Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח לא מוצדק! מבקש עזרה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש חודשיים קיבלתי דו"ח בכביש 4 דרום, לפני מחלף אלוף שדה על נסיעה בשוליים.

היה שם עומס תנועה, שני נתיבים השתלבו לאחד ואני נסעתי במקביל לרכב נוסף כל הזמן, עד שהנתיב לא היה מספיק רחב, וכתוצאה מכך אני מצאתי את עצמי עם יותר מחצי הרכב מחוץ לשוליים.

באותו רגע גם ראיתי קו מקווקו (של תחנת אוטובוס) לא ממש רציתי לרדת מאחורי הקו הזה, אבל מכיוון שכמעט כל הרכב היה מאחורי הקו המקווקו אז החלטתי להמשיך לנסוע שם ולהשתלב אחרי עקיפה של שתי מכוניות כיוון שראיתי שם מקום. ניכנסתי לפני האוטו השני בדיוק כשהקו המקווקו הסתיים.

לרוע מזלי, האוטו השני היה רכב משטרה- עצירה בצד, כל השטויות....

אומר לי שאתה מקבל דו"ח על נסיעה בשולי הכביש. אני די בשוק עדיין, לא זוכר בדיוק מה אמרתי, אבל לא הודאתי בכלום, ואמרתי פחות או יותר מה קרה.

הוא מביא את הדו"ח, ואני מסתכל בו ורואה שכתוב נסיעה של כ-200 מטר בשוליים.

אני חטפתי קריזה עליו, שאלתי איך הוא הגיע לזה? וכמה זמן נסעתי שם שזה היה 200 מטר?

(לפי החישוב שלי זה היה מקסימום 50). הוא התחיל לגמגם, אמר אולי זה היה 100.(קיצר הוא לא ראה כלום, סתם העיף דברים לאוויר, ראה אותי רק נכנס לפניו).

וגם העניין שהוא בכלל לא היה יכול לראות אותי לפני זה, כי הייתה לפניי משאית.

טענתי שלא הייתה לי בכלל אפשרות אחרת...וכל השטויות האלה

אז הוא אמר אתה יכול ללכת למשפט!(הקנס הוא 750)

אז שלחתי את הבקשה להשפט, וקיבלתי השבוע את תאריך המשפט, 13.02.2005.

אז רציתי לדעת מה הסיכויים? ומה מומלץ לי לעשות לפני המשפט? ובמשפט עצמו, ואיך בדיוק התהליך מתבצע. ומה עליי לטעון, כי העובדה שבכלל לא נסעתי בשוליים, אלא נתיב של תחנת אוטובוס.

אני רוצה ללכת לכביש ולצלם את התמרור של השתלבות נתיבים, ואת תחנת האוטובוס, ואת העובדה שאין שם שוליים רחבים מספיק בכלל לנסוע לפני התחנה(200 מטר עלק).

והאם במשפט יש אפשרות להביא עדים (היו איתי 3 חברים ברכב באותו הזמן)

כל מידת אינפורמציה תעזור.

ואם יש פה אנשים שעברו משפטים, אז ספרו איך זה...

תודה!

פורסם

הדבר הכי חשוב שהיית צריך לעשות זה להתיעץ עם עורך דין לפני הבקשה להשפט

העונש סביר שתקבל הוא גבוה ממה שהשוטר רשם לך (במידה ולא תהיה עם עורך דין )

נניח ואתה זונח את עורך דין .

1. חברים שהיו ברכב סביר שלא יתקבלו

2. הבא הוכחות ולא סיפורים , כלומר כמו שאמרת תמונות ואיורים וכו

והכי חשוב שהכל יהיה תואם את המציאות ושלא יהיה שום פרט שאפשר יהיה להיל אותך עליו .

3. דבר עם התובע לפני המשפט , קבע איתו פגישה והראה לא את מה שיש לך , אם הוא קצת ישתכנע

סביר מאד שישחרר אותך מהעניין .

והכי חשוב , דבר עם השופט באופן מכובד ולא כמו פושטק !!! , דבר על עברך הנקי במידה והוא קיים .

