Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות רכב "מנהלים" שנת 2006-07. המכוניות שאני מתלבט ביניהן בינתיים:

*מאזדה 6 מנוע 2.0

*טויוטה אוונסיס מנוע 2.0

*סובארו B4 מנוע 2.0

בנוסף גם פולקסווגן גולף/פאסט אבל אלה בעדיפות שניה בנתיים

כל המכוניות הם בערך באותם טווח מחירים ואתם שנים לכן רציתי להתייעץ איתכם מה עדיף, מה היתרונות/חסרונות של אחת מהמכוניות.

הפרמטרים שחשובים לי הם: אמינות, צריכת דלק, נוחות, ואבזור פנימי של הרכב.

הבנתי שהבי 4 החל מ2007 הרבה יותר מאובזרת אבל היא טוחנת הרבה דלק, זה נכון?

אשמח לשמוע את דעתם של מי שהתנסה במכוניות הללו וסתם מי שיש לו ידע.

זאת מכונית ראשונה שאני קונה :)

פורסם

תתאמץ קצת וקנה אוונסיס 2009 לא תצטער

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות רכב "מנהלים" שנת 2006-07. המכוניות שאני מתלבט ביניהן בינתיים:

*מאזדה 6 מנוע 2.0

*טויוטה אוונסיס מנוע 2.0

*סובארו B4 מנוע 2.0

בנוסף גם פולקסווגן גולף/פאסט אבל אלה בעדיפות שניה בנתיים

כל המכוניות הם בערך באותם טווח מחירים ואתם שנים לכן רציתי להתייעץ איתכם מה עדיף, מה היתרונות/חסרונות של אחת מהמכוניות.

הפרמטרים שחשובים לי הם: אמינות, צריכת דלק, נוחות, ואבזור פנימי של הרכב.

הבנתי שהבי 4 החל מ2007 הרבה יותר מאובזרת אבל היא טוחנת הרבה דלק, זה נכון?

אשמח לשמוע את דעתם של מי שהתנסה במכוניות הללו וסתם מי שיש לו ידע.

זאת מכונית ראשונה שאני קונה :)

פורסם

הסובארו עושה סביב 1:9 אבל זה אוטו מנהלים מפנק ואגב כל הרכבים שאתה מחפש עושים בערך 1:9,10 אגב גם הסובארו יחסית יקרה לאחזקה בגלל החלקים שלה אבל לדעתי הוא הכי מומלץ

פורסם

*מאזדה 6 מנוע 2.0

*טויוטה אוונסיס מנוע 2.0

*סובארו B4 מנוע 2.0

שנים 06-07

לכל אחד מהרכבים האלה יש יתרונות על פני האחרים וחסרונות על פני האחרים.

צריכת הדלק תהיה עדיפה באוונסיס אבל בפער שלא מצדיק את ההפרשים - אני אומר את זה כי אני נוהג כבר קרוב ל4 שנים על אוונסיס 2006

צריכת הדלק הממוצעת שלה, איך שלא תביט על זה - 1:10 בשתיים האחרות זה אולי טיפה פחות "אקולוגי" אבל זניח.

אני מטפל במוסך מורשה בלבד ועד עכשיו האחזקה של הרכב שפויה - טיפול גדול בד"כ נע בין 1200 ל2000 שקלים תלוי מה בוצע בו

טיפול קטן יכול גם להסתכם בין 400 ל600 שקלים.

ביטוח - מקיף + חובה 3900 שקלים.

טסט 1700 אם אני זוכר נכון אחרי הנחת פעיל מילואים. (בהצדעה)

הפלוסים של האוונסיס רבים!

נוחה - מאוד!

שקטה - מאוד!

היא גם הרבה יותר זריזה ממה שזה נראה - התחושה ברכב היא תאוצה יפה - נתון יצרן 9.7 אפס למאה במציאות זה מרגיש שהיא באמת עושה זאת.

אין רצועת טיימינג - שרשרת.

שמירת ערך טובה יותר מהמתחרות

החסרונות - גיר ארבעה הילוכים מאוד מסרס.

היגוי אנמי.

עוד טויוטה לאוסף - לא ממש מצטיינת בשום דבר אבל גם לא גרועה בשום דבר.

הB4 - לנו יש שנתון 2010 אז מדובר בחיה שונה לחלוטין ואני אתייחס בעיקר לדור שאתה מתכוון לקנות

יתרונות -

רכב שכיף לנהוג בו בצורה טכנית - AWD ביחד עם מרכב נמוך ומתלים טובים ומנוע חזק.

מרווחת ונוחה.

אמינה מאוד.

נוסעת כמעט על כל סוג של משטח - יכולה להגיע למקומות שהשתיים האחרות לא יכולות לחלום עליהם.

