Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חביבי, תן גז עברנו אותך כבר מזמן. בינתיים לאורך כול האשכול מי שכתב משהו מועיל עבור אבסולוט זה אני ולא אתה שמתהדר בניסיון...

שים לב ! שגם הבדיקה שביצעתי אצלי ברכב וגם בבדיקה שבוקי ביצע וגם ייצרני הרכב ממליצים קיבלנו תוצאות קרובות למה שכתבתי קודם לכן.

אז בבקשה אל תזלזל בבדיקה הפשוטה הזו שכול מזגניסט מתחיל מכיר אותה.

מכיוון שהטמפ' שאבסולוט מדד נושקת לכיוון המקסימום של 8 מעלות צלזיוס אני ממליץ קודם כול להתחיל מהקל לכבד כפי שכתבתי בהודעה הקודמת ולאחר מכן להמשיך הלאה אם בכלל.

אל תצפה לקבל ממדחס שעבד 13 שנים יעילות כמו מדחס חדש. לעולם הטמפ' לא תגיע 3-4 מעלות צלזיוס כמו עם מדחס חדש גם אם תנקה ותבריש את כול מערכת הקירור וגם תמלא קרר לפי הנחיות ייצרן הרכב ותחליף תרמוסטט, צנרת וכול השאר.

אולי האטמים של המדפים ייבשים או התפרקו וקיים ערבוב של אוויר קר עם אוויר חם יותר לכן גם אם פותח האשכול יבצע את כול מה שרשמת הדבר לא יעזור במאומה (כמעט).

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תכלס הבדיקה של מרק היא דיי חלבית כי לא מעמיסה על מזגן ממש ובתנאים טובים כאלו אתה אמור להגיע לתחום הקפאון של המאדה תוך חמש דקות מה שאומר שמעלה שתים במאדה תוסיף עוד שתי מעלות ללובר הראשי ואתה אמור לקבל 4 5 מעלות.

אתה מצחיק אתה :-o

קודם לכן טענת שהבדיקה האוניברסלית שהצעתי והטמפ' שציינתי 3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא 30 מעלות צלזיוס לא תופסת לגבי כול רכב ולהפתעתי אתה בעצמך רושם שהטמפ' בפתחי האיוורור צריכה להיות בין 4-5 מעלות צלזיוס 'מנסיונך' כמובן.

אם היית קורא ומבין לעומק את שכתבתי כיצד מערכת מיזוג האוויר מתוכננת ואיזה שיקולים נלקחים בחשבון בזמן תיכנון מערכת המיזוג היית מבין שבכול מערכת מיזוג אוויר תקינה ברכב פרטי הטמפ' בפתחי האוויר צריכה להיות דומה פלוס/מינוס והינה גם אתה הגעת לאחר מאמצים רבים לאותה טמפ'. :roll:

* לא רשמתי את כול ההיבטים והשיקולים הנלקחים בזמן תכנון מערכת המיזוג מכיוון שהאשכול הזה לא עוסק בתכנון.

פורסם

לפני הרבה שנים שהייתי בש"ש כמוך גם אני חשבתי זו בדיקה טובה שמתאימה לכל רכב אבל תאמין לי שהיא לא והיא יכולה להיות מאוד מטעה במיוחד במקרים הגבוליים של המזגן שלא נמצא לגמרי בשיא יעלותו או שהתנאים הסביבתיים לא ממש קשים

למה? כנראה שלא קראת הייטב את הדברים שכתבתי והיו פה כמה נקודות חשובות שפספסת אני אחזור עליכם בשבילך לחומר למחשבה

הראשונה היא שאם באמת רוצים לבדוק מזגן צריך להעמיס את המזגן ולהביא אותו למצב קיצוני יחסית ולכן לא נבדוק אותו עם חלונות סגורים מהירות מפוח שניה וסלד מנוע גבוה כי במצב זה אתה לא ממש מעמיס את המזגן ואם יהיה חוסר קרר למשל או מעבה מעט מאוד סתום אתה תקבל תוצאות תקינות לפי מה שרשמת אבל בחיי היום יום של הלקוח יהיו למזגן קטעים שהוא פשוט לא יקרר מספיק ואז יהיה לך לקוח עצבי ומסריח מזיעה

בדיקה טובה היא להביא את המזגן למצב עבודה בלתי אפשרי וזה אומר חלונות פתוחים מהירות סרק ומהירות מפוח הכי גבוהה שיש

במצב זה המזגן מתמודד עם תנאים קשים מאוד הוא כל הזמן יונק אויר חם וצריך לקרר אותו כל הזמן וזה הזמן לבדוק יכולות קירור אבל כאן צריך נתוני יצרן או ניסיון כי כל פיפס קטן לא בסדר עם המערכת מיזוג ותוצאה תהיה לא טובה

בבדיקה כזו כאשר פנים הרכב הוא 30 מעלות הטמפרטורה בלובר תהיה בין 15-20 מעלות שוב אם יש נתוני יצרן מדוייקים יש להתבסס עליהם

פורסם
אתה מצחיק אתה :-o

קודם לכן טענת שהבדיקה האוניברסלית שהצעתי והטמפ' שציינתי 3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא 30 מעלות צלזיוס לא תופסת לגבי כול רכב ולהפתעתי אתה בעצמך רושם שהטמפ' בפתחי האיוורור צריכה להיות בין 4-5 מעלות צלזיוס 'מנסיונך' כמובן.

