Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אף אחד לא נוסע בטעות בנת"צ, נסיעה בנת"צ היא מסוג העברות של "פחחחחחחחחחח, מחרבן עליך ועל החוקים שלך" ועל עברות כאלה צריך לזמבר וכול המוסיף, הרי זה משובח.

מצידי, 3500 ש"ח ועשרה ימי מעצר, מה אכפת לי!

אולי מבחינתך כנהג זה נכון, אבל מבחינת המדינה זה מעניין את האשך. שר האוצר יקפוץ משמחה כשזה יהפוך לגיטימי לשלם 1K במקום מה שכרגע משלמים כקנס על עבירת מהירות.

זה מעניין לי את האשך כי אני נוסע בעגלה, אבל מה עם הרוב המוחלט של משתמשי הדרך שנוהגים ברכב מודרני? כולם יסעו 90 קמ"ש בבין עירוני?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אף אחד לא נוסע בטעות בנת"צ, נסיעה בנת"צ היא מסוג העברות של "פחחחחחחחחחח, מחרבן עליך ועל החוקים שלך" ועל עברות כאלה צריך לזמבר וכול המוסיף, הרי זה משובח.

מצידי, 3500 ש"ח ועשרה ימי מעצר, מה אכפת לי!

מסכים לגמרי. היום בבוקר שניסיתי להשתלב ליציאה לכיון שפיים זה היה פשוט בלתי אפשרי, כולם נסעו על הנת"צ איזה 90 קמ"ש bumper to bumper ככה שהייתי צריך לעצור על הנתיב הימני של פאקינג כביש החוף עד יעבור זעם, ברור שלא עמדתי יותר מכמה שניות אבל עדיין מעצבן.

פורסם
כל עוד התחבורה הציבורית נראית כמו הצרות של המזרח התיכון, חבל על הצבע הצהוב שצובעים איתו את הנתיבים.

ואין ספק שזה לא ישתנה.

+1.

את זה הרבה יותר קל לאכוף מאשר לתפוס אנשים שלא מאותתים, מדברים בטלפון ולא חוזרים ימינה.

+1 גם לך.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

יש דבר כזה דומה בחיפה כבר...

במקומות מסויימים אם מישהו עומד בתחנת אוטובוס או על אדום לבן לסיבה מסויימת, אז יש מצלמות שבעזרתן נותנים לו קנס.

אני מכיר איזור מדרכת אדום-לבן בחיפה, שחונים שם באופן קבוע על מנת שיקנו משהו מהחנויות שליד, ובפעם האחרונה שעברתי שם היו רוב הרכבים עם בגאז' פתוח או סמרטוט על הלוחית :lol:

עריכה אחרונה על ידי LowNSlow
פורסם
אולי מבחינתך כנהג זה נכון, אבל מבחינת המדינה זה מעניין את האשך. שר האוצר יקפוץ משמחה כשזה יהפוך לגיטימי לשלם 1K במקום מה שכרגע משלמים כקנס על עבירת מהירות.

זה מעניין לי את האשך כי אני נוסע בעגלה, אבל מה עם הרוב המוחלט של משתמשי הדרך שנוהגים ברכב מודרני? כולם יסעו 90 קמ"ש בבין עירוני?!

להבדיל מה-750 ש"ח עד "כמה שבא לשופט באותו יום" שאתה משלם היום על עבירת מהירות?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אה, זה 750? נדמה לי שפעם היה פחות.

בכל זאת, תוספת של 250 ש"ח זה לא הולך ברגל. (או שכן, בגלל שלילה...)

פורסם

מסכים, חלק פה מתרגשים מאלפיה כאילו רף הענישה היום נע סביב ה 25 שקל ו 12 אגורות.

כמעט כל מה שאתה נתפס היום ולא הולך למשפט, אתה מה שנקרא "מפקיר" 750 ש"ח לטובת המדינה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה 250 (בלי נק') אם אתה במדרג הנמוך שהלכה למעשה לא אוכפים אותו (לפחות כרגע).

זה 750 (+8 נק') אם אתה במדרג האמצעי.

זה זימון לדין (+10 נק') במדרג הגבוה, שם אתה כנראה לא תקבל פחות מאלפיה קנס.

