Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות ברכב

ec276
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא של אורות ברכב?

לאבא שלי יש פיאט פונטו, האור מתכבה עם הסוויץ ואני אף פעם לא נוגע בזה, כל השנה. אני יודע שמנובמבר ועד מרץ חייב ליסוע עם אורות. סיבוב הידית השמאלית פעם אחת נקרא אורות חניה? מה זה בעצם ומתי משאירים אורות כשחונים? שני סיבובים הם אורות החזית את זה אני יודע. לדוגמא, שני סיבובים מדליקים גם את האור האחורי, האדום לא של הברקס ? או שהאור האחורי נדלק אוטומטית וכל השנה נוסעים איתו ?

אורות גבוהים מגדילים את הטווח ומסנוורים אז משתמשים בהם רק שאין מישהו מלפנינו שמאיר לנו את הדרך עם האור האחורי שלו, אם בכביש דו נתיבי אני מדליק אורות גבוהים כאשר רכב אחר נוסע בנתיב הנגדי, אני מסנוור אותו ?

מה זה אורות ערפל? האם יש את זה בכל רכב ומתי מדליקים אותם ? ואיך ?

תודה רבה לעוזרים, חיפשתי בפורום ובאינטרנט והתבלבלי כבר, לא הבנתי ממש.

פורסם (נערך)

לרוב - סיבוב אחד של הידית מפעיל "אורות חניה" שהן נורות 5W קטנות שלא ממש מאירות את הדרך אבל מסמנות על מיקומך. סיבוב נוסף מפעיל את אורות הדרך הראשיים שהם נורות הלוגן ברוב המכוניות. משיכה או דחיפה של הידית מפעילה את נורות הדרך הגבוהים שמאירים רחוק יותר אולם מסנוורים את הבאים ממול.

אורות ערפל הם פנסים שמאירים באופן מפוזר יותר ונמוך יותר. אלו פנסים די מסנוורים שמותר להפעיל אך ורק בתנאי ערפל משמעותיים. מכוניות מודרניות גם מפעילות אור ערפל כאשר פונים ימין/שמאל או אם אור הדרך הראשי נשרף (כגיבוי זמני).

במכוניות מודרניות יותר יש פנסים שנקראים DRL - Daylight running lights. כיום אלו לרוב לדים שמיועדים לפעול כל משך היום ולסמן את מיקום הרכב בצורה ברורה יותר. הם לא מיועדים להאיר לך את הדרך.

לדוגמא - ברכב של אשתי סיבוב יחיד של הידית מדלית נורות חניה 5W קטנות בכל צד. סיבוב נוסף מדליק נורות H1 הלוגן כאורות דרך רגילים ומשיכה של המנוף מדליקה בנוסף עוד זוג נורות H1 שמכוונות גבוה יותר כאורות גבוהים. כפתור נפרד לצד הסטראו מדליק את אורות הערפל הקדמיים הנמצאים בפגוש וכפתור לידו את פנס הערפל האחורי האדום.

ברכבים אחרים, כגון זה ואצל חברות אחרות- תפעול הפנסים הוא על ידי כפתור מסתובב משמאל להגה. ניתן לבחור בין הפעלה של DRL - שהם פס הלדים בתחתית הפנסים הראשיים, הפעלת הפנסים הראשיים או מצב אוטומטי שבו הפנסים מופעלים על ידי חיישן אור. אורות הדרך הגבוהים מופעלים על ידי משיכה או דחיפה של ידית האיתות ופנסי הערפל (פס הלדים בפגוש) על ידי כפתור נפרד.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

עזוב את האינטרנט, חפש בספר הרכב.

ברוב המכוניות, אם לא בכולן:

קליק אחד (או מצב ראשון או איך שלא תקראו לזה)- אורות חנייה (קטנים וחלשים) מקדימה, אור מלא מאחור (נדמה לי)

מצב שני- אור נסיעה (אורות דרך), אור מלא מקדימה, אור מלא מאחור (בטוח)

משיכה/ דחיפה של המנוף (נדלק סמן כחול)- אור גבוה מקדימה. מסנוור. לשימוש רק כאשר הדרך חשוכה (בד"כ משמש גם כאיתות אזהרה/ ניידת לפניך/ זוז לי מהשמאלי)

בורר אור ערפל אחורי- מנוף/ קפיץ שבד"כ אפשר להפעיל אותו רק כשאור הדרך דולק.

אור ערפל קדמי- לא קיים בכל הרכבים. אצלי אין, לא יודע להסביר. מהמהעט שאני מכיר זה כפתור לחיצה.

אורות ערפל מומלץ להדליק במצב אובך וערפל בלבד. גשם זה לא ערפל. דאווין זה לא ערפל.

אור רברס- נדלק כשמכניסים לרברס. אור ברקס- נדלק כשלוחצים על ברקס :-P

אני אישית ממליץ לנהוג עם אורות דרך דולקים כל יום כל היום. אורות דרך משפרים את נראות רכבך וגורמים לו לבלוט יותר מהר וממרחק רב יותר.