אם היית קורא ומבין לעומק את שכתבתי כיצד מערכת מיזוג האוויר מתוכננת ואיזה שיקולים נלקחים בחשבון בזמן תיכנון מערכת המיזוג היית מבין שבכול מערכת מיזוג אוויר תקינה ברכב פרטי הטמפ' בפתחי האוויר צריכה להיות דומה פלוס/מינוס והינה גם אתה הגעת לאחר מאמצים רבים לאותה טמפ'. :roll:

* לא רשמתי את כול ההיבטים והשיקולים הנלקחים בזמן תכנון מערכת המיזוג מכיוון שהאשכול הזה לא עוסק בתכנון.

אני לא נכנס איתך לתכנון מערכות מיזוג כי זה ממש לא התחום שלי אני איש פשוט מהתחום של אבחון ותיקון מערכות מיזוג ברכב ועושה זאת בהצלחה יתרה מזה 25 שנה

בבדיקה "שלך" הייתי מצפה לטמפרטורות יותר נמוכות במצב בדיקה לייט שכזה מאשר 8 מעלות שהמזגן לא נמצא בעומס אבל אם תנאים כאלו טובים מזגן תקין וגם כמעט תקין אמור להגיע לקראת קפאון מאדה אחרי פרק זמן של 5 עד 10 1 דקות

אני שוב אומר הבדיקה עם שעון טמפםרטורה בתנאים שציינהת יכולה להגיד לך אם יש בעיה של ממש למשל יש 16 מעלות מהלובר אבל אם יש בעיה קטנה ומינורית הבדיקה תצא טובה אך בימים חמים תציק ללקוח כמו לדוגמא אם יש חוסר קרר לא רב

זה בעצם הנקודה השניה שרציתי להבהיר בשנית

פורסם

אל תצפה לקבל ממדחס שעבד 13 שנים יעילות כמו מדחס חדש. לעולם הטמפ' לא תגיע 3-4 מעלות צלזיוס כמו עם מדחס חדש גם אם תנקה ותבריש את כול מערכת הקירור וגם תמלא קרר לפי הנחיות ייצרן הרכב ותחליף תרמוסטט, צנרת וכול השאר.

זה לדעתי לא ב 100% נכון, מכיוון שמדחס אצלי עשה יותר מ 260 אלף ק"מ, כולם עם מזגן פועל תמיד. בנסועה שנתית ממוצעת יקח יותר מ 13 שנה להגיע לזה.

לא הוחלף שום חלק במערכת מיזוג. עדיין בבדיקה שלי רואים סביב 5 מעלות בפתחים.

פורסם (נערך)

מעניין היה לבדוק את הטמפ' באותם תנאים ברכב חדש כמו שלך או רכב עם קילומטראז' נמוך ולבדוק גם תוך כמה זמן הטמפ' יורדת ל-5 מעלות צלזיוס.

יש ייצרני רכב שמציינים תוך כמה זמן הטמפ' צריכה להגיע ל-3-6 מעלות צלזיוס.

פורסם (נערך)

או פה כבר הכנסת אלמט קושי נוסף על המזגן ולא רק טמפרטורה של 3-6 מעלות אז אנחנו מתחילים להבין זה את זה יותר טוב

אבל היה יותר נכון לדעתי אם הייתה אומר לו לבדוק את זה במצב סרק ולא ב 1500 ואז להשוות את זה לרכב אחר אבל גם זה לא אלמנט קושי כבד במיוחד

איפה הבעיה המחשבתית עם בדיקת טמפ של המיזוג זה שיש ניתוק או הגבלת של קירור מבחינת קפאון מאדה נניח שלא היה והמדחס היה ממשיך לעבוד למצב של טמפרטורה מתחת לאפס בלי שום קפאון היה יותר קל לקבוע טמפרטורה מסויימת (שלילית כמובן) אליה מערכת המיזוג מסוגלת להגיע ואז לשפוט בקלות אם זה תקין או לא

מכוון שזה לא מצב אפשרי צריך לבחון את יעילות מערכת המיזוג רחוק מהמצב של ניתוק או הגבלת המינימום טמפרטורה של המאדה

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin

• תוכן חדש...