Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הן עברו קצת יותר מ 90,000 ק"מ. בחלוקה די מדוייקת 57,000 בבין עירוני, 33,000 רק בתוך העיר.

איתמר

זוכר את הפוסט של נימרוד רחמינוב מלפני כמה שנים טובות?

אצלו רפידות קידמיות מקוריות מפס הייצור במיצובישי מאגנום 2001 הוחלפו בפעם הראשונה אחרי 270.000 ק"מ.

שאלה אחרת, הן לא שחוקות, למה להחליף?

או שלא מדובר באוטו שלך?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק, זה אותו הקונספקט, רק שטויוטה מצהירים שמדובר בחלקים בעלי איכות חיים קצרה יותר בלי להתפשר על איכות, בטיחות, ביצועים וכו'. הרפידות הזולות מרגישות כאלה ומפזרות אבק שחור בכל נגיעה מה שלא קיים ברפידות היפניות מקוריות.

כן, אני זוכר את השרשור של נמרוד והמגנום. זה רק מחזק את טענתי שמוסכים נוהגים להחליף בלמים סתם, תוך כיסוי באצטלה של בטיחות וכסת"ח.

לאחר פירוק הבלמים ובחינה של מצב הרפידות אחליט אם להחליף או לא, מקסימום שישבו במחסן. את הדיסקים אגב אני כן מתכנן להחליף בגלל שהם קיבלו עיוות ואני מעדיף שלא לבצע חריטה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מחלחף דיסקים - שים רפידות חדשות.

גם אם הישנות נראות טוב ועדיין עם הרבה "בשר".

זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן.

פורסם

אכן גם אני הייתי עושה כך. בל נשכח שהרפידות היישנות מהר מאוד יתאימו את עצמם לדיסקים החדשים לכן לעניות דעתי אפשר להישאר עם הרפידות היישנות.

איזה כייף לי :)

פורסם
מרק, זה אותו הקונספקט, רק שטויוטה מצהירים שמדובר בחלקים בעלי איכות (אורך ?) חיים קצרה יותר בלי להתפשר על איכות, בטיחות, ביצועים וכו'. הרפידות הזולות מרגישות כאלה ומפזרות אבק שחור בכל נגיעה מה שלא קיים ברפידות היפניות מקוריות.

איתמר

לי אישית לא תהייה שום בעיה עם חלקים מהליין

Economy Parts כול עוד המחיר נמוך ב-30 אחוז.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מבין את ההיגיון, למה לקנות חלק זול ונחות (אפילו שהוא מגיע בקופסה של טויוטה) ולא לקנות את אותו החלק מיצרן ה- OEM שמייצר את החלק המקורי והטוב, במחיר שנמוך ממחיר הרפידה הזולה - באמת לא מבין.

פורסם
מחלחף דיסקים - שים רפידות חדשות.

גם אם הישנות נראות טוב ועדיין עם הרבה "בשר".

זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן.

אכן גם אני הייתי עושה כך. בל נשכח שהרפידות היישנות מהר מאוד יתאימו את עצמם לדיסקים החדשים לכן לעניות דעתי אפשר להישאר עם הרפידות היישנות.

זה אכן מה שמקובל לעשות, אבל אני לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי זה. בהנחה שהרפידה שטוחה לחלוטין ולא בעלת מדרגה בקצה - למה להחליף רפידה אם נשארה בה כמות בשר מכובדת?

דורון - קטונתי מהבנת עולם העסקים והמיתוג. גם לא הצלחתי לדלות מי יצרן ה OEM של הרפידות. על היפנית יש הטבעה NBK אבל לא הצלחתי לדלות מידע בגוגל, יש nibk ו jnbk וזה יהיה רק בגדר ניחוש מי יצרן ה OEM של הרפידות היפניות, על הצרפתיות אין אף סימן מזהה.

חוץ מזה, אני תוהה כמה היו עולות לי רפידות של Textar או כל יצרן פרימיום אחר, אני משער שלא רחוק ממחיר הרפידות היפניות המקוריות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אתה קרוב מאוד, לדעתי יצרן ה- OEM של טויוטה הוא TEXTAR (ב-IS זה כך בוודאות).

רפידות קדמיות כאלה ל- IS עלו לי 300 ש"ח.

למאזדה 3 עלו 200 ש"ח.

שים לב מדובר ברפידות איכותיות ביותר שבולמות היטב ולא משאירות אבק שחור בכמות מופרזת.

פורסם

Textar היא אחד מספקי ה OEM של טויוטה, את זה אני יודע בוודאות. בכלל, הייתי אומר ש 90% משוק יצרני הרפידות האירופאיים הוא של תאגיד TMD Friction שמרכז תחתיו את Textar, Pagid, Mintex, Don, Cobreq שהם בתורם מייצרים לכל ספקי המשנה כמו BOSCH, ATE, BREMBO וכו' שמוכרים את המוצר הסופי ליצרניות הרכב. גלובליזציה במיטבה. ראיתי תמונה שבה ניתן לראות רפידה שמיוצרת על ידי Textar עם הטבעה של ATE ומק"ט ולוגו של BMW עליה. רק לחשוב כמה גופים גוזרים קופון על דבר כזה.

בגלל שהרפידות המקוריות מגיעות מיפן אני בספק ש Textar חתומה עליהם, מה גם שהם בכלל לא נראות דומות למוצרים שלהם. אני בטוח שביפן יש יצרני OEM שלא שמענו עליהם, פשוט בגלל שהם לא צריכים לייצר מוצרי Aftermarket עם תעשיית הרכב המשגשגת של המדינה.

עריכה: לא מצאתי את התמונה שזכרתי, אבל זו דוגמה מספיק טובה:

07346230.jpg

DSCN2821_zps20ccf30e.jpg

פורסם

כמו באופל יש פירסט ליין שזה יקר יותר ומחזיק יותר זמן (חומר איכותי יותר ) וסקונד ליין שהם ממש זוועה (יש להם יותר בשר אבל נשחקים מהר).

פורסם

פריג'י כן, כל ה TS הגיעו מיפן.

over, אני משער שלרוב אם לא לכל היצרנים קיים ליין של חלקי חילוף מקוריים ומוזלים. לדעתי זו טעות של היבואנים שהם לא מפרסמים את זה ובכך גורמים ליותר לקוחות להמשיך ולטפל ברכב במוסכים מורשי יבואן.

איתמר

פורסם

מעדכן:

ביקרתי היום את "אוסקר", יבואן TEXTAR לארץ ואין לו רפידות או צלחות מתאימות ליאריס. באסוש.

איתמר

פורסם
זה רק מחזק את טענתי שמוסכים נוהגים להחליף בלמים סתם, תוך כיסוי באצטלה של בטיחות וכסת"ח.

זה במקרה הטוב.

לפני שבוע ניגשתי לבדיקת בלמים במוסך לפני טסט, כמתבקש ברכב בן 15 שנים.

מבלי להוריד את הגלגל, רק מהצצה חטופה מהצד הפנימי של הגלגל, קרא לי המכונאי "בוא, בוא תראה. צריך להחליף דיסקיות"

לפני שנה אחת ובערך 7000 ק"מ הוחלפו אצלי צלחות ורפידות. אין גבול לחוצפה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...