מומלץ בחום

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
שלום לכולם.

מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא של אורות ברכב?

לאבא שלי יש פיאט פונטו, האור מתכבה עם הסוויץ ואני אף פעם לא נוגע בזה, כל השנה.

יש מכוניות בהן אורות נשארים דלוקים גם אחרי סגירת סוויץ', ואז צריך לסובב את הידית ל OFF בכל פעם.

אני יודע שמנובמבר ועד מרץ חייב ליסוע עם אורות. סיבוב הידית השמאלית פעם אחת נקרא אורות חניה?

כן.

מה זה בעצם ומתי משאירים אורות כשחונים?

כשמחנים בצידי כביש לא מואר.

שני סיבובים הם אורות החזית את זה אני יודע. לדוגמא, שני סיבובים מדליקים גם את האור האחורי, האדום לא של הברקס?

גם בסיבוב ראשון וגם בשני נדלקת תאורה אחורית, שלא קשורה לארות בלם.

או שהאור האחורי נדלק אוטומטית וכל השנה נוסעים איתו?

לא, רק כשאתה מדליק אורות מהידית.

אורות גבוהים מגדילים את הטווח ומסנוורים אז משתמשים בהם רק שאין מישהו מלפנינו שמאיר לנו את הדרך עם האור האחורי שלו,

אור אחרוי לא נועד להאיר שום דבר, רק לסמן את הרכב.

כשאה נוסע עם אור גבוה מאחורי רכב אחר, אתנ מסנוור אותו דרך המראות שלו.

אם בכביש דו נתיבי אני מדליק אורות גבוהים כאשר רכב אחר נוסע בנתיב הנגדי, אני מסנוור אותו ?

כן, מאוד.

מה זה אורות ערפל?

פנסים נפרדים שמיועדים לנסיעה בערפל.

קידמיים ממוקמים נמוך ואמורים להאיר "מתחת" לערפל.

אחוריים מאירים חזק ואמורים לאפשר לראות אותך בערפל.

כשמפעילים פנסי ערפל שלא בערפל, הם מסנווירים וזו עבירה על החוק.

האם יש את זה בכל רכב ומתי מדליקים אותם ? ואיך ?

מדליקים כשיש ערפל כבד או גשם כבד.

אחוריים יש בכל רכב לפי תקנות תעבורה. קידמיים לא בכר רכב, אלא רק ברמות האיבזור היותר גבוהות/רכבים יותר יקרים.

מדליקים עלי ידי ידית או כפתור יעודיים להם שנמצאים בסיבית הנהג. הדלקה אפשרית רק במקביל לאור/גבוה נמוך או אור חניה, תלוי ברכב. אי אפשר להפעיל פנסי ערפל בלבד, בלי תאורה נוספת.

תודה רבה לעוזרים, חיפשתי בפורום ובאינטרנט והתבלבלי כבר, לא הבנתי ממש.

בברכה.

פורסם

אנסה לסדר לך:

סיבוב אחד של המפסק מדליק את אורות החניה (הקדמיים הלבנים והאחוריים האדומים) ואסור לנסוע עם האורות הללו בלבד (תזכורת ממבחן התיאוריה....)

סיבוב נוסף מדליק את אורות הדרך (הפנסים) שמאירים קדימה - "אור נמוך" בלשון העם.

"אור גבוה" נותן יותר טווח הארה, אבל מסנוור את מי שבא מולך - וכן, גם בכביש דו-מסלולי כשאתה מדליק את האורות הגבוהים אתה מסנוור את מי שבא מולך - זה נורא מציק ומאוד מרגיז (אני עושה את רוב הנסיעות שלי בחושך מסיבות של עבודה וכו').

אורות ערפל הם אורות חזקים שנועדו להעיר לטווח קצר קרוב לקרקע ואתה אמור להפעיל אותם רק ואך ורק בתנאי ערפל, כי הם לא עושים שום דבר בתנאים אחרים, חוץ מלהציק לנהגים אחרים. לכל הרכבים יש אור ערפל אחורי - אדום חזק מאוד שאמור להעיר יותר טוב מאורות החניה ומסנוור בכל מצב אחר את אלו שנוסעים אחריך. אור ערפל קדמי יש לרוב כאופציה ברכבים המאובזרים יותר.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם (נערך)

כמה תיקוני מינוח:

אורות חניה - כשמם הם, פנסים קטנים וחלשים אשר (בקושי) מסצנים את מקומך. מופעלים ב"קליק" הראשון של מתג ההפעלה (שיכול להיות משמאל להגה או על לוח המחוונים).

אורות מעבר - מוכרים כ"אור נמוך". מאירים לטווח כ-30 מ', בדרך כלל, אם מכוונים נכון, אינם מסנוורים את הבאים ממול. זו תאורת ברירת המחדל הן בשעות היום (ברכב ללא DRL) והן בשעות הלילה. מופעלים ב"קליק" השני של מתג הפעלת התאורה (שיכול להיות משמאל להגה או על לוח המחוונים, בדרך כלל משמאל להגה.

