Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי שמח אם היתה לי ברכב בקרת שיוט (הרכב: הונדה סיוויק הא'צבק (מודל נוכחי) ידנית).

בגרסאות האוטומטיות היותר מאובזרות יש בקרת שיוט.

לדעתי בגרסה הידנית זה לא מוצע אצל היבואן כאופציה וכך לדעתי המצב גם בחו"ל.

זה בכלל אפשרי?

פורסם

באופן עקרוני (אני לא יודע לגבי הדגם הספציפי שלך) זה אפשרי. רנו קליאו ידני למשל, מגיע כסטנדרט עם בקרת שיוט.

התקנת בקרת שיוט לרכב ידני היא קצת יותר מסובכת, שכן היא מחייבת מתג נוסף חיווי למצב המצמד (לא בטוח שקיים ברכב, נסה לבדוק!).

פורסם
באופן עקרוני (אני לא יודע לגבי הדגם הספציפי שלך) זה אפשרי. רנו קליאו ידני למשל, מגיע כסטנדרט עם בקרת שיוט.

התקנת בקרת שיוט לרכב ידני היא קצת יותר מסובכת, שכן היא מחייבת מתג נוסף חיווי למצב המצמד (לא בטוח שקיים ברכב, נסה לבדוק!).

מה כוונתך במתג נוסף לחיווי מצב מצמד?

מה אכפת לבקרת שיוט אם לחצת על דוושת המצמד? (לדוושת הבלם, כן יש התייחסות)

פורסם

אצלי ברנו קליאו ברגע שאני לוחץ על המצמד בקרת השיוט מתנתקת, בדיוק כמו בלחיצה על הברקס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המשמעות של דבריך, שאם היית בהילוך רביעי והחלטת להעביר לחמישי, בקרת השיוט מתנתקת.

החלטה של המתכננים, אך היא נשמעת תמוהה, אצלי רק דוושת הבלם גורמת לניתוק בקרת השיוט.

פורסם

אני מכניס את בקרת השיוט לעבודה רק מעל 80 קמ"ש, שם גם ככה אני תמיד בהילוך חמישי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באופן כללי, הפעולה של בקרת השיוט היא "לתת כמות נדרשת של גז", אפשר לראות בה תחליף לפעולת רגל ימין (דוושת המצערת) וכך באמת היה בדגמים הראשונים (בקסנטיה שהיתה לי, למשל, היה מנגנון ואקום שפשוט "נותן גז" עם בקרה ממוחשבת והדוושה היתה נמשכת פיזית) במצערת אלקטרונית המצב הרבה יותר פשוט (ומתוכחם).

בכל אופן, ברכב ידני - לחיצה על המצמד או הורדת הילוך מחייבת הורדה של הרגל מהגז.

אני הייתי מצפה ממערכת בקרת שיוט שלאחר שילוב ההילוך תחזור לפעול, אבל אני מבין גם את הטעם של ניתוק המערכת והפעלה מחדש במידת הצורך.

פורסם

גם אני מעוניין בקרוז קונטרול בגולף דור קודם ידנית. כפתור שמקבע מהירות ובלם רגל שמבטל, לא יותר.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
גם אני מעוניין בקרוז קונטרול בגולף דור קודם ידנית. כפתור שמקבע מהירות ובלם רגל שמבטל, לא יותר.

חייב מפסק גם על המצמד, כאמור.

שלום

לי יש הונדה סיוויק האצבק מודל 2014 ידנית עם בקרת שיוט

הגיעה כסטנדרט עם הרכב ללא שום תוספת נפרדת.

באם תוכל להעלות תמונה של ציר הדוושה השמאלית, לטובת פות"ש...

פורסם

היה שינוי ברמת האבזור בין 2013 ל 2014.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
חייב מפסק גם על המצמד, כאמור.

עדיין לא הסברת למה חייבים, ברכב שלי עשו בארץ התקנה של בקרת שיוט (אורגינלית), אין ללחיצה על דוושת המצמד שום השפעה על בקרת השיוט, אני יכול אף להחליף הילוכים.

לחיצה על דוושת התאוצה, מאיצה את הרכב, ברגע שאני מרפה המהירות יורדת חזרה למה שנקבע מראש.

לחיצה על דוושת הבלם, עוצרת את הרכב כמובן ומבטלת את קביעת המהירות ופעולת בקרת השיוט.

באם תוכל להעלות תמונה של ציר הדוושה השמאלית, לטובת פות"ש...

האם צפוי לראות כאן שינוי?

יכול להיות שלא שמתי לב, אך לא ראיתי שמותקן לי משהו ברכב

הערות שלי באדום.

פורסם

הסברתי במפורט בהודעה #8 מדוע מוכרח להיות חיווי מצב מצמד. אשמח אם תפרט איזה רכב יש לך, האם בקרת השיוט היא מקורית של היצרן, איזו מצערת יש לך (אלקטרונית או מכאנית) ומה קורה בדיוק אם נניח אתה מחליט ללחוץ על המצמד לחיצה ממושכת באמצע עליה קלה, למשל.

פורסם

קראתי שוב את התגובה שלך, עדיין לא הבנתי מה העניין המפסק, כפי שציינתי ברכבי אני לא רואה מפסק.

לצורך העניין ברור שלחיצה על דוושת המצמד תגרום להפסקת זרימת הדלק למנוע, שאם לא כן הטורים יעלו מעלה מעלה.

ציינתי בקרת שיוט מקורית, אם כי הותקנה בארץ ולא במקור במפעל.

רכב מסוג רומסטר, בקרת שיוט אלקטרונית.

לחיצה ארוכה ממש לא יצא לי לעשות, אך לחיצה קצרה רגילה לצורך החלפת הילוך כן יצא לי לעשות, ברור שהרכב מאיט קמעה עד שאני משלב שוב הילוך.

• תוכן חדש...