Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר חדש למאזדה 6 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

אני צריך כנראה להחליף מצבר במאזדה 6, 2004 שלי. מנוע 2000

המצבר שכרגע מותקן אצלי הוא 65 אמפר. אבל כשהסתכלתי בספר במפרט. רשום בכלל נתונים אחרים. צירפתי תצלום מהדף הרלוונטי.

המנוע שלי הוא LF. תחת הקטגוריה הזו רשומים שני סוגים של מצבר:

אחד 40 אמפר והשני 52 אמפר. איזה משניהם הוא הנכון?

בכל מקרה ברור שזה לא 65

תודה מראש על העזרהמצבר.jpg

פורסם (נערך)

מחיפוש מהיר שעשיתי כעת ברשת - צריך 60AH כנראה, לפחות. גם 65AH יהיה טוב (עוד יותר).

לא נראה לי הגיוני שלרכב שלך צריך 40AH (זה מצבר בקיבולת נמוכה לרכבים קטנים).

אתה בטוח שמסתכל על נתוני מצבר לרכב שלך (התצלום המצורף) ?

עשה חיפוש בפורום (יש עוד נתון של זרם התנעה שחשוב לבדוק).

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

הנתון שנתתי לקוח מהספר המקורי של הרכב הספציפי שלי. זה לא משהו שלקחתי משום מקום...

לא מבין למה צריך 60 כאשר היצרן מפרסם נתונים אחרים?! אשמח לקבל את הלינק בו ראית שצריך 60...

מעבר לזה, חשוב לי גם לדעת את התייחסות היצרן לשני הנתונים שהוא כותב: 40 ו- 52. באיזה מקרה צריך 40 ובאיזה 52?

בכל מקרה המון תודה על העידכון.

פורסם

בדקתי עכשיו באתרק של שנפ. הם באמת מראים כי צריך 60-65 אמפר. אבל, הנתון גם מתייחס לשעות. וב-65 אמפר הוא מתאים ל-20 שעות קיבול. כאשר בנתוני היצרן הוא מתאים את שני הסוגים גם ה-40 וגם ה-52 ל 5 שעות קיבול. אז אני מניח שפה ההבדל...

השאלה למה צריך ל-20 שעות ו-5 לא מספיק?

פורסם

המצבר מותאם לשימוש ברכב ותנאי האקלים .

היצרן בתאום עם היבואן מתקינים מצבר לאזורי שימוש שונים .

אקלים חם ולחות פורקים את המצבר יותר מהר .

נסיעות קצרות ותנאי הנסיעות בעיר עם הרבה עצירות .

מזגן חזק יותר לארץ ( מותאם לאקלם טרופי תקן T ) צורך יותר חשמל .

ההתקנים ברכב - רמת גימור תוספת צרכני חשמל וכו' .

כדאי להתאים מצבר בהתאם להנחיות היבואן בארץ - בקיבול ובדרישה שיש ברכב , כפי שהתקבל מהיבואן .

אפשר להתקשר לשרות הלקוחות ולהתייעץ .

לרכבים בגודל הנ"ל בד"כ מומלצים מצברי 65A ומעלה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
מחיפוש מהיר שעשיתי כעת ברשת - צריך 60AH כנראה, לפחות. גם 65AH יהיה טוב (עוד יותר).

לא נראה לי הגיוני שלרכב שלך צריך 40AH (זה מצבר בקיבולת נמוכה לרכבים קטנים).

אתה בטוח שמסתכל על נתוני מצבר לרכב שלך (התצלום המצורף) ?

עשה חיפוש בפורום (יש עוד נתון של זרם התנעה שחשוב לבדוק).

חבר'ה,

אתם מפספסים נקודה אחת בסיסית וחשובה.

הרכב הגיע כנראה עם מצבר של 40AH או 52AH ומה שכתוב בספר הרכב נכון מאוד וכנראה שמי שתרגם לא מבין על מה מדובר :-( אז איפה נפלתם ?

מצברים המותקנים ברכבים יפניים מיוצרים לפי התקן היפני JIS ולא לפי תקן DIN/IEC או SAE לכן הנתונים ומפרטי הבדיקה שלהם מעט שונים.

ההגדרה ובדיקת קיבולת המצבר לפי התקן היפני שונה לכן קיבולת המצבר הנומינלית שונה.

