Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סוזוקי בלנו 99,

היו לי עליה ג'אנטים רגילים (פלדה?)

כל הזמן שמעתי תשים מגנזיום זה יעזור לך בהרבה דברים, מצד שני שמעתי שלא,

אז חוץ מתוספת היופי המשמעותית לרכב אני הולך לבדוק האם כל השמועות וה"עובדות" שעפות פה באוויר נכונות והם:

1. שיפור בצריכת דלק

2. שיפור תאוצה

3. שיפור פניות

4. התחממות בלמים איטית יותר

חשוב לציין ששקלתי את הג'אנטים הרגילים שלי 7.6 קילו כל אחד ללא צמיג,

והג'אנטים החדשים שוקלים 6 קילו כל אחד (סך הכל לא הבדל גדול אבל כבר ראיתי אנשים שכותבים שמשקל לא מוקפץ שווה פי מאה ממשקל כן מוקפץ)

כמובן שלא החלפתי את הצמיגים, אני מתדלק בתחנת דלק קבועה (אפילו באותה המשאבה) אני לא הולך לשנות את הרגלי הנהיגה שלי (עד כמה שאפשר)

כמה פרטים נוספים,

צריכת הדלק הרגילה שמדדתי בחצי השנה האחרונה הייתה באיזור ה 13.8 קילומטר לליטר, הכי טוב שהגעתי היה 14.1 והכי גרוע היה 12.8.

גודל הצמיגים הוא 185/60/14.

אשמח לקבל הערות, הצעות טיפים וכדומה...

פורסם

כל מה שאמרו לך כמעט ולא נכון.

למעשה אולי אוורור הבלמים יהיה קצת יותר טוב אבל חוץ מזה כל מה שאמרו לך לא נכון.

מבלי לפרט למה ואיך, מציע לעשות חיפוש פה בפורום, היה דיון גדול מאוד על השיפור שעושים או לא עושים חישוקי מגנזיום, ובייחוד החישוקים הסיניים.

Miata ND2

פורסם

אני מודע לזה שאולי, הכל לא נכון, וכל המידע שלי מבוסס על הפורום הזה, אין הסכמה באף נושא, זאת הסיבה למעקב והבדיקות. :-)

אם הייתי מוצא תשובה חד משמעית זה היה נראה אחרת... סינים או לא, (לא אכפת לי) הם קלים יותר ונראה איך ואם זה ישפיע

פורסם

שיפור בצריכת הדלק זו שטות גמורה.

מה שכן, בעקבות משקלם הקל יותר של הג׳אנטים החדשים,

התאוצה אמורה להשתפר במעט.

בנוסף, הבלמים אכן מתאווררים טוב יותר מאשר עם חישוק ברזל.

פורסם

עדכון,

שיפור התאוצה מעמידה אני בהחלט מרגיש, גם בפול גז וגם בהזנקה רגילה, גם יש שיפור בתחושה בהעברה של הגיר משלישי לרביעי, האוטו מגיב מהר יותר.

ההגה בהחלט מרגיש קליל וספורטיבי יותר

פורסם
שיפור בצריכת הדלק זו שטות גמורה.

מה שכן, בעקבות משקלם הקל יותר של הג׳אנטים החדשים,

התאוצה אמורה להשתפר במעט.

בנוסף, הבלמים אכן מתאווררים טוב יותר מאשר עם חישוק ברזל.

אני מניח שהוא לא שם בסוזוקי בלנו ג'אנטים של MOMO או כל חברה מוכרת אחרת.

ורוב הג'אנטים הסיניים לא קלים יותר משמעותית מהברזל שמגיע עם הרכב.

אז איך הוא בדיוק מרגיש משהו? פות"ש נראה לי שאתה מרגיש את זה יותר פסיכולוגית מאשר מה שקורה בפועל.

Miata ND2

פורסם

הוא דווקא כן ציין שהג׳אנטים החדשים קלים יותר מהברזל המקוריים,

לכן הגיוני שהוא מרגיש שיפור קל בביצועים.

חוץ מזה, לא קשור לסיני או לא סיני, ולא שזה כזה קריטי

אבל הבלמים מתאווררים טוב יותר מאשר עם ג׳אנט ברזל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה חישוקים קנית?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא קניתי משהו יקר או יוקרתי,

אין לי מושג מה השם של החברה שעושה את החישוקים האלה, זה לא חברה בעל שם מוכר, זה בטוח.

היה חשוב לי להוריד משקל וזה מה שעשיתי וממש בזול.

להעלות תמונה?

פורסם

אין צורך לעלות תמונה, לפי התיאור שלך מדובר בחישוקים פשוטים שלא עלו הרבה וכולם פחות או יותר דומים.

kreios אני מסכים שהבלמים מתאווררים יותר טוב למרות שהצורך של דבר כזה ברכב משפחתי כמו בלנו בייחוד אם היא מתוחזקת מבחינת בלמים ,נמוך מאוד.

אם אתה באמת מרגיש שיפור סוף טוב הכל טוב, החסרון היחידי בג'אנטים סיניים זה הקלות שלהם להשבר ולהתעקם.

Miata ND2

• אחראי פורום
פורסם

באלנו או תלת אופן, בכל כלי רכב אתה רוצה לקרר את הבלמים כמה שיותר מהר ואופטימלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

סוף סוף תדלקתי,

הגעתי לצריכת דלק של 14.14 ק"מ לליטר, בתנאי החום שהיו השבוע, חצי מהנסיעות היו עם מזגן, והיו הרבה נסיעות עם האישה וגרוע מזה, של האישה,

אני בטוח שבמיכל הבא אגיע לצריכת דלק נמוכה יותר, אבל כבר אפשר לראות שיפור, כי בתנאים האלה בעבר לא הייתי מגיע ל13.5 ק"מ לליטר בכלל,

שיפור של 0.6 ק"מ לליטר בכמות הנסיעות שלי חוסך לי כמעט 500 ש"ח בשנה על דלק.

אמשיך לעדכן בנוגע לצריכת הדלק שלי, הופתעתי שהשיפור היה מורגש בכלל, אני מת לראות מה יהיה בהמשך

• תוכן חדש...