ככה שהלכה למעשה, זה לא כזה משנה, זה אמנם 25% תוספת, אבל לחלק מהעבריינים, וזה חלק קטן עוד יותר מההכנסות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה מה שניסיתי להגיד, 250 שקל על עבירה שברור לכל שלא מסכנת אף אחד (בניגוד לעבירות של המהירות היותר גבוהה, שם אין קונצנזוס). ברגע שהסטנדרט יהיה 1000 שקל, כי כבר יש תקדימים כמו הנת"צ, פתאום יתחילו לאכוף גם את אלו שנוסעים 10-15 מעל המותר, ולתת להם קנסות של אלפייה. מה שנקרא הורדת סף האכיפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנקודה שלי היא שכמו שסכימים להעלות את הקנס על נסיעה בנת"צ, כך יעלו גם את הקנס על עבירות מהירות. תוסיף על זה את העניין שרוצים לצמצם את טווח האכיפה (פתחו על זה שרשור לפני כמה ימים) וקיבלת מכונת כסף משופרת.

בכמה יעלו? אם כרגע הכי נמוך זה 250, ונסיעה על נת"צ זה 1000, אז כנראה שהשמיים זה הגבול.

עריכה - הקדימו אותי...

פורסם (נערך)

אז זהו, שאין הלימה בין גובה הקנס לבין כמה מסוכנת העבירה שצמודה לאותו קנס.

לא מאמינים לי?

עבירת "סטייה מנתיב" היא אחת מהגורמים הראשונים לתאונות הדרכים בשנים האחרונות, נדמה לי באיזור ה-30% מתוך התאונות שנרשמה בהן עבירה בתור הגורם לתאונה.

מה הקנס? סעיף 5412 "סטיה מנתיב ללא מתן אות" קובע 100 ש"ח וללא נקודות.

עבירת "אי מתן זכות קדימה" גם היא אחת מהגורמים הראשונים לתאונות דרכים (גם כן באיזור הזה של 20%-30%).

מה הקנס? סעיף 3511 "קיפוח זכות השימוש בדרך" קובע 500 ש"ח וללא נקודות.

מה עם חד סיטרי?

סעיף 5430 "נהיגה בכיוון ההפוך בכביש חד-סיטרי קובע 500 ש"ח ו-6 נקודות.

מה עם סתם חיתוך של קו לבן רצוף (לא לשם עקיפה, אלא כי יש שם סיבוב)?

סעיף 5440 "נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף בדרך" קובע 500 שקל ו-6 נקודות.

נהיגה בשוליים? סעיף 5441 קובע 750 ש"ח ו-6 נקודות.

מה עם נהיגה על מדרכה? סעיף 5443 קובע 250 ש"ח ו-2 נקודות בלבד.

מה עם נסיעה אחורנית? עבירה שגורמת ללא מעט הרוגים פעוטים במגזרים מסוימים?

הסעיף המחמיר ביותר עבור נסיעה אחורנית 3140 קובע 250 ש"ח ו-4 נקודות, שני הפחות מחמירים (5456 ו-6246) קובעים 250 ש"ח ללא נקודות.

אי שמירה על הימין בדרך צרה? סעיף 3538 קובע 250 ש"ח ו-6 נקודות.

עקיפה מימין? סעיף 2555 קובע 250 ש"ח ו-4 נקודות.

עקיפה בין תמרור של מסילת רכבת ומסילת הרכבת עצמה? סעיף 6249 קובע 250 ש"ח ו-4 נקודות.

עקיפה לפני מעבר חצייה (עבירה שרק השבוע ראיתי חמור בג'יפ כמעט משבית שני הולכי רגל בגללה)? סעיף 6201 קובע 500 ש"ח ו-6 נקודות.

רוצים עוד דוגמאות? עברתי רק על רבע מהדפים של הסעיפי עונשין.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו לא הנקודה. לא מדברים על פרופורציה בין חומרת העברה לגובה הקנס.

מבחינתי, מי שנוסע בנת"צ הוא חתיכת זבל ומגיע לו עונש, אבל עצם זה שהנטיה היא להעלות את גובה הקנס בעבירות שקל לאכוף מטרידה.

פורסם

מעניין שכולם מדברים על אם האונש הזה הוגן או מוגזם ואף אחד לא מתייחס ל"האם זה יעבוד"

ואני חושב שלא, ההסבר כנראה יהיה קצת ארוך.

בקצרה, לדעתי זה לא יעבוד, בנוסף זה ייצר עוד יותר פקקים, אלא אם הם יחשבו על פתרון יצירתי (שאני בטוח שאפשרי).

אם יתקינו סתם מצלמות במקומות קבועים הדבר הבא יקרה:

הדוגמא נכתבה עבור כביש החוף.

1. לאחר זמן קצר כל החארות שנוסעים בנת"ץ ידעו בדיוק איפה המצלמות ממוקמות (יש גם את Waze שכמובן יעזור).

