Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-לפעמים- היו לי בעיות של הנעה קשה בקבריולט שלקחה כמה שניות, לפעמים המנוע לא היה עובד עגול בשניות הראשונות של ההנעה והאגזוז הוציא גזים בצורה לא סדירה אך זה הסתדר אחרי כדקה.

הבעיה החמירה אתמול ובאה במלוא מובנה.

אתמול נסעתי ברכב במשך שעתיים-שלוש והכל היה פיקס.

בערב כשבאתי להניע, המנוע שוב עבד לא עגול, האגזוז הוציא עשן שחור בהתנעה (לא עננים). המצב לא הסתדר והרכב נכבה לאחר כמה דקות.

כשבאתי להניע הוא לא הניע, אחרי כמה וכמה נסיונות של סטרטרים ארוכים הניע עם ריח חריף של CO וישר נכבה.

הצלחתי לבסוף להניע רק עם גז לחוץ אך לא היתה תגובה מהמנוע והסל"ד היה ממש נמוך - אולי פחות מ 500 סל"ד.

מנוע חותך, מפה לשם לבסוף הצלחתי להגיע הביתה אחרי נסיעה של 5 דקות. כשהמנוע כבר עבד והדבקתי את הדוושה לרצפה, המנוע כן הגיב טוב. נכבה לי כמה פעמים ברמזורים בעיקר כשאני מעביר לניוטרל.

פירקתי היום פלאגים והם שחורים לגמרי:

208urrs.jpg

לא פירקתי את הרביעי מפאת גישה אבל מניח שהמצב דומה.

חשבתי שכיוון הבעיה הוא מזרק תקול אך כל הפלאגים שחורים באותה המידה.

כמובן שיש תערובת עשירה מדי אך רוב הרכיבים ברכב חדשים.

הדברים היחידים שעולים לי בראש שעוד לא החלפתי הם חיישן חמצן, חיישן MAP וחיישן קראנק אבל אין לי מושג אם הם קשורים.

נורת ההזרקה דולקת לעיתים ולא כל הנסיעה. גם אין אפשרות להתחבר למחשב ברכב הזה אז בכלל בעייה.

בית מצערת נוקתה כולל חיישן מנוע הצעדים וגם ה EGR.

דברים נוספים שעולים לי בראש הם חיישן טמפ' מים שאולי המחשב חושב שהמנוע קר ולכן מזרים תמיד הרבה דלק.

או חיישן מצב מצערת.

אני חושד בו מכיוון שהחוטים של הקונקטור נראים כך:

20kt4w1.jpg

החוטים לא נוגעים אחד בשני ולא קרועים אמנם נראים מאוד רע.

הזמנתי קונקטור כזה ואני אמור לקבל אותו מחר בדואר.

ניסיתי להניע כשהקונקטור מנותק אך לא הצלחתי להניע בכלל.

פורסם (נערך)

בדקתי היום עם מולטימטר את החיישן הזה לפי האיור הזה:

sm7vol.png

כפי שניתן לראות בתמונה של החיישן ששמתי, על הפלסטיק רשום A ו B כלומר בכפוף לחוטים.

הערכים לפי הבדיקה אמורים להיות 0.5 וולט כשהמצערת סגורה וככל שאני פותח אותה אמור לעלות עד ל 5 וולט פתיחה מלאה.

כשבדקתי את A ו C כמו שהבדיקה אומרת, קיבלתי ערכים הפוכים. 5 וולט סגור ו 0.5 פתוח.

אז בדקתי את A ו B (התחתון) וקיבלתי ערכים כמו שצריך.

מוזר לי שהחיווט הפוך, הרכב נסע טוב מאוד במשך חצי שנה ללא בעיות סל"ד. לא הייתי אמור להבחין במשהו במהלך הזמן הזה?

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

אוטו דאטה הוא סבבה והכל, אבל הוא לא אורים ותומים. קח בו הכל בערבון מוגבל, יעני ״כבדהו וחשדהו״ כי הוא לא חף מטעויות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם (נערך)

מקפיץ

עוד עזרה מישהו?

יכול להיות שמוזרם המון דלק עקב חיישן טמפ' תקול? זה שמשדר למחשב

למרות שרוב הבעיות מתחילות בכלל בהנעה כשהרכב קר.

ניסיתי לבדוק התנגדות לחיישן - לפי אוטודאטא אני צריך לקבל 8000 אום כשהטמפ' היא 0 מעלות.

כשהמנוע קר אני מניח שהטמפ' בסביבות ה 20?

קיבלתי התנגדות של פחות מ 1000 אם אני זוכר נכון.

מתח יש בקונקטור.

פורסם (נערך)

טוב עדכון,

ניקיתי את הפלאגים מכל השחור והחזרתי אותם.

סידרתי קונקטור חדש לחיישן מצב מצערת, בעבר כשהייתי משחק עם החוט, תגובת המצערת השתנתה.

עכשיו אין תזוזות אם אני משחק עם החוטים.

החלפתי חיישן טמפ' כי חשדתי שהוא דפוק.

היה עם שכבת חלודה עליו:

16jelqw.jpg

לפי אוטודאטה הערכים שאני אמור לקבל הם:

20c - 3515ohm

40c - 1460ohm

60c - 667ohm

80c - 332ohm

בדקתי את החיישן הישן עם מים רותחים היישר מהקומקום - המולטימטר הראה בסביבות ה 400-500 בעוד שטמפ' המים היתה 90+ - זה נראה פחות או יותר סביר.

אך כשבדקתי אותו עם מי קרח שבטוח המים הם פחות מ 20 מעלות - קיבלתי תמיד באזור ה 1400 אום.

גם כשהחיישן לא נגע במים הראה באזור הזה.

בכל מקרה הרכבתי הכל חזרה לאוטו, הנעתי, הניע האמת בנגיעה ונסע מצוין.

מחר אפרק שוב את הפלאגים ואבדוק מה המצב שם.

בדר"כ הבעיה קרתה כשאני נותן סטרטר ארוך כי הרכב לא מניע בנגיעה, ואז כויכול המנוע מוצף בדלק. אם אני עוצר לתדלוק או משהו ומכבה מנוע לכמה דקות ומנסה להניע, לפעמים נדרש סטרטר ארוך.

בנסיעה שעשיתי השתדלתי שלא לכבות את המנוע.

*עדיין נורת ההזרקה דולקת באופן קבוע

*הרכב נכבה איזה פעמיים כשהיה קר ברגע שהעברתי משני לניוטרל ובאתי לעצור - אחרי שהתחמם קצת הדבר לא קרה.

פורסם

פירקתי 2 פלאגים היום אחרי הנסיעה מאתמול (שעה+-)

zn1loj.jpg

נראה שהם נוקו טיפה.

אסע היום ברכב ואראה אם יש שינוי

• תוכן חדש...