Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן.

פיקאנטו נראית ומרגישה כמו בחירה סולידית. ספייס סטאר מרגישה יותר נועזת ולא ברורה אליה.

חשובים לי:

- ביצועים (החלפת הילוכים רציפה, ללא ״קפיצות״ כמו שהיו בניסאן מיקרה או סיריון הישנות יותר בתאוצה או לפני עצירה מוחלטת). כאן הפיקאנטו לוקחת לעומת קפיצות מוזרות בספייס סטאר שחשבתי שכבר לא קורות ברכבים.

- בטיחות (ברור לי שכאן הפיקאנטו לוקחת בכוכב בטיחות עודף אחד)

- נוחות (משום מה הספייס סטאר הייתה לי יותר נוחה מעט - מבחינה אורטופדית. המושב, כוונתי)

- רעש (הרעש בקופסת הגפרורים ״ספייס סטאר היה בלתי נסבל. לטעמי. אולי פספסתי משהו?)

דעתכם (לפי ארבעת הפרמטרים האלו, וארבעתם בלבד)?

**ללא חשיבות לחסכון/דלק וכד׳**

פורסם

די קטלת פה את הספייס סטאר אז נראה לי שכבר בחרת את הרכב הבא שלך.

תתחדש!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

הספייס תהיה חסכונית יותר,נכון היא רועשת יותר מהפיקנטו,אם זה הפריע לך הפיקנטו עדיפה אבל הינדאי עדיפה מהפיקנטו,מושבים תומכים יותר,סלון נעים יותר.

מבחינת הבטיחות הפיקנטו לא יותר טובה לשניהם יש 4 כוכבי בטיחות,כאשר בגדול דווקא הספייס עדיפה,תכנס לeuroncap

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לא ממש קטלתי את הספייס סטאר - דווקא נראה לי שאני מפספס משהו עם הרכב הזה. אמנם המכירות של הפיקנטו מדהימות (בערך כל רכב שישי שאני רואה על הכביש זה פיקנטו) אבל הספייס סטאר נמצא כאן... כמה.. חודשיים?

יש לי נסיון טוב עם ריו דווקא, לא עם פיקנטו. משהו בפיקנטו מרגיש סטנדרטי להחריד. ועדיין, אפילו הרדיו וכו׳ מרגישים יותר מתקדמים ומושקעים מאלו של הספייס סטאר.

אני חושב שאני מפספס פה משהו.

דעות?

פורסם

הנוחות של הספייס סטאר לעומת הפיקנטו נטתה ממש במעט לטובת הספייס סטאר דווקא. מפתיע. הגישה לתא המטען של הספייס סטאר, יחד עם זה, פחות פרקטית מהגישה לזה של הפיקנטו (למרות משהו כמו 30 ליטר הבדל בנפח).

כמו שציינתי, החיסכון בדלק פחות חשוב לי מרעש. רק לי הרעש של הספייס סטאר היה בלתי נסבל? והחלפת הילוכים חלשה? מנוע חלש, אולי?

פורסם

הספייס דווקא די זריזה,נכון הרעש מאוד דומה לזה של 107,אבל זה מורגש אם אתה מאיץ חזק במיוחד,בנסיעה בשיוט המנוע דווקא שקט.

גם לי הרגישה הספפיס נוחה יותר,המתלה האחורי סופג יותר.

מה החלפת הילוכים חלשה? יש לה גיר רציף.

אבל,אם הרעש מפריע לך אין מה לחשוב עליה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיע הזמן לעשות "קצת" סדר בבלאגן.

קרוב משפחה השאיר לי ספייס סטאר ל-3 חודשים עקב נסיעה לחו"ל. בנוסף בעבר הרחוק השכרתי תקופה לא קטנה פיקאנטו אוטומטית.

נתחיל דווקא עם הפיקאנטו. כיסאות תומכים, הנדסת אנוש טובה מאוד בפנים, אבזור, שדה ראיה מצויין, פלסטיקה מורכבת טוב, בקיצור הרגשה של רכב יקר. מנוע עובד עגול ללא רעידות {4 ציל"}, קצת רועש בסיבובי מנוע גבוהים, לא קריטי מדי, מאיץ לא רע בכלל, בקיצור רכב מאוד "שלם" ומתוכנן בצורה טובה מאוד. מיזוג פשוט מצויין.

שוב לא הכל וורוד. מערכת הסאונד נשמעת על הפנים, צריכת דלק נוראית, תא מטען קטן. רכב פשוט טוב שקשה למצוא בו פגמים של ממש.

