנל הכל הולך בקלות, תענוג.

באמצע היסום כל כך פחדתי שאולי משהו לא מתבצע כראוי אז הוצאתי את הרכב לשמש לבדוק אולי שכחתי איזה חלק אבל הכל נראה תקין ופס קטן של עודף חומר ירד בקלות עם מטלית מקרופייבר.

כל הרכב לקח משהו כמו שעה כולל כל הפלסטיקה, גומיות, גאנטים וחלונות. מפחיד כמה שזה קל פשוט למרוח לנגב, לבדוק שאין שאריות ולהמשיך לפנל הבא.

ועוד נשאר איזה 10cc במזרק.

קצת תובנות מהניסיון:

1.בהתחלה לא לשים טיפות בודדות כי האפליקטור יבש ויכול לסרוט את הצבע לכן לשים יחסית הרבה עד שכל האפליקטור רטוב בחומר ואז לעבוד.

2.רצוי לאחר כל מעבר פנל, לבדוק את הפנל הקודם שוב ומקסימום לעבור עם מטלית.

3.בפלסטיקה לא היה צורך לעבור בכלל עם מטלית, הכל נספג.

4.גאנטים כנל, רק מעבר עם האפליקטור, ממש מרגישים איך החומר נכנס לכל החריצים ומתחבר לרכב.

כמובן שצריך הכנה מתאימה שזה רוב העבודה וכמובן רכב נקי, כולל גומיות גאנטים והכל, שלא ילכלך את האפליקטור.

5.ממש פשוט ליסום, כדאי להצטייד בפנס לבדוק שלא נשאר כלום לפני שעוברים לפנל הבא.

6. גם אם יחזיק רק שנה ויגן משריטות במחיר הזה אין לו מתחרים.

7.רושם לכם מהפלאפון, אז מצטער על הבלאגן, תמונות אין כי הייתי לחוץ ביסום אבל הרכב יצא פגז!

נשלח בהמשך

שבת שלום.

פורסם

כבר תקופה שאני חושב לקנות את המוצר וליישם לבד..

ואז המחשבות הרעות שיקרה משהו תוקפות..

בעקבות האשכול הזה כנראה שזה הצעד הבא..

יש לך תובנות מה לא לעשות ומה לעשות אחרי שיישמת לבד?

פורסם

תתחדש.

אף פעם לא דובר על יישום בעייתי מידי, כן דובר על כל מה שנלווה לכך.

איחוי של חומר כזה שונה ומצריך התחשבות אחרת מאשר אוטם או ווקס.

מאמין שגם בתנאים ביתיים פשוטים שבהם אתם יישמת, האופטי יחזיק תקופה מאוד ארוכה.

לא אידאלי, אבל עדיין.

כמה תיקונים קלים, ה-2.0 לא מתייחס לעובי, אלא לוורסיה של המוצר, כידוע אופטימום אוהבים לשפר את המוצרים שלהם, ומכאן השם.

דבר שני, אכן היצרן דיבר על עמידות לכל החיים, ולאחר כמה שנים שינה את עמדתו לעמידות ל-5שנים, שאותן הוא גיבה באחריות (התנאי הוא כמובן שהיישום מתבצע ע״י מורשה מטעמם).

"יאללה בירי".

פורסם

250 שקל זה באמת הזוי ומפתה. גם עמידות של שנתיים שלוש זה המון. מה בדבר השמועות על הצהבת הציפוי לאחר זמן מה ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

הבעיה עם החומר זה שהצבע לפני הישום צריך להיות 100% כי אם יש סוירלים אתה תקוע איתם עד אינסוף

אני גם מתלבט לגבי זה. אם הפוסו שקניתי לא יתן לי מענה ל6 חודשים וצפונה אני כנראה אשים ציפוי וזהו. מקסימום אפשר לשים אותו בשלבים פאנל פאנל אם אין זמן להתפרע על כל הרכב עם שטיפות, פולישים וכאלה במכה אחת.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

לגבי ה2.0 דיברתי על Coating Film thickness ראה טבלת השוואה

ימים יגידו אם האופטי קואט יחזיק (אני יעדכן) ,פשוט רציתי להבהיר שזו לא תורה משמים, ולדעתי גם אם הרכב אינו מושלם עדיין אפשר להשתמש באופטי קואט, ולקבל הגנה מקסימלית לצבע, ושרוצים לבצע טיפול מקיף לרכב, גם ככה עושים פוליש שיוריד את הציפוי. כך שבמחיר הזה זה ממש משתלם.