אורות דרך - מוכרים כ"אור גבוה". מאיר לטווח כ-100 מ', מסנוור את הבאים ממול. לשימוש בכביש חשוך בעת נסיעה מהירה, ובתנאי שאין רכב המגיע ממול או רכב הנע לפניך ונהגו עלול להסתנוור דרך המראה. יש דגמי רכב, בעיקר מלפני 30-50 שנה, בהם אורות הדרך מצויים בבית נפרד מאורות המעבר. ההפעלה בדרך כלל באמצעות מנוף בצידו השמאלי של ההגה - בדרך כלל על ידי דחיפתו לפנים. כמוכן ניתן להבהב בהם (גם כאשר התאורה כבויה) על ידי משיכה במנוף. בדגמים ישנים הכרתי ג םהפעלה על ידי משיכת המנוף - בדגמים אלה לא היה הבהוב.

אורות ערפל קדמיים - קיימים בחלק מדגמי הרכב. בארץ השימוש עקרי הו ה"לוק" של הרכב בבידי נהגים ערסים. יש רכבים בהם מופעל הפנס לכיוון הפניה. ההפעלה על ידי מפסק לחיצה על לוח המחוונים או על ידי מפסק בקצה מנוף התאורה שמשמאל להגה. פועלים רק בעת שלפחות אורות החניה מופעלים, כבים עם כיבוי כלל התאורה ואינם מופעלים אוטמטית כאשר היא מופעלת מחדש.

DRL - פנסים קדמיים המופעלים עם התנעת הרכב. בדגמים חדישים בדרך כלל מדובר בפנסי LED אך יכולים להיות גם נורות ליבון (או הלוגן, שהיא אחת מצורות נורות הליבון).

אורות אחוריים - אדומים מופעלים במקביל לאורות הקדמיים. יחסית חלשים בד"כ הספק 5 ואט.

אורות בלימה - אורות חזקים יותר מהאורות האחוריים הרגילים - על מנת להבליטם. יכולים להיות באותו בית עם האור האחורי או נפרד. בד"כ הספק 21 ואט. יש גם אור שלישי בגבה החלון, במרכז הרכב.

אורות ערפל אחוריים - אחד או שני אורות אדומים באחורי הרכב - אם יש אחד הוא יהיה במרכז הרכב או באשכול השמאלי. נורה דומה לזו של אורות הבלימה (21 ואט). אם מופעלים שלא לצורך - וזה קורה לא מעט - נוטים לסמוור את הנהג שמאחור, גם בשעות היום. הפעלה על ידי מתג בקצה מנוף הפעלת התאורה או מפסק לחיצה על לוח המחוונים. פועלים רק כאשר לפחות אורות החניה פועלים, וכאשר התאורה מכובה ומופעלת מחדש אורות הערפל אינם מופעלים יחד אתה.

אורות איתות - אחד בכל פינה של הרכב ועוד אחד בכל צד, בדרך כלל מאחורי הגלגל הקדמי בגבה בית הגלגל, לעתים מוטצע במראת הצד.

אור נסיעה לאחור - אור לבן בצידו האחורי של הרכב. יש דגמים בהם יש בשני הצדדים, יש דגמים בהם רק בצד ימין (ואז יש אור ערפל משמאל).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה, לכולם. לא הבנתי, באיזה מצבים אני אמור להשאיר אורות חניה משמע סיבוב אחד. ברכב שלי, שאני מכבה מנוע האורות נכבים.

בנוסף לכך, מה ההשלכות של נסיעה עם אורות גם בימי הקיץ החמים ? האם נגרם בלאי גדול יותר למצבר ולאלטרנטור ?

פורסם

נניח מאיזושהי סיבה אתה צריך לעצור את הרכב באיזור חשוך סמוך לכביש בו עוברות מכוניות.

שים אורות חניה, על מנת שיראו אותך.

אם צריך לצאת מהרכב ולקחת את המפתח - בפונטו יש מעין כפתור פלסטיק שחור שנמצא על בית המפתח בסוויץ'.

אתה לוחץ עליו ונותן בו זמנית חצי סיבוב מפתח אחורה. זה ישאיר אורות חניה דלוקים בזמן שהמנוע כבוי ומפתח אצלך ביד.

מצבר יכול להחזיק אורות חניה דלוקים למשך כמה שעות.

נסיעה עם עורות דלוקים בקייץ גורמת לבלאי נוסף די זניח לאלטרנטור וכמובן בלאי לנורות. אבל זה חוק וצריך לקיים אותו.

פורסם

החוק מתייחס לימים שבין נובמבר- מרץ, ולדרכים בינעירוניות (ברכבים פרטיים)

בימות הקיץ לא חל חוק הדלקת אורות, אך, שוב- לדעתי כדאי להדליק אורות כל יום, כל היום, בדיוק כמו מכבי תל אביב- בחורף, בקיץ, בסתיו ובאביב.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...