הספייס סטאר היא בעלת עיצוב פנימי והנדסת אנוש קצת מיושנת. ישיבה בכסא הנהג היא לא כל כך תומכת כמו בפיקאנטו למשל, אבל מתרגלים לזה. הגה קל מאוד{לטוב או לרע}, המזגן עובד בסך הכל ממוצע ולקח לו זמן לקרר את הרכב. מהירות המזגן 1-2 כמעט ולא משפיעות. רוב הזמן הוא נמצא על 3-4. אהבתי את הדלקת האורות האוטומטית. ה-USB [שנמצא בתא הכפפות תלוי על חוט!] מתפקד פשוט מעולה, ואפשר להעביר שירים במהירות רבה קדימה ואחורה. גם איכות הסאונד עולה על זה שבפיקאנטו בשנות אור.

כפי שציינתי הנסיעה רכה. למרות "אפקט הנדנדה", ניסיתי לנסוע איתה בסיבובים וגיליתי שהרכב דווקא יציב, למרות שבעבר חשבתי אחרת. פשוט מתרגלים. הבעיה היא נסיעה מחוץ לעיר עם רוח צד חזקה תוך כדי עקיפות של משאיות, ב-120 ומעלה. הרכב מאיץ בנחישות מהמקום, הגיר {בהשוואה למיקרה} מתפקד מצויין, ללא רעידות בנסיעה, או בהעברה. HILL HOLD יוצא מן הכלל! הרכב מפתח מהירות מהר, גם בעליות, בתנאי שהוא לא עמוס כמובן. תא מטען טיפה גדול משל הפיקאנטו.

יש לציין לשלילה מעט רעידות בסר"ק {3 ציל.}, רעש מנוע חזק כמעט בכל מהירות, צריכת דלק רחוקה מאוד מהצהרות היצרן, נראה זול ופשוט מבפנים יחסית לפיקאנטו, פלסטיקה מקרקשת פה ושם, לא קריטי כל כך, וזהו בערך. אם פספסתי משהו כרגע, זה בגלל העייפות.

לדעתי ה-I10 1250 עושה בית ספר לשניהם בכל המובנים. כשתהיה לי אחת כזאת קצת זמן אדווח על התרשמות האישית שלי ממנה.

חג שמח!

פורסם

כמו שציינתי, החיסכון בדלק פחות חשוב לי מרעש. רק לי הרעש של הספייס סטאר היה בלתי נסבל? והחלפת הילוכים חלשה? מנוע חלש, אולי?

בספייס סטאר אין החלפת הילוכים חלשה כי אין החלפת הילוכים. יש שם גיר רציף, כלומר כל הנסיעה היא בהילוך אחד רציף ללא החלפות.

היתרון העיקרי של כוכב החלל על הפיקנטו הוא בצריכת הדלק. אם זה לא קריטי עבורך לך על הפיקנטו אבל בדוק גם את אחותה הצעירה יונדאי i10 החדשה.

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1550/מבחנים/יונדאי-i10-החדשה-1-ליטר-ידני-ואוטומט--מבחן-דרך

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא לי המזגן הרגיש טוב במהירות 2,וקירור הרכב היה די מהר.

פורסם

צביקה, זה נכון שהגיר רציף, אבל בלחיצה על הגז, הרכב מעלה טורים, ומרגישים מן "דחיפה" כזו בגב כמו באוטומט רגיל. זה קורה בעיקר בעליות.

במישור הגיר באמת מתנהג כמו רציף, כשאתה לוקח את הרגל מהגז לא מחליף הילוך אלה רק הטורים קצת יורדים.

גם היתרון בצריכת הדלק הוא די שולי.

פורסם
דווקא לי המזגן הרגיש טוב במהירות 2,וקירור הרכב היה די מהר.

שכחת שאני גר באילת. לא נורא. אפשר לנסוע על מהירות מזגן 2 כאן, בתנאי שאני סוגר את פתח האוויר בצד הנוסע. אז מהירות הרוח חזקה יותר.

פורסם

צודק,אולי באילת זה לא מספק מהירות שניה,ביום חם 3 אנשים ברכב מהירות 2 הייתה ממש מספקת,אפילו הנמכתי מ3ל2 כי היה יותר מידי קר.

איזה צריכה הספייס עשתה לך וזה רק בעיר?

פורסם

אתה מכיר את האהבה של ליונדאי I10:) ובכלל גם הI30 מאוד חביבה...

הספייס פשוט הייתה שם זמינה לנסיעת מבחן.

• תוכן חדש...