ועדי יישמתי :-)ImageUploadedByTapatalk1414177716.934365.jpg

עריכה אחרונה על ידי liran22
פורסם

זה שעשית פלסטלינה לפני יישום האופטיקואט זה לא מומלץ מהסיבה שפלסטלינה משאירה אחריה מעט סימנים המקרה הטוב.

ציפוי מבצעים ישר אחרי סיום הפוליש , אחרי שהצבע עובר חיטוי טוב עם אלכוהול.

אם הפלסטלינה לא השאירה לך סימנים אז מעולה.

פורסם
זה שעשית פלסטלינה לפני יישום האופטיקואט זה לא מומלץ מהסיבה שפלסטלינה משאירה אחריה מעט סימנים המקרה הטוב.

ציפוי מבצעים ישר אחרי סיום הפוליש , אחרי שהצבע עובר חיטוי טוב עם אלכוהול.

אם הפלסטלינה לא השאירה לך סימנים אז מעולה.

חידשת לי, האמת שלא רציתי לעשות שוב פוליש פיניש, אולי באמת זה היה נחוץ, להשגת מראה מושלם לא נורא הכי הרבה עוד שנה נבצע שוב :-).

פורסם
החומר הנ"ל מגן מפני סווירלס? שריטות? לשלשת?

לפי הצהרת החברה, זה פשוט ציפוי בעובי לכה של רכב שיוצא מהמפעל, הגנה מקסימאלית על הצבע ע״י שכבה של לכה (ציפוי זכוכית שקוף) מעל הצבע.

זהו התאור המדויק:

ציפוי הגנה OPT Opti-Coat 2.0

ה- Opti-Coat 2.0 של OPT הוא שכבת ההגנה החזקה ביותר שניתן להעניק לצבע הרכב שלך.

ההבדל העיקרי בין ה- Opti-Coat 2.0 לבין ווקס או אוטם צבע הוא הכימיה. ה- Opti-Coat 2.0 הוא פולימר היוצר שבכת מיגון דקה על פני השטח בדומה ללכה חד-רכיבית. בנוסף יוצר ה- Opti-Coat 2.0 ראקציה מולקולרית עם המשטח עליו מורחים אותו ובכך הוא נשמר על המשטח לאורך זמן. ל- Opti-Coat 2.0 יש עמידות גבוהה בפני כימיקלים והוא לא יתקף ולא ישטף.

במילים אחרות, ה- Opti-Coat 2.0 הוא לא ווקס ולא אוטם צבע אשר נעלים ומאבדים מהאפקטביות שלהם אחרי כמה חודשים. ה- Opti-Coat 2.0 הוא שכבה שקופה ממש כמו הלכה שמגיעה מהמפעל אך הרבה יותר קשה ועמידה.

הבדל נוסף בין ה- Opti-Coat 2.0 לציפויים אחרים הוא בעובי השכבה, שכן ה- Opti-Coat 2.0 יוצר שכבה בעובי 2 מיקרון לעומת שכבות ווקס ואוטם צבע היוצרים שכבת הגנה של 0.02 מיקרון.

חשוב לזכור, מכוון שה- Opti-Coat 2.0 הוא ציפוי כמעט-תמידי (לפחות לכמהשנים באקלים הישראלי הקשה), יש ליישם אותו כשהרכב נקי לחלוטין ובחדר סגור. כל לכלוך שיתפס בחומר יתקשה ביחד איתו.

הוראות שימוש:

ה- Opti-Coat 2.0 מגיע במזרק ובנפח 20 מ"ל יחד עם ספוג יישום.

יש לטפטף כמה טיפות של החומר על ספוג היישום ולמרוח באחידות, בתנועות מעגליות, על כל חלק בנפרד ברכב.

לאחר היישום, יש להימנע מכל מגע עם המשטח עד לייבוש סופי.

ה- Opti-Coat 2.0 אינו מיועד לצרכן הפרטי - ויש ליישם אותו בעזרת דיטיילר או בעל מקצוע המכיר את החומר.

מגיע במזרק בנפח 20 מ"ל וספוג יישום. מתאים לציפוי 2-3 רכבים בהתאם לגודל.

• תוכן חדש...