Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שאלה שחשבתי עליה איך ברכבים בעלי מערכת עצור סע שהרכב נכבה בעצירה מוחלטת ונדלק חזרה עם לחיצה הברקס הוא מניע שוב בהילוך d ?

מה ההיגיון בזה ואיך זה עובד מכיוון שהדבר עלול לפגוע במנוע ובגיר לא ?

כמו שרכב אחר אוטומטי לא המערכת הנ"ל אין אפשרת להניע בהילוך מסוים מלבד ניוטרל או פארקינג

בתודה מראש

פורסם

בקצאה וללא פירוט נרחב - לא מניע בדרייב. מעביר לניוטרל לאחר כיבוי ומשלב לדרייב אחרי שמניע.

פורסם

ידוע לי לגבי האפשרות להתניע רכב אוטומטי בN/P בלבד, ברור לי למה לא ניתן להתניע רכב ידני בהילוך משולב ללא הפרדת המצמד, ובכל זאת לא ברור לי למה באמת לא ניתן להתניע ב-D (כמובן ללא נעילת מומנט), האם רק עניין של עומס מיותר?

הרי המנוע פועל בסיבובי סרק גם בעמידה, והמצמד ההדראולי אמור לבצע הפרדה.

פורסם

בדרך כלל מערכת Stop&Start מורכבת ברכב עם גיר רובוטי ומנוע סולר, כאשר המהירות של הנסיעה יורדת מתחת ל8 ק"מ\ש בהתמדה, המחשב מזהה מגמה של עצירה ומכבה את המנוע כאשר דוושת הבלמים לחוצה, רכב נשאר בהילוך עם מפעיל של המצמד מופעל, במצב של המצמד מופרד מגלגל התנופה; כאשר עוזבים את דוושת הבלמים רכב מניע בהילוך, אבל עם המצמד עדיין מופרד, עם לחיצת על דוושת התאוצה המצמד מתחבר בהדרגה לגלגל תנופה ומאפשר עברת הכוח ממנוע לתיבת הילוכים. לתהליך זה יש תנאים שצריכים להתקיים: "הכול או לא כלום" על מנת להתבצע .

פורסם

יש מערכות של עצור/סע למשל במאזדה, המשתמשת בהזרקת דלק לבוכנה וכך מניעה אותה, ללא שימשו בסטרטר או אמצעי אחר, על ידי חישוב הזווית של הבוכנה וכו' וכו' ולאחר מכן, היא משלבת לך חזרה ל D מן הסתם. כל זה קורה די מהר אבל ישנה השהייה לא קטנה.

מה התועלת של חסכון הדלק אל מול התקלות שזה עלול ליצור? אתה זה נוכל לדעת רק בשנים הקרובות, שכן מערכות אלו בתפוצה רחבה כל כך הן חדשות יחסית וכל יצרן מציג טכנולוגיה לעצור וסע משלו, מבחינת איך להניע מחדש את המנוע וכו'.

פורסם
בדרך כלל מערכת Stop&Start מורכבת ברכב עם גיר רובוטי ומנוע סולר, כאשר המהירות של הנסיעה יורדת מתחת ל8 ק"מ\ש בהתמדה, המחשב מזהה מגמה של עצירה ומכבה את המנוע כאשר דוושת הבלמים לחוצה, רכב נשאר בהילוך עם מפעיל של המצמד מופעל, במצב של המצמד מופרד מגלגל התנופה; כאשר עוזבים את דוושת הבלמים רכב מניע בהילוך, אבל עם המצמד עדיין מופרד, עם לחיצת על דוושת התאוצה המצמד מתחבר בהדרגה לגלגל תנופה ומאפשר עברת הכוח ממנוע לתיבת הילוכים. לתהליך זה יש תנאים שצריכים להתקיים: "הכול או לא כלום" על מנת להתבצע .

מערכות עצור/סע הגיעו בתחילת דרכן למכוניות עם גיר רובוטי או ידני. הסיבה - בגיר אוטומטי פלנטרי לוקח יותר מידי זמן לבנות לחץ שמן ולשלב להילוך לאחר התנעת המנוע.

אבל בשנים האחרונות יש מערכות עצור/סע גם במכוניות עם גיר אוטומטי פלנטרי. על מנת להבטיח שילוב מהיר יותר להילוך, משתמשים במשאבת שמן חשמלית בגיר שדואגת לשמור על לחץ שמן כשהמנוע כבוי.

ידוע לי לגבי האפשרות להתניע רכב אוטומטי בN/P בלבד, ברור לי למה לא ניתן להתניע רכב ידני בהילוך משולב ללא הפרדת המצמד, ובכל זאת לא ברור לי למה באמת לא ניתן להתניע ב-D (כמובן ללא נעילת מומנט), האם רק עניין של עומס מיותר?

הרי המנוע פועל בסיבובי סרק גם בעמידה, והמצמד ההדראולי אמור לבצע הפרדה.

כן, זע עיניין של עומס מיותר, שהוא לא קטן בכלל. יהיה לסטרטר הרבה יותר קשה להאיץ את המנוע לסל"ד שמאפשר התנעה - שזה בערך 300 סל"ד. ידרש סטרטר חזק יותר וכתוצאה מכך גם מצבר גדול וחזק יותר.

ובנוסף תהיה לרכב נטיה להתקדם תוך כדי התנעה.

פורסם

במערכות עצור/סע פשוטות יש רק סטרטר ומצבר מחוזקים שאמורים לעמוד במספר גדול הרבה יותר של מחזורי התנעה.

יצרנים מסויימים הלכו רחוק יותר ושיפרו את המכרכת - למשל בפיז'ו/סיטרואן התנעה ראשונה אחרי חניה מתבצעת על ידי סטרטר רגיל, בהמשך בהתנעות ביציאה מרמזור וכו' התנעה מתבצעת על ידי אלטרנטור. יש במערכת אלטרנטור שיודע לעבוד "הפוך" כלומר בעת התנעה פועל כמנוע חשמלי ומניע את מנוע הרכב.

שיטה אחרת - Direct start במנועי הזרקה ישירה. התנעה מנוע מתבצעת על ידי הזרקת דלק והצתה בצילינדר אחר, שמניע את כל המנוע. במערכת זו סטרטר חשמלי משמש רק להבאת הבוכנה לנקודה הנכונה (תחילת פעימת עבודה), כלומר עובד מעט מאוד.

• תוכן חדש...