2. יסעו על הנת"ץ (נקרא לו נתיב 0) עד כמה מטרים לפני המצלמה וינסו להשתלב בכח.

3. סביר להניח יהיו עצבניים שנוסעים בנתיב הימני (נקרא לו נתיב 1) שלא יתנו להם להשתלב (ובצדק).

4. הנוסע על נתיב 0 יבלום למהירות נמוכה מנתיב 1 וישתלב בכח ממש בסמוך למצלמה ובכך יגרום לנתיב 1 לבלום ולהאט.

5. נוסע מסויים בנתיב 1 ייאט כי אין לו ברירה, וישתלב בכח לנתיב האמצעי (2) ובכך ייגרום גם לנתיב 2 להאט.

6. מישהו מנתיב 2 ייאט, ישתלב בכח לנתיב 3 (נראה לי הבנתם) ויגרום גם לנתיב 3 להאט.

ככה קיבלנו פקק לכל אורך הכביש, ואף אחד לא קיבל קנס.

כמובן שכמו שלא כולם מכירים את מצלמות המהירות לא כולם יכירו את המצלמות האלה, אבל לדעתי סתם מצלמות לא יעשו את העבודה.

לגבי דעתי, מסכים עם 1000 ש"ח קנס, אני חושב שעבירות מסוג "יא בן של ****" צריכות לקבל עונש ראוי.

פורסם
זו לא הנקודה. לא מדברים על פרופורציה בין חומרת העברה לגובה הקנס.

מבחינתי, מי שנוסע בנת"צ הוא חתיכת זבל ומגיע לו עונש, אבל עצם זה שהנטיה היא להעלות את גובה הקנס בעבירות שקל לאכוף מטרידה.

זאת הייתה אמורה להיות תגובה לפריג'י.

מראש תמיד גובה הקנס גבוה בעבירות שקל לאכוף, ככה זה במהירות, ככה זה בשימוש בסלולרי (קראת את התקנה בנושא? סעיף העונשין הוא מסוג "לך תוכיח שאין לך אחות", לא דיברת ויש לך רישום שיחות? לא צריך לדבר, מספיק שהחזקת ביד, לא החזקת ביד? השוטר ראה שאתה מחזיק ביד, Good enough, שלם פה אלפיה ונתראה בקורס נהיגה מונעת).

מעניין שכולם מדברים על אם האונש הזה הוגן או מוגזם ואף אחד לא מתייחס ל"האם זה יעבוד"

ואני חושב שלא, ההסבר כנראה יהיה קצת ארוך.

בקצרה, לדעתי זה לא יעבוד, בנוסף זה ייצר עוד יותר פקקים, אלא אם הם יחשבו על פתרון יצירתי (שאני בטוח שאפשרי).

אם יתקינו סתם מצלמות במקומות קבועים הדבר הבא יקרה:

הדוגמא נכתבה עבור כביש החוף.

1. לאחר זמן קצר כל החארות שנוסעים בנת"ץ ידעו בדיוק איפה המצלמות ממוקמות (יש גם את Waze שכמובן יעזור).

2. יסעו על הנת"ץ (נקרא לו נתיב 0) עד כמה מטרים לפני המצלמה וינסו להשתלב בכח.

3. סביר להניח יהיו עצבניים שנוסעים בנתיב הימני (נקרא לו נתיב 1) שלא יתנו להם להשתלב (ובצדק).

4. הנוסע על נתיב 0 יבלום למהירות נמוכה מנתיב 1 וישתלב בכח ממש בסמוך למצלמה ובכך יגרום לנתיב 1 לבלום ולהאט.

5. נוסע מסויים בנתיב 1 ייאט כי אין לו ברירה, וישתלב בכח לנתיב האמצעי (2) ובכך ייגרום גם לנתיב 2 להאט.

6. מישהו מנתיב 2 ייאט, ישתלב בכח לנתיב 3 (נראה לי הבנתם) ויגרום גם לנתיב 3 להאט.

ככה קיבלנו פקק לכל אורך הכביש, ואף אחד לא קיבל קנס.

כמובן שכמו שלא כולם מכירים את מצלמות המהירות לא כולם יכירו את המצלמות האלה, אבל לדעתי סתם מצלמות לא יעשו את העבודה.

לגבי דעתי, מסכים עם 1000 ש"ח קנס, אני חושב שעבירות מסוג "יא בן של ****" צריכות לקבל עונש ראוי.

תלוי כמה מצלמות ישימו, כרגע מדברים על 50 עמדות.

יכולים לגרום לזה שיציאה לנת"צ וחזרה לפני המצלמה פשוט לא ישתלמו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...