כל השאר לצערי בעיקר חסרונות כי -

צמיגים מחליפים בתדירות גבוהה יותר וההמלצה היא להחליף רביעיות בגלל הAWD

רצועת טיימינג ולא שרשרת (בדור של 2010 זה כבר שרשרת)

כל טיפול גדול צריך להחליף שמנים גם בדיפרנציאל עד כמה שזכור לי בגלל הAWD

צריכת דלק בקיצור יקרה יותר לאחזקה ותחזוקה.

לגבי המאזדה 6 - יש לה יתרון בגיר עם יותר הילוכים\יחסי העברה לדור הזה אם אני זוכר נכון חמישה הילוכים, יש לה התנהגות כביש טובה ללא הכבדה של מערכת AWD - יש כאלה שרואים בזה יתרון יש כאלה שרואים בזה חסרון

העיצוב של המאזדה תמיד היה, בעיניי כמובן, משהו שמתעלה מעל המתחרות שלה - גם בפנים וגם מבחוץ.

מעבר לכך לא מכיר יותר מידי את הרכב אז לא יכול להגיב בצורה מפורטת כמו על השתיים האחרות.

אני רואה בAWD בעיקר יתרון למעט עלויות אחזקה.

ביטוחים וטסטים פחות או יותר אותו הדבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לחבר טוב מהעבודה הייתה אוונסיס 2009 הצורה החדשה, הוא אחד שלא מתלהב ממכוניות אבל מהרכב הזה הוא ממש התלהב ומכר אותו ממש בצער רב.

הרכב מאוד חסכוני בדלק יחסית לגודלו עקב הגיר הרציף (היה מגיע איתו ל 10 ק"מ/ל' בעיר), הרכב היה אצלו 4 שנים ו 80000 ק"מ וחוץ מטיפולים שוטפים מעולם לא הייתה לו בעיה ברכב.

לדעתי, זו הבחירה הכי טובה לדרישות שלך.

פורסם

בכלל - לא מזמן התפרסם סקר בו התברר כי בעלי טויוטות אוונסיס מהדור האחרון הראו את רמת הסיפוק מהרכב הכי גבוהה משאר המתחרות והסיבה לזה היא די ברורה כי זה מה שטויוטה עושים הכי טוב - הם הכי טובים בלתת לך קצת מהכל אבל לא להצטיין בשום דבר שממש קשור לנהיגה.

הן נוחות מאוד ושקטות מאוד.

הן אמינות מאוד ואחזקתן ותחזוקתן שפויה.

הן זריזות מספיק בכדי להעלות חיוך לרוב האנשים על פניהם.

אבל הן לא הכי זריזות בקטגוריה או הכי נוחות בקטגוריה או הכי... הבנתם אותי?

ישנים בשקט בלילה עם טויוטה בחניה וגם בד"כ עם שקט בארנק ובמקביל מקבלים רכב שהוא סה"כ - טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובות המפרוטות.

האם רמת האבזור באוונסיס ובבי 4 דומות?

לפי מה שקראתי עד עכשיו בבי 4 יש יותר גאדג'דים ברכב ורמת האבזור יותר גבוה, זה נכון?

כמה יעלה להחליף 4 צמיגים בבי 4 ובאיזה תדירות מומלץ להחליף?

פורסם

B4 החדשה הינה בעלת מנוע חדשני, חסכוני יותר וירוק יותר.

השינוי במנוע בוצע לפני כחמישה חודשים ולכן הדגם החדש הוא חסכוני יותר בפועל מהדגמים הקודמים.

זאת בשל השילוב בין גיר רציף למנוע הבוקסר החדש שיביא לחסכון משמעותי מהדגמים הקודמים.

בנוסף, בהשוואה לדגמים של יתר היבואנים – שים לב שגם בנתוני היצרן המופיעים במפרטי הרכבים,

B4 הינו בין הרכבים שצורכים הכי פחות דלק בסגמנט.

פורסם

ניסיון אישי יש לי רק עם הסובארו 2007, עברנו אליה אחרי רצף של רנואים, כך שמבחינת נוחות היא לא הרשימה במיוחד, אמנם המתלים רכים דיים, אך צמיגים בחתך נמוך מזכירים לך הרבה מתחלואות הכביש, אך לא באופן חד או חובט.

גם המושבים היו שנמוך לעומת צרפתיות, לרב הנהגים זה לא הפריע, קח בחשבון שהרכב נמוך יחסית וכניסה ויציאה לאנשים גדולים/מבוגרים לא הכי נוחה.

מנוע 165 כ"ס נפלא, גמיש ואפילו עם סאונד נחמד (מה שלא מוצאים היום), הבעיה טמונה בגיר האוטומטי העייף והמעצבן, עדיין ברוב תנאי היום יום המצב בסדר גמור ולא חסר כוח.

דגמי 2007 עברו מתיחת פנים קלה ושיפור קל באיבזור (אני זוכר רק את הצ'יינג'ר 6 דיסקים קורא MP3).

אמינות הייתה טובה סה"כ, הייתה אצלנו 5.5 שנים וכמעט 100 ק"מ, רוב הטיפולים לא נעשו במוסך סובארו ואני לא יודע מחירים.

