Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניקוי בלחץ אויר הורס את הפילטר, ממליץ לך להמנע מזה אחרת לא רק שאתה לא מועיל למנוע, עם הזמן אתה עלול לגרום לו לנזק.

אצלי בטיפול האחרון ניקו עם לחץ אוויר :(

(מורשה קיה)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כל העניין בפילטר אויר זה שהוא מורכב משכבות של נייר\בד בצפיפות מסויימת שמאפשרת למנוע לנשום ללא הפרעה מצד אחד ומצד שני לספק סינון אויר יעיל.

ניקוי בלחץ אויר עלול לפגוע באותה צפיפות של החומר ובעצם לגרום להרחבת הפתחים דרכם זורם האויר ובעצם לפגוע ביכולת שלו לסנן.

מישהו כתב שאפשר להשתמש בלחץ אויר נמוך, הוא צודק, אפשר תיאורטית להפעיל לחץ אויר ממרחק גדול יחסית מהפילטר אבל מי מבטיח שהמוסכניק אכן יפעל כך?

אם כבר לנקות את הפילטר אכן הייתי נותן לו מכות עדינות על מנת לנער ממנו מעט מהאבק שהצטבר בו וזה הכל.

אבל השאלה האמיתית היא למה להתעסק בכלל עם פילטר האויר וניקוי שלו כשמדובר בפריט מאוד זול להחלפה ובעל חשיבות מאוד גדולה לתקינות המנוע?

בכל רכבי אני מתקין פילטרים של K&N והמוסכניק שלי יודע שברכבים שלי לא נוגעים בפילטר אויר משום סיבה.

אחת לכמה חודשים (איזור 8 חודשים) אני פותח את 2 תיבות הפילטרים ברכב ולוקח אותם לניקוי בבית עם קיט ייעודי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הנחיות היצרן בעניני טיפולים זה בולשיט שיווקי אחד גדול .

היצרנים ,בשנים האחרונות גם המליצו להחליף שמן מנוע כל 30,000 ומה קרה?

מנועים עם 90 אלף קילומטר סובלים מבוצה איומה, סתימת מעברים ועוד

לכן היצרנים כבר ירדו מזה ופתאום ממליצים להחליף כל 15 או 20 אלף

ואני אומר חברים תחליפו כל 10 אלף גם שמן גם מסנן ותגלו שהמנועים שלכם חיים הרבה יותר.

עוד דוגמא היא הטענה של יצרנים מסויימים "אין צורך להחליף שמן גיר אוטומט לעולם"

ואני שואל אתכם האם אתם מכירים שמן שאינו מאבד מאיכותו ותכונותיו?

בולשיט אחד גדול של יצרני הרכב

פורסם

אני מסכים איתך בעניין שמן המנוע ותדירות ההחלפה שלו אבל אני בעצמי עוד לא החלטתי איך לנהוג לגבי המלצות היצרנים לגבי רכיבים שלא צריך להחליף בהם שמן.

אני בעצמי בדילמה בדיוק בעניין הזה, מרצדס טוענים שאסור להחליף את השמן בסופרצ'ארג'ר ברכב שלי (אולי בעוד דגמים, לא יודע), יתרה מכך הם מצהירים שאין שום טיפול או הוראות תחזוקה הנוגעות לסופרצ'ארג'ר.

אז מצד אחד מדיווחים של בעלי רכבים דומים לשלי הם אכן לא החליפו את השמן ומעולם לא חוו בעיות בתפקוד הסופרצ'ארג'ר.

מצד שני, כמה בעלי רכבים שכן החליטו להחליף את השמן דיווחו שכמות השמן שהצליחו למלא לאחר ריקון השמן הישן היתה גדולה בכ-25-50% ביחס למה שנשאב מהמערכת.

בשלב זה אני נשמע להוראות היצרן בעניין הזה, מה הלאה אני לא בטוח.

לגבי שמן גיר אוטומט אני יכול לומר לך שמעבר להוראות היצרן- אפילו המוסכניק שלי המליץ לי בחום לא להתעסק בזה במיוחד אם הגיר עובד בצורה תקינה וחלקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

"ההמלצה"" לא להחליף לרכב ישן שמן גיר מגיעה מתוך זה שאם לא החליפו מעולם אז כשתחליף יסתמו מעברים , השמן הנקי יגרום להחלקות בגיר ועוד.

ההמלצה הכי טובה בעיניני גירים אוטומטים היא לפנות למשפץ מקצועי ומומלץ ולא למוסך כללי, רוב המוסכים "הרגילים" מתנהלים עם האוטומטים אך ורק מניסיון קודם ולא מידע מוחלט.

פורסם

מה לא מובן. הפילטר מתלכלך ונסתם עם הזמן.

הרכב ייסע גם עם פילטר שעבר 100 אלף. אז?!

השאלה היא איך הוא ייסע . יש אנשים שלא איכפת להם לנסוע בעגלה ולשלם דלק יקר סתאם ויש כאלה שכן איכפת להם.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

פילטר אויר אפשר לנקות עם לחץ אויר אבל לא פותחים את הברז של פיית האויר עד הסוף אלא ברגש שיהיה לחץ נמוך ואז אין שום בעיה לנקות ולא יגרם שום נזק לפילטר

פורסם

לא קראתי כל התגובות אבל אם נאמר אני חוזר:

הניקוי באוויר אך ורק בכיוון נגדי לזרימה של אוויר ברכב (זאת אמרת האוויר לניקוי יזרום מהצד הנקי לצד המלוכלך)

אחרת הורס את המסנן

פורסם
לא קראתי כל התגובות אבל אם נאמר אני חוזר:

הניקוי באוויר אך ורק בכיוון נגדי לזרימה של אוויר ברכב (זאת אמרת האוויר לניקוי יזרום מהצד הנקי לצד המלוכלך)

אחרת הורס את המסנן

זה אכן לא צויין כאן וכן זאת נקודה חשובה מאוד בניקוי מסנן

• תוכן חדש...