Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

אני בודקת אופציה לרכישת טויוטה פריוס 2008. הרכב נסע 70 אלף ק״מ ונראה בגדול שמור לא רע יחסית לשנתון (פרט לפגיעת פח קלה). בטופס הבדיקה רשומים מספר דברים שעוררו אצלי חשש ולא ברורה לי חשיבותם. למשל: מעיכות בקורות תחתית, מעיכות סף ימין/ שמאל, תושבות מנוע פגומות, נקישה ורעש מתיבת ההילוכים. מה דעתכם???

עריכה אחרונה על ידי aa82
פורסם

1. כדי שנוכל חוות דעתנו - כדאי לצלם ולעלות את הטופס לכאן (אחרי שמחקת פרטים שעלולים לפגוע בפרטיות)

2. מעיכות בספים ובקורות מעידות (כנראה) על נסיעה בשטח או ירידה לא זהירה ממדרכות ועל כך שהבעלים לא ממש שמרו על הרכב.

3. תושבות מנוע פגומות - בלאי סביר ויש להחליפן.

4. נקישה ורעש מתיבת הילוכים - כסת"ח/בלאי סביר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תושבות מנוע ובולמי זעזועים כדאי להחליף.

עם מעיכות בתחתית אין מה לעשות.

סה"כ בדיקת סבירה בהחלט לרכב בגיל הזה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
תושבות מנוע ובולמי זעזועים כדאי להחליף.

עם מעיכות בתחתית אין מה לעשות.

סה"כ בדיקת סבירה בהחלט לרכב בגיל הזה.

זה שאין מה לעשות עם מעיכות בתחתית זו סיבה לא לקנות את הרכב ולחכות לרכב עם בדיקה טובה יותר?

פורסם

את האמת - לו אני במקומך לא הייתי כזה נחרץ. עוד נתון חשוב הוא בכמה (ביחס למחירון) מוצע לך הרכב?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

שלום , לאחרונה רכשתי רכב כזה , קודם כל , הכל שאלה של מחיר , אשמח לדעת כמה הוא דורש על רכב עם קילומטרז' כזה ?

גם אצלי בטופס הבדיקה רשום תושבות מנוע פגומות - הבודק בקומפיוטסט אמר לי שזה כסת"ח של המכון , לגבי השאר אינני יודע כ"כ ,

אני מקווה שגם בדקת לפני זה במוסך מורשה את המערכת ההיברידית , הבדיקה עולה 300 ש"ח והיא כוללת בדיקת תקינות סוללה והרחבת האחריות של הסוללה ל

לשנה מעת הבדיקה, במידה והסוללה לא תקינה , הם לא לוקחים כסף על הבדיקה .

פורסם

סוללה יכולה להיות "תקינה" אך עייפה, בדיוק כמו סוללה ישנה של לפטופ או פלאפון. סוללה מקורית של פריוס בת 6 אינה מתפקדת כמו סוללה חדשה וצריכת הדלק מורעת. ברגע שהפריוס מאבדת את יתרון צריכת הדלק אני לא רואה כל טעם ברכישת הרכב הזה, קיימות אלטרנטיבות טובות בהרבה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היי איתמר , אני חושב שאת הנתון של צריכת הדלק ברכב המיועד שהיא רוצה לקנות קל מאוד לבדוק , כך שהעניין ש- " מאבדת את יתרון צריכת הדלק " כלל לא רלוונטי .

שנית- אשמח לדעת על איזה רכב אתה ממליץ כאלטרנטיבה טובה בהרבה, במחיר הזה , ואני מדגיש ,במחיר הזה , באמינות של טויוטה , ובנוחות שלה (היא נוחה לי מאוד.)

ובבקשה, לא להכניס למשוואה , מונית שהוסבה לפרטי ,דיזל .. :)

פורסם

המחירון של הפריוס 2008 הוא 67,000 + תוספת על קילומטראז' נמוך. המוכר דורש 71,000, ויצוין שיש גם פגיעת פח שלהערכתי עלות תיקונה כאלף ש"ח. מקווה להוריד אותו לשבעים אבל הוא בטוח לא ירד מתחת לזה (רצה 74 אלף בהתחלה וירד בקושי).

אז בקיצור- שווה? או לא?

אציין שאני נוסעת כ-22 אלף ק"מ לשנה בערך, אז אולי עדיף לקנות רכב חסכוני אחר שאינו היברידי אבל בשנון חדש יותר? מתלבטת..

