Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חיפשתי ג'אז בשביל המרחב שהיא נותנת וצריכת הדלק הנמוכה, אמינות וכו'. מבין ה"חסכוניות" אני מעדיף הונדה על פונטו או אלטו בגדול... אבל קצת מתלבט כיוון שג'אז נורא יקרות ביחס לשנתון.

מצאתי 2003 מיד שניה (יד ראשונה עד לפני כשנה) עם 130,000 ק"מ, לא מטופלת במורשה מהקילומטר ה 50,000...

בעיקרון האוטו נראה מאד שמור, אבל בנסיעה אני מרגיש כמה דברים -

1. קשה לרכב להאיץ באיזור ה 30-70 קמ"ש, האוטו מרגיש כאילו הוא לא סוחב משהו, ורק עם 2 אנשים ברכב.

2. יש תחושה כל הזמן שהנסיעה לא חלקה, כאילו האוטו נוסע על כביש לא חלק (כביש חול או חצץ), קשה לי להסביר... מין הרגשת גירוד כזו של הכביש.

3. זה מוזר אבל אני לא ממש שומע החלפת הילוכים (ירידת טורים בין החלפת הילוכים) - האם כך פועל הגיר של הג'אז (גיר רציף?) או שמעיד על בעיה ?

4. מזגן מוציא קור בינוני בלבד, לא מספיק קר.

לקחנו את נרכב למורשה הונדה ואמרו לנו שהמצבר לא מתאים והוא צמוד למנוע וזה יכול להיות מה שגורם לתחושה הזו. במקביל נתנו לנו הצעה לטיפול מקיף (כל מה שהיה צריך לכאורה לעשות בין 50 ל 130 אלף ק"מ - לפי הספר) ויצא חשבון של כ 3500 ש"ח, כאשר אמרו שיש סיכוי סביר שטיפול כזה יחזיר את הנסיעה החלקה לרכב...

את המצבר המוכר מסכים להחליף על חשבונו, וגם להוסיף גז למזגן. סיכמנו על מחיר של כ 4500 פחות ממחירון, ושאקח לבדיקה.

אני מנסה להבין אם שווה וכדאי לי לקחת לבדיקה ו"להתקדם" בכל זאת, ואם סביר שטיפול גדול שכזה יפתור את הבעיה, או שמסתתר פה משהו יותר רציני ועדיך לוותר...

הטיפול שהוצע:

החלפת פלאגים

פילטר דלק

פילטר שמן

פילטר אויר

שוייבה

נוזל בלמים

שמן גיר

שמן מנוע

גומיה לפילטר דלק + תפס

נוזל קירור

מה דעתכם ?

עריכה אחרונה על ידי jupiter1
פורסם

זה שהיא לא טופלה במורשה לא אומר דבר, כל עוד יש קבלות מסודרות, היות וככל הנראה אין, אחרת המורשה לא היה מציע לך לעשות טיפול 120,000 בתקווה שזה טיפול מונע.

רכב מוזנח מכנית זה בור ללא תחתית.

עזוב, חפש אחת מטופלת, עדיף לשלם יותר במעמד הקניה על רכב מטופל מלהתרוצץ בין מוסכים אחרי זה.

פורסם

ייתכן שהתחושה הלא נעימה בנסיעה נובעת מבולמי זעזועים לא תקינים שאינם משככים היטב את הדרך.

האם אתה נהגת בעצמך ברכב ?

האם נהגת/נסעת ברכבים דומים אחרים (ושם הסחיבה היתה טובה יותר) ?

האם יש הסטוריית טיפולים מתועדת (בקבלות, גם אם לא טופל במורשים) ?

alfa 156 2.5.

פורסם
ייתכן שהתחושה הלא נעימה בנסיעה נובעת מבולמי זעזועים לא תקינים שאינם משככים היטב את הדרך.

האם אתה נהגת בעצמך ברכב ?

האם נהגת/נסעת ברכבים דומים אחרים (ושם הסחיבה היתה טובה יותר) ?

האם יש הסטוריית טיפולים מתועדת (בקבלות, גם אם לא טופל במורשים) ?

1. כן

2. לא

3. לא

מדובר ברכב שנראה מאד שמור, ואוכל לדעת את המצב האמיתי רק בבדיקה...

