Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 307,בעיית מיזוג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי דווקא בימים חמים אלו הופיעה אצלי תקלה משונה במיזוג.

כאשר אני מפעיל את בורר המיזוג ל 1 אין זריקת אוויר,כולל ב 2,רק ב 3 האוויר נזרק,ללא לחיצה על כפתור ה A/C

חוזר ל 0,לוחץ על ה A/C מעביר ל 1,המדחס נכנס לפעולה(שומעים קליק) אבל אין זריקת אוויר,כולל ב 2,ב 3 עובד,אבל האוויר חם,לאחר משחק בבורר,יש זרימת אוויר ב2,מעלה 3,מוריד ל2 ושוב אין זרימת אוויר,והמדחס מתנתק.

לפעמים עובד כמו שצריך ואז המיזוג קר מאוד.

פורסם
לפי מה שאתה מתאר נישמע כמו בעיה במתג בורר מהירויות של המפוח

בורר מכני

אני יכול לחדד יותר את הסימפטומים :

A/C לחוץ דלוק - מעביר ל 1 אין זרימת אוויר,אבל מדחס נכנס לפעולה(רעש של "טיק"),,מעביר ל 2 ושוב אין זרימה,מעביר ל3 ישנה זרימה חזקה של מהירות 3 בשילוב קור,אבל הקור מתפוגג די מהר,חזרה ל 2 שוב המדחס נכנס לפעולה.

למה שמתי לב ! המאוורר הגדול שליד הרדיאטור לא עובד,לא ב 1 לא ב 2 ,ב 3 הוא מתחיל לעבוד,,,לא מבין למה,אבל לזה שמתי לב.

פורסם

זה הנגד שאני מדבר עליו ,הייתה לי אותה בעיה ב-206 רק מהירות 4 הייתה מוציאה אוויר מהמפוח (ללא העניין עם המאוורר החיצוני) .

החלפתי נגד וחזרו לעבוד כל 4 מהירויות המפוח .

לגבי מאוורר חיצוני הוא אמור להיכנס לפעולה בתוך שניות אחדות לאחר שהמדחס נכנס לפעולה .

307 מפוח פנימי.jpg

פורסם

כנס למוסך.

יש לבדוק תקע+נגד מהירויות (בדגם עם הבורר המכאני יש תופעה נפוצה של תקע שרוף בחיבור לנגד)

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כנס למוסך.

יש לבדוק תקע+נגד מהירויות (בדגם עם הבורר המכאני יש תופעה נפוצה של תקע שרוף בחיבור לנגד)

תודה רבה איציק !

פורסם

עדכון : הרכב הוכנס למוסך גזית בחיפה,הוחלף נגד למאוורר פנימי מקורי בעלות של 294 ללא מע״מ בתוספת עבודה בסך 135 ללא מע״מ,שולם 500. בהחלט כואב בכיס בגלל איזה נגד קטן,,,,,הרכב עבר שיפוץ גיר לפני 3 חודשים והתקנת רדיאטור חדש, והסיבה שאני מביא את זה לידיעה היא שמאז השיפוץ והחלפת הרדיאטור הרכב עבר ללא תקלות,כמובן ששמתי לב שבימים חמים הגיר או הרכב מתפקד קצת באופן שונה,לא הכי טוב,משפץ הגיר אמר לי שהוא החליף קולר גיר,בכל מקרה היום הייתי צריך לעשות נסיעה ארוכה למרכז שהרכב עמוס לעייפה בציוד בתא המטען וגם בתא הנוסעים,כולל נוסע שיושב לידי וטנק דלק מלא,הנסיעה התחילה בסדר,ואני מודה שדי נתתי גז,לפעמים גם 140 בעקיפות,ולאחר כ 50 קילומטר על הילוך רביעי,לא ב D ,פתאום אני מרגיש שהגיר התנתק,ואני נוסע על 3 חירום,והאות D הופיעה במקום ה 4 ,אז הבנתי ששוב אני בבעיה,עצרתי בצד,חום הרכב היה על 90 פלוס,וכפי שהרגשתם,היה היום מאוד חם ! ,לאחר כיבוי הרכב והמתנה של כ 10 דקות הכל הסתדר והמשכנו עוד 30 קילומטר בנסיעה רגועה,,,בדרך חזרה בערב שהרכב כבר ריק והטמפרטורות בחוץ ירדו,לא חזרה התקלה,,,הדבר הנוסף זה שלא שמתי לב להודעת תקלה או צליל,,,כנראה מחר חוזרים למוסך ולמחשב,,,,כנראה שהצרפתיה שלי לא בנויה לעמוד בעומס כזה בשילוב חום כזה,או שאני טועה ? אשמח לתשובה

פורסם

היכן שיפצת את הגיר? איזה שמן מילאו לך?

פורסם

שיפצתי את הגיר במוסך GTA,יש להם איזה בחור רוסי בשם יאשה שמשפץ גירים של צרפתיות,הוא הסביר לי שבארץ הכי טוב זה שמן גיר ישראלי בגלל הצמיגות שיותר מתאימה לחום הארץ ישראלי,הוא השתמש בשמן ATF של חברת דלק,או פז,,,הקיצר שמן גיר ישראלי לתיבה אוטומטית

פורסם

בלבול מוח. בתור בעל רכב צרפתי אתה אמור לדעת לא להקשיב לעצות האלה. אין סיכוי שהשמן זה עדיף על המקורי.

במקומך הייתי מתייעץ עם אחד המומחים בפורום לפני שייגרם עוד נזק.

אוכל להגיד לך שבעבר התייעצתי עם אורן בטלפון (גם לי יש 307) למרות שאינני לקוח שלו, והוא עזר לי מאוד.

פורסם

תראה,אני התעקשתי למלא וולולין בתקן ,והוא אמר לי שלא כדאי,ולאחר שבועים של נסיעה עם הרגשה שהגיר יורד לשני עם משיכה חזקה חזרתי אליו והוא החליף לי את השמן שהוא רצה לשים,אכן היה שיפור,,,תראה הוא נותן שנה אחריות על שיפוץ הגיר,אני בעל צרפתיה,אבל לא מכונאי,ואני כבר הבנתי שבמרכז ישנם אנשים מקצועיים,אבל אני חיפאי,ולא יכול כל פעם לנסוע למרכז,ולכן הפורום,כדי לעזור

פורסם

הבעיה עם האחריות במקומות כאלה היא שזה לא תמיד עוזר.

לדוגמא עכשיו- אחרי שהגיר שלך מתחמם (כן אפילו אם יש 40 מעלות והאוטו עמוס הוא עדיין אמור ליסוע רגיל), תפנה אליו ומה הוא יעשה?

רוב הסיכויים שהוא ינפנף אותך בתירוצים כלשהם וכך זה יימשך.

אני שוקל ליסוע לאורן רק בשביל ניקוי מצערת...

פורסם

הדבר הראשון שהייתי בודק הוא תקינות של קולר שמן גיר.

אתה מתאר התחממות של גיר עד למצב של כניסה למצב חירות ורישום תקלה במחשב.

מאוד לא תקין...

פורסם

מחר אני יוציא תיאור תקלה מהמחשב ואז אחזור אליו,אני לא אתן לו לנפנף אותי מהסיבה הפשוטה ששלחו אותי אליו מכרים משותפים,,,זה כמובן לא מוריד מחומרת הבעיה או הטיפול,,,,מה שאני רוצה לדעת,איזה תקלה המחשב אמור להראות לי ? משהו בסגנון של אובר היטינג ? תקלת לחץ בשסתומים שנובע מהתחממות יתר ?

• תוכן חדש...