Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבוע החלפתי את הסאב וופר שהיה לי מבית דיגיטל דיזיין מדגם LE-08 לסאב וופר מבית אלפיין מדגם SWG-1044 שנמצא בתוך תיבה מותאמת ע"י היצרן וזה הופך את כל העניין למערכת בעצם (סאב בתוך תיבה) כפי שהוגדר כאן במאמר קודם (ואני מאוד אוהב את ההגדרה הזו) ועכשיו הסימון שלה כ"מערכת" הינו SGB-1044BR

הנה לינק לתמונות של הרכש המדובר

https://www.google.co.il/search?q=alpine+sbg-1044br&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=RSOtU5_4DdCf0wW604D4BA&sqi=2&ved=0CBkQsAQ&biw=1680&bih=917

הנה לינק לנתונים של הסאב וופר עצמו -

http://www.fanaticaudio.com/alpinekayttoohjeet/alpine_swg_kasikirja.pdf

למה החלפתי?

כי ראיתי שזה לא הולך להיות קל למכור סאב וופר שמונה אינטש ועוד בתיבה גדולה, אין לזה ביקוש ומחיר הסאב ביחס לגודל שלו היה נראה לי גבוה מידי, זה היה סאב וופר טוב סה"כ, סאב וופר שמאוד הפתיע אותי, ציפיתי לקבל משהו שנועד לתת בום קטן ובלתי נשלט ובמקום זה קיבלתי סאב עם תפוקת עוצמה נאותה וגם הצלחתי להוציא ממנו תוצאת SQ לא רעה בכלל.

לאחר שקראתי ביקורות על הDD בTALK AUDIO ביקורות מהללות הייתי בטוח שמדובר בחיית SQ שקרה בה משהו נדיר, אבל לאחר שיצא לי לשמוע 8W7 לפני תקופה מסויימת פשוט הבנתי שזה לא, אפילו לא קרוב לסאב שמסוגל לתת תוצאת SQ באמת טובה.

ולכן החלטתי לגשת למקום בו רכשתי אותו - ולבקש לעשות עליו טרייד אין.

ברור כי קיבלתי עליו ערך זעום אבל החלטתי שכרגע מתחשק לי משהו אחר שגם אח"כ יהיה לי הרבה יותר קל למכור כאשר הסאב וופר שהזמנתי סוף סוף יגיע (משלוח ימי - אל תשאלו כמה עיקובים) - הסאב המדובר הינו סאב מבית CDT מדגם QES-820 שאמור להכנס לתיבה פצפונת בנפח של 6 עד 8 ליטרים (אם כי מבדיקות נראה כי הנפח הכי מתאים הינו 10 ליטרים)

אבל עד אז - רציתי שינוי אז הוספתי קצת וקיבלתי קצת.

לא ציפיתי ליותר מידי מסאב וופר שהוא סדרת כניסה של אלפיין אבל תמיד תמיד זכרתי שאהבתי את הרמקולים שלהם בכל פעם ששמעתי אותם אז אמרתי למה לא, ננסה.

בסה"כ מדובר בסאב וופר שנמצא בתיבה פורטד ועוד עם אפשרות לחבר תאורה - שמעתם פעם על ערס פולני? :wink:

לא! לא חיברתי את התאורה - בחייכם!

הסאב מוצהר לספוג עד 150 וואט RMS בתחום תדר בין 30 הרץ ל1 קילוהרץ - מרגיש לי יותר כמו וופר מאשר סאב כאשר אני מביט בתחום תדר זה.

ותחום הכוח המוצהר להגברה בשבילו נע בין 50 ל150 וואט - תשימו לב שחברות רציניות היום מתחילות להצהיר על תחום ההגברה המומלץ - דבר נהדר!

הוא מוגבר כרגע בגישור על הלוויתן ולכן יושב על ערוץ הגברה שבמוצהר מסוגל להוציא 500 וואט ב4 אוהם! ובפועל מוציא הרבה מעבר :shock:

הסאב וופר הזה עובד נפלא על הלוויתן והוא חתוך כרגע בין 30 הרץ ל60 הרץ בסלופ מאוד גבוה

איך הסאב וופר הזה נשמע? מה ההתרשמות שלי ממנו?