פורסם (נערך)

לא הייתי לוקח, מכמה סיבות:

אף אחד לא מבטיח שהתקלה תסתדר גם אם הבדיקה למשל הצביעה על X לא בהכרך שזה הגורם הישיר =לא ידוע לאיזה בור אתה נכנס.

הרכב מתומחר גבוה,אולי אתה לא רוצה פונטו אבל בתקציב שלך אפשר להביא אחת שנתון 2009 שזה דיי משמעותי מבחינת בלאי טבעי למכלולים

בלי התייחסות לאופן התחזוקה.

מכיוון שהרכב נשמע על הנייר כמועמד טוב היייתי מסכים לרכוש אותו אך ורק אם היה נכנס למוסך מורשה לטיפול הגדול שהציעו לך וחוזר מתוקן+בדיקה נקייה

אם המוכר ישר ויודע מה מצב הרכב הוא לא אמור לפחד להסכים לטיפול ולתנאים כאשר המחיר שסיכמתם עליו+עלות הטיפול יהוו את מחיר הקניה.

עריכה אחרונה על ידי Nuker
פורסם

היי,

בדקנו במוסך "אמיתי" עם מכונאי "אמיתי" והוא מצא תושבות מנוע וגיר שדורשות החלפה וגם נקישה חזקה תחילת נסיעה, ואמר שהחלפת שמן גיר למקורי יפתור את הבעיה "לפחות באופן חלקי"... פלוס יישור קו על טיפול גדול מגיע למשהו כמו 4000 ש"ח שזה יוצא בדיוק מחירון. אני לא יודע למה אבל משהו בי אמר לוותר ולחפש משהו מטופל כמו שעון במורשה.... אפילו שהמחיר נמוך. קצת מבאס כי האוטו נראה די שמור... עושה חשבון שאם הגיר נסע על שמן לא מתאים כ"כ הרבה קילומטרים אולי כבר נעשה לו נזק. הגיוני ?

פורסם
נשמע הגיוני.

אם זה נשמע כמו ברווז, הולך כמו ברווז...

אז זה ברווז די צולע- תיקון גיר עלול חלילה להגיע ל-50"% מעלות הרכב- תענוג מפוקפק ביותר לפחות לטעמי

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
היי,

בדקנו במוסך "אמיתי" עם מכונאי "אמיתי" והוא מצא תושבות מנוע וגיר שדורשות החלפה וגם נקישה חזקה תחילת נסיעה, ואמר שהחלפת שמן גיר למקורי יפתור את הבעיה "לפחות באופן חלקי"... פלוס יישור קו על טיפול גדול מגיע למשהו כמו 4000 ש"ח שזה יוצא בדיוק מחירון. אני לא יודע למה אבל משהו בי אמר לוותר ולחפש משהו מטופל כמו שעון במורשה.... אפילו שהמחיר נמוך. קצת מבאס כי האוטו נראה די שמור... עושה חשבון שאם הגיר נסע על שמן לא מתאים כ"כ הרבה קילומטרים אולי כבר נעשה לו נזק. הגיוני ?

בתשובתך זו, נתת לדעתי את הסיבה העיקרית שלא לקנות:

תושבות מנוע וגיר - ניחא. מחליפים בהרבה רכבים (בלאי). נקישה בגירה(שהחלפת שמן רק אולי תפתור אותה) - אל תכנס לזה ואל תיקח את ההימור (בקשר לתקינות הגיר). כ"כ - כפי שאמרת, אולי נעשה לגיר כבר נזק, אולי שמן שאינו מתאים/התיישן.

ולמה אין הסטוריית טיפולים אם הרכב כ"כ שמור ? (איני מצפה לתשובה לשאלה זו)

alfa 156 2.5.

פורסם

לשלם כמעט 30 אלף ש"ח + יישור קו על רכב בן 11, לא במצב טוב כל כך? למה?

אין הצדקה.

עדיף ללכת לחברת ליסינג, לנסות לחפש שם איזו i20 או סופר מיני אחרת, גם אם תהיה מעט פחות חסכונית מהג'אז, אך תהיה ממודל 2011-2012, עם היסטוריית טיפולים מסודרת, עם אחריות, תנאי מימון, בטיחות ואבזור עדיפים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...