היתרון הגדול שלה, הוא שהיא מכונית כיפית (יחסית לגוש ברזל גדול), AWD והמון אחיזה מהצמיגים המגודלים, נכנסת לכיכר והרכב נכנס לתת היגוי (הרכב מנסה להמשיך ישר), תן קצת גז ומערכת ההנעה כבר תטפל לך בזה ואפילו אפשר קצת להוציא את הישבן החוצה בבלימה (לנו הייתה סטיישן).

אכן הצמיגים יקרים ומומלץ להחליף תמיד ברביעיות, אני לא חושב שזה דיל ברייקר, אבל לשיקולך.

צריכת דלק עמדה על כ8-9 ק"מ לליטר במשולב בממוצע (מחוץ לעיר אפשר להגיע ל1:12 בנהיגה זריזה אך לא פרועה), המאזדה תצרוך כ10 אחוז פחות.

היתרון השני של הסובארו, הוא מחיר הרכישה, מודל 2007 תוכל לקנות בפחות מ40 א' ש"ח.

לרעתה היא מצויידת רק ב-4 כריות אויר, המרווח הפנימי לא מרשים ואין הרגשת פאר או איכות גבוהה בתא הנוסעים.

אני ממליץ על הB4 למי שמחפש מכונית משפחתית, אמינה, מהנה, בזול ולא נוסע הרבה (עקב צריכת דלק).

פורסם

אני כבר כמעט סגור על B4

עכשיו אני מתלבט על 2006 או 2007, ההבדל במחיר הוא כ5K אבל הוא יותר מאובזר מבפנים.

מישהו יכול לפרט את את הבדלי האבזור ביניהם?

פורסם

גם אני מצטרף להמלצה על הסובארו..

נתחיל בנ' הכי כואבת : הדלק! ה B4 החליפה סוזוקי ליאנה שנת 2006 שהחליפה הונדה אקורד 2005. בשלושתן נוהגת אשתי וצריכת הדלק שהתקבלה באותו תדלוק ואותו תוואי עירוני-איטי-הררי-פקקים : אקורד 1:10.5, ליאנה 1:10, סובארו 1:9. במקרה שלי ההבדל בכסף זניח היות והרכב נוסע כ 10 א' ק"מ בשנה.

נוחות ומרווח : הסובארו היא הכי נמוכה. עובדה. קצת מקשה על מבוגרים (אבל באמת מבוגרים) והכנסה והוצאת ילדים קטנים (כולל חגירה) מהמושב האחורי. הרכב עצמו מרווח (יותר מהאקורד) אך נמוך. מבחינת שימושיות- הליאנה הבריקה הודות למבנה 5 דלתות. תא המטען גדול מאוד ונוח להטענה.

מנוע וביצועים : המנוע חזק, והגיר פחות טוב! יחסי העברה ארוכים מעט מסרסים אותו והתיבה ממהרת להעלות הילוך ומפילה אותו לסל"ד נמוך.

הזזת המוט שמאלה מכניסה אותה למצב ספורט מה שגורם לה לחשוב פעמיים לפני העלאת הילוך וגם לקיק דאון מהיר יותר. בכל זאת כח לא חסר אלא אם נוסעים בעליה תלולה מה שמצריך החלפה ידנית ושימוש בהילוך המתאים.

נוחות ושקט : הרכב נוח. (כן זאת היתה נקודה) ולמה? כי למרות חישוקי 17" יפים אך מוגזמים הנוחות טובה. בורות וחריצים מורגשים היטב אבל לא ברמה מעצבנת. לדעתי סוג הצמיגים מאוד תורם לנוחות. אצלי רביעיית הפרילי P7 התחילה להתעייף וקצת פוגעת בנוחות וגם ברמת השקט המצויינת של הרכב. אפשר לשייט איתו ב 130 קמ"ש ועדיין לנהל שיחה בטונים נמוכים. יחס ההעברה הסופר ארוך של ההילוך הרביעי תורם לשיוט 2000 סל"ד ב 100 קמ"ש.

עיצוב : הרכב הזה עשה לי את זה מהיום הראשון שהציגו אותו ביפן! לדעתי מדובר על הסובארו הכי יפה מעולם. מראה מחודד ואגריסיבי והכי חשוב לא מצועצע.. שלי בצבע לבן פנינה שלדעתי הולם מאוד את הרכב.

אני מעדיף את הדגם לאחר המתיחה (2007 ומעלה) אך הרכב שמצאתי היה שנת 2006 ובעל נתונים מדהימים, ובנוסף שמור מאוד. חטפתי!

סיכום : לאחר ההסבר המתיש ברור שאני מרוצה מהרכב. ביום ה' מחנה את הריו בבית, ומקבל את המפתחות לסופ"ש הנאה! בכלום כסף אתה נוסע ברכב הכי מהנה-שימושי-חזק-נוח-ומאובזר.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...