וובכן - איך אני מנסח את זה במילים? קשה מאוד לתאר סאונד הרי.

סה"כ מדובר בסאב וופר לפלף! הוא באמת הרבה יותר וופר מאשר סאב וופר כי הוא לא עוצמתי במיוחד ואין לו פאנצ' שמזיז בכם משהו - הוא פשוט לא מסוגל לייצר פאנצ' שכזה, הוא לא צורך מספיק, לא זז מספיק ולא דוחף מספיק כוח בכדי לייצר פאנצ' שישמע כמו משהו שיוצא מסאב וופר.

אבל!

הוא יורד נמוך ועמוק כמו סאב וופר! והדבר הכי מעניין בו - הבאס שהוא מפיק נשמע נכון, נשמע אמיתי מאוד והוא מאוד מאוד נעים!

הוא כן מדוייק, הוא טונאלי - מאוד אפילו, מה שאני מאוד אוהב בסאב וופר הצנוע הזה, הוא פשוט נשמע לי נכון.

למשל - טרק של הופעה חיה של שלומו ארצי, המתופף נותן קצב קבוע (בגן העדן של ילדות - אם אני זוכר נכון הופעה בקיסריה) בהתחלה וזה פשוט מרגיש כמו תוף אמיתי, הנפח שלו נשמע נכון, ההדהוד שלו נשמע נכון ואמיתי והוא משתלב פשוט בצורה מטמטמת עם הסט הקידמי.

רק שזה נשמע כמו משהו שיוצא לגמרי מהסט הקדמי בזמן שאני מצפה גם לקצת סאב וופר - למשהו שיבעט לי קצת בחזה או בבטן, למשהו שיזיז קצת אוויר בתוך הרכב ויעביר בי רעד - לא מהחביב הזה בכל מקרה.

ונראה לי שאני יודע בדיוק מי יאהב סאב וופר שנשמע ככה, עם אופי כזה - אני קורא לו "אבא" :-P

אז מה אתם תראו אצלי בעתיד הקרוב? - כרגע עד הארוע ב11 ליולי אני בכוונה נשאר עם האלפיין - באמת, יש בסאב הזה משהו ממש כיפי בחוויה שהוא מעביר.

מתי יגיע הCDT? אני מקווה שבמהלך יולי אבל נראה לי יותר ריאלי אוגוסט :shock:

עריכה - אה כן! כמעט שכחתי

מחיר

מחירו בחנויות נע בין 900 ל 1000 שקלים

בשביל המחיר הזה אני יכול לאמר שאתם בקלות יכולים לקבל הרבה יותר "בום" תמורת הכסף מסאב וופרים גם בחצי מחיר.

אבל גוון הצליל שלו כמעט וניתן לאמר ייחודי, הוא טונאלי ומשתלב יפה מאוד עם סט קדמי, לא דורש כמעט הגברה - כל מגבר של 50*2 בגישור יעשה עליו עבודה טובה ככל הנראה והוא נעים! מאוד מאוד נעים.

לדעתי זה מחיר הוגן בשביל סאב וופר שנותן המון גוון ומאוד מרחם על מערכת החשמל של הרכב ועל אוזני המאזין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב, זה היה מהיר מכפי שחשבתי :-)

אבא שלי קפץ לביקור, שמע את הסאב, חטף והלך :-)

פגע בול! לטעם האישי שלו.

אני לקחתי את הסאן דאון sa-10 שלו בתיבה אטומה קטנה, 21 ליטר אליי.

המגבר של אבא שלי על גישור לא הצליח להוציא תוצאה טובה מהsa10 , מדובר במגבר של סאן דאון גם כן, זה הsax100.4 אם אני זוכר נכון את הדגם, מגבר טוב! אבל כנראה לא מספיק חזק בשביל הסאב הזה.

האלפיין לעומת זאת נשמע עליו נהדר, הוא צורך בערך רבע מההספק של הסאב הקודם ונציל יותר וגם אופי הצליל או יותר נכון הגוון פוגע יותר לטעמו.