ואל תגבר על מה שעשית כאכיפה אלא כעל השתלבות (אכיפה מהשוליים היא אסורה בכל מצב ! )

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

למה אתה מתכוון בכך שאתה אומר להיפגש עם התובע? ביום של המשפט,או לפני זה? ואיך אני יודע מי התובע? והאם לשוחח איתו זה בכלל אפשרי?

חשבתי שאני נשפט רק בפני שופט!

והאם עורך דין לא יעלה סכום הרבה יותר גדול מהקנס עצמו? והאם יש סיכוי לזיכוי גם ללא עורך דין?

פורסם

מתקשרים לפרקליטות של אזור שבוא אתה אמור להשפט

ומבקשים את מי שמתעסק בתיק שלך .

תעשה את זה לפני המשפט , למרות שאפשר גם ביום המשפט .

עורך דין יעלה יותר מהקנס זה כן .

אם אתה שואל אותי - לא היית צריך ללכת למשפט זה חסר סיכוי

לדעתי בלי עורך דין הסיכוי היחיד שלך זה עם הוכחות

כמו שכתבתי לך סיפורים לא משכנעים שופטים והם תמיד יעדיפו את מילת השוטר .

בהצלחה .

פורסם

חביבי - עם כל הכאב שבדבר - אתה כן נסעת בשוליים - ולא משנה שמדובר ב-10 מטר או ב-100.

בנוסף תגיד תודה שלא קיבלת דו"ח על עקיפה מצד ימין.

במקומך הייתי מנסה לדבר על ליבו של התובע ולהגיע עימו להסדר כספי כלשהו - מלכתחילה עשית טעות כשביקשת להישפט. שהרי כמו שציינתי לעיל בכל מקרה כן נסעת בשוליים - ולא משנה שנסעת 10 מטר, כמו שלא משנה שרק חצי רכב בלט לשוליים, כמו שלא משנה שהיתה תחנת אוטובוס בקירבת מקום שאליה ניסית להגיע - שהרי כוונתך הייתה בכל מקרה לנסות ולעקוף (מימין) כמה שיותר רכבים.

דרך אגב הכותרת שלך אינה מדוייקת - הדו"ח כן מוצדק - שהרי טענתך היחידה היא ,שיש טעות (של השוטר) במדידת המרחק שנסעת בשוליים.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
למה אתה מתכוון בכך שאתה אומר להיפגש עם התובע? ביום של המשפט,או לפני זה? ואיך אני יודע מי התובע? והאם לשוחח איתו זה בכלל אפשרי?

חשבתי שאני נשפט רק בפני שופט!

והאם עורך דין לא יעלה סכום הרבה יותר גדול מהקנס עצמו? והאם יש סיכוי לזיכוי גם ללא עורך דין?

לא כל המידע קיים בדו"ח שקיבלת, יש חלק נוסף שנרשם ע"י השוטר ולא נמסר לך.

על מנת לקבל חלק זה עליך לגשת לתביעה באזור שבו ניתן הדו"ח.

באותה הזדמנות, אתה יכול להיפגש עם התובע ולדון איתו בנושא התיק (הסדר וכו'). אל תתלה ציפיות גבוהות במפגש זה ובפרט שהעבירה שכביכול עשית היא בברירת קנס.

אם השוטר רשם 200 מטר בדו"ח, אני מציע לנסות לערער על אמינותו (מקצעיותו) של השוטר. כמו שאמרת, הוא בכלל לא ראה אותך במהלך ה'עקיפה', אלא רק ראה אותך מגיע. ואז, כפי שצויין כבר, תקרא לזה השתלבות ולא עקיפה.

למרות הנסיבות, אם אני הייתי הנהג הנעקף סביר להניח שהייתי מתעצבן.

המון הצלחה.

צבי.

פורסם

הדו"ח שקיבלת הוא קנס בלבד.. הוא לא כולל נקודות או משהו כזה..

לכן, לדעתי, היית צריך לשלם 250 ש"ח וזהו..

עכשיו אם תלך למשפט לבד תצא עם 750 שקל קנס..

אם תיקח עו"ד יעלה לך לפחות 1000 שקל..

בקיצר - נדפקת מכל הכיוונים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הדו"ח הוא לא רק קנס, אלה גם 6 נקודות.

ומה הייתי אמור לעשות אם לא ללכת למשפט?