בתקן היפני JIS מצבר בעל קיבולת נומינלית של 40AH מתייחסים לכמות האנרגיה (electrical quantity) שהמצבר יכול לספק במשך 5 שעות עד שמתח הקטבים מגיע ל-10.5 וולט.

בתקן EN מצבר של 40AH מתייחסים לכמות האנרגיה שהמצבר יכול לספק במשך 20 שעות עד שמתח הקטבים מגיע ל-10.5 וולט.

אם אתם צריכים להמיר קיבולת מצבר לפי תקן היפני לתקן IEC או SAE ניתן להעזר בטבלאות הנמצאות ברשת האינטרנט או מידע שמספק ייצרן הרכב

ואל תסמכו לעולם על הייבואן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
המצבר מותאם לשימוש ברכב ותנאי האקלים .

היצרן בתאום עם היבואן מתקינים מצבר לאזורי שימוש שונים .

הייבואן לא מבין שום דבר בנושא ואין לא כוח אדם בעל הכשרה והבנה בדברים מסוג זה.

אקלים חם ולחות פורקים את המצבר יותר מהר .

נסיעות קצרות ותנאי הנסיעות בעיר עם הרבה עצירות .

מזגן חזק יותר לארץ ( מותאם לאקלם טרופי תקן T ) צורך יותר חשמל .

ההתקנים ברכב - רמת גימור תוספת צרכני חשמל וכו' .

כדאי להתאים מצבר בהתאם להנחיות היבואן בארץ - בקיבול ובדרישה שיש ברכב , כפי שהתקבל מהיבואן .

אפשר להתקשר לשרות הלקוחות ולהתייעץ .

לרכבים בגודל הנ"ל בד"כ מומלצים מצברי 65A ומעלה .

הפרמטר הכי חשוב שקובע את קיבולת המצבר הם דרישות ההתנעה קרי הזרם שצורך הסטרטר בזמן ההתנעה בכדי להעניק למנוע מהירות סביב מתאימה בכדי לאפשר התנעה. שאר הדברים שרשמת הם שוליים.

או בקיצור חפש את המושג כושר ההתנעה שהרבה יותר חשוב מקיבולת המצבר.

אייל .

בהצלחה.

פורסם
בהצלחה.

א - לא יפה להביך ת'מחלקה הטכנית והמוסך המרכזי .:lol:

ב - דבר בשפה שהעם מבין - לא יתחילו לחפש נתוני הנעה ( והם בד"כ כתובים בקטן/אם כתוב , על המצברים הרגילים )

ג - בד"כ רשום AH כגון 65AH , וכך גם בענף הרכב מתייחסים לכך .

ובד"כ ככל ש ה AH גבוה יותר , נתוני כושר ההנעה טובים יותר .

ד - בשנים הבאות קיבולת כושר ההנעה יהיה נתון הבדיקה - עם כניסת המצברים המיועדים ל S/S start-stop systems

ה - מבוצעים כיום מחקרים לשינוי ושידרוג מערכות החשמל ברכב והמצברים ל 24V ו 48V .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

על כול מצבר תיקני חייב להופיע כושר ההתנעה לפי התקנים המקובלים וגם במציאות זה קיים באותיות גדולות.

קנה מצבר תוצרת בוש או ווארטה או כול ייצרן אחר ותמיד תמצא את הנתונים שציינתי.

בעבר אכן כתבתי כאשר קיבולת המצבר גבוהה יותר גם כושר ההתנעה גדול יותר אבל צריך לסייג את זה בטכנולוגית הייצור של המצבר קרי מצבר קלציום-קלציום או קלציום-סילבר.

לדוגמא:

מצבר תוצרת בוש המיוצר בטכנולוגית קלציום-קלציום בעל קיבולת של 60AH הינו בעל כושר התנעה של 500AMPS לפי תקן SAE

מצבר בטכנולוגית קלציום-סילבר בעל קיבולת 60AH הינו בעל כושר התנעה של 600A לפי תקן SAE.

וזה רק על קצה המזלג :?

ראה מצבר שרכשתי תוצרת בוש בתמונות המצורפות (כושר ההתנעה מודפס בשני מקומות לפי תקן EN ו-IEC).

מצבר בוש-נקנה ב-2014-2 (.jpg

מצבר בוש-נקנה ב-2014-3 (.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...