Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום למדתי משהו חדש, ולפני שאשתף אפתח בחידה:

לפניכם שתי רפידות בלם חדשות לחלוטין היישר ממחסן חלפים של טויוטה. שתי הרפידות מקוריות, זהות במידותיהן והשוני היחיד לכאורה הוא המק"ט.

מה לדעתכם ההבדלים בין הרפידות?

איתמר

P40731-100655.jpg

P40731-100708.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נופ.

בשני המקרים מדובר בסט קדמי, כלומר 4 רפידות. בתמונה במקרה לקחתי אחד מצד ימין ואחד מצד שמאל, להתעלם :wink:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אפשרויות:

1. רפידות בלימה 'ירוקות'=פחות חומרים מזהמים.

2. מה שדורקי כתב.

3. ארץ ייצור.

4. התאמה למפרטים שונים בהתאם למדינה שבה הרכב נמכר.

איזה כייף לי :)

פורסם

בפח במקורי יש 2 חלונות עגולים שנותנים עגינה טובה יותר לחומר בלימה ביחס לפח.

בלא מקורי הפח שלם אבל אינני בטוח במשמעות של הסימנים עגולים - אולי זה איזה מין "ריתוך/הדבקה חמה" בין הפח לחומר בלימה.

איזה פירמה זה הלא מקורי?

בצד אחד היתי סומך על פירמות טובות ובצד שני בעולם של היום הסכנות לקבל זיופים הם גדולים

פורסם

שלום רב

לגבי מקטים של פריטים השוני יכול לנבוע ממספר רב של שינויים כגון

יצרנים שונים ( יש מספר יצרני OEM ולכל יצרן יש מקט שונה )

חומרים שונים (הרי יש מספר חומרים אשר שימושיים ליצור רפידות בלם ושימוש בחומרים שונים יכול לגרום לשוני במקדם חיכוך לדוגמא קרמי .מקדם קירור וכו)

שוני ברפידות יכול להיות גם מבחינה ויזואלית כגון חריצי קירור דיסקיות שחיקה . חומרי בידוד רעש . לפעמים אפילו רמת תוספות כגון ברגי קליפר או מובילים של הרפידות .

לסיום יש כל כך הרבה אפשרויות . ברכבי וולוו יש מקטים לרפידות שמיועדות לדגמי רכבים אך הרפידות נראות בעין כזהות

בברכה זיסו יוסי

פורסם

אדידס, שים לב, שתי הרפידות מקוריות, לא מזוייפות.

לטויוטה, כמו יצרנים אחרים, יש לעיתים מק"טים שונים לאותו החלק. לעיתים זה בגלל שווקים שונים (חלק שמיועד לשוק האמריקאי יקבל מק"ט אחד וחלק שמיועד לשוק האירופאי יקבל מק"ט אחר, למרות שמדובר באותו החלק 1:1), לעיתים זה בגלל ספקי OEM שונים ולעיתים זה בגלל שיפור או שדרוג של חלק ישן.

במקרה הספציפי הזה אף אחת מהרפידות אינה "ירוקה", "ספורטיבית" או בעלת חריצים שונים. כמו כן הרפידות מיועדות לאותם הרכבים בדיוק, זה ממש אותו החלק. ובכל זאת (והנה רמז נוסף) - סט אחד עולה 555 שקלים ואילו הסט השני רק 254 שקלים, כלומר פער של 300 שקלים בין שני הסטים. למה?

איתמר

פורסם

אולי טויוטה החליטו לאמץ את השיטה של VW להוזיל חלקי חילוף מסויימים לרכבים שמעל 10 שנים על הכביש על-ידי חלקים שנקראים Economy Parts.

אולי הרפידות הם Exchange Parts.

פורסם

שאתה צודק!

לטויוטה, וכנראה שכמו שרשמת גם ליצרני רכב אחרים, קיים ליין מוזל של חלקי חילוף מקוריים. הרעיון שעומד מאחורי זה הוא כלכלי בעיקרו ונועד לגרום לרוכשי רכב ישן וזול להמשיך ולטפל במוסכים מורשים של טויוטה גם אחרי תקופת האחריות ו/או גם ברכב ישן. הליין המוזל של טויוטה נקרא OPTIFIT וכולל חלקי חילוף כדוגמת רפידות בלמים, אלטרנטורים, סטרטרים, רדיאטורים ואפילו נורות ומגבים הנמכרים כחלק חילוף מקורי של טויוטה אשר עומד בכל התקנים ובקרות האיכות של החברה אך מוצהרים כבעלי אורך חיים קצר יותר ובהתאם מחירם הזול. הסדרה אגב מוצעת רק באירופה, אני משער שבגלל עלויות החלפים הגבוהות של טויוטה באירופה בהשוואה לשאר העולם.

רפידות הבלמים הזולות יותר (הרפידות השחורות) מיוצרות בצרפת בעוד הרפידות החומות מגיעות מיפן. אני יכול להעיד שהרפידות המקוריות מחזיקות נצח, כבר למעלה מ 9 שנים הן יושבות על הרכב שלי ואינן מראות סימני החלפה, אעלה תיעוד מצולם בהמשך שבוע הבא.

איתמר

P40731-170353.jpg

P40731-170403.jpg

Optifit.jpg

פורסם

9 שנים על אותם רפידות??

כמה נסעת במהלך הזמן הזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הן עברו קצת יותר מ 90,000 ק"מ. בחלוקה די מדוייקת 57,000 בבין עירוני, 33,000 רק בתוך העיר.

איתמר

פורסם (נערך)
שאתה צודק!

לטויוטה, וכנראה שכמו שרשמת גם ליצרני רכב אחרים, קיים ליין מוזל של חלקי חילוף מקוריים. הרעיון שעומד מאחורי זה הוא כלכלי בעיקרו ונועד לגרום לרוכשי רכב ישן וזול להמשיך ולטפל במוסכים מורשים של טויוטה גם אחרי תקופת האחריות ו/או גם ברכב ישן. הליין המוזל של טויוטה נקרא OPTIFIT וכולל חלקי חילוף כדוגמת רפידות בלמים, אלטרנטורים, סטרטרים, רדיאטורים ואפילו נורות ומגבים הנמכרים כחלק חילוף מקורי של טויוטה אשר עומד בכל התקנים ובקרות האיכות של החברה אך מוצהרים כבעלי אורך חיים קצר יותר ובהתאם מחירם הזול. הסדרה אגב מוצעת רק באירופה, אני משער שבגלל עלויות החלפים הגבוהות של טויוטה באירופה בהשוואה לשאר העולם.

רפידות הבלמים הזולות יותר (הרפידות השחורות) מיוצרות בצרפת בעוד הרפידות החומות מגיעות מיפן. אני יכול להעיד שהרפידות המקוריות מחזיקות נצח, כבר למעלה מ 9 שנים הן יושבות על הרכב שלי ואינן מראות סימני החלפה, אעלה תיעוד מצולם בהמשך שבוע הבא.

איתמר

לפי מידע מהאתר של VW החלפים הזולים מיועדים לרכבים 'יישנים' 5 שנים ומעלה והחלקים הם בעלי אותם ביצועים ותכונות בטיחות כמו החלקים המקורים.

http://www.volkswagen-parts-and-service.com/en/Volkswagen_Parts/economy_packages.html

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...