חיברתי את הsa10 ללוויתן ושוב נדהמתי לגלות עד כמה שהמגבר הזה נקי יותר מכל מגבר שהיה לי לפניו, צריך לפתוח עוד את הגיין, אבל הסאן דאון לעומת האלפיין הרבה יותר הדוק, ממוקד, נקי, חזק!

וגם זה זמני, עד אשר יגיע הCDT.

סאב לשבוע, בחיי! אבל היה קצר וטוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תסביר לי איך אתה מוצא זמן לעבודה, משפחה ושאר עיסוקים, כשנראה ש-כ-ל מה שצורך ממך זמן זה העיסוק באודיו מתנייע?!

אגב, שלומו?

גדול.

מתחדשת*

פורסם

שלומו - ארצי :-P

טפו טפו טפו הכל בסדר.

פשוט מאוד - עבודה מ8 עד 17:30

פעם בחודש חודשיים גם צריך לעשות משמרת יום שישי

כמעט כל יום ראשון שלי הולך לכוננות לכיסוי על צוותים אחרים שלנו שמפוזרים בכל העולם - יום ראשון זה השבת שלהם - אז כמעט כל יום ראשון אני מאחורי המקלדת עד חצות.

שלוש פעמים בשבוע אימון של שעה שעה וחצי - פעמיים באמצע שבוע ופעם אחת בסוף שבוע בד"כ

כאשר אני בד"כ כבר בשש או שש וחצי בבית מה שמשאיר לי שעתיים, שעתיים וחצי ביום באמצע שבוע (למעט ימי ראשון) להיות עם הילדה והאשה וכשאני מתאמן זה בשעות שהילדה כבר נכנסת למיטה - אז זה לא על חשבון הילדה או מוקדם מוקדם בבוקר (שש בבוקר עד שבע בבוקר) הולך לאימון זריז ונוסע ישר לעבודה.

בסוף שבוע זה מאוד מאוד קפדני ואנחנו בד"כ מקדישים את הסופשבוע ליום אחד ביקור משפחות ויום אחד לנו או לחברים.

ביומיים או שלושה בשבוע שאני לא מתאמן - אשתי הולכת להתאמן ואני שומר על הילדה וגם בימי ראשון למשל שאני עושה משמרת ארוכה אני לא מתחיל ישר מהמשרד אלא מתחיל מהבית אז אני לפחות רואה את הקטנה לפני שהיא נכנסת לגן ובימי רביעי, אני מכניס אותה לגן.

אז - במהלך היום שלי, אני משתמש בפורום בכדי לנקות את הראש כשאני עובר מתיק לקוח אחד לתיק לקוח אחר - המעברים האלה מהירים מאוד ואני מספיק לעשות המון תוך כדי.

אם תשים לב מאמרים מתורגמים, תגובות גדולות מאוד הן בעיקר בימי ראשון או שישי (אם אני עושה משמרת שישי) שכן אלו הם ימים בהם לחץ העבודה קטן משמעותית בגלל שזה קצוות השבוע. שאר הימים זה פשוט רפרוף.

ועומס העבודה הוא משתנה - לפעמים היסטרי - אי אפשר לנשום

לפעמים יש גם כמה שעות פנויות במהלך היום.

לפעמים כל הלחץ מתרכז בשעתיים פה שעה שם.

לפעמים הלחץ הוא בלתי פוסק ולפעמים - רגוע.

היום הייתי 4 שעות רצוף עם לקוח על הקו ותוך כדי זה כתבתי כאן בזמן שהוא עושה את הבדיקות שלו ואני רק ממתין למשל וגם תוך כדי זה טיפלתי בעניינים אחרים שקשורים לעבודה ישירות.

MULTI TASKING

Pioneer TS-X150

פורסם

אני פולני :shock:

Pioneer TS-X150

פורסם

כבר ידוע איפה אני מתגורר :-D - בכל מקרה - נתתי כאן חוות דעת לגבי סאב חלופי מבית אלפיין (שעכשיו הפך לסאב הקבוע ברכב של אבא שלי) וביקורת קטנה וחוזרת על הSA10

וגילוי נאות ומפורט ביותר לגבי סדר היום שלי :?

ולכן - מנעול! אני נועל לעצמי את ההשרשור :shock:

פויה :-P

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...