אני עדיין חושב שהקנס לא מוצדק, גם אם מה שעשיתי כביכול לא היה חוקי. העובדה שהשוטר לא ראה מה קרה וחשב שאני עשיתי משהו אחר, היא עובדה שמשפיעה על שיפוט דעתו.

פורסם

שוב אני רושם לך שאם תבוא למשפט עם סיפורים תצא עם סיפור הרבה יותר יקר !!!!

אם אין לך הוכחות ותמונות ומשהו אמיתי ונכון

חבל לך על הזמן .

ולצטט מסרט " its not what you know ! it what you can prove "

באמת חבל לך על הזמן אם לא תבוא ממש מוכן .

פורסם

איזה קו הגנה עדיף לי לינקוט?

אני חושב שהכי טוב זה להוכיח שיש יותר מדי סתירות בדברי השוטר בעזרת תצלומים, ואיורי האירועה, ולהראות שלא היה קשר עין תמידי, ושהוא לא היה במצב לשפוט את האירועה. ומכאן שהדו"ח שניתן כתוצאה מכך הוא לא משקף את מה שהתרחש.

אני אשמח לתגובות, או הצעות למשהו אחר.

פורסם

אם אתה "מפיל " את השוטר

הולך להם הקייס.

פורסם
חביבי - עם כל הכאב שבדבר - אתה כן נסעת בשוליים - ולא משנה שמדובר ב-10 מטר או ב-100.

בנוסף תגיד תודה שלא קיבלת דו"ח על עקיפה מצד ימין.

במקומך הייתי מנסה לדבר על ליבו של התובע ולהגיע עימו להסדר כספי כלשהו - מלכתחילה עשית טעות כשביקשת להישפט. שהרי כמו שציינתי לעיל בכל מקרה כן נסעת בשוליים - ולא משנה שנסעת 10 מטר, כמו שלא משנה שרק חצי רכב בלט לשוליים, כמו שלא משנה שהיתה תחנת אוטובוס בקירבת מקום שאליה ניסית להגיע - שהרי כוונתך הייתה בכל מקרה לנסות ולעקוף (מימין) כמה שיותר רכבים.

דרך אגב הכותרת שלך אינה מדוייקת - הדו"ח כן מוצדק - שהרי טענתך היחידה היא ,שיש טעות (של השוטר) במדידת המרחק שנסעת בשוליים.

בהצלחה.

מחזק, כמו כן לא ישר נכנסים למשפט יש שלב קדם משפטי אשר בו מציעים לך "עסקה" אם לא טוב לך כנס למשפט ותחשוב ששופט שמטפל בערך בכ-150\200 תיקים ביום מתחיל להתעלל באנשים בשלב מסויים...

קיצור, קבל את הדו"ח אין מה... זה לא סוד איך מתנהלת המע' המשפטית שלנו...

פורסם

"כמו כן לא ישר נכנסים למשפט יש שלב קדם משפטי אשר בו מציעים לך "עסקה". "

למה כוונתך? האם זה שוטר שמציעה, והאם הוא בכלל מקשיב לסיפור?

ולאן אני צריך להתקשר כדי לברר מי אחראי על התיק?

פורסם

אתה ממש לא מבין איך עובדת מדינה .

מדהים אותי לחשוב שאתה באמת חושב ששוטר יציע לך פשרה או עסקה .

מה קשור שוטר .

תובע הכל התובע .

וכבר אמרתי לך איך ליצור איתו קשר .

פורסם

הבהרה לירון: העובדה שהדו"ח הוא על סעיף נסיעה בשוליים, ואני לרגע לא נסעתי בשוליים אלה בתחנת אוטובוס, היא סיבה לכך שהדו"ח לא מוצדק. בלי קשר האם מה שעשיתי היה חוקי או לא.

ואם אני מוכיח זאת לתובעה, או לשופט, אז זאת עילה מספקת לזיכוי. ולא משנה אם הם חושבים שהייתי צריך לעבור באור אדום כדי לא לנסועה בשוליים(זאת סתם הוספה).

תקנו אותי אם אני לא צודק! כי לפי מיטב הבנתי תחנת אוטובוס זה לא שולי הכביש.

• תוכן חדש...