פורסם

בשל העובדה שהפריוס מאד פופולרית ניתן כבר לרכוש סוללות מחודשות (על בסיס החלפה) ב-800$ בארה"ב (בטח כ-7000 ש"ח אחרי משלוח ומיסים)

ראה כאן וכאן

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

1. הקילומטרז' נמוך מאוד ולא בטוח שיהיה קל למצוא רכב נוסף עם נתון כזה. רוב הפריוסים עברו הרבה יותר. למעשה, אני מתקשה להבין מה קונה רכב יקר יחסית (במיוחד בתקופה ההיא) שהתמורה העיקרית שלו היא חיסכון בדלק ובסוף לא מנצל אותו "כראוי".

2. הבדיקה סבירה. למעיכות האלה אין שום השפעה על טיב הרכב.

3. הסוללה אולי עייפה אך האחריות המורחבת בעלות של 300 ש"ח אמורה להגן במקרה של בעיה חמורה. אגב, על אנרגיה חשמלית בלבד הצלחתי להאיץ את הרכב עד 70 קמ"ש והוא עובר כ-2 ק"מ בצורה כזו, מה שאומר שהביצועים דומים/זהים להצהרות היצרן.

4. ייתכן וניתן למצוא רנו פלואנס דיזל במחיר דומה. מהבדיקה שערכתי היא מאובזרת יותר, נוחה וחסכונית באותה מידה פחות או יותר. יחד עם זאת, אני בחרתי בפריוס (מהדור הבא) בגלל שעבורי היא הרגישה שימושית ונכונה יותר והלכתי עם הלב. היא נוחה לי, ואני מרוצה מאוד מתא המטען ותצורת ההאצ'בק. אחד היתרונות הבולטים בעיניי הוא המזגן שעובד נהדר בעיר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

יש אחריות על המערכת ההיברידית (כולל סוללה) עד 2016, ולאחר מכן הבנתי שניתן לעשות מעין ביטוח בעלות של כ-350 ש"ח לשנה, אז זה דווקא לא מדאיג אותי.

כמו כן הרכב היה מטופל במוסך המורשה בלבד ויש לי את כל היסטורית הטיפולים.

השאלה היא האם את מה שאחסוך על דלק אוציא על תיקונים אחרים שקשורים בגיל הרכב.. באותו מחיר אני יכולה לקנות רכב קטן יותר בשנתון חדש יותר.

אין לי צורך באוטו גדול אך חשוב לי שיהיה "אוטו" ממש ולא קופסת גפרורים עם מנו.. אני רוצה רכב שיתאים לנסיעות בין עירוניות ויהיה מאובזר בהתאם. הפריוס מציעה למשל בקשת שיוט שזה אחלה דבר מבחינתי.. והיא מרגישה מאוד נוחה ויציבה בנסיעה במהירות גבוהה (נסעתי לא מעט על פריוס 2006 שהיתה לאבא שלי, שהגיעה ל300 אלף ק"מ ללא תקלות כלל).

עוד אופציה היא להשקיע עוד כמה אלפי ש"ח וללכת על מודל 2009 שהוא מהדור החדש.. אם כי נדמה לי שדווקא העיצוב הפנימי שלו קצת פחות נוח.

פורסם

האמת שהכי הפריע לי בלאי תושבות המנוע.

גיר רציף ועוד בשילוב הנעה היברידית לא אמורים להאריך את חיי תושבות המנוע?

פורסם
המחירון של הפריוס 2008 הוא 67,000 + תוספת על קילומטראז' נמוך. המוכר דורש 71,000, ויצוין שיש גם פגיעת פח שלהערכתי עלות תיקונה כאלף ש"ח. מקווה להוריד אותו לשבעים אבל הוא בטוח לא ירד מתחת לזה (רצה 74 אלף בהתחלה וירד בקושי).

אז בקיצור- שווה? או לא?

אציין שאני נוסעת כ-22 אלף ק"מ לשנה בערך, אז אולי עדיף לקנות רכב חסכוני אחר שאינו היברידי אבל בשנון חדש יותר? מתלבטת..

תברחי, מחיר גבוה מידי לדגם הזה. ועוד עם כל הרגקטים האלה.

בסכום של בין 75 ל 80 את יכולה לקנות את הדגם החדש שיצא ב 2009, 1800 סמ"ק ורכב הרבה יותר מתקדם וכיפי לנהיגה וגם חסכוני יותר בדלק.

הרכב המוצע לך שווה גג 60, אם תקני אותו ייקח לך מספר ימים להבין שקנית קילומטראז במקום לקנות רכב.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...